מרכיבים ממשלה!

יכול להיות שהוא באמת עשה זאת

אבל בתחילת כהונתו של אאריז, הכתר היה בעל חוב של בנק הברזל, ואח"כ של צוק קאסטרלי. אפשרי שהחוב כוסה לחלוטין בהמשך שנות הכהונה ושהחובות המוכרים לנו מהספר הראשון הם חובות חדשים שיצר רוברט, אך נראה לי סביר יותר שבמשך כל הזמן החוב לטיווין נשאר בעינו- גם כשלכאורה רוברט מצא את אוצר הכתר מלא.

אם מדברים על סביר

פחות נראה לי סביר שהאוצר כאילו מלא אבל חייבים מליוני דרקונים לבית לאניסטר.
אנחנו גם יודעים שטיווין שלט היטב ובתבונה. נכון שהוא קנאי לכבוד ביתו, אבל כפי שטענתי בעבר, גם זה נועד לטובת השלטון. לאור כל זה, אני מאמין שעשרים שנה של ניהול מוצלח זה פרק זמן מספיק ארוך בשביל לסגור את חובות הממלכה ולמלא את האוצר ביתרת זכות אמיתית.

ושג'ון ארין יסייע ליצירת חוב כ"כ גדול ב14 שנה זה סביר?

הרבה יותר סביר שרוברט הניח שאבא של המלכה לא ילחץ לגבי החוב.

רוברט שונא מניית מעות

הוא גם הניח שבית טיירל, בנק הברזל והספטון העליון לא ילחצו לגבי החוב?
הוא מבזבז את הכסף בלי לחשוב. לא נראה לי שהוא הניח הנחות כלשהן לגבי מקורו של הכסף.

שוב פעם הקריקטורה של המלך הבזבזן?

ביצרה כ"כ אפורת דמויות, מעניין שלא מפריעה לך דמות "שטוחה" כ"כ.

התכונה הזו לא הופכת אותו לדמות שטוחה.

רוברט באראתיאון של שלהי כהונתו הוא אדם עייף ומאוכזב שבורח מכל מה שהוא לא אוהב. הוא בורח מהנישואין הזוועתיים שלו, הוא בורח מחובות המלוכה שמשעממות אותו, הוא בורח מכל דבר שעשוי להפריע לו לברוח...

מלך עייף שבורח מהתמודדויות- ככה חובות הוא כבר יכול לייצר?

במיוחד כשיש לו במועצה ימין כמו ג'ון ארין וממונה על המעות כמו בייליש? וזה לא רק שלהי כהונתו, זו כל כהונתו. על מה בדיוק הלך הכסף?

כבר נאמר שרוברט היה איש נדיב בצורה פזרנית

אנחנו קראנו רק על תחרויות הימין. לאחר מכן אנחנו רואים את הבזבזנות בחתונה של ג'ופרי - מצד סרסיי. נראה שגם היא לא טמנה את ידה בצלחת.
אז נשפים, משתאות, תחרויות, וכו'
אנחנו יודעים שרוברט לא נתן לג'ון ארין לרסן אותו בעניין הבזבזנות. זה נאמר מפורשות לנד סטארק בישיבת המועצה הראשונה שלו. אנחנו יודעים שכשסטאניס הביא לפניו ראיות על שחיתות, הוא התייחס לכך בביטול.
דברים כאלה גומרים אוצר של מדינה.

או שכן, או שלא.

ברור לכל בר דעת שמעון ראש הממשלה מארח אח"מים מכל העולם, וזה לא שביבי ושרה אוכלים לבדם כמויות של גלידות. אבל מנסים לשכנע אותנו שהם כן מבזבזים בתקציב הגלידות, ולכן לא ניתן לסמוך על ביבי שינהל את כספי הציבור בצורה מחושבת, ולכן יש עוני.
כמובן שאין להשוות את זה לחינגה שעולה יותר ממאה אלף דרקונים לאוצר הממלכה, שזה יותר מאחוז וחצי מהגרעון הכללי (והעצום) של הכתר.
מי שמחליט באופן שרירותי לעשות חינגה כזאת בהתעלם ממצב האוצר, וודאי קיבל החלטות דומות שהפכו את מצב האוצר לכזה.

יאללה, אבל באמת מועצת החלומות

ימין המלך - באריסטן סלמי.
מפקד של משמר המלך - ברון
ממונה על המעות - טיריון לאניסטר
הממונה על החוקים - דאבוס
הממונה על הלחשנים - אריה סטארק
הממונה על הספינות - סטאניס
המלומד העליון -סאם.

AlonPe

New member
מכיוון ש-

התקשתי להחליט

אז מעתיק מכולם!

ימין המלך - דפקא טיריון, נראה לי, עשה ת'תפקיד הזה הכי טוב עד כה!
מפקד המשמר - ברון נשמע כמו רעיון טוב, רק שלא נראה לי שתנאי התפקיד היו מוצאים חן בעיניו!
הייתי משאיר את ג'יימי. זה פשוט תפור עליו, כמו כפפה ליד!

הממונה על המעות - אין ספק שאצבעון!
לא זוכר מי אמר את זה עליו, מש'ו כמו שהוא מסוגל לייצר מטבעות מאוויר.
לו רק ניתן, הייתי מביא אותו פה אצלנו!.
הממונה על החוקים (מה זה בכלל?) אאמץ ת'הצעה של אביר הקרנפים.
אם סטאניס היה מוכן לבלוע את גאוותו, זה באמת תפור עליו. אחד שהולך - by the book.
הממונה על הלחשנים - התלבטות. ואריז מילא את התפקיד ממש באומנות!
הבעיה איתו, כמו שאמר המר"ן - הוא עצמאי מדי!.
הרעיון של מירטל - אריה - הוא פשוט מבריק!

הממונה על הספינות - אקח את ההצעה של אשת הדורני - אשה, זו גם כן הברקה!.
המלומד העליון - גם כאן, המועמד של מירטל, סאם, מצויין. אבל דווקא החומה זקוקה למלומד הטוב ביותר בממלכה!
אבל טוב, אם אפשר להחיות מתים, הייתי מחזיר את אאימון לחומה, ושם את סאם במעלה מלך.

agamkedem

New member
טוב, אנסה.

ימין המלך - אדם מארבראנד - הוא ימין קלאסי למלך סמכותי, לא בטוח כמה יעבוד עם מלך פאסיבי מסוגו של רוברט. מארבראנד הוא מפקד מנוסה, צייתן ונאמן, ובאופן כללי שימושי ומוכשר.
הלורד המפקד של משמר המלך - באלון סוואן - אביר מושלם למשמר המלך. לוחם מעולה (לא נלחם בצורה שגרתית, אבל אני חושב שזה יתרון), לא אחד שיעשה שערוריות. יעמוד בשקט מאחורי המלך שלו.
הממונה על המעות - טיריון לאניסטר - זאת אחת המשרות הבעייתיות ביותר, כי אנחנו מכירים מעט מאוד כלכלנים מוכשרים בעולם של ווסטרוז. לעולם לא הייתי שם את אצבעון במועצה הקטנה. הוא חתרן בלתי נלאה ויסכן את הממלכה. כמועמדים אחרים לתפקיד חשבתי על אולנה (בסופו של דבר היה בה צורך רב יותר במקום אחר), איליריו (נפסל מאותן הסיבות שפסלו את אצבעון) ומייס טיירל (מצד שני, כמה טוב הוא יתפקד לבדו?). טיריון אולי לא הוכיח את עצמו בניהול כלכלי, אבל הוא חכם וערמומי. ובלי קשר ל"תיק" הספציפי שלו, הייתי רוצה לראות אותו במועצה הקטנה.
הממונה על החוקים - טייטוס בלאקווד - זה לא "תיק" שנותנים על פי כישרון ספציפי, כי זה לא כישרון שהחברה הווסטרוזית מטפחת. בלאקווד הוא נאמן ומכובד, ונראה גם טיפוס מוכשר.
הממונה על הלחישות - אולנה טיירל - גם כאן, המועמד המושלם (ואריז) נפסל בגלל אינטרסים מסוכנים. אריה סטארק או ז'אקן הם אולי מתנקשים יעילים, אבל הממונה על הלחישות צריך לנהל רשת של מרגלים. אולנה טיירל הוכיחה את כישרונה בניהול מבצעים חשאיים מורכבים (אתם יודעים על מה אני מדבר) ואת היכולת הכללית שלה להיות מוצלחת. אני לא חושב שהאינטרסים שלה יעיבו את הפעילות שלה במועצה.
הממונה על הספינות - וויימאן מאנדרלי - איי הברזל מציעים שפע של קפטנים מוכשרים, אבל מלבד ויקטאריון אנחנו לא מכירים אדמירלים טובים מהאיים. ובכלל, התרבות של יילודי הברזל שונה מדי מהתרבות של ווסטרוז. אשה גרייג'וי יודעת לנחות על החוף ולבזוז כפרים קרובים. האם היא מתאימה לפקד על ציים כבדים וגדולים? מאנדרלי הביע את רצונו להקים צי צפוני, אז למה שהוא לא ינהל את הצי הווסטרוזי? זה גם נותן ייצוג לצפון, גם שם במועצה אדם נאמן.
המלומד העליון - הלארס - אני מתחבר לרעיון של הדורני. למלומד העליון אין יותר מדי תפקידים, ו"הלארס" יוכל לשאת בעול הזה.

אבל כן, הכל תלוי במלך. מעל המועצה הזאת הייתי שם מישהו כמו טיווין או רנלי.

טוב, אז באיחור מה, הנבחרת שלי:

ימין: טיריון לאניסטר. לחלוטין. הוא תפקד היטב כימין, הוא מספיק לא פופולרי כדי לקבל איזשהו תפקיד אחר, ויש לו גם כוונות טובות, ולא רק כישורים ונסיון.
לורד מפקד: ג'יימי לאניסטר. הוא היה צריך ללמוד ענווה בדרך הקשה, אבל נראה שהוא למד את השיעור היטב. הייתי שם אותו על כס המלוכה אלמלי היה לו שם רע כל כך בעיני הציבור ולו הוא היה רוצה בכלל את הכס לעצמו. הוא גם יכול להיות ימין לא רע (והיו מקרים שאדם אחד נשא בכפל פקידים: הלורד המפקד וגם הימין), אחרי היכולת הפוליטית שהוא הוכיח בארצות הנהר.
הממונה על המעות: לא ברור איך אפשר לשים בתפקיד את אצבעון. הוא ינצל את התפקיד לטובת התככים שלו. אפילו ג'ון התברר כמתמקח טוב. נראה לי שדאבוס יוכל להתאים כאן. הוא לא סוחר מבריק ולא יוציא דרקון זהב משפשוף שני דרקונים זה בזה, אבל הממונה על המעות לא צריך להיות ספקולנט עם אוצר הממלכה אלא לנהל את האוצר ולפקח על השוק. הוא חכם, צמח מלמטה, ויודע לספור.
הממונה על החוקים: תפקיד של כבוד. האחריות הביצועית שלו כוללת את ניהול התאים השחורים, וזהו בערך. אכיפת החוק והסדר מתבצעת ע"י זהובי הגלימות יותר מאשר ע"י הממונה על החוקים, וזהות המפקד שלהם חשובה יותר מזהות הממונה על החוקים. לכן אפשר לשים כאן כל לורד שצריך לסדר לו גו'ב. אני מניח שסרחן החדש יוכל להתאים. מי שהיה אסיר ייטיב להיות סוהר. ולסרחן החדש יש גם את הייחוס המשפחתי המתאים לתפקיד רם מעלה.
הממונה על הלחשנים: בחירה קשה. ואריז ללא ספק חוטא בנאמנות כפולה, ולבנאדם יש יותר מדי כח. אוברין מארטל יכול להיות מוצלח למדי בתפקיד, כמו כל תפקיד שיוטל עליו, אבל אם צריך לבחור מישהו חי הייתי לוקח את סלאהאדור סאאן, אם הוא יסכים. אם לא, דוראן מארטל יהיה בחירה מתבקשת, אלמלי גם לדוראן יש אג'נדה אישית (שלא לומר ונדטה אישית). אבל כנראה שהייתי מעדיף את דוראן בכל זאת. הוא יודע לתפעל מרגלים, הוא זהיר, מחושב, ואנחנו אפילו יודעים לאן הוא חותר (כלומר, אם אנחנו דוחים את נכונות תיאוריית תכנית העל הדורנית. אבל אני עדיין חושב שיש לדוראן משהו קצת יותר פישי בשרוול מאשר סתם תכנית להשיא את קוונטין לדאני).
הממונה על הספינות: אהבתי את הרעיון לבחור במאנדרלי כלשהו לתפקיד. גם אשה גרייג'וי יכולה להתאים, ודאבוס או סטאניס יכולים להתאים אלא שלסטאניס יש שאיפות לכס ולא רק לתפקיד במועצה, ואת דאבוס כבר שמתי בתפקיד הבנקאי הראשי. אז מאנדרלי. או רדוויין. לפי המצב הפוליטי.
המלומד העליון: מארווין המג, ללא ספק. הוא אולי מעורב בתככים, אבל הוא פתוח לרעיונות כמו קסם ובכל זאת הצליח להתברג עמוק לממסד המלומדים. ובכלל, טוב שיש מישהו עם נר זכוכית דרקון בשירות הממלכה.

למעלה