מה בפינה – הלואין

forglemmigej

New member
מענין הסיפור אחרי הלואין

אחת הסיבות שהנצרות התקבלה באירופה בקלות היא כי גיירו מנהגים פגאנים לנוצרים אבל כמו כל חג בעל אופי דתי זה נהפך למסחרי בעשורים האחרונים כמו כריסמס, פסחא ועכשו הלואין , גם פה מוכרים דלועים ענקיים כאילו מישהו הזריק להם סטרואידים ואנשים שמים בכניסה לבית עם חיתוכים יפים, זה מזכיר לי את הגמדים ניסי ששמים גם בכניסה לבתים לפני חג המולד הם גם מתקופה פגאנית ושייכים לפולחן המתים

הלואין אצלנו (סקוטלנד) הוא חגיגה לילדים, לרוב.

החנויות מקושתות ובתוך הבתים, אבל לא ראיתי כמעט קישוטים בחוץ בסגנון של אמריקה, למרות שבקריסמס כן מקשטים בחוץ, אבל בקטנה יחסית, אני מניחה שבגלל הרוחות החזקות באזור שלנו.

ביום של הלואיין מותר להגיע מחופשים לבית הספר, ויש דיסקו בערב שישי הקרוב לחג.
הילדים הולכים ל-ממתק או תעלול בקטנה, בוני שהיא כבר כמעט בת 10 והולכת רק ברחוב שלנו. מגיעים אלינו מעט ילדים, אני מצידי הכנתי להם ממתקים של הלואין ועכבישים מפלסטיק שיתאים גם לילדים שאסור להם סוכר, גלוטן או כל צרה אחרת, אבל מגיע להם גם.
הבית שלנו מקושט עם כל מיני, בוני אחראית על זה, כל שנה אנחנו קונים עוד קישקוש או שניים וזה מצטבר.

חג שמח וכייפי לכולם

AlicePJ

New member
זה אחד החגים האהובים עלי

חוגגים, יש לנו כל מיני קישוטים לבית שדולקים בלילה כבר כמה שבועות, לגדול יש תחפושת והוא כבר קבע עם חברים ללכת לטריק אור טריטינג.
הוא מחכה לזה כל החודש, הם עושים הרבה דברים בבית הספר שקשורים לזה, הוא מצייר דלעות ועטלפים וכו', זאת ממש התרגשות.
אני אוהבת נורא שבאים אלינו ילדים, במיוחד הקטנים שעוד הולכים עם ההורים, הם כאלה חמודים.
אני מבינה את מי שיש לו בעיה עם המסר של לקחת ממתקים מזרים וכו', אבל זה מרגיש לי הרבה פחות נורא ממה שקורה למשל בפסח ומכת בכורות וכו'. אני לוקחת את הדברים האלה יותר בקלילות ולא מרגישה שזה מה שיהרוס את כל החינוך שאני עושה כל השנה.
אחרי שחוזרים הביתה יש את ההתרגשות של לשפוך את כל הממתקים על השולחן, לספור (מי אמר תרגילי מתמטיקה), לעשות סלקציה של ממתקים "בריאים" וממתקים שאסור לו, לאכול כמה קטנים, ואז במשך כל נובמבר בערך הוא אוכל ממתק אחד ביום. אין לי בעיה עם זה. במיוחד כשהוא מכבד אותנו תמיד :)

rona73

New member
בבולגריה לא חוגגים

האמת היא שהחג הלואין נכנס לאט לאט כחג.יש מלא חנויות עם כל מיני קישוטים לחג.הרבה צעירים כן עושים מסיבות הלואין.אין ממתק או תעלול,אולי בכמה אזורים בלבד.
הילדים שלי שנה שעברה חגגו עם חבר אחד בשכונה שלו.
השנה הם לא יחגגו איתו למרות שהחבר הזמין אותם,ההוריםשלי באים לביקור סופ"ש

mumfor4

New member
חג מאוד אהוב עלינו

לא נכנסים עם הילדים לפרטים של מי מה מו
מתחפשים , מסתובבים ואוספים ממתקים
בשבילי זאת הזדמנות להליכה , אתמול הלכנו 7 קילומטרים בלי לשים לב

אני לא פה מספיק זמן

כדי לדעת כמה חוגגים..
בסך הכל לא נראה שזה אישו פה.
החנויות היו מקושטות,
בחלק קטן של הבתים ראיתי דלעות,
בבית הספר של הגדולה היה מסיבת הלואין (אבל היא הבריזה)
ואצל הקטנות שרו שירים על הלואין.
&nbsp
לא היה נראה שזה מעסיק מישהו מהשכנים שלי...
&nbsp
והאמת?
אני לא חובבת את הקונספט בכלל,
ככה שסביר שגם אם היו חוגגים פה לא ממש הייתי משתפת פעולה...

למעלה