Nightmare in Silver

timetraveler900

New member
Nightmare in Silver

תקציר:

Hedgewick's World of Wonders: the perfect theme park day out. And ground zero for a deadly silver resurrection

הטריילר

שעת שידור (שעון ישראל):
21:00

לא לשכוח לסמן

או
כשצריך.

צפייה מהנה

ItsMeiri

New member
וואו!

אני חייב להגיד שהייתה סקפטי מאוד לגבי הפרק הזה.
אני לא טיפוס של סייברמנים. או של יחידות צבא אלו או אחרים.

אבל.

הפרק לדעתי היה מצוין. הילדים לא הציקו לי יותר מדיי. זה הוקל לי.

קלרה
כהרגלה מקסימה ואף משעשעת במיוחד הפרק.
אבל מה היא חושבת את עצמה? "את מקבלת פקודות ממני". פחח.
את מסוגלת ליותר מזה.

לדוקטור, בניגוד לפרק הקודם יש תפקיד מאוד חשוב בפרק הזה.
הדו קרב עם הסייבר "מיינד" בשחמט. הדו קרב בהשמצות, ומשחקי המוח והמילים.

אלונסייי!!

חבל לי על המארח הזה, הוא היה דווקא נחמד.

קצת מעצבן אותי שקלרה היא כזה on and off. למה היא צריכה בית כשיש טארדיס!

ופתאום גם זה שהיא ראתה את עצמה בלונדון הויקטוריאנית לא מוזכר יותר?

timetraveler900

New member
אוקיי, אז..

אנג'י קצת עצבנה אותי בהתחלה אבל בסוף אהבתי שהיא הבחינה שפורג' (למה השם הזה? פספסתי אנקדוטה כלשהי?) הוא בעצם הקיסר.

משחק המוחות של הדוקטור -
- רואים שזה גיימן.

הדמות של קלרה בפרק לא ממש הייתה סגורה על עצמה.. לא יודעת להסביר, אבלהיא לא הייתה כמו בפרקים הקודמים.

בסך הכל פרק טוב - בלי גרנדיוזיות, אבל מתוחכם במידה הנכונה.

מה שממש הפריע לי, עד שחשבתי שפספסתי חלק מהפרק - איך הילדים הצטרפו לטארדיס? איך זה קרה? הם מאיימים על קלרה שילשינו עליה לאבא שלהם והדבר הבא שאנחנו יודעים זה שהם נוחתים על פארק השעשועים הזה... כאילו זה כזה ברור שהם הצטרפו..

Lhuna1

New member

לגבי הילדים זה דווקא היה נראה לי ברור.
הם סחטו ממנה את זה בסוף הפרק הקודם, אז היא שכנעה את הדוקטור לקחת אותם לסיבוב.

מה שכן הרבה דברים אחרים הטרידו אותי איתם.
הם לא נראו מספיק מתלהבים והמומים בשביל מי שפעם ראשונה בחייו מגיע לכוכב אחר + לעתיד... נכון שהם חיים בהווה אלטרנטיבי לשלנו, שבו קיומם של חייזרים הוא מציאות ידועה לכל, אבל בכל זאת, הם עוברים פה חוויה יוצאת דופן ונראים משועממים.
גם אחרי שהם ניצלים - כאילו לא קרה שום דבר מסעיר במיוחד.

גם קלרה לא נראיית לי מספיק מתרגשת מזה שהילדים שבאחריותה נלקחו בשבי הסייברמנים ובסכנת חיים.

Yaki J

New member
על הכל

אלו הדברים שהכי הטרידו אותי בפרק: קלרה לא ממש נרעשת ומוטרדת מהאפשרות שהילדים שהיא משגיחה עליהם יהרגו, הילדים לא מתרגשים מזה שהם בחלל, להיפך הם נראים במצב של "למה טרחנו לבוא לכאן" כאילו ויש להם מקום יותר טוב להיות בו. ברור שדוקטור הו היא לא סטאר טרק ויש מקום לסיספונד, אבל אם אנחנו אמורים להאמין שהילדים מצאו את קלרה באינטרנט, לפחות שינסו לגרום להם להראות ילדים אינטלגנטים ולא כאלו אידיוטים.
בכלל לא ברור אם זה הסוף המרושל של הפרק הקודם שגרם לפרק הזה להיות כל כך מפוזר או הפרמיס של הפרק שחייב את הסוף של הקודם, בכל מקרה מלבד רגעים גיימנים ברורים (המאבק האובראקטינגי של הדוקטור, כל הבניה של הדמות של ווריק דיוויס) עבורי הפרק היה מורכב מכל מיני טלאים שלא עבדו יחד.

ailag

New member

מי שמגיע לכוכב לכת חדש בתכלס נופל על ברכיו וצועק? נראה לי שדוקא ההלם של משהו חדש ישתק קצת...

אגב, ראיתי פעם דוקומנטרי על ילדה שהגוף שלה מזדקן מהר והוא נורא עניין אותי וקראתי עליה. בכנס-דוקטור באנגליה בדצמבר היא באה וראיתי אותה. פיזית. והיא נראית מוזר *נורא* בגלל המחלה הזאת. ולא הופתעתי, אלא אפילו לא קלטתי, רק אח"כ קלטתי שראיתי אותה וחבל שלא אמרתי שלום. כי במקרים קיצוניים אנחנו קצת ככה.. בשלב שמעבר ללהדהם.

חוץ מזה שהילדה היא טינאייג'רית צעירה מעצבנת והם מאוד מנסים לבנות את הדמות שלה ככה. הילד קצת מושפע מאחותו.

קלרה נראה לי פיתחה עור פיל (ונראה לי שזה בכוונה, לא סתם נסיון להסביר מה שקורה). מה שכן, היא פיתחה אמונה מאוד חזקה בדוקטור. קומפניונים אחרים לא היו סתם מדקלמים "כי זה מה שהדוקטור אמר". איימי, גם בפרק של גיימן, אמרה לרורי "זה שהוא קורא לעצמו דוקטור לא אומר שהוא יודע מה הוא עושה.." ויש בזה משהו. יש מצב שהם מביאים לקיצון אחד בשביל להכות בנו בקיצון אחר.

ItsMeiri

New member
בקשר לילדים

אבל זה לא הלם או שהם משותקים מרוב תדהמה.
אחד מהם אפילו שואל, אני לא זוכר מי: "מה הגענו רק לתחנת ירח?"
נשמע שהם היו מבואסים.
טוב נו, אם גם אני הייתי מגיע לפארק השעשועים הגדול ביקום והוא נחרב,
ואז סייברמנים היו רודפים אחריי, סביר להניח ש...
טוב.
אולי אהנה. עם הדוקטור. וקלרה.

Lhuna1

New member
לא ציפיתי

שיפלו על ברכיהם ויצעקו
אבל טיפה התלהבות... משהו... לא כל יום מגיעים לכוכב אחר! כשלקחו אותי בפעם הראשונה ללונה פארק התרגשתי יותר מהילדים האלו. עזבי לונה פארק - ראיתי ילדים מתלהבים יותר מהג'ימבורי המעפן בקניון...
הם לא לי נראו בהלם משתק בכלל.

ailag

New member
זה חלק מבניית הדמות...

הם לא סתם ילדים סטריאוטיפים שהולכים אחד לאחד לפי המודל שיש לנו בראש לילדים סטריאוטיפים. יש להם אופי של ילדים מעצבנים שמתלוננים במקום ליהנות.. אז הם מתלוננים. במקום ליהנות. (וגם כשהם נהנים הילדה לא מודה בזה)

AvivZ41

New member
אני מאוד אמביוולנטי עכשיו

מצד אחד אהבתי את הפרק הוא היה ממש מגניב, קול מפחיד יותר ודומה לסייברמנים הקלאסים, מראה מפחיד יותר גם כן. אהבתי מאוד את כל העניין שנכנסים למוח של הדוקטור, מאט סמית שיחק מעולה. ALLONS-Y

מצד שני, הקטע שיש שליט ליקום...באמת?
והילדים, וואוווווווווווווווווו איזה ילדה מעצבנת בחיים לא קיוויתי שמישהו שהתלווה אל הדוקטור יסתום את הפה כלכך. איזה משחק נוראי.

בכלמקרה, פרק נחמד, ציפיתי ליותר מניל גיימן דווקא. אבל בסדר, אולי הפינאלה ישפר את הראייה שלי על העונה הזאת.

pennylane11

New member
כןכןכןכןכןכן

כן.
לא יעזור כלום, גם בלי לדעת מי כתב את הפרק הזה, הוא כל כך צועק גיימן שאי אפשר לפספס את זה.
הסדרה הזאת יוצאת הכי טוב כשאנשים שאוהבים אותה עד עומק הלב שותפים בהפקה, ועם גיימן אפשר להרגיש את זה בכל שנייה ומילה שהוא כותב.
מאט אמר אלונזי ואפילו לא היה לי אכפת. וואו.

נהניתי מאוד! באמת!

Lhuna1

New member

המאבק של הדוקטור נגד עצמו הסייברמני היה נהדר!

לגבי שאר הפרק אני צריכה צפיה שניה כדי להחליט. האמת שזז לי קצת מהר מידי ולא הכל קלטתי.

ailag

New member
תאוריה דבילית #3792

(תזכורת: תאוריות דביליות הן לא סתם תאוריות אלא מחשבות משעשעות שעברו לי בראש והן לא אפשריות אבל נחמד לשתף)

תאוריה דבילית #3792: הם ערבבו את שמות הכותבים של הפרקים.

משהו בפרק הזה לא היה גיימני מספיק. אני עדיין מנסה להבין אם זה טוב או רע (טוב כי ניל גיימן לא צריך בהכרח לכתוב בפינה אחת קטנה ומוגדרת לעייפה..)
הוא נוטה לכתוב דברים בצורה ביזארית יותר ודמויות תמוהות יותר.

התאוריה גם מסתמכת על זה שמי שכתב את המסע לבטן הטארדיס המעולה כתב גם את פרק הפיראטים המיותר ועל זה שיש כותב חדש שפתאום כותב ממש מתאים אבל אף פעם לא חשבו לגייס אותו והפעם גייסו ל*שני* פרקים פתאום (ניל קרוס - אקאטן והייד). והבעתה בארגמן היא די גאטיסית אבל גם הפרק הזה לא לגמרי, למשל הבחירה לדלג מהר על סיפור הרקע לא מתאימה לו כי הוא די תבניתי, לטוב ולרע.

התאוריה הדבילית אומרת שגיימן כתב את המסע לבטן הטארדיס, מופאט כתב את הפרקים של ניל קרוס (למרות שאין שם mindfucking) ואני צריכה לחשוב מי כתב את הפרק הזה.

כאמור, תאוריה דבילית, מבוססת על מחשבה מטופשת ואין לה שום ביסוס, היא כנראה לא נכונה.

limors2

Active member
הממ

בטח זה שראיתי את הפרק כשכבר חצי ישנתי לא עזר, אבל הוא היה נורא מהיר ועמוס. הרבע שעה הראשונה שלו עברה לי ב"אני לא בטוחה שאני אוהבת את זה", כי הוא התחיל בהרגשה שפספסנו כמה דקות ממנו ואנג'י עיצבנה אותי בטירוף.

אבל העימות של הדוקטור עם המוח המרושע שלו. וואו
זה היה גאוני ונפלא ועשה את הפרק.
ובפעם הראשונה אי פעם, הסייברמנים הפחידו אותי. השדרוג מהירות הזה עשה להם טוב!

והדוקטור מתלהב (ומתחלחל מזה) מהחצאית הצמודה מדי של קלרה

וגם-
I trust the Doctor.
Do you think he knows what he's doing?
I'm not Sure I'd go that far.

ייתכן שבצפיה חוזרת אני אוהב את הפרק יותר, אבל לא יצאתי ממנו בהרגשה של "בא לי לראות אותו שוב". אז זה בעייתי.

והטריילר לפרק הבא-

ריבר!!!!

וקבר של ריבר

וסטראקס ו-ואשטה!

ופרק אחרון לעונה ואחריו הפסקה ארוכה ומייגעת

ItsMeiri

New member

ריבר!!

היא פשוט מושלמת! וואסטרה.. למדתי לאהוב אותה גם. מוזר שלא ראיתי את ג'ני בטריילר.

ItsMeiri

New member
מצטער אנשים!

הנחתי שאם זה מתקשר לתגובה שהיא ספוילר אז זה הופך את זה לספוילר גם.

למעלה