לספרים. פרק סיום העונה - הסיכום!

Uri04

New member
למה?

דווקא בתור קורא ספרים, הפרק הזה היה מהבודדים העונה הזו שהתכתב עם הספרים בצורה טובה יחסית (חוץ מדורן, סטאניס וסאנסה)

israelmiv

New member
שאלה על ההבדל בין הספרים לסדרה (
לשניהם) ועוד שאלה

אם ג'ון מת גם בספרים, בשביל מה מרטין השאיר את המוות שלו בקליף האנגר? מה העניין לא לגלות פרט עלילה שיתגלה מיד בעמוד הראשון של הספר השישי? (או אפילו לפני, כשנסתכל בתוכן ונראה שאין POV של ג'ון)
האם יש אפשרות שג'ון נשאר בחיים גם בסדרה?
אם ג'ון נשאר בחיים בספר, איזו סיבה בעולם יש ליוצרים לסלק אותו מהסדרה?
&nbsp
ועוד שאלה: איזה הסבר אפשרי יש לחזרה של מליסנדרה לטירת שחור?
&nbsp

tomanimation

New member
רגשות מעורבים

ידעתי והתכוננתי ועדיין... זה היה לי עצוב עד מאוד. ממש הרגשתי בגידה
הרבה ממה שכתבו כאן ובאינטרנט גם אני מרגישה- למה לשנות עלילות בשביל לחזור לנקודה המדוייקת בספרים? אבל עם זאת רווח לי שדאני/אריה/סאם/סרסי נמצאים איפה שהם בספר. כמו חוף מבטחים (או שלא בעצם במקרה של מרטין).
ולמרות שידעתי מה יקרה, זה העלה בי שוב את הרגשות של סוף עונה 2, שרצינו שזה יהיה הסוף של הלאניסטרים והטובים יצאו מהבוץ והנה הם מצאו לעצמם בוץ יותר עמוק להתקע בו.
בעצם הסדרה לא יכולה לעולם להגמר כל עוד הגיבורים שלה ממשיכים לחטוף. ובאופן סאדיסטי אנחנו נהנים מזה וממשיכים לצפות (אני במיוחד).

קצת קשה לי עם הדמות של ג׳יימי עכשיו.
הוא היה רע מופלא, עבר שינוי והפך לציניקן משעשע ועכשיו הוא ממש רכיכה... היו אולי שני משפטים מגניבים שהוא אמר העונה לברון אבל כל הסצנה עם מירסלה....
מה שכל כך יפה בדמויות של משחקי הכס, זה שיש להם מניעים מסוימים ולמרות שלפעמים ההנסיבות משתנות, יש מה שמכוון כל אחת לעשות את הטעויות הקיצוניות שלה. אז לג׳יימי היה תמיד לנגד עיניו את אחותו אהובתו. בטוח שלא את ילדיו. תמיד הורגש ההבדל בין מה שהוא עושה ובין מה שסרסי עושה כי היא ממש מונעת מתוך דאגה פנאטית לילדיה האסורים. טיריון אמור היה לגלות לו שהיא שכבה עם כל החצר מה שאחרי המסע עם בריאן שכל מה שהוביל אותו היה לשוב אליה- ממש מערער אותו ובצדק, אבל עדיין הייתי מצפה שיהיה לו לא אכפת ממלא דברים. כל כך אהבתי את איך שהוא הסביר לקייטלין ואחר כך לבריאן שאי אפשר לקיים את כל השבועות ושחייב לבחור במשהו אחד ולהרוס משהו אחר. ובגלל שהוא כבר הבין את זה מזמן היה לו יחס מזלזל ומגניב לכל דבר כמעט.
חבל לי שאין את המכתב שהוא מקבל מסרסי לעזרה ופשוט מתעלם. אולי הם ישימו את זה במשפט בדו-קרב שהיא תבקש, ואז הוא יסרב ויראה לה שכבר לא אכפת לו.
בכל מקרה, מי הוא ג׳יימי עכשיו<????
קשה לי להאמין שפתאום הבחור שרצח את הבן דוד שלו בתא מאסר כדי לברוח נהיה מאוד אכפתי ורגיש. ובטח לא לילדיו. זה לא עובד לי שזה מרגש אותו להתאחד עם מירסלה ושתדע את האמת. ג׳יימי של עונה 1 ו-2 בחיים לא היה חושב לעשות משהו כזה. גם אם היה רוצה לחלוק איתה את זה (שזה מוזר כי הוא בכלל לא כזה מכיר אותה), ואם יש לו איזה שהם רגשות אבהיים אליה, הוא לא היה אומר לה ומסבך אותה. זה שהיא תדע את זה רק יכניס אותה לצרות גם.
כשאלריה דיברה איתו לפני הפרק הזה הוא די היה המום וחסר כל פעולה בניגוד לג׳יימי של פעם שהיה לו מה לענות לה. הייתי רוצה שהוא יהיה עכשיו עדיין דמות שנאהב אבל שעושה דברים מסריחים למי שלא אכפת לה מהם עדיין. ואז יהיו לנו רגשות מעורבים אליו וזה יהיה הכי מעניין. אבל זו רק אני, הבחור החמוד הזה עכשיו חסר מטרה ומניע וקשה להתחבר למישהו כזה או להאמין שהמטרה שלו היא לחשוף אמיתות ולהיות אב טוב.

AnyNickname

New member
בונ'ה, היום אתם מהירים

לא אוכל להגיע הערב להקרנה בפאב, שזה אבסורד כי אני הצעתי את זה, ולכן כבר ראיתי בבית.
בקרוב אגיב בצורה מסודרת, אבל בינתיים יש לי רק שאלה קטנה:
כשהדות'ראקי הקיפו את דאינריז, האם גם לכם זה נשמע כצהלולי שמחה?
לפני שאתם שוללים, תראו ותשמעו את הסצנה הזו שוב. יש שם משהו שנשמע מאד............ שמח.

tomanimation

New member
אולי

שמחים שעכשיו הם יראו לה מזה. לקאליסי הלא ממושמעת שהיתה לנו פעם.
הרי חלק גדול אני מניחה מהרוכבים האלו היו תחת קאל דרוגו ועכשיו הם אצל מישהו אחר שכנראה עלה לגדולה בזכות זה שדרוגו ירד...
אני מנחשת שהיא תקסים אותם איכשהו ואז הם ילחמו בשבילה בהרפיות

Stark Bannermen

New member
עוד אכזבה

כן, היו דברים טובים בפרק הזה, ההליכה של סרסיי בוצעה נהדר ובצורה שהייתה נאמנה לספרים אבל כל היתר?
&nbsp
-זהו? ככה מסיימים את חייו של סטאניס? כך ייגמר הקרב על ווינטרפל? הבולטונים מנצחים בכזו קלילות מדכאת? איזה מן מצביא סטאניס, שאותו הילל דאבוס ואחרים במשך כמה וכמה פרקים שהוא יוצא למשימת התאבדות שכזו? הכותבים פשוט טבחו בדמות הזו, וגם אם הסגירה של העלילה נעשתה בצורה הגיונית כביכול כפי שמישהו כתב פה...במכלול..זה היה טבח של סטאניס ושל העלילה הצפונית. מה יהיה עכשיו עם דאבוס?
&nbsp
-סאנסה? נו שווין..היה חסר לי רק קצת בילד אפ לקראת השינוי של תיאון.
&nbsp
- דאני ומירין- ככה עוזבים את הילד שוב שהוא לא מרגיש טוב?:), גם פה לא היה הרבה מלבד האכזבה לראות את תולע אפור עדיין חי ולחשוב רק על המשך העלילה שלו עם מיסנדיי בעונה הבאה...:/. מה שכן, ההפתעה היחידה בפרק הייתה לראות את ואריז מפציע במירין במקום מעלה מלך כמו בספרים, אבל אם זה אומר שנראה עוד מקבאן, מה טוב.
&nbsp
- החומה- אז הוא לא הנסיך שהובטח? על מה היה כל הטרראם הגדול של ההורים של ג'ון אם הוא אכן מת? אני מאמין שכמו הטרולינג שלפני הפרק (כפי שחשדתי ולא אופתע אם מישהו מההפקה שתל שם את בנג'ן סטארק), גם פה, הם עושים הכל בשביל שנאמין שהוא באמת מת אבל אני לא מאמין שג'ון באמת מת, לא בספרים ולא בסדרה. יש לו פשוט תפקיד גדול מידי לשחק בהמשך העלילה ואני לא רואה אותה נמשכת בלעדיו. מה יעלה בגורל ווסטרוז בלי מישהו שמבין את גודל האיום שמצפון לחומה?
&nbsp
-דורן. ברוך שפטרנו, העלילה הכי גרועה בתולדות הסדרה, במקום דיוויד ודן, הייתי מטביע את הספינה שג'יימי עליה ועושה לו חסד, עוד דמות שנטבחה על ידם העונה.
&nbsp
עונה מאכזבת מאוד בסה"כ, כן זה הסתיים מהר מידי, כן, היו לא מעט רגעים יפים אבל הם מיהרו יותר מידי להיפטר מקווי עלילה, דחסו שני ספרים לעונה אחת וזה נראה ככה. דמויות שהושמטו או נעדרו כן השפיעו על הצורה שבה העונה הזו התנהלה עד לסיום ולא ברור לי הכיוון שנלך אליו עכשיו, עכשיו שאין ספרים ואנחנו כולנו באותה טריטוריה.
&nbsp
אני אמשיך לראות ולו בגלל הסקרנות, אבל הסדרה נראית כמי שקפצה מעל הכריש העונה.

kikona126

New member
לדעתי

בקשר לדאבוס, סאנסה תגיע לחומה ותספר שהאחים שלה חיים ואז היא תחפש אותם איתו...
&nbsp
גם לי לא יצא להגיע היום. התעסקתי בפריקת ארגזים...

WildlingGirl

New member
אוי איזה נורא

חבל, קיוויתי שהעלילה עם ג'ון תתפתח...
התאוריה לגבי ההורים הביולוגיים שלו הייתה בשבילי מעין תעודת ביטוח לחיים שלו, אני חייבת להודות שלא ציפיתי לסצנה הזאת בכלל (לא קראתי את הספרים).
מוזר, דיוויד ודן נשאלו פעם איך שכנעו את ג'ורג' מרטין לאפשר להם לעבד את הספרים לסדרה,
והם אמרו שהוא שאל אותם "מי היא אמא של ג'ון סנואו"? ובגלל שענו נכון, הוא הסכים.
כלומר זה משמעותי, מן הסתם זה עוד יתברר. רק חבל שג'ון לא יהיה בחיים לגלות את האמת...

האמת על אמא של ג'ון סנואו

מפיק א' שנשאל על זהות אימו של סנואו, ענה "אני חושב שזו ליידי וויט". לא קיבל את הזכויות.
מפיק ב' חשב שהיא היתה הזונה השלישית בבית הבושת של חזן במעלה המלך. גם הוא לא קיבל.
ואילו דייויד ודן ענו: "זו היתה בלונדינית עם ציצים גדולים. בעירום מלא, בפוזות נועזות, ואתה מקבל 40%". וזו רבותי, התשובה הנכונה, שזיכתה אותם בזכויות.
&nbsp

למעלה