שאלת תיק לספרקית (ולכל מי שיש לה תובנות)

שאלת תיק לספרקית (ולכל מי שיש לה תובנות)

נראה לי שעל סף שבוע 38, כדאי שכבר נהיה מאורגנים עם תיק

מנסיונכן - מה גיליתן שחייבים להביא ואין באף רשימה? על מה לגמרי אפשר לוותר? בחדר הלידה? באשפוז שאחרי?
אנחנו גרים ממש קרוב לאיכילוב אז לאשפוז תמיד אפשר להביא דברים מהבית (או לבקש מאחת האמהות שלנו שגרות קרוב), אבל מעדיפה להיות מוכנה.

ושאלה לספרקית - כתבת שהכנת לבן הזוג כמה הפתעות בתיק כדי להכניס אותו לעניינים. אשמח אם תספרי קצת מה הכנת לו, ממש חשוב לי שבן הזוג יגיע כמה שיותר רגוע ואם יש משהו שאני יכולה להכין שיקל עליו זה יהיה נפלא.
 

רונית 294

New member
הכי חשוב...

תחתונים חד פעמיים. לפחות 3 חבילות של 5... מגבת אדומה. בגדים נוחים... אם את מתכננת להניק אז פיטמות סיליקון שאפשר לקנות גם שם רק אם תצטרכי (צריך להרתיח אותן לפניי)... בהתחלה לא להשתמש אבל אם כואב אז כן. אחת הסיבות שמאוד קשה לי עם הנקה זה בגלל שבהתחלה הם יונקים המון ואז אני נפצעת מאוד מאוד קשה ברמה של דם ואינפקציה עוד בבית חולים ואז כבר קשה מאוד להמשיך.
 
מוסיפה לגבי הנקה

אם את מתכוונת לנסות להניק, מספר טלפון של יועצת הנקה שתגיע אלייך לביה"ח במידת הצורך.
יועצת ההנקה של ביה"ח לא עבדה בימי האשפוז שלי, והאחיות לא מבינות מספיק. הן עזרו לי לחבר אותה וטענו שהכל בסדר. בפועל היה בכלל לא בסדר, היא היתה מורעבת ובסופו של דבר שאבתי במשך 3 חודשים.
 
כיום יש יותר מודעות

בשתי הלידות הקודמות, לפני שבע שנים וחצי ולפני חמש שנים וקצת, יועצת ההנקה הגיעה יום כן יום לא יום למה לא. הפעם, באותה מחלקה, היו שתי יועצות מוסמכות, ובכל יום היתה נוכחת לפחות אחת מהן. חושבת שאחת מהן היתה אפילו בסבב השחרור מבית החולים.
ממליצה בחום על יועצות הנקה. אנחנו לאו דווקא יודעות אינטואיטיבית בפעם הראשונה. בזכות היועצת שעזרה לי, זכיתי להניק את הבכור לתקופה ארוכה ובעקבותיו בקלות ובאופן מיידי את שני הצעירים.
 
נעזרתי ב-2 יועצות בבית

הראשונה הגיעה ביום השחרור מביה"ח (בערך 60 שעות אחרי הלידה), היתה אצלנו 4 שעות, השאירה משאבה איכותית שאשתמש עד שנקנה אחת משלנו.
עם השנייה נפגשתי לפחות פעמיים ועוד כמה ייעוצים טלפוניים.
בשלב מסויים עשינו ניתוק לשון קשורה וגם זה לא עזר.
אחרי 3 שבועות החלטתי שהשפיות שלי יותר חשובה מהנקה ישירה, הפסקתי לנסות להניק והתמסרתי לשאיבה.
אחרי 3 חודשים החלטתי שהשפיות שלי יותר חשובה מתזונה מבוססת על חלב אם והפחתתי שאיבות. ואז גילינו שהיא אלרגית לחלב
אז הגברתי שאיבות עד שהתרגלה לתמ"ל ההיפו-אלרגני.
 
אוי

בהמלצה התכוונתי כמובן ל TheWindCriesMary, שזו הילדה הבכורה שלה כמובן - ורק אם היא מעונינת.
השפיות היא אכן העיקר, יותר מאשר האם התזונה מבוססת על הנקה או על תמ"ל. לא משנה מה אחרים אומרים, כי תמיד יהיה לאנשים מה להגיד (אגב, גם על הנקה, בייחוד אם התינוק כבר בן כמה חודשים). להניק או לא להניק, העיקר שהאמא רגועה ושלמה.
 
כן ולא

כי מצד שני, גם להתעורר וללכת עד למטבח כדי להרתיח מים להכנת הבקבוק, תוך שהתינוק/ת בוכה עד שהבקבוק מוכן - גם זה לא שוס, והיינו שם תקופה קצרה. וגם חיטוי הבקבוקים זכור לי כמתיש (אם כי הטכנולוגיה והזמינות של גאדג'טים לבקבוקים בודאי התקדמה בשבע השנים שחלפו מאז שבדקתי לאחרונה).
מצד שלישי ככה בלילות ולא פחות בימים עוד אנשים יכולים להשתתף בטיפול בתינוק.
בכל אופן - שתתחילו בשלום ושתדזכו לבריאות ולאושר.
 

רונית 294

New member
מבינה אותך...

אני האחרונה שמצדדת בהנקה בכל מחיר. אני אפילו בעד תמ"ל. אבל יש את החלב של ההתחלה שהוא ממש מחסן כך הבנתי וגם יש נשים שזה יותר קל להן. ולוגיסטיקת הבקבוקים זה גם סיפור... אני משתדלת להניק את החודש הראשון ויצא שהנקתי חודש וחצי את הקטנה ו 3.5 את הגדולה. הנקה חלקית בלבד. גם משהו...
 

שירהד1

Member
מנהל
בקבוקים זה קלי קלוטו-

מרתיחים מראש כמות של מים ושמים בבקבוקים יותר גדולים על השיש במטבח.
כל פעם שהתינוק רעב, שמים את כמות המים הנדרשת בבקבוק ההאכלה, שמים סימילאק ומערבבים. זה עניין של 5 שניות. אנחנו אפילו לא חיממנו את החלב, ונתנו בטמפרטורת החדר. הם אכלו יופי.

לעשות סטריליזציה- קלי קלות בטעם תות. יש מכשיר. שמים את הבקבוקים עם כמות המים הנדרשת במכשיר, כמה דקות במיקרוגל (לא זוכרת כבר כמה- זה כתוב בהוראות), ומרכיבים מחדש את הבקבוקים.

מודה שהדבר היחיד המעצבן הוא נושא שטיפת הבקבוקים. נכון. אבל עושים בנגלות של 4 בכל פעם, ויש לחצי יום. באמת שטויות במיץ גזר:)

כשיוצאים מהבית- לוקחים בקבוקים עם מים בכמות הנדרשת+מחלק מנות (זה מן כלי כזה שמחולק למנות מנות), טיק טק טוק- יש חלבי. באמת לא סיפור.


שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028
 

רונית 294

New member
חחחחחחחחחח אפילו הפירוט

קצת עייף אותי.... תמיד היה נראה לי הרבה יותר קל לשלוף ציצי אבל... ויש אבל גדול... זה פחות מתאים לנשים לחוצות ותקתקניות.... כמוני (צנועה).... עף שניה לשבת ולחבר לציצי... וזה המון זמן ולקום בלילות (משהו שלא עשיתי מאז סתיו הייתה בת 3 שבועות...) ותמיד לשאול את עצמי אכל טוב ? לא אכל טוב? זה פחות בשבילי. אבל יש נשים שמצהירות שזה יותר קל מלשטוף להכין ולהרתיח בקבוקים. ואגב. אני לא נותנת בטמפרטורת החדר. אלא חמים ולכן תמיד צריכה להרתיח מים... וגם לוקחת 3 בקבוקים ומחלק מנות וטרמוס כשיוצאת... יותר קל לקחת את הציצי לחלק מהנשים.
 
שירה אני שמחה שאצלך זה הלך אחלה

אבל כמו בהנקה, יש כאלה שהלך יופי ויש שעשה בלאגנים אין ספור לתינוק.
בכל מקרה ארגון הבריאות העולמי לא סתם מעודד להניק. זה באמת מאוד מאוד חשוב.
וצריך לדעתי לנסות.
ואני מכירה נשים שרק ניסו והלך להן מצוין אז נשארו
 

שירהד1

Member
מנהל
תראי, עם כל הכבוד לארגון הבריאות העולמי-

מה שבאמת הכי הכי הכי הכי חשוב זה הבריאות הנפשית של האמא וההרגשה הטובה שלה. ולכן, כל אחת צריכה להישמע לעצמה ולא לארגון הבריאות העולמי.
מכירה המוני אימהות שמניקות ונפלא להן עם זה, ומכירה גם הרבה אימהות שמניקות וסובלות ומרירות על הבעל ובכלל. אז למה? לאלו אני אומרת- תעשי מה שטוב לך.
אני לא נגד הנקה. לי באופן אישי זה לא התאים. לא רוצה לשלוף ציצי. לא רוצה להרגיש כמו במחלבה. לא רוצה שהתינוק יהיה עליי 24 שעות. צריכה ורוצה לחזור מהר מהר לעבודה (תוך פחות מחודשיים...). רוצה שהאבא גם יקום בלילות. רוצה ארוחות מסודרות.
אגב- גם אם הייתי מניקה, הייתי צריכה לקום לחדר אחר, בגלל שזה היה מפריע לבעלי לישון.
לא מבינה איך בעלים מסתדרים עם זה שנשים עירות חצי לילה, מניקות, ומטפלות בתינוק בחדר שינה של ההורים.
אצלנו היתה הפרדה מההתחלה- התינוק/ת בחדר משלו/ה, ואנחנו- בחדר שלנו. זה מקל על השינה של כולם, והכי התאים לנו בעולם.
לרוב ההורים לא מתאימה ההפרדה הזו, ולכן העריסה היא בתוך חדר השינה של ההורים. לנו זה ממש לא התאים. להורים אחרים זה כן מתאים (או שסתם זורמים עם הזרם, כי ככה כולם עושים).
זה גם עניין של אופנות. בדור של ההורים שלי, כשאנחנו נולדנו, ישר שמו אותנו בחדר נפרד. היום- ה"מקובל" יותר הוא לשים ביחד עם ההורים. שוב- למי שזה טוב לו- מעולה, ולמי שלא- גם מעולה.
אין שחור- לבן בחיים. יש גם גווני אפור, וכל אחד צריך למצוא את הגוון שמתאים עבורו.


שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028
 
למה שהנקה תשפיע לרעה על המצב הנפשי של האם?

אני יכולה להבין אם אישה מנסה וכואב לה או ממש מפריע לה. אבל מראש להחליט שיותר נוח שהתינוק בחדר אחר ושעוד אנשים יאכילו אותו... בעיני זה אנוכי. ואני אחת שמשלבת בקבוק עם הנקה כי לא הלך לי ככ טוב. אני אישית חייבת את התינוק שלי קרוב אלי כמה שיותר. אפילו ישנה איתו בהתחלה. זה לא סתם בריאות זה להחליט מראש שלתינוק שלך לא מגיע את הזהב הראשון שהוא יכול לקבל. יש לזה השלכות מרחיקות לכת. ולא חייבים לשלוף ציצי בבית קפה. יש לי חברות פריקיות של הנקה ששואבות מראש כדי לתת בקבוק בקניון ולעומת זאת לי בכלל לא אכפת להניק בקניון ושכולם יקפצו. וזה לא עניין של אופנה. זאת דרך הטבע לגדל תינוק קרוב אלייך ולהניק אותו. אני מבינה שהדברים שלי יכולים לפגוע ומתנצלת מראש אבל שירה יש לך תפקיד פה בפורום ואין לך מושג כמה הדברים שאת כותבת יכולים להשפיע. ואת מוכרת אשלייה שאם נותנים בקבוק אז הכל דבש והתינוק ישן כל הלילה בחדר אחר והאבא תורם וקם בלילות אם צריך וכו וכו. זה נכון עליך ועל הילדים שלך אבל רוב האבות צריכים לקום לעבודה. אני תמיד קמתי להניק בלילה בשמחה ובאהבה ולא רציתי את בעלי ער איתי וכולם ינקו בשקט ובעדינות וחזרנו לישון. ושוב אני לא מקרה קיצון. ויש לי המוני חברות שהרבה יותר סוסות ממני. ולהניק לא עושה אף אחת לעבד נרצע. זה נחמד ואפשר להסתפק בחודש הנקה או שבוע או יום או שנה. אבל לטובת הילד שככ רציתן תנו לזה צאנס.
 

שירהד1

Member
מנהל
אם הבנות- את נורא שיפוטית, וחבל-

אני לא מוכרת אשליות, אלא מספרת איך היה עם הילדים שלי. זה הכל.

כתבת: "זה לא סתם בריאות. זה להחליט מראש שלתינוק שלך לא מגיע את הזהב הראשון שהוא יכול לקבל- יש לזה השלכות מרחיקות לכת"-
אוי ואבוי לך שמילים כאלו יוצאות מהפה שלך. נורא שיפוטי. אני לא נעלבת מזה, כי אני יודעת איזו אמא נפלאה ומשקיענית אני. אבל מישהי אחרת שקוראת זאת, יכולה לקחת את זה מאוד אישי, אם בחרה לא להניק.

"לטובת הילד שכל כך רציתן, תנו לזה צ'אנס"- אוי ואבוי לך שזה מה שאת כותבת. מצטערת, אכזבתני.

אגב, העובדה שהילדים שלי היו בחדר נפרד ואכלו סימליאק- זה הכי לא אגואיסטי שיש. בזכות זה הם ישנו נפלא, ואכלו נפלא, והיו רגועים ונינוחים, וישנו לילות מגיל חודשיים, והתפתחו נפלא. זה לטובתם- בראש ובראשונה.
לרמוז על אגואיסטיות?! ואללה- הגזמת לגמרי. אבל ממש.

ועל מה את בכלל מתווכחת? ולמה? מה הבעיה שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה ומה שטוב לה? מה הקטע? בחיי שאני לא מבינה.


שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028
 
לגמרי לא ניסיתי לשפוט

אבל את כותבת דברים שהם עצמם מאוד לא סטנדרטיים כמו לייבש את החלב מראש, וגם נשמעת מאוד שיפוטית כלפי אמא ששמה את התינוק שלה באותו חדר איתה.
זה לא קשור להשקעה.
ולגבי האגואיסטיות, את בעצמך כתבת שעשית את זה כדי שגם בעלך יוכל להאכיל וכדי שיהיה לך שקט.
אין ספק שכל אישה צריכה לעשות מה שטוב לה. אבל לדעתי התינוק מגיע לפניה בקטע של הנוחות והסבבה.
ואין פה שום קשר לשפיות. הנקה זה דבר שפוי לגמרי
 

שירהד1

Member
מנהל
לא- העברתי מיד לחדר משלהם, כי אני מאמינה בזה-

כי אני מאמינה במקום פיזי לתינוק ובמקום פיזי להורים.
גם הייתי מאוד רגועה לגבי נושא הנשימה (לא עלינו, שלא נדע), ורציתי לאפשר למי שישן- שבאמת יישן- או אני או בעלי.
ומה רע בזה שמישהי יודעת מה טוב ונוח עבורה ועבור בעלה? לא מספיק סבלנו? למה שלא יהיה נוח לגדל את התינוק? למה צריך להקשות? אז למישהי אחת נוח להניק- סבבה. לשנייה לא נוח- סבבה.

אני לא שיפוטית כלפי אמא ששמה את התינוק שלה באותו החדר עם ההורים. אבל כן חושבת שכשהורים מתלוננים על תינוק בן מספר חודשים ואפילו שנה שעוד לא ישן לילות, והתינוק באותו חדר איתם, יש לכך קשר להיותו באותו החדר איתם. כלומר- צריך לדעת שיש השפעה לכל דבר.
יש אגב בעלים שעוברים לישון בחדר אחר, כי מפריע להם שהתינוק בחדר וכל עניין הלילות וכדומה, וזה בעיניי חבל. כי ההורים הם יחידה אחת, והתינוק יחידה אחרת ונפרדת.
שוב- כל סידורי השינה ועניין הנקה/לא הנקה- זה משהו שאנשים צריכים להחליט לגבי מה מתאים להם.

ואל תספרי לי על זה שתינוק ו/או ילד מגיע לפניי בנוגע לנוחות וסבבה. כדאי לך לקרוא איזשהו שרשור שהיה פה לא מזמן, בו סיפרתי כמה אין לי זמן לעצמי, מרוב שאני משקיעה בכל הסובב אותי, ובראש בראשונה בילדים שלי (מעבר לעבודה ולבית, כמובן).
אז אל תספרי לי על נוחות. המשפט הפולני הכי שגור אצלי הוא: "אני אנוח כבר בקבר...":)

ומה הקשר לשפיות? מי בכלל דיבר על שפיות או חוסר שפיות?
דיברתי על מה מתאים או לא מתאים לכל אישה ואישה.
בעינייך הנקה זה דבר שפוי לגבי עצמך, ובעיניי- עבור עצמי- זה היה לא מתאים מכל בחינה שהיא, והיה משאיר אותי מתוסכלת, ממורמרת, עצבנית וחסרת אנרגיה. וממש ממש לא נראה לי שכך אמא צריכה להיות.

טוב, נראה לי שמיציתי את העניין.
שנהיה בריאות, ושכולם יהיו בריאים- הנקה, לא הנקה, באותו חדר עם ההורים, בחדר נפרד- הכל שטויות. בחיי. הכל שטויות.
חבל שבכלל התעצבנו פה על זה. צריך לשמור את האנרגיות שלנו לדברים אחרים...
שכל אחת תעשה מה שעושה לה טוב. זה כלל הברזל בעיניי.


שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028
 
שוב שירה וממקום ממש לא של עצבים

התברכת בילדים נוחים מאוד.
אין דרך אחרת להסביר את זה שיכלת להעביר לילה עם תינוק בחדר אחר.
אני חושבת שלרוב האמהות הבה יותר קשה בל קשר לשיטת ההאכלה. אם לאמא קשה זה בגלל הרבה גורמים.
אני מכירה נשים שחשבו שבכך שוויתרו על ההנקה הן חסכו לעצמן קרב ובסוף גילו שוואלה ממילא זה קשה וממקומות אחרים.
את יודעת אפילו באתר של נוטרילון הם מזהירים לא לעבור לתחליף חלב לפני שמתייעצים עם רופא. זה לא הנפצה שלי שעדיף להניק.
אם נפגעת אני מצטערת. אבל לטעמי את מדברת הרבה בשבחי ההאכלה מבקבוק מטעמים שלא בטוח שיתרמו לכל אחת. ושוב כי במקרה יש לך ילדים שהיו תינוקות נוחים במיוחד.
 
למעלה