מרכיבים ממשלה!

מרכיבים ממשלה!

אז, ממשלת החלומות שלכם.
איישו את המועצה הקטנה החלומית שלכם לסיום הספרים. המועצה צריכה לכלול את:

- ימין המלך (האחרון לפני המלחמה: אדארד סטארק)
- הלורד המפקד של משמר המלך (האחרון לפני המלחמה: באריסטן סלמי)
- הממונה על המעות (האחרון לפני המלחמה: פטיר באיליש)
- הממונה על החוקים (האחרון לפני המלחמה: רנלי באראתיאון)
- הממונה על הלחשנים (האחרון לפני המלחמה: ואריז)
- הממונה על הספינות (האחרון לפני המלחמה: סטאניס באראתיאון)
- המלומד העליון (האחרון לפני המלחמה: המלומד פייסל)

אם ממש קשה לכם לאייש איזושהי משרה בדמות חיה, אפשר להשתמש בדמויות שמתו (אבל בחייכם, בלאדרייבן חוזר לתפקיד ימין המלך?)

אז הנה זה בא

- ימין המלך: יון רויס
- הלורד המפקד של משמר המלך: ברינדן טאלי
- הממונה על המעות: ואיימן מאנדרלי
- הממונה על החוקים: ציפי לבני (איכשהו היא מצליחה כהרגלה להשתחל למשרד המשפטים)
- הממונה על הלחשנים: ואריז
- הממונה על הספינות: אשה גרייג'וי
- המלומד העליון: הספינקס "הלראס"

Moiraine

New member
ממ

- ימין המלך: ג'יימי לאניסטר או דוראן מארטל בשנותיו הטובות.
- הלורד המפקד של משמר המלך: אוברין מארטל. (כן אירוני משהו) או בריאן.
- הממונה על המעות: טיריון לאניסטר.
- הממונה על החוקים: דגשחור (ברינדן טאלי).
- הממונה על הלחשנים: ז'אקן הג'האר. טוב נו נשאיר את ואריז במקומו (אם ישרוד את כל השבעה ספרים).
- הממונה על הספינות: דאבוס הבחירה ההגיונית (והמשעממת) אשה גרייג'וי נשמעת טוב.
- המלומד העליון: אין לי מישהו בראש. אולי המלומד לואין של סטארק או בראן (אם זה אפשרי). בכל מקרה מישהו מהצפון.
&nbsp
טוב נו תכלס אין לי מושג.. משימה קשה ממה שחשבתי.

הממשלה שלי

- ימין המלך. התלבטתי בין טיווין לאניסטר לג'ון ארין. בסוף החלטתי על ג'ון ארין.
- הלורד המפקד על משמר המלך. סר ארתור דיין.
- הממונה על המעות. פטיר באיליש.
- הממונה על החוקים. סטאניס באראתיאון.
- הממונה על סוכני החרש. ואריז.
- הממונה על הספינות. ויקטאריון גרייג'וי.
- המלומד העליון. אאימון טארגאריין.

זה בערך הדבר האחרון שמשנה

לא?

אני מניחה שדרוגו יכול לשבת על כס הברזל ולשלוט היטב עם המועצה הנכונה.

AlonPe

New member
וואלה!

אבל טוב, גם זה - האם זה משנה או לא - תלוי במי על הכס.
(אם נחשוב על הפונקציה של המועצה מול:
אאירז. רוברט. ג'ופרי. טומן (לפני ואחרי מעצרה של סרסיי)
רנלי, סטאניס, דאני.... )
אבל כן, כמו בכול מקום. בעולם הזה ובעולמות אחרים,
בסופו של דבר - הפקידים שולטים!.

300 שנים של שלטון טארגאריין הוכיחו שהמועצה חשובה מזהות המלך

רק מחצית מהמלכים הטארגים היו ממש כשירים לשלוט. חלקם היו אנשים מוכשרים מאוד, אבל לא בתחומי הממשל (למשל באילור המבורך, שהיה ספטון עליון מצטיין אבל מלך בינוני. והיה אחד ששכחתי את שמו שבקושי יכלו לנתק אותו מספריו והיה יכול להיות ארכי-מלומד נהדר אלמלי היה נולד למשפחת המלוכה). וחלק מהטארגים היו חדלי אישים שלא היו כשירים לשום דבר, בטח לא לניהול ממלכה. אאיריז המטורף הוא דוגמה לסוג הזה. אבל שלטון אאיריז התאפיין ביציבות ובשגשוג יחסיים, בזכות המועצה הקטנה שלו, ובראשה טייווין לאניסטר (שאפילו שקל להניח לאאיריז להיהרג במרי של דאסקנדייל, כי הממלכה חשובה יותר מהעומד בראשה). עד כדי כך גדול כוח המועצה.

agamkedem

New member
ההיסטוריה הטארגאריינית נעה בין שלושה קטבים

מלכים גדולים (אאיגון הראשון, ג'איהאיריז הראשון, דאירון השני), מלכים בינוניים (וייסריז הראשון, אאיריז הראשון, אאיניז הראשון) ומלכים גרועים (אאיריז השני, אאיגון הרביעי).

כשעל הכס נמצא מלך גדול, אין לו צורך במועצה טובה. במקרה של מלך בינוני, מועצה טובה (ובעיקר ימין טוב) יכול לעשות את ההבדל בין שלטון טוב לרע, כמו במקרה של אאיריז הראשון ובלאדרייבן. מלכים גרועים, לדעתי, לא יוכלו להיטיב עם ווסטרוז גם במקרה של מועצה טובה. טיווין אולי הצליח לדחות את ההתפרקות, אבל עם אאיריז על הכס, המשבר היה בלתי נמנע.

באופן מפתיע, לא אאיריז המטורף יצר את המשבר, אלא ראיגר

ראיגר, יש להדגיש, שהסתמן כמלך לעתיד מהסוג הראשון.

agamkedem

New member
ראיגר היה הגפרור

זה לא שולל מאאיריז את הקרדיט על הנחת חבית הנפץ במקום המתאים.

זה גם לא שולל את העובדה שראיגר הדליק

אותה - מה שדי מטיל בספק את היותו באמת אחד הטארגים שמסוגלים לשלוט

ומצד שני

כשעל הכס יש מלך גדול - משמע, אדם מבוגר שיודע איך לתמרן אנשים ולקבוע את המשחק הפוליטי, סביר להניח שהוא יוכל לקבוע את הרכב המועצה הגדולה.

אדם קטן - שאינו בקיא במשחק הפוליטי ימצא שהוא שליט בובות שכפוף להחלטות של המועצה שלו.

זה הולך בשני הכיוונים - אני לא רואה את טומן משנה את הרכב המועצה, ולא רואה את דאני מאפשרת ליריבים בולטים שלה לשבת שם.

ראוי להעיר לגבי אאריז המטורף

אאריז היה אדם לא יציב ולא לגמרי מחובר לקרקע גם בתקופות הטובות. אפשר לטעון שהמועצה (או בתכלס, טיווין) איזנה אותו וגרמה לשלטונו לשגשג עד לאותם אירועים שהצית ראיגאר- אבל אני טוען שדווקא הקונטרה שנתן טיווין לאאריז, דירדרה אותו במורד גבעת השפיות. הקנאה בטיווין על יכולותיו (ואשתו), הפראנויה מאבדן המלוכה לטיווין, החשש שהממלכה לא מעריכה אותו כלל אלא את טיווין- העצימה את הטירוף והביאה אותו מעבר לקצה, ואז זה באמת הפך להיות משהו שכל גפרור יכול להצית.
&nbsp
&nbsp

באריסטאן סלמי אמר אחרת

הוא אמר שאאריז המטורף החל כהבטחה גדולה, ועם הזמן החלום התנפץ.

אני מתבסס בדבריי על "עולם של אש ושל קרח"

בתקופה שלאחר הכתרתו למלך, הציע אאריז לכבוש את אבני הסף ולספחם לשבע הממלכות, אח"כ הוא רצה לבנות חומה נוספת 100 ליגות צפונית לחומה ולספח את השטח שביניהן, אח"כ הוא רצה לבנות צי אדיר ולכבוש את בראאבוס כדי להשתמט מחובות של הכתר לבנק הברזל... כמו כן, הוא רצה לבנות "עיר לבנה" שתהיה בנויה כולה משיש, בצד הדרומי של מפרץ הבלאקווטר, פשוט כי הוא לא אהב את הריח והצפיפות של מעלה מלך. בקיצור- מלך מלא אמביציה, אבל לא ממש מחובר.

מוזר

כשנד סטארק נכנס לכהונתו כימין המלך הוא מתפלא על החוב של הכתר, שהרי אאריז השאיר אוצר מלא זהב. משמע שהחוב לבנק הברזל צמח בתקופתו של רוברט

החוב היה של ג'היאריז. אבא של אאריז.

אאריז ירש את החוב הזה ביחד עם הכסא. בסוף טיווין כיסה את החוב בעזרת זהב מהצוק ובכך הפך בעצמו לנושה של הכתר.

חשבתי לי...

טיווין כיסה את החוב בעזרת ניהול של הממלכה, וכך אאריז השאיר אוצר מלא זהב. לא יתכן שהאוצר מלא זהב אם המצב כל כך קשה שהכתר בחובות...

למעלה