לספרים - סיכום עונה 5 פרק 9.

kikona126

New member
יופי ואני כבר חשבתי שאני לא יודעת אנגלית

מה זה אומר??? מה ישאר ממנה?

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה די ברור, לא?

היא מרגישה שככל שהיא עוברת עינויים ע"י ראמזי "נשאר פחות ופחות ממנה", עד כדי כך שבקרוב לא יישאר דבר מ"סאנסה הישנה" (כמו שקרה לתיאון). לפי מה שהיא אומרת, נראה שהיא הולכת למשימת התאבדות שתפגע בבולטונים, כלומר למות בתנאים שלה כשעוד נותר בה משהו, בניגוד לתיאון שמנקודת מבטה של סאנסה כבר עבר את הסף ואין לו ביצים לעשות דבר (כי הוא כבר לא הוא - הוא רק נספח של הציוויים והאיומים של ראמזי).

kikona126

New member
זה לא כזה ברור

כי עד עכשיו הוא התעלל בה רק פעם אחת... (פעם אחת יותר מידי אבל בכל מקרה... לא כדי להבין את זה ככה...) אבל כשאתה אומר את זה זה נשמע הגיוני...
או קיי ומעניין למה פוד אמר שהיא מסגירה אותם.... טוב נחכה עוד שבוע.
&nbsp
Rsmb1? השם הזה ניראה לי מוכר

Rodrik Harlaw

Well-known member
הרבה יותר מפעם אחת

הפרק שאחרי ליל הכלולות נפתח בכך שסצינה נעולה בחדרה וע"פ הדברים שהיא אומרת מובן שהוא מבקר אותה כל לילה ומתייחס אליה באותה הדרך. גם נראה שהיא חבולה מהתהליך.
את מתכוונת ל-you betrayed them/him ? זה נאמר ע"י טיריון - לא פוד
&nbsp
יאפ, בעונות 3-4 הייתי די פעיל פה בפורום.

hagashaga

New member
אם כבר שאלות על הטריילר...

מישהו הבין מה סרסי אמרה? זה המשפט היחידי שלא הצלחתי להבין...

דאבוס הוא אחד שמציית גם כשהוא לא אוהב את זה

הוא איבד בן (ובספרים שלושה) בגלל הציות לסטאניס בכל מחיר.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפרק 9

פעם ראשונה שהסדרה הצליחה באמת לבאס אותי בגלל ההתרחשויות עצמן ולא בגלל בולענים לוגיים. אולי בגלל שזו הפעם הראשונה שקורה משהו נוראי שלא הייתה לי הכנה אליו מהספרים. אומנם גם האונס של סאנסה היה חדש, אבל זה גם היה צפוי. סטאניס, לעומת זאת... פאק, זה היה מפתיע (עד לאקספוזיציה השבלונית של שירין על ריקוד הדרקונים, והשאלה המטעה מאוד שלו, הייתי נאיבי מספיק להאמין שסטאניס יציע את עצמו למוקד כדי ששירין תוכל לרשת את כס הברזל). רק כמה דקות אח"כ, כשז'ורה זרק את הכידון, הדכדוך התחיל להרגע. יש גאג על כך שמי שמספר על טארגריינים מתים לא שורד עד סוף הפרק (בפרקים הקודמים - באריסטן ואיימון). עכשיו גם שירין הצטרפה.
&nbsp
ג'ון בחומה - כבר נכתב מעליי על הטמטום של הסצינה. זה לא חדש שהדאבל D כל-כך אוהבים רגעים טלוויזיונים מותחים והם מוכנים להקריב עבורם כל הגיון.
&nbsp
אריה - כל סצינות המעקב היו חלשות ביותר. כל טכניקות ההתגנבות שסיריו לימד אותה לא עובדות אם הן מופעלות על האדם שכנראה הרג אותו? מייס טיירל - priceless
&nbsp
מירין - התחיל טוב עם הדיון על הבמה וחלקים מקרב הגלדיאטורים, סטה טיפה למחוזות הבלתי סביר (כמה הרפיות בתוך ה"אצטדיון" וכמה עוד מצליחות להתגנב מבחוץ כאילו אף אחד לא חושב על אבטחה?), והסתיים עם אקשן שמזכיר סדרות אחרות ("הטובים בעלי השם" שורדים מול רבים, אבל "הטובים חסרי השם" כמו לא- טמא-מספר12 עד לא-טמא-מספר450 נטבחים). הרכיבה על הדרקון נראתה לא טוב - בלי אוכף ובלי כלום, היא פשוט יושבת ולא רואים את המאמץ שלה להיאחז בדרוגון. אני נוטה להאמין שהיא לא באמת רכבה על דרקון וההרפיות אכלו את ההטעיה של cgi גרוע... גם לא היה מאוד נחמד מצידה לנטוש את כל התומכים שלה במיעוד מספרי ולקחת את הסיכוי היחיד שלהם (כמעט היחיד - לרובם יש שם אז הם ישרדו). בכל זאת, נהניתי מהסצינה, בעיקר בגלל החזרה של ז'ורה.

פרק ה-9 החלש בסדרה

נתחיל מהקל. אין תוכנית-על דורנית. דוראן סתם לא רוצה לשפוך דם... כל הסיפור בדורן היה ממש מיותר לעלילה. לא מבין למה היה להם קשה לעשות את זה צמוד לעלילה של הספרים...
&nbsp
אריה - ממש בימוי גרוע. אריה כמו בוקית מסתובבת סביב סר מרין, תוך שהיא מתעלמת מהמשימה העיקרית שלה. עלוב. הם רצו להראות שאריה הולכת להחליף פנים לילדה אחרת כדי שסר מרין הפדופיל יבקש אותה, ובזמן שינסה להשכיב אותה היא תרצח אותו... ממש תסריט גאוני. לא עליתי על זה מיד......
&nbsp
החומה - העלבת האינטיליגנציה של הצופים כשכל הפראים מגיעים לחומה מצפון. עוד קשקוש על כמה ג'ון פסימי וכמה סאם אופטימי... ייפידיפופ.
&nbsp
סטאניס - סטאניס של הספרים הוא לא אידיוט. גם אם הוא היה אפילו חושב אם לשרוף את הבת של עצמו, הוא לא היה עושה את זה. לא בשל חוסר התמיכה שיקבל מצד חייליו ולא משום שהוא מחסל את השושלת של עצמו. הם פשוט רוצים בסדרה שהצופים ישנאו אותו, וזה כמובן עבד להם.
&nbsp
מירין - גם כאן העליבו את האינטיליגנציה של הצופים בפשיטה של בני ההרפיה. כן? יש איזה 1,000 הרפיות באצטדיון ורק 50 לא טמאים? מה עם איזה "פותחת תיק בבקשה" לפני הכניסה לאיצטדיון? לא? מילא...
אבל שבירת האופי של דאני, זה כבר הרג אותי. כל חברייך מוקפים באויבים ועוד רגע מתים, ואת עולה על הגב של הדרקון? להזכירכם, בספרים דרוגון הוא לא חתלתול שמגרגר בפני הבעלים שלו. הוא תקף את דאני, שרף אותה ולקח אותה בטלפיים שלו ללא הסכמתה, והיא רק מחפשת דרך איך לברוח ממנו ולחזור למירין.

מתי בספרים דרוגון תקף את דאני ולקח אותה בטלפיים שלו ללא הסכמתה?

ממה שזכור לי, הוא אמנם לא שאל אותה אם לקחת אותה לים הדות'ראקי או לא, והשליטה שלה עליו הייתה מוגבלת, אבל בשום שלב הוא לא תקף אותה או לקח אותה בטלפיים. היא תמיד רכבה עליו, ואפילו עם מידת שליטה מוגבלת (והפוכה מסוס: בועטים בצד השמאלי של סוס כדי לפנות ימינה, אבל בועטים בצד הימני של דרקון כדי לפנות ימינה - כי סוסים נוטים לברוח מסכנה ודרקונים נוטים לפנות אל הסכנה ולחסל אותה).

צודק. טעיתי...

קראתי עכשיו מחדש את הקטע.
הוא יורק עליה אש, אבל היא מתחמקת ממנה.
בזמן שהיא עליו ומנסה להוציא את הכידון שתקוע בו, הוא מתחיל לעוף ובכך "חוטף" אותה.
זכרתי את זה אחרת, משום מה...
על כל פנים, דרוגון בסדרה עדיין מוצג כמו החתלתול של דאני (דומה מאוד להתנהגות של הדרקון ב"הדרקון הראשון שלי"), בזמן שדרוגון של הספרים פראי מאוד. בנוסף, דאני שבסדרה בורחת ונוטשת את תומכיה בזמן שדאני שבספרים "נחטפת".
&nbsp
אגב, אם הוא לא שרף אותה, למה בפרק האחרון שלה היא עירומה לגמרי? מה קרה לבגדים שלה?

Stark Bannermen

New member
מאכזב

- הייתי צריך לדעת שכל ההצגה החיובית של סטאניס אמורה להסתיים רע. איך מדמות שנותנת הוראה מפורשת, שאם הוא מת אז הם צריכים לעשות הכל כדי לשים את הבת שלו על כס הברזל, הוא מסיים ככה? כרוצח של הבת שלו ובעצם משאיר עצמו ללא שושלת ומביא כליה על בית בראתיאון? ראיתי שאחד מהם פלט בטעות שמרטין סיפר להם, הם לא האמינו אבל גם אם היא נשרפת, אני מניח שזה קורא שמליסנדרה תרצה להחיות את ג'ון, זה לא יבוא מהדמות של סטאניס בספרים, זה פשוט לא מתאים בשום קונסלציה. זה היה פשוט מבאס, מעבר לכך שכל העונה הם טבחו בקו הצפוני, הוציאו כל היגיון בריא, עכשיו זה...
&nbsp
- דורן...ברגע שהוציאו את אריאן, ידעתי שזה יסתיים רע וזה אכן כך, אני מקווה שלא נראה אותם בעונה הבאה ומבחינתי שיהרגו את טריסטיין (עוד החלטה מפגרת, למה לשלוח את היורש היחיד שלך למקום כמו מעלה מלך שנשלט על ידי לאניסטרים?) על הפרק הראשון בעונה הבאה. לא היה שום דבר טוב בעלילה הזו, לא באריאו הגרוע של הסדרה ששיחק אותה מסוכן עם הגרזן שלו, לא אלכסדר סידינג (ייאמר לזכותו שלא היה לו הרבה עם מה לעבוד) ובטח שלא עם נחשיות החול.
&nbsp
- אז היזדארד הוא לא ההארפי? הייתי כמעט בטוח שכן, ברגע שהם החליטו להרוג אותו ולא את אחד הקרובים לדאני..הם לדעתי פגעו בהרגשה של הצופה שלא קרא את הספרים , שמשהו באמת הולך לקרות, בשום שלב של הסצנה לא הייתי על הקצה בשביל לראות מה יקרה, ואני די בטוח שגם אלו שקראו את הספרים בטח הרגישו ככה. הדבר היחיד שהיה שווה בשבילו לראות את כל זה היה דרוגון, נעשה פשוט מדהים והיה כיף לראות סצנה אפית שכזו מהספרים...קמה לתחייה על המסך. שאפו.
&nbsp
- רק שיהיה פרק סיום טוב, ובלי רצח נוסף, של סטארקים..

לגבי היזדראהר,

עושה רושם שגם אם הוא לא ה-הרפיה, הוא אחד מהם: הוא נעלם בתחילת הסצינה וכשדאני שאלה אותו איפה הוא היה, הוא אמר שהוא "מוודא שהכל בסדר". אח"כ כשהוא נדקר הוא נראה די מופתע.

AlonPe

New member
אז בעקרון עכשיו

מירין היא כמו עירק/אפגניסטן אחרי שהאמריקאים יצאו.
למעשה עכשיו היא נתונה לגמרי לשלטון ההארפיה,
נראה איך הם יצאו מזה.

Uri04

New member
הם צריכים פשוט לעוף משם

על גבי דרקונים אם ניתן. פשוט לקחת את מה שנשאר מהצבא של דאנריז, למצוא אותה, לשחרר את הדרקונים האחרים ולהפליג לווסטרוס... או לכל מקום אחר.. מירין זה קן צרעות ואין לדאני מה לחפש שם.

אילן די

New member
מירין היא בית ספר לדני

שם היא לומדת איך לשלוט. אם היא נכשלת שם, אין לה מה לחפש בווסטרוס.

טוב, אז

הפרק היה קצת תזזיתי - הם עברו מקו עלילה לקו עלילה בלי למצות דברים, בתחושה שלי.

בכל מקרה, די ברור לי שהבולטונים עומדים לאכול אותה בגדול - אם העלוקות של מליסנדרה הניעו שתי חתונות דמים, השריפה של שירין אמורה לתת לה כוח כישופי עצום.

הכמויות העצומות של בני ההרפיה היו מגוחכות. ממש כמו העובדה שהם יותר טובים מהלא-טמאים, שאמורים להיות החיילים הטובים ביותר בעולם. אבל זה לא חדש. בכל מקרה מעניין מה ייקרה עם ז'ורה, העובדה שהוא נושא את המחלה האפורה שאמורה להיות מידבקת ביותר, ואם המגיפה תתחיל להשתולל, איך הם מתכוונים שהוא יישרוד, בהיותו חולה 0.

אריה מתגלה כעדיין ילדה חסרת ישע יותר מאשר כמו הרוצחת קרת הדם שהיא אמורה להיות.

והפראים שמגיעים לטירת שחור מצפון - אחרי שרוב ביקר בהארנהול, תכנן לצעוד לצוק קאסטרלי אחרי החתונה האדומה, יארה הפליגה עם ספינת פשיטה מאיי הברזל לצור מגור, ועוד כמה פנינים כאלה, לא מפתיע העניין הקטן הזה.

וגם הקטע עם הדרקון

היא קופצת עליו, אומרת לו לעוף - והוא עף!
איזה דרקון חכם וצייתן של אמא, שמבין ועושה כל מה שהיא אומרת לו...

למעלה