אין לך ביטחון שתדעי מתי להפסיק לאכול
כי באמת אינך יכולה לדעת. ובאמת אינך יכולה לעשות את הבחירות הטובות באוכל. חוסר הביטחון מוצדק.
את כן חסרת אונים, כאדם ייצרי, מול האוכל, ומול הרעב, ומול המטבוליזם וכל התהליכים הפנימיים של גופך שגורמים לך להשמין.
זה לא רק את, זו לא ביקורת עלייך. זו העמדה של המציאות של כולנו.
ולכן צריך להפסיק לנסות לשלוט על המצב, כי אנו לא יכולים לשלוט על גופנו.
אנו לא נחליט כמה פעמים נשמין. אנו לא יכולים לשלוט על התוצאות ולא אחראיים להן.
אנו צריכים ללמוד לסמוך על מי שמנהל את העולם, על ההחלטות שלו עבורנו בנוגע לחיים ולבריאות.
לקלוט שאנו לא יכולים לשלוט עליו.
ולסמוך על כך שאנו יכולים ללמוד לקבל ממנו את הטוב עבורנו.
כי מה שביכולתנו ובאחריותנו זה ללמוד לדעת מתי להפסיק לאכול. ללמוד לעשות בחירות נכונות באוכל, לשנות הרגלים, לשנות את המציאות של חיינו.
השליטה שלנו היא על הרצון, על הפעולות - לא על ההצלחות.
אם אני רוצה לשנות הרגלים אבל לא מצליחה - אני אמשיך לעשות את הפעולות בעקשנות ובעקביות, בלי להתרגש מכשלונות. הצלחות אינן בידינו, אני לא אמורה לשלוט על הצלחה. אני אמורה לשלוט על הרצון, ולהמשיך לעשות פעולות כדי לחפש את הדרך. כישלון אינו בידינו. הוא מגיע ככלי ללמד אותנו איפה צריך לחפש לשנות, או להמשיך להתמיד.
אין לנו וודאות מה צריך לשנות, לכן אנו מנסים. אם איננו יודעים מה לשנות, אז מתמידים בעקשנות במה שאנו יודעים. מנסים שוב ושוב, ממשיכים לקרוא וללמוד מכל אדם, עד שנרכוש מיומנות ונצליח, או עד שתבוא לנו ההארה וההבנה מה לשנות.
ביכולתנו ללמוד לא לפחד. ללמוד לדעת שהכל לטובתנו. גם הכשלונות, גם חוסר האונים. כל המציאות שלנו.
מציאות של כישלונות שאנו רוצים לשנות היא לטובתנו, כי רק כך נוכל ללמוד לשנות.
מי שלא רוצה לשנות לא יכול ללמוד לשנות. ולרצות לשנות מגיעים רק מתוך מצב של חוסר אונים ומצוקה. רק כך מוכנים להשתנות. אז המציאות היא לטובה, העבר הוא לטובה, וביכולתנו להצליח לשנות.
מתי? איך? כמה? אנו לא יודעים. אנו צריכים לעשות את הפעולות הדרושות, לצעוד בכיוון המטרה, ולהאמין שנוכל ללמוד ללכת ולהגיע אליה.
עשינו פעולה ניתוחית שהיא צעד חשוב נגד הרעב. זה מאוד יעזור לנו.
עכשיו נתחיל ללמוד התנהגות נכונה. אורח חיים נכון, אכילה נכונה.
להוציא אויבים מהבית, כי אנו חסרי אונים כלפיהם. לעשות מה שאנו יכולים ולהכיר במה שאנו לא יכולים בכלל או לא יכולים כרגע. לקבל את המציאות גם כרגע, גם את המציאות שאנו רוצים לשנות אותה. כרגע אנו מקבלים אותה, וממשיכים לנסות לשנות אותה בהמשך.
מה שלא הצלחנו אתמול והיום, נצליח מחר, או מחרתיים, או בעוד שנתיים, או בעוד 90 שנה. תמיד נתקדם לעבר המטרה.
אנו יכולים להתמיד. יכולים לרצות את השינוי. יכולים להתקדם לעבר השינוי. אין לנו שליטה על הקצב או על ההצלחה. ובוודאי שאין לנו שליטה על מה שיגידו ואם יבינו אותנו.