ספויילרים לעונה 3
|ספו

את צודקת

הנרי תמיד בצד של מה שנכון וטוב, הוא מעונה 1 מצדד בסנואו כי היא סמל הטוב בעיניו, לא בגלל הקשר המשפחתי. הוא תמיד אומר "הטוב ינצח".
וכן, סנואו והנרי מאוד מאוד רוצים שכולם יהיו משפחה גדולה ומאושרת.
אבל אם רג'ינה תחזור למוטב, אפילו אם היא תבין כמה סנואו אוהבת אותה ותשמור על קשר, עדיין יהיה בית נורמלי לכל משפחה קטנה, ועם מי לדעתך הנרי ירצה לגור? ברור שעם אמא, כמו כל חייו, רק בלי שקרים ועם משפחה מורחבת מסביב.

יסמין@

New member
אבל בעצם למה הוא צריך לבחור? למה או-או?

יש כמה אפשרויות: בית ממש ממש גדול, עם 2 או יותר כניסות, או וילה דו משפחתית, או 2 בתים ממש צמודים, או בניין בעל 2-3 קומות
כך שכולם/ן יוכלו לחיות ביחד - גם אם לא ממש באותו בית, לפחות באותו בניין או ב2 בניינים סמוכים. ואז הם יוכלו לחיות כמו חמולה קטנה ביחד, כשיש גם אפשרות לפרטיות וכו'. למשל, תחשבי על בית גדול שבו לסנואו ולצ'רמינג יש חדר משלהם או דירה משלהם עם כניסה נפרדת, ובחדר או בדירה צמודה באותו קומפלקס יגורו אמה וניל וחדר או דירה לרג'ינה - והנרי יישן איפה שהוא רוצה ויחיה יחד עם כולם.

כי כל אחד צריך בית חם וקבוע, במיוחד ילד.

בית לישון בו, בית לקום בו לארוחת בוקר, בית לחזור אליו מהלימודים, מהעבודה. גרעין קשה של משפחה קטנה, גם אם היא כוללת רק אמא ובן. לא להתנדנד בין שלוש משפחות.
אמה צריכה לשמוח שהיא חלק מהחיים שלו ולא לנסות לגדל אותו.
וסנואו לא תעשה לרג'ינה את מה שהיא עשתה לה, מנעה ממנה לגדל את הילד שלה.
שאר מה שאמרת זה בעצם גרסה מציאותית יותר לחלום הטירה של הנרי, גם בארמונות יש אגפים נפרדים.
מבחינתי אם הם יגורו באותה עיירה או באותו בניין זה אותו דבר. לילד יהיה את הבית שלו ויהיה לו קשר יומיומי עם המשפחה המורחבת. זה לא באמת משנה אם הם יעלו/ירדו במדרגות או יחצו כביש כדי להגיע מאחד לשני.

יסמין@

New member
בית חם וקבוע

יכול לבוא בכל מיני צורות. יש סגנונות חיים מגוונים ושונים. לאורך ההיסטוריה אנשים חיו יחדיו. המונח "משפחה מורחבת" הוא מונח של התקופה החדשה. אני לא אתחיל לכתוב עכשיו הרצאה על המהפכה התעשייתית, ועל המעבר לעיר, ובעקבות זאת על המעבר לחיים של אימא-אבא-ילדים/ות בבית אחד וזהו. מבחינת ההיסטוריה של האנושות זו תופעה חדשה ולא ארוכה, וגם בימינו בתרבויות ובחברות שונות בני משפחה בני דורות שונים חיים יחדיו או בסמיכות גדולה. ולא מדובר ב3 משפחות. אמה היא הבת של סנואו ושל צר'מינג, והנרי הנכד שלהם, ורג'ינה גם קשורה בקשרי משפחה שונים איתם: היא אימא של הנרי וגם האימא החורגת של סנואו.

השאלה היא כזו: האם רג'ינה תבחר בצד הטוב? אם כן, אז יש לה משפחה גדולה, ואז היא תוכל לחיות איתם בהרמוניה. וזה יהיה הסוף הטוב שלה: אהבה, משפחה, אימהות.
אם היא תבחר בצד הרע - היא תישאר בודדה ואומללה ובלי סוף טוב.
וכנ"ל רמפל. אם יבחר בצד הטוב, יהיו לו חיי זוגיות ומשפחה: בל, הנרי וכו'.
אם לא - הוא יישאר בודד ואומלל ובלי סוף טוב.

ההיסטוריה לא משנה

הנרי גדל חי בעולם שבו לכולם יש את הקן המשפחתי הקטן ולכן אין מה לומר שבתקופה אחרת צורת משפחה אחרת היתה בסדר.
הנרי חי לפי סדר היום של העולם המערבי הנוכחי ומגיע לו לחיות כמו כל החברים שלו. בעולם אחר הוא יכול היה לחיות אחרת ושם נקיים דיון אחר.
וספרתי שלוש משפחות כי אמה וניל (או כל בן זוג אחר) ירצו לחיות בבית משלהם וכך גם סנואו והנסיך שלה שסוף-סוף התאחדו. כמו כל זוג, הם חיים בעולם שלנו ורוצים להקים משפחה בבית משלהם.
רואים שגם בעולם האגדות שלהם, למרות הטירות הענקיות, נשמר המבנה של המשפחה הקטנה. מוצאים אהבה ועוזבים את בית ההורים.
לפי הסטנדרט הזה צריך לשפוט מה טוב להנרי ולא לפי תרבויות אחרות.

יסמין@

New member
אם יתגשם החלום

של דיוויד וכולם יחזרו ליער המכושף, הם יוכלו לחיות בארמון גדול או בטירה גדולה. וביער המכושף אכן הם חיו ביחד. למשל, קורה והנסיך גרו יחד עם אבא שלו באותו ארמון. כל הגמדים חיו יחדיו וכו' וכו'.

ובסטוריברוק חיו יחדיו: סנואו, צ'רמינג, אמה והנרי.

ואיזה חברים בדיוק יש להנרי? הנרי חי כל חייו בסטוריברוק. לא בדיוק עיר מודרנית

ביער הם חיו במשפחות קטנות

דייויד חי עם אמא שלו, משפחת מילס חיו במבנה קלאסי של משפחה קטנה אמא אבא ובת, כך גם סנואו הקטנה שגרה בארמון עם אבא ואמא ואחר-כך עם אבא ורג'ינה. אפילו אם נלך שנים אחורה, רמפל ומילה גרים בבית קטן כמו זוג צעיר בימינו. בשום מקום לא רואים חמולות. רק יצורים כמו גמדים ופיות חיים בחבורות והם לא דוגמה למשפחה, הם לא נולדים להורים!

ומאז שהקללה נשברה יש להנרי חברים, רואים אותו ליד ילדים פה ושם בבית הספר, כבר אין לו סיבה להיות בודד.

את לא חושבת שסטוריברוק עיר מודרנית? לכולם שם יש זכרונות וידע של תושבי עיירה אמריקאית, אפילו את האגדות הם מכירים בגרסאות שלנו.

יסמין@

New member
הרי כל הפואנטה

שהזמן נעצר שם וכלום לא השתנה. היה ריאיון עם יוצרי הסדרה שבו הם אמרו שהם ניסו לתת לסטוריברוק אווירה ישנה, עם מכשירים ישנים וכו'. לא שהצליח להם כל כך (כפי שכבר כתבנו על כך בעבר). נאמר כך, סטוריברוק לא הגיעה עדיין לשנות ה2000

מכל מקום, מה שחשוב הוא מה שהגיבורים/ות רוצים/ות. דיוויד אמר כמה פעמים שהוא רוצה לחזור ליער הקסום, והנרי אמר שהוא רוצה לחיות עם כולם ביחד. ובסטוריברוק הוא באמת חי עם אמה ועם סנואו ועם צ'רמינג. צריך להוסיף לקומפלקס רק את רג'י ואת ניל ואולי גם את רמפל ואת בל והכל מסודר
הנרי לא אמר אף פעם שהוא רוצה לחיות רק עם רג'י או רק עם אמה. פתאום יש לו משפחה גדולה והוא מאוד שמח על כך. ועכשיו כשהתגלה שיש לו גם אבא, אז צריך לחכות שגם הוא יצטרף למשפוחה.

יסמין@

New member
טוב, נראה מה היוצרים יחליטו

נראה לי שהם הולכים בכיוון של אחדות המשפחה
הם דיברו על אמה וסנואו וצ'רמינג ורג'י ורמפל כעל משפחה לא מתפקדת. עכשיו הם צריכים לעבור כמה הרפתקאות ביחד ולהתגבש ולהפוך למשפחה מתפקדת

בלי רמפל ובל, בבקשה...

זה באמת יותר מדי. מספיק מאכזב שניל הוא באמת באי.

ואם מדברים על חזרה ליער (רק שיעזבו את נברלנד, נשמע כמו מקום נורא), הצל השחור ההוא לא נמצא שם עכשיו?!

ובכל מקרה,

את מסכימה שאם ניצמד למשפחה הקטנה, אין מה לדבר על אמה והנרי? כמובן שבמצב נורמלי שבו רג'ינה לא מנסה להרוג את כולם, אחרת גם בלי אמה, הנרי לא יוכל לחיות איתה.

ועוד משהו שקצת קשור: מה דעתכם על משפחת צ'ארמינג-מילס-גולד המרתקת?
לדעתי:
דייויד אבא טוב וסבא טוב. התרשמתי מאוד.
סנואו בטוח טובה אבל לא זכינו לראות את זה.
רג'ינה אחראית ומסורה ולומדת מהר (אם אין דוגמה אישית מאמא, אפשר ללמוד לפחות מה לא לעשות...).
אמה אוהבת ודואגת אבל לא בנויה כדמות אם וזה בסדר.
וניל... ניל לחלוטין חסר אחריות. אבל מתוק

יסמין@

New member
לא מסכימה

בסטוריברוק הנרי חי ביחד עם אמה ועם סנואו ועם צ'רמינג וכולם הסתדרו יפה ביחד. השילוב אמה-הנרי הוא שילוב מצוין. הדמות של אמה מתפתחת, כולל דמותה כאם.

ניל לא חסר אחריות. הוא בפוסט טראומה מאבא שלו המקסים שזנח אותו בעולם אחר וכל מה שקרה לו בנברלנד. הוא חי לבד במשך המון זמן, קודם באנגליה ואחר בניו יורק ומי יודע איפה עוד. הוא פשוט צריך להתחבר חזרה למשפחה שלו, ולהתרגל לחיות ביחד.

ניל לא חסר אחריות?

פעם אחת שהוא משגיח עליו לכמה דקות והילדון הולך לקחת דינמיט ולהשמיד את הקסם. או את עצמו.
בפעם הבאה שניל שומר על הנרי הוא נותן לו לשתות... יש לו מזל שרג'ינה לא שמעה על זה. ממש אב השנה.

ואמה... את בעד אמה-הנרי גרים ביחד?! עצם הרעיון מזעזע אותי. היא מסרה אותו והאימוץ היה הוגן לגמרי. היא לא אמא שלו, היא אישה שמאוד אוהבת אותו וצריכה להודות על כך שהיא חלק מחייו, היא היתה יכולה לא לראות אותו יותר לעולם. הגישה שלה מעונה 1 של "עכשיו אני מוכנה ובאתי לקחת אותו בחזרה" ממש מרגיזה. מה גם, שבכל עונה 1 היא דואגת יותר למצוא חן בעיני הנרי מאשר להתנהג באחריות גם אם זה אומר להגיד לו "לא". לא דמות אם בכלל.

יסמין@

New member
בסטוריברוק

הם כבר חיו ביחד ולא מעט זמן.
הכל תלוי באיזו דרך תבחר רג'ינה. אותי מזעזע לחשוב שהנרי יחיה עם רג'ינה הרעה. זה משהו אחר לחלוטין אם רג'ינה תבחר בטוב.

ובקשר לאימוץ. לא ראינו מה קרה: האם לקחו את הנרי מאמה? האם אמה מסרה אותו לאימוץ מבחירתה? גם אם מסרה אותו לאימוץ מבחירתה, ברור שעשתה זאת כדי לדאוג להנרי. היא לא רצתה ללדת אותו בבית הסוהר ולגדל אותו כמה חודשים שם. היא גם ידעה שכשהיא תצא - היא לא תוכל לטפל בתינוק. לא היו לה אמצעים מינימליים: משפחה, הורים, בן זוג, בית, תמיכה כלשהי, כסף, מקצוע, עבודה. לא היה לה לאן לקחת אותו ואיך לטפל בו.

מצד שני, עדיין לא ברור איך הנרי הגיע דווקא לרג'י. אנחנו כבר יודעים שרמפל היה קשור לעניין. רמפל יש הרבה סיפורים שקשורים בלקיחת תינוק וכו'. ברור שיש כאן סוד שצריך לדעת ומקווה שיתברר במהלך העונה השלישית.

אני מבינה שאת מדברת על אימוץ באופן כללי. אני מתייחסת באופן ספציפי לנפשות הפועלות: לי ברור מעל כל צל של ספק שעדיפה אמה המושיעה הטובה על פני רג'ינה המכשפה הרצחנית. אבל כאמור, אם רג'ינה תבחר בטוב - הכל שונה. ההימור שלי הוא שהיוצרים ירצו שלכולם/ן יהיה סוף טוב, כולל לרג'ינה ולכן בסוף היא תהיה טובה והנרי יוכל להיות איתה, אבל הוא לא ירצה לוותר גם על כל בני המשפחה שהתגלו לו, בקיצור, נראה לי שהסוף הטוב של כולם/ן הוא שהמשפחה הלא מתפקדת תהפוך למשפחה מתפקדת. לי זה נראה סוף טוב, כשלכווולם/ן טוב.

אני באמת מדברת על אימוץ בכללי

והאימוץ של הנרי עונה על התנאים.
ברור שיש משהו שאנחנו עדיין לא יודעים, משהו שרג'ינה נתנה/הבטיחה לגולד בתמורה, אבל זה לא משנה.
האימוץ עצמו היה תקין, אמה אישרה שהיא לא רצתה קשר עם ההורים.
זה לא רק בגלל הכלא, הרבה תינוקות גדלים כמה חודשים בכלא, אמה אמרה שהיא פשוט לא היתה מוכנה.
ברור שהיא מסרה אותו מאהבה, אף אישה לא מוסרת תינוק כדי שלא יהיה לו טוב.
אבל עם כל האהבה, היא פשוט לא אמא שלו. היא לא היתה שם בשבילו כל יום במשך עשר שנים. היא לא טיפלה אותו בשנים שהוא אפילו לא זוכר. היא לא גידלה אותו. אמא יש רק אחת, ואם הוא לא גר איתה, זה בגלל הבעיות איתה, לא בגלל אמה ולא כי הוא אמור לגור עם אמה.

יסמין@

New member
אימא יש

רק אחת? הרבה זוגות לסביות המגדלות יחדיו ילדים/ות משותפים/ות (כשכל אחת מאמצת את ילדים/ות שילדה השנייה) לא יסכימו איתך. יש משפחות שבהן יש 2 אימהות.

את מדברת על אימוץ באופן כללי, וכאמור אני מדברת על מה שמתרחש בסדרה: להנרי מתברר שאימא שלו היא המכשפה הרשעית, שרצתה לגרום לכל האנשים מהיער הקסום לאבד את הסוף הטוב שלהם, היא רצחה כל כך הרבה אנשים, היא עשתה כל כך הרבה רע. הנרי לא רוצה אותה כשהיא רעה. כפי שכתבתי המון פעמים, אם היא תבחר בטוב - כל הסיפור יהיה שונה לגמרי. כל העניין עומד על טובה לעומת רעה. ככה היוצרים מעמידים את זה. הם מראים שיש אצל רג'י לעתים רחוקות גם צד אחר, אבל ברוב הפעמים היא בוחרת בצד הרע. אז לא מדובר בעניינים חוקיים, חוק אימוץ וכו' וכו'. מדובר באמה המושיעה הטובה שרוצה לעזור לכולם לעומת רג'י המכשפה הרעה. זה הכל. אם רג'י הייתה הטובה ואמה הרעה - הנרי היה רוצה את רג'י והיה בורח מאמה. מדובר במי הילד רוצה ולמה. התשובה: לא קשר דם, אלא קשר לטוב.

יסמין@

New member
ועכשיו בקיצור

את מדברת על אימוץ באופן כללי מנקודת המבט של רג'י ושל אמה, ואני מדברת באופן ספציפי מנקודת המבט של הנרי: את מי הוא רוצה ולמה. מרגע שהבין שרג'י היא המכשפה הרעה, הוא ברח ממנה ומצא את אמה כדי שתציל את כולם. הוא ברח מהרעה ובחר (מעניין: ברח-בחר) בטובה. כך יוצרי הסדרה הציגו זאת. המוקד אינו בשאלות כלליות וחוקיות (האם האימוץ של הנרי חוקי, למרות שלא אתפלא אם הוא לא חוקי) אלא ברגשות ובבחירה של הנרי עצמו.

כבר הבנתי שעל זה שתינו מסכימות:

הנרי בוחר בטוב ונדחה מרוע.
אני מבינה היטב את נקודת המבט שלו וכבר הרחבתי עליה בנושא אחר.
לכן אני אומרת שבמצב אידיאלי (כולם טובים) ברור לי שמקומו עם אמא שלו ולא עם אמה.
לכן גם הדגשתי שאפילו כשהוא לא עם אמא שלו, זה בגלל המעשים שלה ולא כי הוא שייך לאמה.
להסתכל על זה מהזווית של הנרי רק מחזק את הטיעונים שלי, הנרי יודע יותר טוב מכולנו מי אמא שלו.
לנו יש רק את המלכה מהאגדות והאמא מסטוריברוק. להנרי יש בנוסף לכל שנים של זכרונות אמיתיים וחוויות יומיומיות, הרבה לפני הספר ואמה.

בנוגע למשמעות האימוץ

והויתור על התינוק דיברתי באופן כללי!
כל שאר ההודעה מתייחסת ל*אימוץ של הנרי*!
הנרי נמסר כי אמה לא היתה מוכנה, הנרי נמסר לאימוץ סגור, להנרי יש רק אמא אחת. ה-נ-ר-י. מקרה פרטי.

למעלה