שרוולים

בונבון58

New member
חששות וספקות לפני ניתוח שרוול - שואלת גם כאן

אחרי הריונות עם סכרת קשה מאוזנת באנסולין. הריונות שבאיזשהו מקום עצרו לי את החיים ומנעו ממני להתפתח מבחינה אישית.
עם עודף משקל של 40 ק"ג . יורדת באופן עצמאי ועולה במשקל שוב במהלך ההריון. מתכננת בעזרת ה' עוד ילדים.
אבל רוצה להקל על החיים קצת. שההריון יהיה יותר קל. למנוע סיכון לסכרת בעתיד- מה גם שהמדדים עלו - טריגליצרים כולסטרול וגלוקוז במצב טרום סכרת.
בהריון- אוכלת מתוך רעב מטורף בלתי ניתן לשליטה. מחוץ להריון רוב האכילה היא אכילה רגשית. אבל גם כשאני עושה בדיוק מה שהדיאטנית אומרת איפשהו אחרי 10 -15 ק"ג אני נעצרת
ולא יורדת עוד.

עכשיו אני לפני ועדה . אמורה להיות מנותחת אצל סקרן. ואני מתה מפחד, כולי אכולת ספקות אם אני בכלל בכיוון הנכון.
כי נכון סכרת זה לא כיף. להיות שמן זה לא כיף, זה מגביל זה הורס את החיים וניתוח שרוול הוא כלי עזר לשינוי אבלללל
כשאני קוראת בפורומים אני מבינה שיש לכך מחיר שעכשיו אני נכנסת לניתוח בריאה ואחר כך אולי יהיו תופעות לוואי וסיבוכים ולמה להכניס את עצמי לכל זה?!
אני רואה שזה יכול לגרום לאבנים בכיס מרה וכריתת כיס המרה, לדליפות, לחוסרים בויטמינם בברזל, לחולשה.
ואני עם ילדים קטנים מאוד ללא עזרהשל אף אחד. בעלי לא תומך בתהליך בכלל. לא יודעת אפילו אם יהיה מישהו לצידי במהלך הניתוח והאישפוז.
אני עוד מתכננת לטרוף את העולם השנה הזו- ללמוד ולעבוד מה שלא הספקתי עד עכשיו בגלל הלידות ואולי לקחתי על עצמי יותר מידי אבל בכל זאת אני לא יכולה לחכות כי אני לא כזאת צעירה כבר.
כשאני שואלת רופאים הם מרגיעים שזה תהליך רצוי שזה ניתוח פשוט, מצד שני שומעת על אנשים מוכרים בסביבה שעברו ניתוח והם עם סיבוכים- לאחת קיצרו יותר מידי את הקיבה והיא בסכנת התייבשות - זקוקה לעירוי יומיומי,
לאחד שכחו מד חום במהלך הניתוח והוא חצי שנה בילה באשפוז בבית החולים וכו'.. יש הרגשה שהרופאים גם מדברים מתוך איזשהו אנטרס מסויים. במיוחד המנתחים עצמם וזה איפשהו פוגע גם באימון.
אני קוראת על אנשים שעלו במשקל גם לאחר הניתוח ותוהה אם שווה בכלל לעבור את ההליך הזה עם כל ההשלכות שלו. אולי שווה בכלל לעבור כבר ישר מעקף ולהגביר את הסיכוי לשמור על משקל נמוך?
השאלה איך גם אתגבר על הרעב הרגשי ואם ההריונות לא יהרסו לי את השרוול- בגלל רעב בלתי נשלט.
אני תוהה אם אוכל להסתדר ללא עזרה עם הילדים ואוכל להשלים כל מה שתכננתי לשנה הזאת.
ושאלת השאלות מבחינתי האם בהכרח אמנע סכרת הריון נוספת או סכרת הריון בעתיד.

אשמח לשמוע מנסיון של אחרים. דברים אמיתיים - גם רעים וגם טובים שיעזרו לי בהחלטתי . ואם היתה כאן מישהי באותו מצב שעברה לאחר מכן הריונות אשמח לשמוע מנסיונה שבעתיים.

תודה ובהצלחה לכולם.

לוסיג

New member
ניתוח שרוול באסותא

שלום אני חדש. בפורום ומעוניינת לדעת כמה עולה לי לבצע ניתוח שרוול באסותא ת״א פלוס הוצאת טבעת דרך קופת חולים לאומית מושלם . בקופה לא יודעים להגיד לי ובאסותא גם ״ בורחים ״ מתשובה כאילו זה סוד גדול. כבר התחלתי בהליך באיכילוב ומייאשת מההמתנה. לפני שאני מתחילה באסותא לפחות אני צריכה לדעת מחיר כדי לדעת אם כדאי או לא.

דפנה ל1

New member
ד"ר מינץ

שלום ,
רק רציתי לציין את ד"ר ירון מינץ הנפלא ,
שאין כמוהו לא ברמה המקצועית ולא ברמה האישית והאנושית ,
אני בחרתי בו לאחר לבטים ובירורים רבים ... פחדתי נורא להיכנס לניתוח ... כל יום הייתי גולשת ומבררת על כל המנתחים בתחום ... קראתי את כל החוות דעת ..
נפגשתי עם ארבעה מהם ..

אבל בשנייה שנכנסתי לד"ר מינץ ואחרי שקראתי את כל המידע עליו ידעתי שהוא האדם המושלם בכל רמה לעשות את הניתוח המפחיד הזה ,

הוא הרגיע אותי והסביר לי הכל ... מההתחלה ועד הסוף , לא הסתיר דבר ...

היה כנה בנוגע להכל ... גם הניתוח והביקורים שלו לאחר הניתוח היו נעימים וקלים ,

היום שנה וחצי אחרי אין מאושרת ממני , הורדתי הכל , שיניתי את כל אורח החיים ,

תודה ד"ר מינץ , אין כמוך :)

בילבי101

New member
שרוולדת חצי שנה

לא להאמין חצי שנה אחרי, פחות 32 קילו , עוד 4 ואני ב BMI הרצויי.
עושה כושר , נהנית מהחיים ומעצמי
לובשת ג'ינסים של הבת שלי מקבלת המון מחמאות.
שמחה שעשיתי את הניתוח ומקווה שאוכל להתמיד לתמיד.

כבישון1

New member
ניתוח שרוול שאלה למי שעבר לפני 5 שנים

שלום לכולם

רציתי לשאול מי שעבר ניתוח שרוול ועברו 5 שנים מה הרגשה ...מה קרה במהלך השנים...
האם עלית במשקל ? כמו כן רוצה לשאול מי שירד דרסטי במשקל מצליח גם לשלב ספורט ?

רוייקו

New member
מציע לך לשקול גם אופציה למעקף קיבה

שלו יתרון מוכח באיזון מצב סכרתי. צמצום ספיגת המזון עשויה להיות אלמנט נוסף שאין בשרוול קיבה. קראתי שמעקף המעי המומלץ הוא כ 2 מטר.

ליבי3617

New member
המחיר תלוי ברופא

בקופה לא יודעים להגיד לך מכיוון שאם בחרת פרטי יש את ההשתתפות העצמית.
אצל כל רופא המחיר הזה שונה.
גם אסותא לא יודעים להגיד מכיוון שתלוי באיזה רופא בחרת.

אני יודעת שד"ר אניה פייגין מנתחת חברי לאומית. אבל מה שהם כן יכולים לתת לך אלה רופאים שבהסדר.
אם יש ביטוח פרטי, אז לפי הביטוח הפרטי שלך תקבלי מידע איזה רופא מכסה הביטוח.

שמחה37

New member
אז ככה

חמש שנים אחרי, יש הגבלה אבל פחות מורגשת מההתחלה

חייבים לעשות עבודה על הראש לא לנשנש לאכול מאוזן ולעשות ספורט כדי לשמור על התוצאות.

שנתיים וחצי שמרתי על המשקל הנמוך ביותר שהגעתי אליו ואח"כ במשך שנה עליתי בסביבות ה8 ק"ג

בגלל ענינים הורמונלים ובלוטת תריס מתעתתעת. העליה נבלמה אבל אשקר אם אומר שאני לא מתאמצת בשביל זה

אני עושה ספורט על בסיס יומיומי (טוב נו יום אחד בשבוע נחה) במשך שעה וחצי (הליכה, רכיבה על אופניים).

אם אתה/את שואלים אותי אז הדבר הטוב ביותר שקרה לי נכון להיום הוא שהבנתי שצריך להיות שלמה ולעשות שולם עם הגוף.

המורכבות ביחסים שלי (שלנו)? עם הגוף זה משהו שמלווה אותי (אותנו)? במשך השנים.הסוויץ הגדול בראש הוא להבין ש"בדיוק בדיוק כמו שאני ככה זה טוב (יש שיר כזה)

ואם אני שלמה לא חסר לי דבר ומותר לי אותי לאהוב".

לאור נסיוני ההתנהלות האמיתית שלנו מול עצמנו בכל התחומים מתחילה אחרי ההרזיה. הכל משתנה החומות יורדות ונשארים בסוג של "חשיפה"

אני מאחלת לכל מנותח שהרבה לפני חמש שנים יבין שהחיים הם הרבה יותר משתי ספרות על המשקל. אני העפתי את המשקל מהבית ואני נשקלת עם הג'ינס הצמוד שלי.

גמרתי לתת למאזניים לנהל את חיי ואת מצב רוחי. בקיצור יום אחד אולי אכתוב ספר על הנושא

בהצלחה

שמחה

ליבי3617

New member
6 שנים וארבעה חודשים אחרי

למיטב ידיעתי אני וותיקת המשורוולים כאן - ובאינטרנט בכלל...

עליתי במשקל קצת לפני כמה שנים ואחר כך עשיתי עוד מאמץ וירדתי אפילו יותר. סך כל הירידה 60 ק"ג.. ועברתי גם ניתוח להסרת עודפי עור לפני 9 חודשים.
לדעתי כדאי מאד לשלב ספורט.
אחד המשתתפים בקבוצה שאני מנחה שאל אותי אם מכל המנותחים שאני מכירה מישהו ירד ושמר על ההישגים ללא ספורט. אני יכולה להגיד לך שבוודאות לא. יכול להיות אחוז קטן אבל רוב המנותחים שמשמרים את ההישגים - גם על ידי ספורט.

בתקופה שירדתי מחדש, חידשתי את הספורט. וגם אם אני לא הולכת לחדר הכושר כל יום, אני עושה הליכה או אימון מדרגות.
זה פונקציה גם של אוכל... כי אם אני מפנקת את עצמי באוכל קצת יותר שווה (עם דגש על מידה נכונה) אני אעשה ספורט וככה לא אעלה במשקל.

מה שחשוב בקטע של הספורט, לא להגזים. יש נטייה להיכנס לתהליך בפול גז ואחר כך לפעמים זה מסתיים לא משהו. אמרה לי מנותחת וותיקה שאפנה לכל המשורוולים החדשים ואגיד להם לא לעשות את הטעות של להיות שעתיים בחדר כושר כל יום כי אי אפשר לעמוד בזה. החיים, המשפחה, העבודה, האירועים - ואחר כך קשה להתמיד, והתוצאות בהתאם.
מידה נכונה של ספורט היא כמה שאדם יכול לעמוד בו.
אני למשל עומדת בכבוד באימון של 45-60 דקות ביום, חמש עד שש פעמים בשבוע. זה יכול להיות הליכה, זומבה וכמובן אימוני כוח.

שמחה37

New member
מחדדת ומסכימה עם ליבי בנושא הספורט

בוודאות לא שומרים אם לא משלבים

וכל אחד חייב להתמיד באיזשהו ספורט שאיתו "אפשר לחיות" אח"כ בשלום.

הן מבחינת הקושי והן מבחינת הזמן שמקדישים לנושא.

אני את הספורט שלי עושה לפני שמתחיל היום (חמש וחצי בבוקר) כך שאני יכולה לתת לו מקום של שעה וחצי בלו"ז שלי.

בהצלחה

שמחה

לוסיג

New member
תודה.

איך אני מתחילה את ההליך? שוחחתי עם שירות לקוחות באסותא והם אמרו לי שאני צריכה לקבוע תור במרפאה פרטית של הרופא שאני בוחרת. אבל פגישת ייעוץ עולה בין 800-1000 ש״ח אין דרך אחרת להתחיל את ההליך ?

קוביd1

New member
פגישה עם מנתח

פגישת יעוץ עולה בן 800-1000 שקל בפרטי, מגיע לך מקופת חולים שני החזרים על יעוץ רפואי כל שנה .תנצל את זה

קובי

טליוגם

New member
הבחירה בשרוול אחרי התלבטות?

ממליצה בחום לחשוב דוקא על טבעת,ניתוח פשוט כמעט וללא סיבוכים אם פועלים נכון ולפי ההמלצות:) ניתוח קצר אשפוז יום והחלמה מהירה ולא פחות חשוב שהוא הפיך ולא פוגע ח״ו במבנה של הגוף :) בהצלחה בכל דרך שתבחרי

למעלה