שרשורי שרוול

שלום לכולם אני מנותחת חדשה של ניתוח שרוול

אני עשיתי ב30.9.13 ניתוח בינתיים אני עומדת על ירידה של 8 קילו אם הירידה בסדר או או איטית

same same1

New member
היי,עוברת ניתוח שרוול שבוע הבא, ויש לי שאלות.

היי לכולם,
מה שלומכם?

אני עתידה לעבור את הניתוח שבוע הבא, עושה אותו בבית חולים ציבורי אצל ד"ר ירון מינץ.
קראתי פה המון דברים ואני לא יודעת אם אני בלחץ או לא.

כל תופעות הלוואי שנכתבו ממש מלחיצות.
אבל אני גם מבינה שאף אחד לא מתחרט וזה מאוד מעודד.

יש לי כמה שאלות ואני אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם:

1) מחרתיים יש לי טרום ניתוח, מה זה בדיוק ? כדאי ללכת עם מלווה ?
2) כמה זמן אחרי הניתוח חזרתם לעבודה/לימודים ? אני סטודנטית ואני לא רוצה להפסיד יותר מדי שיעורים.
3) אני ממש בלחץ מההרדמה ומהימים שאחרי הניתוח, זה סתם לחץ מיותר ?

אשמח לשמוע כל דבר מרגיע.
תודה רבה רבה
אני

גליתה14

New member
שלום לחברי הפורום

אני פונה בבקשת עזרה עבור חברה לעבודה שבעלה עבר ניתוח שרוול לפני כשלושה וחצי חודשים.
לצערי הניתוח לא הצליח והוא מאושפז במשך 3 חודשים שלמים. כנראה קיצרו יותר מידי וגם ניקבו לו את הקיבה.
הוא מטופל בעפולה על ידי ד"ר סקראן.
האם תוכלו להמליץ על רופא אחר שיכול לעזור לו הוא במצב ממש לא טוב.
תודה רבה

שלום. - חזרתי

אחרי היעדרות ענקית, הנה אני כאן.
לפני כחמש שנים עשיתי טבעת שריצה ירדתי יפה 33 ק״ג, לצערי הטבעת אחר כל השתגעה ונעלצתי לפתוח אותה לגמרי וביקשתי מהמנתח להחליף ניתוח לשרוול.
זה היה לפני כמעט שנתיים שבהם לא רק העליתי מה שכבר ירדתי אלא הכפלתי לצערי!!!
בשעה טובה, ביום ראשון שעבר- בדיוק לפני שבוע עברתי ניתוח להוצאת טבעת- ושרוול!!!
אני בבית, קצת כאובה ומאד רעבה אבל הכי מאושרת שזה מאחורי ושקיבלתי הזדמנות שניה...
זהו!
רק רציתי לשתף!
אה, ואגב - היום יש לי יום הולדת!
בלי עוגה רק על כוס ג׳לי אבל בכל זאת- יומולדת!

קוביd1

New member
כל ירידה בסדר

הירידה הראשונית היא של נוזלים בדרך כלל ,במשך התהליך יהיו ירידות יהיו עצירות ויהיו גם עליות ,קחי את הפרויקט של הירידה במשקל כריצת מרתון ,ולא ריצת 100 מטר.כל אחד קצב הירידה שלו שונה ,אל תעשי השוואות עם אף אחד,תרדי בשכל תאכלי את כל אבות המזון שלא יגרמו חוסרים בויטמינים ,שלא תיהיה פגיעה בבריאות ,ואני בטוח שבסוף התהליך תגיעי למשקל נורמלי ,
הרבה בריאות ובהצלחה!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
הלחץ הגיוני ומוצדק, אבל לא מועיל...

אז תסיקי בעצמך אם זה נקרא שהוא מיותר.
בכל אופן, כדאי להיפטר ממנו ככל האפשר. להסיח את הדעת, לקחת קצת הרגעה בימים הבאים, לחשוב מחשבות חיוביות כל הזמן במקום להתפלש במחשבות המדאיגות.
לזכור שאי אפשר לצפות את העתיד, וכשנגיע לגשר נעבור אותו.

טרום ניתוח זה בעיקר שיחה עם מרדים (שצריך ללמוד את כל המחלות שלך, ואת המשקל המדויק שלך, כדי להתאים את חומר ההרדמה והפרוצדורות בהתאם לנתונים שלך). גם פגישה עם אחות. לא נראה לי שצריך מלווה. עניינים טכניים.

יש אנשים שחזרו אחרי שרוול לעבודה לא מאומצת אפילו אחרי שבוע. בד"כ אחרי שבועיים לפחות. לפעמים גם יותר. תלוי בחולשה ובכאבים.

אל תכחישי את הלחץ, אבל תתני לו גם מענה של אמון בכוחות שלך.
ההרדמה זו פשוט חווייה לא מוכרת. אז תשאלי את המרדים בפגישה כל שאלה שעולה בדעתך, ותדברי איתו בעת ההרדמה בפועל. זה הטיפ שאני יכולה לתת לך.
הימים שאחרי הניתוח יכולים להיות נסבלים ויכולים להיות די קשים, אז צריך להיאזר בסבלנות ולזכור שהכל עביר.
ושיש פה (ובמשורוולים) תמיכה אמיתית כדי להעביר את הבאסה/הזמן/החששות.

קוביd1

New member
גליתה

מצער לשמוע על המקרה ,קשה לי להאמין שאיזה רופא יתערב ,לא ידוע לך בדיוק מה הבעיה ,מה שאני מציע לדבר עם ד"ר סקראן ולהסביר לו שאת מבקשת לקבל חוות דעת נוספת,אני מכיר את ד"ר קוניארסקי ואת ד"ר סובחי מאיכילוב ,נמתין לאופירה שתיתן שמות של רופאים אחרים
גם ליבי מוזמנת להתייחס לנושא ,שמחה גם את מזומנת, בעצם כולם מוזמנים

קובי

קוביd1

New member
באמת העדרות ענקית

ככה זה הרוב נעלמים וחבל .,מצער לשמוע שהטבעת אכזבה אותך ,ושידרגת אותה לשרוול
מה שנותר לי לאחל לך החלמה מהירה ,ירידה במשקל ושמירה על ההשגים ,הזדמנות שנייה תנצלי אותה .

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
שלום יסכה, והרבה הצלחה ומזל טוב

קיבלת הזדמנות שנייה. האם היא תצליח? האם הפעם זהו זה?
לשם כך צריך לזכור שהניתוחים - כל סוגי הניתוחים הבריאטריים - אינם טיפול שאדם מקבל, ומחכה לישועה מהטיפול.
אלו כלי עזר שצריך לעזור להם לעזור לנו להצליח.
הטבעת לא "משתגעת", והשרוול אינו "זהו זה".
הטבעת ניזוקה מהתנהגות לא נכונה, והשרוול נותן הזדמנות ראשונית גדולה מאוד, ואח"כ הרבה פחות.
כך שההצלחה תלויה בהתנהגות שלנו, וההתנהגות שלנו תלויה בהבנה מה בעצם קורה ואיך אנו יכולים להשפיע על הקורה.

כשהוציאו את הטבעת חלפו שנתיים בהן העלית כפול ממה שירדת, וירדת ירידה לא מבוטלת כלל.
כדאי להבין למה זה קרה, ממה זה קרה, מה היתה צורת האכילה, מה היתה סיבת אכילת היתר, מה היתה החשיבה שהביאה אליה.
אם לא מבינים היטב את כל הדברים הללו, לא יכולים לזהות את עקבי האכילס של הבעיה שלך, ולא יכולים לקנות כלי התנהגות שמותאמים להתמודדות עם הבעיה שלך.
ואז אחרי כמה שנים מהשרוול, עלולה להתרחש השמנה גדולה מידי, שאפשר היה למנוע אותה עם מודעות נכונה וכלי עזר מתאימים.

למה התעכב כל כך הניתוח החלופי? למה הוא לא נעשה מיידית?

אהלן אופירה

את הטבעת הורידו לי רק שבוע שעבר יחד עם הניתוח שרוול. לצערי, לפני כשנה וחצי נכנעתי לכאבים ולריפלוקסים והתחננתי שיפתחו לי את הטבעת לגמרי. אני לא אוכלת הרבה מאד וגם לא מכורה לעוגות או מתוקים, אבל לצערי אחרי הירידה הגדולה הגוף כבר היה במגננה כזו שהוא שמר הכל בפנים!!!

המשך

יש מצבים שהטבעת פשוט לא עושה את העבודה ואין הסבר, כמו במקרה שלי. ההתנהלות שלי היתה טובה. עובדה שירדתי יפה מאד, ואפילו שמרתי על המשקל עד שיום אחד היא פשוט השתגעה, הייתי מגיעה למיון פעם בחודש לפחות עם ריפלוקסים והתייבשות שגם הרופאים לא ידעו להסביר. וכן- זה קורה!!! לא הכל נוצץ!!! העיקר שאני כאמור אחרי שרוול- ואופטימית!

אופירA

New member
מנהל
הרופאים אכן לא יודעים להסביר

אבל אני הסברתי הרבה פעמים לאנשים ששאלו אותי, איך למנוע התייבשות ורפלוקסים.
פשוט לנקוט התנהגות מונעת, ולהקשיב למצב, ולא ללכת עפ"י הרצון לא להשמין ולכן לא לפתוח ולעשות כל מה שמונע "השתגעות" הטבעת.
הטבעת לא משתגעת.

דברים אלו כמובן לא מיועדים אלייך, כי את אחרי שרוול. אבל הם כן מיועדים לכל מי שחושב שהטבעת יכולה להשתגע, ושזה קורה שמגיעים למיון פעם בחודש עם רפלוקסים והתייבשות.
שום דבר אינו נוצץ כלל, אבל נדירים מאוד המקרים שבהם אי אפשר ע"י התנהגות נכונה למנוע את הבעיות הללו של הוושט והקיבה המטובעת.

לגבי השמנת 60 ק"ג בשנתיים למרות שלא אכלת מתוקים - כן הייתי בוחנת את זה מול עין אובייקטיבית, ולא מסבירה זאת בעובדה שהגוף פיתח מגננה. ממגננה לא משמינים 60 קילו בשנתיים. משמינים פחות.

רוייקו

New member
יום הולדת שמח, יסכה. שמח שאת אחרי

הניתוח ומאחל לך החלמה מהירה.
לא הסתדר לך עם ניתוח טבעת והמרת אותו לשרוול קיבה. אני סקרן לצפות אחר התהליך שלך ולראות את שיהיה ככל שיעבור הזמן. מאחל לך הכי טוב שאפשר

למעלה