הפרק הראשון של TUF - לב מגן

vulcan20MM

New member
הפרק הראשון של TUF - לב מגן

הפסיד בKO סיבוב ראשון (אחרי 2 דקות בערך).
לא ראיתי שום קשר בין לב מגן התותח בארץ, לזה שנלחם שם.

הבדלים שונים לגמרי.

עצוב שסצינת הMMA בישראל מפתחת לוחמים שרחוקים שנות אור מהטופ העולמי.

באסטר1

New member
בתקציר שנתנו הUFC לקרב

הם מדברים על זה שהיריב של לב מגן מייקל היט , הוא יורה אגרופים ללא טכניקה אבל שכל אחד פוגע זה בומבה.
אז מדוע לב מגן עמד איתו? מי יודע הקרב נמשך דקה וחצי עד שמגן חטף KO.

זה לא שאין רמה בישראל , פשוט אין MMA בישראל נקודה.
לוחמי MMA בישראל זה לוחמי BJJ נטו , ולא סתם כל לוחם הוא גם מאמן BJJ
אין לנו פה את מה שצריך כדאי להוציא לוחמי MMA לחו''ל
אם זאת ולמרות הכל אני חושב שהרמה בארץ בBJJ היא אחת הטובות ואולי פשוט צריך להתמקד בזה.
במקום לעלות לוחם MMA ישראלי מול לוחם מחו''ל שלא יודע את מימד הקרקע כדאי שאנחנו ננצח ונעשה כיבכול שם של לוחמי MMA.
סורי עם נותנים ביקורת לUFC צריך לתת ביקורת גם לרמה של הMMA בארץ

ממה שראיתי יש לנו לוחמי קיקבוקסינג טובים כמו מידן משולם אם הבחור הזה היה עושה הסבה לMMA לומד את מימד הקרקע והקלינץ היה לו לדעתי את סיכוי ההצלחה הגבוהיים ביותר

vulcan20MM

New member
רועי פריינטה לדעתי היה מצליח...

הוא היה על דרך המלך.

אחלה סטרייקינג, BJJ ברמה גבוה, התאמן עם בלאק האוס, ובגלל הפסד אחד מטופש בברזיל, הוא חזר לארץ ונטש את הכל.

בעניין הדעה שלך על הBJJ:

אני לא יודע אם ישראל היא בטופ העולמי, אבל ללא ספק סצינת הBJJ כאן היא בין המרשימות באיזור.

כמובן שאין מה להשוות למה שהולך בארה"ב, ברזיל - וזו גם הסיבה שמרביתם לוחמי הMMA האיכותים בעולם מגיעים מאותן ארצות.

בישראל זה בלתי אפשרי להתאמן כלוחם מקצועי, עקב סיבה כלכלית בעיקר, וגם עקב חוסר ביריבים ראוים (יריבי ספארינג ברמה גבוהה).

אין בישראל קבוצות MMA איכותיות, אין בישראל מתקנים שמאפשרים לך להתאמן כמו שצריך, והכי חשוב - אין בישראל תרבות מתאימה לMMA.

מרבית החבר'ה שמגיעים להתאמן, הם צעירים בני 17+ שמתלהבים מהUFC, והם חושבים שעם 6 שעות אימון בשבוע הם יצליחו להגיע לאנשהוא.

הדרך היחידה ללוחם ישראלי שיגיע לUFC" זה דרך חו"ל, שזה ברזיל או ארה"ב.

נועד להט הוא דוגמא טובה ללוחם כזה, ואין לי מושג מה קורה איתו עכשיו, רועי פריינטה גם היה בכיוון הנכון, אבל מהסיבות שלו הוא העדיף לנטוש.

כמו כן, אנשים חשוב שתדעו - זה ממש לא קל לחיות, ולהתאמן בחו"ל.

יש קושי בהיפרדות מהמשפחה, ומימון הוצאות פיננסיות (שהן ממש לא נמוכות במדינה כמו ארה"ב).

לכן, כל זה מוביל למצב שאנחנו נמצאים איפה שאנחנו נמצאים, נקווה לעתיד טוב יותר, אבל בתניים הוא לא נראה באופק.

ולדעתי יקחו עוד כמה שנים עד שבאפר יזכיר את המילה "Israel" בהצגת הלוחמים...

IamStalker

New member
הבעיה היא לא הלוחמים, הבעיה העיקרית היא

המאמנים!!!

המאמנים בארץ לא יודעים להכין לקרבות מהסוג הזה, רובם לא נלחמו ברמה מקצועית ומי שכן, רוב הסיכויים שהוא לא יודע לאמן.
יש בעיה מאוד גדולה עם זה, למאמנים בארץ יש חוסר ניסיון ורצון אז להרוויח כסף מאשר באמת ללכת ללמוד איך לאמן ואיך ללמד נכון.
כל התרבות הקומבינה שיש לנו ותרבות של "יהיה בסדר" היא תרבות שלא תביא לנו אף פעם הזדמנות ברמות כמו UFC.

אפשר לספור על 2 אצבעות מאמנים שבאמת עברו קרבות אמיתיים ברמות לפחות אליפות אירופה, אני לא מדבר על אחרות

הלוחמים בארץ מעולים ומאותו חומר אם לא יותר טוב מלוחמים אחרים.

באסטר1

New member
מסכים איתך לגבי פריינטה

האח הגדול גם לוחם טוב אבל הסנטר הרס לו
האח הקטן לא נבחן מספיק לדעתי כמו שהאח הגדול כן.

נועד להט היה אמור להיות כבר בUFC לא ברור לי מה קורה איתו (בטח צחי יודע) הוא היה אמור להיכנס לUFC לאנדר קארד והחליט לוותר על זה ולהיכנס לTUF , גם משם הוא החליט לוותר כי היה לו קרב לא מזמן
אז לא ברור לי לאן השאיפה שלו בל שהחבר הכי טוב שלך זה קיין וולסאקז זה תמיד טוב.

לגבי ההוצאות הפינססיות תסכים איתי שבארה''ב יותר זול מבארץ נכון? אם המתקנים שהיו בארה''ב היו בארץ העלות הייתה עולה לנו יותר .
אם הסצינה הייתה ברמה פה תיהיה בטוח שהממשלה הייתה קוטפת לך מהפירות גם

לי זה לא משנה אם לוחם ישראלי יגיע לUFC או לא , השאלה היא האם יש אנשים בארץ שבאמת רוצים להיכנס למקום אפל כמו אומניות לחימה ולהתפרנס מזה? בנתיים אני לא חושב שיש לוחם ישראלי שמרוויח מזה באמת בשביל רק להלחם ולהתאמן , לצערינו היום רוב הלוחמים יש להם 2 עבודות כבר לשמוע שיש לוחם שבנוסף ללחימה יש לו 2 עבודות אפשר להבין שהרמה גבוהה כמה שתיהיה היא לא מקצועית עדין.

זה לא מאכזב שלוחמים מנסים ולא מצליחים מה שמאכזב זה שלפעמיים מנסים למכור לנו כי הסצינה בישראל חזקה וכבר ראינו שאגו טוטאל לא משדרים משהו שקרוב לMMA טוב , אתה יכול להרגיל אותי לאכול סטייק איכותי ואז להוריד אותי לפרוסת גבינה צהובה זה לא יעבוד.

BeniTaz

New member
גם לדעתי רועי היה יכול להצליח בגדול

פוטנציאל אדיר.. לוחם שלם ברמה גבוהה, חבל שלא ניסה עוד.

isrhammer

New member
רק רוצה להדגיש משהו אחד...

אני כבר שלושה - ארבעה חודשים לא מתאמן כי אין לי כסף לשלם 200ש"ח בחודש (אפילו פחות..)
שלא נדבר על הציוד שחסר לי ומי יודע מתי אוכל להשלים

אני בן 27 וצריך לדחוף אם אני רוצה להספיק לעשות עם עצמי משהו..

moriarty

New member
זה לא נעים לשמוע

גם המצב הכלכלי שלי על הפנים, אבל אני לא מוותר על קיקבוקסינג ומכון כושר.

isrhammer

New member
כשאתה לא יכול לשלם..

שכר דירה, מצמצם באוכל ומסתמך על זה שאמא תיתן לך אוכל. ויש לך דירה שכורה, רכב לצרכי עבודה בלבד ותינוקת, אז גם על הדבר שאתה הכי אוהב אתה מוותר

isrhammer

New member
לא התכוונתי..

..שאני מוותר על התינוקת

חס וחלילה

התכוונתי על החלום.. יצא לי משפט עקום..

yair_bar

New member
מנהל
אתה רציני? זה קם ונופל על 200 ש"ח לחודש?

אני מוכן לתת לך כל חודש 50 ש"ח ובטוח שנוכל למצוא עוד 3 חברים בפורום (או יותר וכך העלות תפחת לכל חבר בפורום) שיסכימו לעזור על מנת שתמשיך להתאמן ולהגשים את עצמך.

isrhammer

New member
אח שלי

זה ככה.

באמת תודה, זה מחמם את הלב אבל לא אקח כסף של אחרים בשביל ההנאות שלי.

תודה אח שלי

yair_bar

New member
מנהל
על הנאות שלך? יא ליצן, לא הבנת אותי

התכוונתי שאני מוכן לשים כסף כדי שימשיכו לכסח אותך באימון

בכיף, אם אתה מתחרט - בכבוד ואהבה.

הרמה של ה-BJJ בארץ אינה גבוהה כמו שאתם חושבים

צר לי לאכזב את כולכם, ואני מודה שאני התאכזבתי בעצמי להפנים את זה, אך הרמה של הג'יו ג'יטסו בארץ אינה גבוהה אפילו לא ביחס לאירופה. זו לא טענה שלי, אלא טענה של לוחמי BJJ מבטן ומלידה. נכון, יש חבר'ה שעובדים יפה. נכון, יש מעט מאד חבר'ה ברמה גבוהה מבחינה טכנית. ברם, אנחנו רחוקים מאד מהרמה באירופה. הרמה באירופה בתחרויות הנחשבות (להבדיל מכל מיני תחרויות שוליות) - היא גבוהה ביותר.
אגב, על מנת לצבור ניסיון צריך להתחרות ולהתחרות הרבה - כמעט מדי חודש. לא מספיק להתחרות פעם בשנה. מעבר להוצאות הכספיות הבלתי מבוטלות, כמו שכבר אמרו כאן, אין לנו תרבות מפותחת של ספורט ו-MMA בפרט. וכאן טמון שורש הבעיה.

לוחמים כמו לב מגן ואחרים הם החלוצים - ויתכן שביום שיהיה קהל אוהד יותר לספורט, המצב ישתנה.

למעלה