לספרים - סיכום עונה 5 פרק 9.

לספרים - סיכום עונה 5 פרק 9.

אז זה פרק ה-WTF הגדול, כיאה למסורת של הסדרה?
שתפו!

מוזמנים גם לפתוח שרשור נפרד לצופי הסדרה בלבד, אם יש כאלה שמפריע להם להיות באותו שרשור.

kikona126

New member
אוף!!! איזה פרק...

הטריילר שהיה לפרק בלבל... כבר חשבתי שתהיה מיני מלחמה בין השחורים לג'ון בכניסה לחומה... אבל זה עבר חלק (טוב נו לבינתיים)
&nbsp
סטאניס - אמן שרמזי יהרוג אותו את אשתו ואת מליסנדרה!!!! כל כך לא מגיע לשירין... וכל הקטעים שלה בפרק הזה כאילו וסיפרו על המלחמה, על הפילוג ועל מה שהולך להתרחש בהמשך... פתאום עכשיו שמעלים אותה כקורבן לאל האש ולסטאניס לאמא שלה איכפת ממנה? עכשיו שאני חושבת על זה, ניראה לי שבספר היא נשארה על החומה כי בספר, כמו שאנחנו מכירים שם את סטאניס הוא לא יהיה מסוגל להרוג אותה ואז שם, אולי זאת האמא שמקריבה אותה... בכל מקרה, הקטע החשוב מכל העלילה הזאת היה המכתב שסטאניס שלח לג'ון. הוא שלח לו מכתב בספר? או שהמכתב היחיד שג'ון מקבל זה המכתב מרמזי? אני שואלת את זה כי סטאניס היה יכול לשלוח נער שליח כמו שאמר לו הימין שלו, אבל הוא שלח את (אוף ברח לי השם שלו!!!!) ומשום מה ניראה לי שהוא לא מבקש רק אוכל אלא גם חיילים...
&nbsp
אריה - אני אוהבת את סיפור שלה, תמיד אהבתי אותו, אבל מאז שהיא הצטרפה לאל מרובה הפנים משהו בה נהרס, אולי כי מה שאהבתי בה היה הפזיזות, הטמפרמנטיות... ועכשיו היא שקטה, חושבת, בוחנת את הדברים, אריה מתבגרת לנו מדף לדף, ומפרק לפרק... החלק שלה בפרק היה בסדר, לא יותר מידי, אולי בגלל שהוא לא מפתיע כי הוא ממש מתנהל כמו העלילה בספר (פה ושם שינויים אבל לא מפתיעים כמו אצל האחרים...)
&nbsp
דיינריס - מה שהכי אהבתי בחלק הזה היה המבט שלי טיירון כשהוא ראה את דרוקו. אני חושבת שהוא יהיה זה שבעונה הבאה או בפרק הבא ינסה לחפש את דאני על דרקון (אבל לעומת קודמו שנשרף בספר, הוא יצליח..) טיירון כל כך התעניין בדרקונים שאני לא אתפלא אם יש בו קצת דם טרגייני, או משהו בסגנון... או שאולי אין צורך בדם שלהם אלא ביכולת להכנס לתודעה שלהם (כמו אריה, ג'ון ובראן)
&nbsp
אם שכחתי משהו מהפרק, כניראה שלא היה מעניין מספיק כדי שנזכור אותו...
&nbsp
דרך אגב, אם לבני סטארק יש אפשרות להשפיע על בעלי חיים, למה שסאנסה לא תכנס לאחת מהכלבות של רמזי? מצד אחד היא לא יודעת שהיא יכולה, אבל מצד שני גם ג'ון ואריה לא יודעים שהם יכולים והם עושים את זה לפעמים... אני חושבת שזה יכול לקדם את העלילה למקום יפה אם זה יקרה...
&nbsp
ורעיון לשרשור חדש, שאם יהיה לי זמן אני אפתח אותו בסופש (יש לי יום הולדת בסופש אז רק אם יהיה לי זמן...) כתיבת המשך משותפת לספר, מעין "ספר פורומי" מישהו מתחיל לכתוב אחר ממשיך או מציע המלצות לשינוי, ככה עד שיש פרק, אפשר להחליט שפרק נכתב בשבועיים ואז "מוציאים" את הפרק מסודר (הודעה בה הפרק כתוב במלואו) ומתחילים לכתוב פרק חדש. כל פרק שכותבים שייך לדמות כמו בספר המקורי...
לפעמים טוב לפתח את הדמיון, ויותר כיף שאנחנו שולטים בסיפור
מה גם שעד שיצא הספר השישי אנחנו כבר נסיים את הסיפור...

AnyNickname

New member
בנוגע למכתב של סטאניס

לדעתי הוא שלח את סר דאבוס עם מכתב שקרי כלשהו לג'ון כדי שהוא לא יהיה בסביבה כשיקריבו את שירין.
כך הוא סילק את הבנאדם שיוכל לתת לו נקיפות מצפון בנוגע להקרבה שלה.

הערה קטנה:

קטעים של ההפקה שמעצבנים אותי:

בפרומו רואים את ג'ון והפראים (אחלה שם ללהקת רוק, לא?) מגיעים לחומה מצפון. יש מתח באויר- יתנו להם להיכנס או לא יתנו? אח"כ שוחחרו תמונות מהפרק ובאחת התמונות רואים את ג'ון בטירת שחור ליד סאם. יופי המתח הלך. נשארה השאלה (לפני הצפייה בפרק) למה, לכל שבעת הגהנומים, ג'ון מגיע לטירת שחור -מצפון? הרי הוא מגיע דרך הים, אז הוא אמור לעגון באיסט ווטש ביי דה סי ומשם ללכת לאורך הצד הדרומי של החומה! ואז צופים בפרק ומגלים ש...אין תשובה. יופי, הפקה. אתם בכלל לא מזלזלים בצופים שלכם. ועוד בשביל מתח שספיילרתם לפני הפרק.

Uri04

New member
בוא נאמר שזו קטנוניות סבילה

יש דברים גרועים בהרבה מהחור העלילתי הזה, כמו ששינו לחלוטין את האופי של סטאניס והפכו אותו לאיש המסתכל בקרירות על הבת שלו עולה בלהבות.

eranshalom

New member
לא מפריע לך שאנשי הצפון לא עשו זאת?

הרי ג'ון חוזר מהצפון בסירות של הצפוניים. אם הוא יכול לעקוף את החומה איתם, הרי שהם יכלו לעשות זאת גם בלעדיו.
למרות זאת בעונה הקודמת הם בחרו ללכת דרך היבשה ולתקוף את החומה.

hagashaga

New member
בסירות של הצפוניים?

זכור לי שהוא השאיל מסטאניס את הספינות...

AnyNickname

New member
This episode GAVE ME LIFE!!!

סטאניס - לב אבן.
שירין -

מליסנדרה -

ציפיתי לקצת יותר התנגדות מחברי משמר הלילה, כדי ללבות את הלהבות לקראת מותו של ג'ון.
העבר הלאניסטרי של אריה חוזר לרדוף אותה. והאם שמתם לב שהיא שיקרה לג'אקן האגר?
בורות הלחימה ודרוגון במירין - סצנה חזקה, מותחת ואמוציונלית שנבנתה לאט ובצורה הרבה יותר טובה ממה שדמיינתי כשקראתי את הספר.

לדעתי זה הפרק ה-9 הראשון שהוא עם סוף שמח, לא?
(המוות של נד, הבלאקווטר, המוות של הסטארקים, המלחמה על החומה והמעוף של דאינריז)

Uri04

New member

אצנן מעט את הלהבות...

הפרק עצמו הוא לא מהחביבים עליי. הפרק הקודם היה טוב ממנו בהרבה, לטעמי.

בראבוס - קיוותי להתקדמות קצת יותר מהותית ומהירה בעלילה של אריה. אני מניח שבפרק הבא היא תתחפש לנערה ותחסל את מרין טרנט.. ניאלץ להמתין לאריה העיוורת בעונה הבאה..

ג'ון - לא ממש קרה משהו משמעותי.. מתי ישלחו כבר את סאם וגילי דרומה?

סטאניס - אוקיי, עכשיו מתחילים העצבים... אני מניח שמכיוון שמדובר בפרק 9, אנחנו אמורים לקבל מוות מפתיע בכל פרק בשביל אפקט ה"וואו-צלמו-את-חבריכם-צופים-בסצנה-והעלו-ליוטיוב-את-התגובות". אבל לי אישית כבר ממש נמאס מהטריק הזול הזה. אין שום סיבה מוצדקת לסצנת ההקרבה הזאת - א) היא לא מקורית (אגממנון מקריב את אפיגניה בשביל לזכות בקרב, מישהו?) ב) היא מחוץ לדמות של סטאניס (בספרים/סדרה נרמז לנו שסטאניס רוצה את השלטון בין היתר על מנת להבטיח את עתיד בתו. למה לעזאזל שיעשה כזה דבר)? ג) ההפטרות מדאבוס נראית קלה מדיי ודאבוס אינו אדם טיפש. איך הוא הסכים לקנות את זה כשהוא ידע ששירין בסכנה? כתיבה לא טובה. ד) סייליס נזכרת שהיא לא רוצה להקריב את הבת שלה שנייה אחרי שהיא משכנעת את סטאניס שזה הדבר הנכון - עכשיו, הייתי קונה את שינוי הדעת שלה (ובכל זאת, אינסטינקט אמהי לא ייתן לאף אישה שפויה לתת לדבר כזה לקרות) אם היה לי בילד-אפ מספיק אמין לפני כן. שינוי הדעת שלה היה כל כך מהיר וביזארי שזה הפך את הסיטואציה למגוכחת. ה) סטאניס הופך לעוד דמות מעצבנת ושנואה - איך אפשר עכשיו להמשיך לעודד את סטאניס? שייזדיין. וכל קו העלילה הזה. מקווה שסייליז תדקור אותו באמבטיה כמו קליטמנסטרה במיתולוגיה היוונית.

מירין - סיקוונס נחמד. קצת פשטני לטעמי.. אני חושב שזה מגוחך שבמשך כל הזמן הזה שמאז המוות של באריסטן דנאריז לא שלחה את האנשים שלה על מנת לוודא שבני ההרפיה חוסלו סופית ושאינם מאיימים עליה. כשמאות בני ההרפיה האלה צצו יש מאין והתחילו לטבוח בבני עמם והקיפו את דאני ואנשיה ישר קפץ לי לראש: "אחלה מודיעין יש לך. אפילו זה של מלחמת יום-כיפור היה יעיל יותר".
דרוגון - קיוויתי שהוא יעורר יותר נזק. או שיהיה גדול יותר.. לרגע חשבתי שהוא קטן מדיי בכדיי לשאת על גבו את דאני. חוצמזה, דמיינתי את הסצנה קצת אחרת. אבל התוספת של ג'ורה וטיריון לוקחת את הסיפור למקומות אחרים מאשר בספר. נראה מה יהיה..

פרומו לפרק הבא - איך הם יידחסו סגירה של מיליון ואחד קווי עלילה לתוך פרק אחד + ליידי סטונהארט

Uri04

New member
אוי, שכחתי!

דורן - איזה בזבוז של זמן, אלוהים.. העלילה נגמרה לפני שהיא בכלל התחילה.

kikona126

New member
מממ

אני לא חושבת שליידי סטנהרג חוזרת... זה כבר לא מתאים לעלילה...
אני חושבת שבפקר הזה בריאן תמות או תלקח בשבי על ידי רמזי ותתחמם בעור גופו של נער החרבות שלה (כי אחרי הכל היא בעצם על תקן המלך שמעבר לחומה כרגע... אוף אני ושמות של דמויות...))
&nbsp
אלא אם כן המפגש שלה עם בריאן יהיה שם, בוינטרפל כשהיא מנסה להציל את סאנסה...
&nbsp
ראית את הטריילר לפרק הבא?

Uri04

New member
כן, ראיתי את הטיילר

לגבי סטונהארט - צחקתי... זה בגלל השמועות שנובעות משם הפרק. אני לא מאמין שנראה אותה, לא העונה ולא בכלל.

לגבי בריאן - אין לי שמץ של מושג מה יהיה איתה. רואים אותה בטריילר לשבריר של שנייה, מניפה חרב בסביבה מושלגת. אני לא מאמין שהיא תמות בפרק הקרוב. אולי היא תצליח להציל את סאנסה בניגוד לכך שהיא לא הצליחה להציל את אריה בעונה הקודמת. אני לא מאמין שגם היא וגם פוד ייפלו בשבי הבולטונים. אני עדיין מקווה שהיא וג'יימי ימצאו דרך כלשהי להיפגש. חשבתי שיש סיכוי שאחרי שעלילת דורן תיגמר, ג'יימי יעלה צפונה על מנת לחפש אותה (הרי, לקינגס לנדינג אין לו מה לחזור.. מסוכן מדיי שם והדרורים עלולים לכלוא גם אותו), אבל עכשיו הוא אמור ללוות לשם את מירסלה וטריסטיין אז אין לי שמץ.. אני מקווה שהעונה הבאה לא תמרח על 'עלילות ג'יימי, מירסלה, טריסטיין וברון' ברחבי ווסטרוז כי זה יהיה פשוט בזבוז משווע.

kikona126

New member
יש לי שאלה על הטריילר
לפרק 10 מהטריילר

מראים שם את סאנסה אומרת שאם היא הולכת למות שזה יקרה כל עוד (ופה כבר לא שומעים אותה מספיק טוב.. או לפחות אני לא מבינה כל כך את הסוף) היא בעצם שולחת את בריאן לחפש את האחים שלה?

למעלה