לספרים. פרק סיום העונה - הסיכום!

לספרים. פרק סיום העונה - הסיכום!

אם אתם לא מחכים עד להקרנה הרשמית בשאפל, אתם יכולים לכתוב כבר עכשיו.

אפשר גם להתפרע עם סיכום כללי לכל העונה. או בשרשור נפרד, מה שבא לכם.

kikona126

New member
המלצה לקוראי הספרים - לא מכיל ספויילר

ראיתי חלק מהפרק היום, המלצה שלי, לכל מי שלא רוצה להרוס לעצמו את חווית הקריאה ואת חווית ה"לחכות לראות מה יהיה בספר הבא" הפרק הזה מכיל ספויילרים לספר הבא (לפחות עד איפה שאני ראיתי) מי שלא רוצה להרוס לעצמו את הקריאה ויכול ומסוגל לחכות עד שהספר יצא (אם יצא) אז שיחכה...
&nbsp
העלילה אומנם שונה והאופן בו הדברים יקרו יכול להיות שונה אבל הבחירה היא בידים שלכם...
&nbsp
אני בין האנשים שלא איכפת להם מה קורה, אלא איך זה קורה.... ככה שפה הסדרה לא הורסת לי...

kerenryiy

New member

עוקבת אחרי הפורום הזה כבר זמן רב ופעם ראשונה כותבת...
בתחילה התאכזבתי משינוי קו העלילה של הסדרה בהשוואה לספרים- מקדימים את המאוחר ומאחרים את המוקדם.
בשלושת הפרקים האחרונים נהניתי מכל רגע, סוף כל סוף הרגשתי שמשהו זז בעלילה של הסדרה.
הכל התנקז לפרק הסיום- כמה הלם בפרק אחד...
אכזבה גדולה מהאופן שנפרדו מג'ון... למה גורלם של בני סטארק הוא להישחט באופן מזוויע???
מה עם סאטניס? בכוונה לא הראו את סופו המר? או שהוא לא בסופו?
שתלך לעזאזל מליסנדרה!!!
שילכו לעזאזל בוגדי משמר החומה!!!
גורלם של תיאון וסאנסה יתגלה רק בעונה הבאה... באסה!
לחכות שנה זה הרבה זמן

Nirwood

New member
אם קראת את הספרים...

את צריכה לדעת שקיימת סבירות גבוהה שמליסנדרה תעניק את נשיקת האש לג'ון.

kerenryiy

New member
קראתי את הספרים...

נחכה ונראה לאן יחליטו לקחת את זה יוצרי הסדרה

Nirwood

New member
ההפקה פישלה עם המוות שלו...

בספר זה היה הרבה יותר דרמטי, הזאב שלו גם כל הזמן הרגיש שמשהו רע עומד לקרות, וג'ון התעלם ממנו (חשב שזה בגלל החזיר הענק).
גם בזמן המוות, אם אני זוכר נכון, ג'ון קיבל חנית בגב, ולאחר שהוא הסתובב הוא הבין שחבריו בגדו בו.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפרק 10

כנראה הפרק הכי טוב בסדרה.
הדאבלD לרוב מתרגמים את הספרים בצורה ריקה, אבל הפרק הזה הם עשו עבודה מדהימה ב-95% מהפרק, בהינתן השינויים שהם כפו על עצמם.

סטאניס: העריקות אמינות - אחרי שרואים שאפילו לבת שלו אין לו נאמנות, אז מה זה בשבילו חיילים (ועוד שכירי חרב). מצד שני, הגיוני שיוותרו לו גם חיילים נאמנים, אחרי שראו שההקרבה הוכיחה את עצמה ומזג האוויר אכן השתנה. בסוף, הוא נשאר בלי הילדה, בלי האישה ובלי מליסנדרה (שאולי חזתה שצבאות בולטון (+ ארין?) ימחצו אותו או אולי חזתה מה יקרה בחומה ומיהרה עבור ג'ון); אני מניח שבעונה הבאה היא תספר על כך שהדליקה את האש הזו מיד אחרי שסיפרו על העריקה, אבל זה היה מוזר (למה עריקה של עוד כמה שכירי חרב גורמת לה לבהילות כזו להתנבא?). אחרי הפרק הקודם רוב הצופים כבר קיבלו בהשלמה את זה שסטאניס צריך למות.
אין ספק שהיוצרים דפקו את קו העלילה של סטאניס (ובמיוחד את הדמות) העונה, אבל לפחות הם הצליחו לרקוח סיום שאפשר לקבל.

סאנסה: סיום מספק וכזה שאפשר להאמין לו. אם כבר לברוח מהטירה, אז בזמן שרוב הכוחות עסוקים בלחימה בחוץ, ותשומת לב מינימלית תוקדש לה. הנר בחלון שמודלק שנייה אחרי שבריאן מתייאשת היה זול.

אריה: הסצינה עם טראנט הייתה צפויה ועשויה לא משהו. החלפות הפנים, לעומת זה, היו מעולות.

דורן: יש סצינת התנקשות דומה מ- smokin aces 2 ומיד כשאלריה נישקה את מירסלה ידעתי שזו התנקשות. סוף-סוף קו העלילה הדורני מניב פרי.

מירין: אחלה סצינה בחדר הכס והבטחה גדולה לעונה הבאה. אין הרבה מה להגיד חוץ מזה שזה היה מהנה כמו סצינות טיריון-ג'יימי בתא המאסר.

דאני: אם בפרק הקודם ה-cgi היה לא משהו כאן הוא היה נפלא. גם כאן יש הבטחה לעונה הבאה עם הדותראקים המסוחררים.

סרסיי: לדעתי, רצף הסצינות הזה היה הטוב בסדרה. החתונה האדומה הייתה עמוסה בבעיות; הקרב על הבלאקווטר היה יחסית small scale למה שקראנו בספרים (כשעבר פישוט רציני ללא השרשרת, ועם קרבות מאוד קטנים על החוף ורק על שער אחד) והקרב על החומה בעונה שעברה היה מטופש. כאן, הכל היה כל-כך טוב - ההכנה המנטלית לאורך השבועות האחרונים שגרמה לסרסיי להבין שהיא חייבת להתוודות (כאן עברו כמה פרקים עד שהיא קיבלה את ההחלטה הקשה, בניגוד לסטאניס בפרק הקודם שאיבד כמה מצרכים ורבע שעה אח"כ החליט ללכת על הפיתרון הכי קיצוני); הדיאלוג עם הדרור העליון שהכין לה הפתעה כל פעם שחשבה שיותר גרוע לא יכול להיות ("התוודית? כן, אבל לא על הכל"; "לראות את הבן שלך? כמובן, אבל רק אחרי הכפרה"); ההכערה שלה; הנאום של הדרור לפני כל הרחוב כדי לתת את הרציונל לעונש הספציפי; המבט של סרסיי אל המצודה האדומה כשהיא אומדת את המרחק; הספטה שהייתה הראשונה שהשמיעה קול כי הרחוב היה המום מדי; מנגינת "גשמי קאסטמיר" הצינית; הרחוב שהתחיל לדבר והקצין מקריאות "קלות" אל קריאות קשות ואז אל גילויים פיזיים ואז אל אלימות פיזית (קלה ואז קשה); המבט הנוסף למצודה שלא רצתה להתקרב ולבסוף העובדה שהיא הרשתה לעצמה להישבר ממש ולבכות רק כשהקהל העוין כבר לא יכול היה לראות את הפרצוף שלה. לינה הידי הייתה מבריקה. האמת, הכל היה מבריק בסצינות האלה.

ג'ון: הפרידה מסאם הייתה נחמדה, ובמיוחד הקריצה של הכותבים עם המילה you will return שיוחסה לסאם, אבל כנראה מתייחסת גם לשיבה של ג'ון מהמתים. דאבוס התפזר לי לגמרי העונה - סטאניס לא שלח אותו להביא מצרכים בפרק הקודם? הוא מבקש גם תגבורת של אנשים כי הוא מגדיל ראש? לא קניתי גם את זה שמליסנדרה מגיעה ואף-אחד לא מתעקש לדרוש ממנה תשובה אחרי ששואלים אותה פעמיים והיא שותקת.
ג'ון מתוודה בפני סאם על כך שהוא האיש השנוא במשמר וכבר ראינו את ההתנגדות למהלך בתחילת העונה, אבל לא הרגשתי שהם עשו מספיק בשביל לשכנע אותנו בהחלטה של האחים הלא-מרוצים. הסצינה עצמה הייתה עשויה די טוב. לא הייתה את ההמולה שהייתה בספרים בזמן ההתנקשות, אבל גם רגע שקט יכול להיות לא פחות מהדהד.

Bs Bane

New member
פרי קטן ומאכזב, הניבו הדורנים,

זה היה ברור שהיה לה רעל על השפתיים אבל הכל נהרס כשזה כל כך קל כי יש נוגדן. חשבתי כבר שהיא הקריבה את עצמה בשביל נקמה, שהיה יכול להיות הרבה יותר משמעותי. או לפחות, היא כדורנית, שמשחקת עם רעלים, פיתחה נוגדנים בכך שהיא צרכה כמות קטנה מאוד של הרעלן לתקופה ארוכה. לראות אותה שותה שלוק בטעם כחול השאיר לי טעה רע בפה.
&nbsp
וגם דוראן לא טיפש. למה הוא לא כלא אותה עד שמירסלה היתה על הספינה. וזה שאין לו בעצמו תוכנית-על בקנה מידה גדול הרבה יותר (חלקית בגלל שלו עצמו בסדרה אין את היורשים המתאימים) הופכת את הכנסת דורן לסדרה כחסרת משמעות. לא משנה כמה מיירסלות הם הורגים.
&nbsp
כל השאר שהיה יותר אמין לספרים באמת היה טוב.

Rodrik Harlaw

Well-known member
בהינתן

האכזבה שהייתה מקו העלילה הזה לכל אורך העונה, אני אקח בשתי ידיים כל דבר שייצר השלכות משמעותיות. אני חושב שזה היה עובד פחות טוב אם אלריה הייתה מתה. היא הפנים של המרד בדוראן והרצון במלחמה עם הלאניסטרים - עוד מוקדם לה.

כפי שזה נראה כרגע, דוראן הוא פשוט דמות שונה מהספרים (כמו שאלריה הנקמנית של הסדרה שונה מהספרים). הוא לא כלא אותה בפרק הראשון כשהיא השמיעה איומים והוא היה מוכן לקבל את הויתור שלה בלי לחשוש ממניעים נסתרים. הוא פשוט לא המאסטרמיינד מהספרים - בסה"כ אדם זקן שלא מעוניין בהרג מיותר. לא השקפת עולם שאי-אפשר להעריך.
היעדר תוכנית העל אכן הופכת את קו העלילה לכמעט לא קיים, אבל הריגת מירסלה היא בוודאי משמעותית. גם אם דוראן לא רצה במלחמה, כרגע הוא נזרק על העץ הזה ואין לו איך לרדת. מעניין אם הספינה שעליה נמצא טריסטן היא ספינה דורנית או סתם ספינת סוחר בדרכה לבירה - זה יכול להשפיע על המסלול שלה לאחר גילוי הגורל של מירסלה

אילן די

New member
אכן, דוראן לא טיפש

ועכשיו, בלי מה שאתה יודע מהספרים, תחשוב למה הוא לא כלא אותה?

Bs Bane

New member
בשביל ש

תהרוג את מיירסלה, זאתי שהופכת את הנוכחות של היורש שלו במעלה המלך ללגיטימית ובכך הופכת אותו לשבוי של הלניסטרים?
&nbsp
הוא יודע שמהשמה חושבת בקטן. אין לו שום דבר להשיג ממוות של מירסלה אלא רק להפסיד. אם היה רוצה את מירסלה מתה, היה עושה זאת בעצמו בלי בעיה.

אילן די

New member
טריסטיין היה על הספינה?

לא ראיתי אותו שם.
הוא לא "מגיע" בנפרד עם האנטוראז' שלו?

אילן די

New member
רק לי היתה תחושה שמנסים לדחוס כמה שיותר

בפרק זמן יחסית קצר? בחלק הראשון של הפרק, כל שלוש-ארבע דקות מת מישהו.

Rodrik Harlaw

Well-known member
עכשיו ראיתי את inside the episode

ומסתבר שהדאבלD בונים על זה שהטבעת שדאני זרקה תעזור באיתור שלה. די הוריד לי מהסצינה הזו, אלא אם לגרייסקייל יש סגולה להפיכת נשאים לכלבי הגישוש הטובים בהיסטוריה של הדמיון

למעלה