עונה 5 פרק 3: דיון על הפרק לקוראי הספרים

עונה 5 פרק 3: דיון על הפרק לקוראי הספרים

מי שרוצה לפתוח שרשור נטול
עבור מי שלא קרא את הספרים, מוזמן. אני לא פותח אחד כי לא היה לזה ביקוש בשבועות האחרונים.

יאללה שתפו אותנו במחשבות שלכם על הפרק!

Stark Bannermen

New member
דעה על הפרק

מודה שעכשיו זה קצת מוזר לי לעקוב אחרי הסדרה שאני בוודאות לא יודע מה הולך לקרות. קו העלילה של סאנסה מעניין ומתסכל בו זמנית. מעניין כי הוא סטייה מהספרים והשתנו בו כל כך הרבה משתנים, כך שאי אפשר לדעת מה יילד היום. מתסכל כי יש פה כל כך הרבה דברים לא הגיוניים. איך ליטלפינגר לא יודע שום דבר על ראמזי? מדובר באחד משני האנשים שאמורים להחזיק קלסרים על כל לורד בשבע ההמלכות, איך הוא לא יודע כלום על ראמזי? כי הוא "לורד יומיים וחצי"? אין פה שום היגיון.
&nbsp
מילא שחתכו את ריברן (עדיין מבאס אותי), אבל למה לפחות לא להזכיר משהו על כך שהפרייז' מחזיקים בשבויים מהחתונה האדומה וכך הבולטונים שולטים בשקט יחסי בצפון? אני אמור להאמין שרק מהאימה של ראמזי הכל קורה? כך הם שכחו מי הרג את המלך שלהם? בכל אופן, עצם החזרה של סאנסה להיות בידיים של הבולטונים עושה לי אפס היגיון בראש.
&nbsp
-----
-העלילה של אריה שיעממה אותי מאוד בספרים, עושה רושם שגם בסדרה לא מצליחים לרגש קו עלילה משעמם.
&nbsp
- היה נראה לי יותר מידי כל השמחה לאיד של מארגו'רי עם סרסיי...כאילו היא הרשתה לעצמה יותר מידי לשמוח לאיד.
&nbsp
- אין יותר ואריז העונה? באסה.

sako10

New member
אני דיי מאוכזב

אחרי קריאת הספרים השינויים שאנחנו רואים בסדרה פשוט לא יושבים טוב איתי.
בשני הפרקים הקודמים שהיו דיי בינוניים מינוס עוד הייתה לי תקווה אבל אחרי הצפייה בפרק השלישי אני ממש לא מרגיש טוב עם העונה הנוכחית ועם השינויים הדרסטיים בפרט.
היו לי המון תקוות לגבי קו העלילה של סאנסה כמו שמרטין כתב אותו ולראות לאן זה יתפתח כי זה היה אחד הדברים היותר מעניינים שקרו לסאנסה כדמות ותקווה גרנדיוזית לגבי העתיד. בסדרה לראות את סאנסה נכנסת לנעליה של ג'יין פול זאת פשוט טרגדיה, לא מבחינת סאנסה עצמה אלה מבחינת השפעתה על משחקי הכס.
אחד המאורעות היותר כייפיים של הספר השלישי היה עריפת ראושו של סלינט אבל כשרואים את זה בפרק השלישי, זה פשוט לא יאומן שהאירוע לא הצליח לרגש אותי בשיט.
דיאנריז היא דמות גרוע כך שלא משנה מה עושים איתה, זה ממש לא מעניין אותי.
ההאנשה של סרסיי מול מרג'ורי (ההילית) נראת קצת מצחיק, אבל מה שעצוב זה שהארוע שהכי מרגש אותי לקראת העונה זה ה Walk of shame של סרסיי וזה אומר הכול.
אנשי הים אף פעם לא ענינו אותי בספרים אבל עכשיו אני באמת מרגיש בחסרונם.
אני חושב שעד היום לא התאוששתי מהעובדה שהם פשוט ויתרו על עלילת ריברן וכל מה שמתקשר לזה (פריים, קאט סטארק ז"ל, וכמובן ג'יימי)

Uri04

New member
דעתי

לא נפלתי מהפרק הזה, אבל גם לא ממש סבלתי ממנו. היו בו הבלחות טובות - כל מה שקורה בקינגז לנדינג הוא עדיין החלק המעניין ביותר בסדרה הזאת. מבחינתי, שהאחרים יפילו את החומה ויהפכו את ג'ון, סטאניס וכל השאר לזומבים מחמד. הם כל כך לא מעניינים אותי כרגע, שכל העלילה שלהם היא החלק המייגע והחלש ביותר עבורי.
ליטל פינגר וסאנסה - כן, מה שכבר נכתב פה. זה פשוט לא הגיוני. בייליש לא יודע מי זה רמזי לפני שהוא שולח את סאנסה להתחתן איתו? בייליש? מלך המודיעין המקדים והתככים? בולשיט.
אז בתכל'ס - בכל הצפון והבקעה יודעים שסאנסה הוברחה מהבירה לאחר ההתנקשות בג'ופרי והיא עם ליטל פינגר. רק בדרום לא יודעים. סרסי לא יודעת. רחמים לא ידע. כי אם סרסי תדע על זה - תוך שנייה היא עושה 1 + 1 ואז ביי ביי ליטל פינגר. ועם זאת - סרסי מזמנת את בייליש לקינגז לנדינג והוא בוחר לציית?? (אני מבסס את זה על הטריילר לעונה בה רואים את בייליש עם אולנה טיירל בקינגז לנדינג) wtf?!
אריה בבראבוס - משעמם בינתיים ולא נתן לנו שום דבר משמעותי.
אין דאני הפרק - היא לא ממש חסרה לי.
נעים מאוד עם בריאן ופוד (פרסומת ל"עין הדג"
) - בריאן ופוד חלקו "רגע" וזה היה מאוד מרגש. סוג של.. אז עכשיו לבריאן יש מטרה חדשה - לחסל את סטאניס? בהצלחה עם זה... ומה אחר כך? עד כמה שאני אוהב את הדמות שלה (ואת השחקנית המעולה, אולי אחת הטובות בסדרה) - זו דמות כל כך לא תכליתית! היא משנה מטרה מרגע לדודלי ולא נראה שיש לה בנייה לקראת משהו משמעותי יותר (מאז שהורידו מהעלילה שלה את אתם יודעים מי).
הרפתקאות טיריון הגמד באסוס - וולנטיס נראית נהדר. אהבתי את הזונה הלבושה כדאני
ואת הזונה השנייה שלרגע חשבתי שהיא הולכת להיות הגרסא הטלוויזיונית והלא-גמדית של פני/פרוטה. וג'ורה חוטף את טיריון על מנת להביאו למירין. למה? למה זה טוב? במה טיריון כבר יוכל לעזור לדאני? אני יודע שזה קיים גם בספר, אבל זה נראה כמו תירוץ סתם להפגיש לאט לאט את כל הדמויות.

זהו.. אפשר לצמצם אפיזודות ולהתמקד רק בקינגז לנדינג, כאמור. רק שם נראה שהולך לקרות משהו מעניין.

tomanimation

New member
אני לא מבינה למה

זה עולה כאן הרבה שאין אמון שליטל פינגר לא ידע מי זה ראמזי ועל נועם הליכותיו... לדעתי- ידע גם ידע וזה רק מראה יותר על האופי שלו - שלא באמת מזיז לו מסאנסה. עד כדי כך שאנחנו כצופים רואים אותו משליך אותה להיות חיית מחמד ומשכנע אותה בקלות מוחלטת שזה איכשהו (באמת איך??) ינקום על מות משפחתה.
מה שאומר בעיני שהסדרה מראה איך סאנסה החליפה בגדים אך נשארה אותה סאנסה (למרות שלא פעם אמרו הטריילרים שהיא הופכת מכלי לאחד מהשחקנים במשחקי הכס) תמימה, קלה לשכנוע וגבוהה.
ליטל פינגר לדעתי נהנה ממנה כי הזכירה לו את קייטלין, אבל בתוך תוכו הוא יודע שהבת היא לא האם... רואים את זה ב״נשיקות״ חסרות החשק שהוא נותן לה פה ושם...
הוא משתמש בה ככלי במשחק שלו, לא כי אכפת לו! (זה לא ברור?) אז מה מפריע לו שהיא תלך עם ראמזי?

kikona126

New member
בספר - ספויילר

היא אמורה להתחתן עם מישהו שאמור לגייס צבא ולכבוש את ווינטרפל בשבילה...
מה שניראה זה שבסדרה אולי עושים את זה כדי לגרום להתקוממות הצפון כנגד רמזי (בגלל שהוא מתחתן עם הבת של סטארק)
&nbsp
דרך אגב, לא היה באחת העונות הקודמות קטע שבו שלחו את "אריה" להתחתן עם רמזי? או שזכרוני עשה מיקס בין הספרים לסדרה?

AlonPe

New member
וואלה נכון!

נראה לי שאת צודקת!
הייתה סצינה כזו, במעלה מלך, במקביל לסיפור של בריאן וג'יימי,
שג'יין נשלחת בתור אריה!....

hagashaga

New member
לא היה בסדרה.

כמעט כמעט בטוח שלא היה בסדרה. אם כן שמישהו יוכיח כי אני ב99 אחוז בטוח שזה לא.

kikona126

New member
היה

זה היה מעין מתנת תודה על החתונה האדומה....
צריך לבדוק בפרקים שהיו אחרי שגיימי חזר עם בריאן.
&nbsp
אם זכרוני אינו מטעני

Blackshift

New member
זכור לי בפרוש שהיה

לא אמרו שזו ג'יין אבל שלחו מישהי לבושה כמו אריה לווינטרפל

Stark Bannermen

New member
לא היה דבר כזה בסדרה

בסדרה הייתה ג'ין פול בפרק הראשון שגולמה על ידי ניצבת. מאז..נאדה.

Stark Bannermen

New member
nope

ההתייחסות לאריה אחרי המוות של נד היא כאשר סרסיי מבקשת ממנו לגלות לגבי מה שהטיירלים רוצים לעשות ושהיא מקווה שהוא יעשה עבודה טובה יותר מאשר הפעם שהיא ביקשה שיחפש אחרי אריה. מאז אין שום דיבור כי כולם חושבים שהיא מתה. בסדרה כמובן..

השינויים המפליגים מתחילים די לעצבן אותי.

(טיפה ספוילרים מרומזים לספרים).
&nbsp
סאנסה מתחתנת עם ראמזי? אני לא קונה את כל הקטע הזה של סאנסה הבוגרת והשחקנית הפוליטית.
בפנים היא עדיין נשארה אותה ילדה מפוחדת שנותנת לאחרים לתמרן אותה ולשחק בה. נאום מוטיבציה של 20 שניות מאצבעון והיא כבר מוכנה להתחתן עם הבן של האדם שתקע לאח שלה סכין בלב?! איפה הגאווה שלך ילדה? כמה מבית סטארק נשאר בך?! (ונשאיר רגע בצד את העובדה שהבן הזה גם פסיכופט מטורף, היא לא אמורה לדעת את זה). "תנקמי את נקמתם" - איך בדיוק היא אמורה לעשות את זה? להיות בובה בידי המשפחה שהשתלטה לה על הבית? איזה כוח בדיוק היא חושבת שיהיה לה שם כאשתו של ראמזי?
אני כבר מעדיפה את סאנסה הישנה של עונות 2,3 ועד אמצע 4.. אז לפחות עוד היו לה ערכים ואיזשהו סוג של תמימות שהביא אותי להרבה אמפתיה כלפיה. ניתן לומר שהייתה בזה עוצמה מסוימת. אבל עכשיו? זה נעלם, ולא נראה שהחליף את זה משהו משמעותי במיוחד. ולא, שיער ובגדים שחורים זה לא נחשב. ולדעתי היא הייתה כבר בטוחה יותר בציפורניה של סרסיי. זו לפחות לא העמידה פנים שהיא מחזיקה בה ומתמרנת אותה לטובתה שלה. לפחות אז סאנסה ידעה איפה היא עומדת.
&nbsp
אין לי בעקרון בעיה עם שינויים מעלילת הספרים, אבל לפחות שיהיו הגיוניים, נאמנים לעולם ולדמויות וכתובים היטב. ההיסטוריה של הסדרה עד כה מוכיחים שכגודל הסטייה כך גודל חוסר ההיגיון והכתיבה הגרועה (לא שכחתי את סצנת "ניסיון החילוץ" של תיאון מהעונה הקודמת). יש לי הרגשה שאם היוצרים ימשיכו ככה הסדרה תידרדר באיכות שלה, וזה יהיה חבל מאוד מאוד.
&nbsp
אני מקווה שהסדרה תתמקד כמה שיותר במעלה מלך ובמאבקי הכוח בין סרסיי ומארג'רי. מהנה מאוד לראות את סרסיי אוכלת סוף סוף את מה שבישלה כל השנים. גם כאן יש שינויים רציניים היות והם העלו את גילו של טומן מאוד (וגם של מארג'), אבל זה יותר נסלח בעיניי. אני בכלל מאוד אוהבת את הדמות של מארג'רי בסדרה (גם בספרים, אבל שם היא יותר מעורפלת), ומקווה לכמה שיותר זמן מסך שלה. הדמות שלה היא למשל שינוי די מבורך בעיניי כדי להפוך אותה למשמעותית יותר.
&nbsp
בגזרת החומה גם מאוד מעניין. נראה שהם לוקחים את סאם לכיוון של התבגרות ועמידה על שלו. זה יופי בעיניי, אני מאוד אוהבת את הדמות שלו וכבר מצפה למסע שלו דרומה. קיבלנו גם רמז לזה בפרק.
וצודק מי שאמר פה, העלילה של אריה הייתה ונשארה מ-ש-ע-מ-מ-ת.

הלדיל

New member
לדעתי,

אני חושב שהרעיון הבסיסי מאחורי תוכניתו של אצבעון הוא שיום אחד רמזי ורוז בולטון יתעוררו וראשם מופרד מגופם לאחר שבטחו פעם אחת יותר מדי בסאנסה. לא סתם מראים לנו את סאנסה משוטטת בחפיר קאילין בלי פיקוח ואת המשרתת הזקנה ממלמלת "הצפון זוכר" (מישהו צריך לבצע את המלאכה המדממת של הפרדת הראש מהגוף, לא?). אטילה ההוני נהרג בדיוק בצורה זו לפי אחת הגירסאות - בתו של אחד מאויביו הרגה אותו.

hagashaga

New member
תיקון קטנטן

זה לא קורה בחפיר קאילין, זה כבר בווינטרפל. בחפיר קאילין הם רק עברו לשנייה, שם סאנסה הבינה לאן הם הולכים ואצבעון שיכנע אותה לזרום איתו. אחרי זה הם ישר ממשיכים לווינטרפל, והמשרתת הזקנה כנראה משרתת את הטירה כבר הרבה זמן ומכירה את הסטארקים מקרוב (בגלל זה היא גם אומרת לסאנסה ברוכה השבה...)

למעלה