Deep Breath

timetraveler900

New member
Deep Breath

תקציר:

When the Doctor arrives in Victorian London he finds a dinosaur rampant in the Thames and a spate of deadly spontaneous combustions.
Who is the new Doctor and will Clara's friendship with him survive as they embark on a terrifying mission into the heart of an alien conspiracy?
The Doctor has changed. It's time you knew him
.

שעת שידור: 21:50 (שעון ישראל)

משום מה אני לא מצליחה להעלות את הטריילר אז מי שמצליח מוזמן

יש לסמן
בנושא ההודעה

אין לבקש קישורים לצפיות ישירות או תרגומים בעליל!!!

צפייה מהנה ושבירת תקופת יובש מספקת :)

BloodyRose

New member
רק שלושה דברים יש לי להגיד אחרי צפייה ראשונה

אני אוהבת את קפלאדי
אני מאוד לא אוהבת את הפתיח החדש (מתחיל טוב וסטימפאנקי, נהרס בהמשך, לא אוהבת את המנגינה המחודשת)
ו....

או מיי פאקינג גאד!!!! מופאט החזיר לי את סמית'!!!! ייייאיי! (מאוד מקווה שזה לא ייחשב למילים האחרונות שלו, אבל זו סתם קטנוניות שלי)

יש עוד מיליון דברים שעוברים לי בראש (וואו, כמה רפרנסים לפרקים קודמים. וואו), אבל אני אחזור לכתוב על זה אחרי צפייה חוזרת.

גו מופאט!

Ayelet 363

New member

התאכזבתי אבל כן נהניתי.
&nbsp
אני יודעת שזה רק הפרק הראשון של הדוקטור החדש ומוקדם לשפוט, מה גם שלו בעצמו לקח זמן להתרגל לעצמו והוא היה מבולבל, אבל נראה לי שיהיה לי קשה להתחבר אליו. גם היחס של קלרה אליו הפריע לי, למרות שאני אף פעם לא הייתי בסיטואציה בה הייתי קרובה אל מישהו והוא השתנה באופן כזה.
&nbsp
אהבתי שהזכירו את המיסתורין של האישה שנתנה לקלרה את המספר של הטארדיס. זה סקרן אותי מאז ששמענו עליה. אהבתי גם את כל האזכורים לכך שהפנים של הדוקטור היו מוכרות לו.

לא התחברתי...לא אמרתי וואו בשום חלק

לא חייכתי,

לא פערתי עיניים,

לא בכיתי,

לא כלום. מבאס.
לגמרי שונה מפרקי פתיחה בעבר שגרמו לי לדגדוגי עונג.
כדי לא לגלות ולספלייר כלום- יתכן שהאשמה היא בי כי הפרק נראה טוב דווקא ויש עלילה עם ציפיה להמשך.
מקווה שישתפר בהמשך.

המשך התגובה המכיל ספויילרים

לא אהבתי במיוחד:
- כמה ביקורת על האופי של קלרה וכמה חשדנות כלפיה. מה נהייה? למה? זה לא שהיא עברה איזה שינוי
- כמה זמן אפשר להיות מבולבל. נמשך יותר מדי לאורך הפרק
- לא זרם לי טוב מבחינת קצב
- הלטאה שמצטערת ברח לי שמה יוצאת ממש מגעילה שוביניסטית כלפי אישתה ממש כמו בעל שרוצה שיגישו לו ויעשו פוזות יפות אל לא נחוצות
- לא הבנתי את הסוף- חסר איזה מעבר איך היצור שם ומה זה.
- תחושה מסויימת שיופי ויזואלי הקיים בשפע בא על חשבון הגיון ועניין בעלילה.

timetraveler900

New member
היה מעניין

לקח לי קצת זמן להיכנס לעלילה ולראש הוביאני כי הייתי נורא מבולבלת בתחילת הפרק. זה הזכיר לי את פרק הסיפתח של הדוקטור של טננט The Christmas Invasion, שהדוקטור לא סגור על עצמו, עלילה מתפתחת סביבו ואז הוא נכנס לפעולה בלי לשאול אף אחד.

אני צריכה עוד זמן כדי להבין את הדמות שלו אבל ממה שכן הצלחתי לקלוט אהבתי.

העלילה הייתה קצת מפוזרת, לקח הרבה זמן עד שהבנו מי זה לעזאזל הסיבורג הזה (וכשהוסבר תפסתי את הראש ואמרתי לעצמי איך לא חשבתי על זה קודם).

רפרנסים שאהבתי:

* הספינה על שם מדאם דה פומפדור
* "הפנים האלו מוכרות לי" - שמחה שלא טיטאו את זה מתחת לשטיח, אני מקווה שיבוא הסבר נוסף.
* האישה שנתנה לקלרה את המספר של הדוקטור! אני כל כך שמחה שמופאט מחזיר את זה, זה ממש במקום.

חוץ מזה כשהיה נדמה לי שכל הרפרנסים האלו הם במטרה גם להקל על המעבר לקפאלדי, הנחיתו פצצה בשם מאט סמית' ופשוט נמסתי.
בקטעים כאלה לא אכפת לי אם זה קיטשי, דביק, מאוס, או ווט אבר.. זה האיר לי את היום. לא הבנתי כמה התגעגעתי אליו עד ששמעתי את הקול שלו. הסגירת מעגל הזאת הייתה נחוצה.
כל העקיצות האלו לקלרה "חשבת שהוא חבר שלך" ואז הדוקטור אומר לה "אני לא החבר שלך" והיא אומרת "אף פעם לא חשבתי שאתה החבר שלי" ואז הוא אומר לה (אם הבנתי נכון) "הייתי חייב לומר שזו הייתה טעות שלך". לא בגלל שהוא התאהב בה או משהו, אלא בגלל שהוא אהב לחשוב עליה ככה (לדעתי).

הסוף - כשפתחו דלת לעלילת המשך זה היה כל כך WTF שהרגשתי שהיה אפשר להשמיט אותו אבל מי יודע.. אולי האישה הזאת (רוב הסיכויים) חשובה.

הפתיח דווקא היה מדליק ממש, אהבתי את השעון. והפרק הבא נראה מגניב ממש.

זהו חברים, יש על מה לדבר! :)

BloodyRose

New member
היו ים רפרנסים

ואני ממש צריכה צפייה נוספת כדי להבין גם את העלילה וגם את כל המסביב כדי לתפוס הכל ולנסות להבין הכל, אבל כן - היו מלא רפרנסים לפרקים קודמים.

איך ששמעו את הצליל המכני השעוני במסעדה, היה לי דה ז'ה וו למאדאם דה פומפדור (דבר אחד הפריע לי בנושא הזה - בפרק המקורי, הדוקטור אף פעם לא גילה איך קוראים לספינת חלל, ולא ידע למה הם בחרו דווקא במאדאם דה פומפדור. זה היה ברור לצופים אחרי שהטארדיס נעלמת, אבל הדוקטור בעצמו לא ראה את זה. לא ברור איך עכשיו הוא עשה את ההקשר הזה).

(עוד רפרנס שממש שימח אותי - כשהוא וקלרה הולכים בסוף, הם מדברים על קפה וצ'יפס - זה היה הדייט הראשון של אקלסטון ורוז, וגם אז הוא אמר שאין לו כסף. אמנם בנקודה הזו של הפרק כל דבר היה גורם לי לחייך, בכל זאת הרגע ראינו את סמית', אבל זו הייתה עוד נגיעה יפה לעבר)

וסמית'!! אוי, זה עדיין משמח אותי בטירוף.

מעניין יהיה לראות את הדמות שלו אחרי שהיא תהיה פחות מפוזרת מההתחדשות (אה, עוד רפרנס יפה - כשהוא מדבר עם ההומלס, הוא תופס את עצמו ואומר i saw it, what did i saw, i saw ואז מחפש את העיתון - אותו קטע שסמית' עשה בפרק הראשון שלו. כבר אמרתי ים רפרנסים?)

אוף. מחכה כבר לצפייה נוספת.

BloodyRose

New member
אה, ובנוגע לעניין החבר

"קלרה, אני לא החבר שלך"
"אף פעם לא חשבתי שכן"
"I never said it was your mistake"
מין תזכורת לעצמו, סוג של 'אני הדוקטור, הגיע הזמן שאני אתנהג בהתאם'

אריאדנה

New member
תשובה

בפרק The Girl in the Fireplace בעונה השנייה יש ספינה שבסופו של הפרק מתגלה שקוראים לה "מדאם דה פומפדור" ומאויישת בסייבורגים ששודדים איברים מבני אדם בכדי לתחזק את הספינה שלהם. מתוכן הפרק Deep Breath ברור שהסייבורג הוא התפתחות של הסייבורגים שהיו על אותה ספינה.

ketrina

New member
|סופילר|

חשבתי שהדוקטור אומר שהסיפור מוכר לו כי הוא היה בסיפור דומה עם הנערה באח, לא חשבתי שזו ממש אותה ספינה. די מבאס , מה הצורך להחזיר סייבורג מעונות קודמות? מעניין למה לא בחרו להקים אחד חדש, הרפרנס ל"נערה באח" היה עובד בכל מקרה לדעתי

אריאדנה

New member
מופאט אוהב

לחזור לנושאים קודמים ולרצוח אותם. בלינק היה פרק מעולה וכשהוא חזר לנושא, בהתחלה ביער עם המלאכים ואז עם המלאכים לוקחים את מנהטן הוא לגמרי חירב את הקונספט והפך את המלאכים מאחד הדברים הכי מגניבים שקרו אי פעם למשהו אידיוטי ולא קונסיסטנטי. יש לי הרגשה שהוא הולך לעשות אותו דבר עם הדרואידים הנפלאים מהנערה מהאח. אני מקווה שהוא יניח לילד הריק, לאשת הטארדיס ולמשפחת הדמים, כי הוא חוזר לפרקים הכי טובים והורס אותם לגמרי, גם כשהיה להם סוף מושלם ואין שום צורך לגעת בהם יותר.

ketrina

New member
מעניין! לא שמתי לב שמופאט

מסתובב במעגלים.שמתי לב לזה רק בעונות עצמם- כמו בעונה חמש ועונה שש, שהיו עם לולאות .קצת יותר מדי לטעמי, אני מעדיפה את הכתיבה של דיווד שכחתי-שכחתי. יחד עם זאת לא שמתי לב שהוא עשה את זה בעוד נושאים. אפשר אולי להוסיף לרשימה גם את הפרקים עם ה"פלאש" (הבשר).
אישית מאוד אהבתי את המלאכים לוקחים את מנהטן, פרק פרידה יפייפה. אני לא מאמינה שהוא יגע ב"ילד הריק" הסיום שלו היה מושלם פשוט! (וטטנט בעונה 4 ששואל "אר יו מי מאמי" פשוט היה נהדר )

צקמן

New member
הידעתם?

זה היה נראה לי הזוי, אבל אז מישהו אמר לי שזה אשכרה נכון -
הפתיח החדש הוא בהשארת קונספט של הוביאן!!!!!
היוצר ראה את זה ביוטיוב והחליט שזה יפה ושאב מזה השראה:
https://www.youtube.com/watch?v=oXOBHnWiinY

למעלה