שרשורי שרוול

אופירA

New member
מנהל
מכל מומחי הסיבוכים בשרוול

רשימת הרופאים שלי לא מועילה כלל למצב של סיבוך שצריך לבחור רופא מטפל אחר.
קודם צריך להבין איך לבקש חוות דעת נוספת בביה"ח. דבר שני כדאי להתייעץ עם "עזרה למרפא" או עם "עזר מציון" בנוגע למצבי הסתבכות כאלה.
יש המלצה לעבור לאיכילוב, לטיפולו של ד"ר סובחי. כדאי לברר איתו קודם על יכולתו לעזור, ואז אפשר לעזוב את ביה"ח בצפון ולעבור לאשפוז באיכילוב.
כדאי גם להתייעץ עם ד"ר קידר בבילינסון, כי יש לו הרבה ניסיון עם ניתוחים מסובכים.

למה אי אפשר לתפור את הנקב בקיבה?

רוייקו

New member
התייעצות עם כירורג מומחה מנוסה בסיבוכים

מצער לשמוע על כל מנותח שנקלע לסיבוך. בשרוול קיבה קיים הסיכוי לבעיה בריפוי וסגירה של קו הסיכות. כמו כן מקרים של היצרות יתר של גדם הקיבה קשים ומסובכים לתיקון בתקופה הקרובה שלאחר הניתוח אבל הריפוי מגיע בסופו של דבר בדרך כלל. אל יאוש גם כעת האישפוז מתארך ונימשך. הסיבוכים הקשים באו על פתרונם בתקופה של ארבעה חודשים.
יועצי על בתחום: דר' אנדרי קידר בלינסון, דר' סובחי אבו עביד ודר' יוסף קוריאנסקי באיכילוב, דר' גירון בפוריה

רוייקו

New member
וכמובן לציין מומחים בשיבא

דר' אניה פייגין, דר' ספיבק, דר' גוייטין

גברת ע

New member
פחד ולחץ הם דברים טיבעיים

וזה בסדר להרגיש ככה, את הולכת לעבור ניתוח, להכנס לאיזשהו תהליך ולעבור שינוי, הפחד עוזר לנו לשמור על עירנות מסויימת אבל חשוב לא לתת לפחד לשלוט עלינו ולעצור אותנו.

למרות שכבר אופירה המקסימה ענתה לך (חשבתי לכתוב שוב כי זה לא מזיק
)טרם ניתוח זה פגישה עם המרדים לשמוע עליך קצת (את יודעת תחביבים, צבעים אהובים וכו'
) אלרגיות אם יש, אם עברת בעבר ניתוח והרדמה ואיך הגבת, מציץ על בדיקות הדם ואקג, לפעמים מבקש בדיקת דם נוספת (בטרום ניתוח לפני השרוול המרדים שלח אותי לאחות לבדיקת דם ובטרום ניתוח לפני הפלסטיקה המרדימה לא ביקשה כלום), אל תתביישי לשאול כל שאלה טיפשית ככל שהיא תראה לך, גם אני שאלתי את המרדים (לפני השרוול) כל מיני שאלות שחלקן טיפשיות, אבל זה הציק לי ורציתי תשובה אז שלא יטריד אותך מה יחשבו או לא יחשבו ואם זה טיפשי או לא, פשוט תשאלי.

מבחינת חזרה לתפקוד, אני אישית לקחתי כמעט חודש חופש מהעבודה, היה חשוב לי להתפקסס ולהתסדר מבחינת אוכל ושגרה נכונה וידעתי שאם אני אחזור מהר לעבודה יהיה לי קשה לעשות את זה ואני יכולה לפגוע בעצמי (לא במודע או בכוונה) , אבל מבחינת תפקוד אחרי עשרה ימיים-שבועיים כבר הייתי די בסדר הלכתי רגיל יצאתי ועשיתי דברים, במיוחד אחרי שמורידים את הסיכות למי שיש (יש רופאים שעושים עם תפרים נמסים), השבוע הראשון יכול להיות קשה ומעייף, אבל תראי כל יום שעובר יש שיפור ומרגישים קצת יותר טוב וקצת יותר חזקים.

ואת מתנתחת אצל רופא נהדר מקצועית ובאופי, אמא שלי נותחה על ידו לפני כמה חודשיים.

שיהיה לך המון בהצלחה! מחכה לשמוע שאת אחרי ואת ה'חוויות' שלך

same same1

New member
דחו לי את הניתוח :(

תודה רבה על התגובות המעודדות :) נרגעתי וכבר רציתי זה יהיה מאחורי, בינתיים הספיקו להתקשר מבית החולים ושוב לשנות את התאריך, הניתוח נדחה לאמצע נובמבר.. כמעט עוד חודש..
האם זה ככה ברפואה הציבורית ? ישגעו אותי עוד הרבה ?

תודה תודה

אופירA

New member
מנהל
הכל יכול להיות, יכול להיות גם שיקדימו לך

בציבורי לא יכולה להיות הבטחה של התאריך, כיוון שעלולים להיכנס ניתוחים דחופים.
אני מציעה לך לשגע אותם כל יומיים, להתקשר למזכירה ולשאול אם יש ביטול של תאריך שהיא יכולה לשים אותך במקומו. ככל שתזכירי לה את עצמך כך היא תזכור אותך ותעדיף אותך על ממתינים אחרים שדחו להם את הניתוח.

same same1

New member
תודה אופירה, יש לי שאלה נוספת

תודה רבה אופירה.

יש לי עוד שאלה שאשמח אם תדעי לענות לי עליה. אני קוראת גם בפורום הזה וגם בפורום השני של ניתוחי קיצור קיבה על אישורים של קופות החולים. אני בכללית ואמורה להיות מנותחת בשרון בפ"ת, התחלתי את התהליך דרך הועדה ומעולם לא דיברו איתי על אישור של הקופה, לא פנו אלי מהקופה ולא כלום. עברתי את הדיאטנית, המרדימה,הרופאה הכירורגית והמנתח כמובן.
אני לא רוצה שפתאום יגידו שעלי לשלם משהו שלא ידעתי עליו.

האם יש לי אפשרות לבדוק ?
אני פשוט רואה פה בכל הודעה שניה אנשים שאמרו שהקופה לא מאשרת.. איך הם יודעים על כך ? לי מעולם לא נאמר שום דבר.

תודה רבה רבה לך

same same1

New member
בהמשך להודעה האחרונה של אישור הקופה

בנוסף למה שרשמתי, אני קוראת פה גם שהקופה לא אישרה לאנשים שיש להם מדדים גבוהים יותר משלי.
אצלי ה BMI הוא 36, יש לי טריגלצירידים וכולרסטרול , בצילומים יצא קצת כבד שומני ובנוסף, יש לי שחלות פוליציסטיות (אמרתי את זה לכל הרופאים כי אמרו שזה תורם).. אני לא יודעת מה הקטע פה.. שלא אצטרך פתאום לשלם או משהו.

ושוב, תודה

אופירA

New member
מנהל
הוועדה שעברת אישרה את הניתוח?

זו הוועדה של קופ"ח כללית בביה"ח השרון.
אם היא אישרה לך את הניתוח בגלל השחלות הפוליציסטיות, אז זה אמור להיות האישור של הקופה.
בכל מקרה, תתקשרי למזכירות של הוועדה או של המנתח, ותבררי אם את צריכה להביא טופס 17 (=התחייבות לתשלום מהקופה) או שהם כבר מקבלים ישירות מהקופה.

הבעיה אינה שתצטרכי לשלם. לא תצטרכי לשלם כלום. זה או שהקופה אישרה או שהיא לא אישרה.
אם את לא צריכה להביא לביה"ח טופס 17, וקיבלת אישור של הוועדה לניתוח, ולפיכך קבעו לך תור לניתוח - אז הכל בסדר.
אם לא קיבלת אישור של הוועדה, ורק המנתח קבע לך תור לניתוח - אז תדעי שאת חייבת אישור של הוועדה לפני הניתוח, ולוודא עם המזכירות שלא את צריכה להסדיר טופס 17.

same same1

New member
התקשרו אלי מהזימון תורים של המחלקה

אני חושבת שזה כירוגית א' בשרון, הם קבעו לי את התור לטרום ניתוח וגם לניתוח, אני לא יודעת אם זה רק המנתח קבע לי.
יש למישהו את המספר ל המחלקה ? כי יש לי רק את המספר של זימון התורים ושם לא עונים אף פעם.. ניסיתי כבר אין ספור פעמים.

תודה רבה על הכל
עינב

תודה רבה קובי

אבל אני עדין עם הנוזלים אני מפחדת להתחיל עם הטחונים אפילו שאמרו לי להתחיל יש לי עוד שאלה אני שותה מים והמים דווקא מתעקלים לי יפה הפחד שלי זה לא ירחיב לי את הקיבה

קוביd1

New member
מים לא מרחיבים את הקיבה

אם אמרו לך להתחיל עם הטחונים אל תפחדי ,לא יקרה לך כלום ,תנסי הכל לאט לאט ,,בזהירות ,חייבים משהו לאכול

קובי

קובי..!

אני כבר שבועיים כמעט אחרי אני בקושי מכניסה אוכל לגוף ושתייה אתמול היה לי ביקורת וקצת הלחיצו אותי בגלל שאני לא שותה אמרו לי אם את תשתי אנחנו נאלץ לאשפז אותך ..באמת קצת נלחצתי התחלתי לשתות קצת אבל גם לא בכמות גולה 2 כוסות ליום והבנתי שצריך לאכול כול שלוש שעות אוכל אני בקושי מכניסה 2 ארוחות וגם זה חצי כוסות של חלב

קוביd1

New member
שתייה ואוכל

טוב לשמוע שנלחצת בביקורת ,מה זה 2 כוסות ליום ,זה מתאים לציפור לא לבן אדם, חבל שתתיבשי מחוסר נוזלים ,נראה לי שאת פוחדת לאכול פוחדת שמשהו יקרה לך ,אל תפחדי תשתדלי לאכול ולשתות כמה שיותר,כמובן בלי נישנושים בשלב זה.

תכניסי לפה כל 3 שעות משהו

קובי

תוכלי להיעזר יותר בפורום משרוולים.

השכן,שם רוב הכותבים אחרי ניתוח שרוול.
כאן הפורום מתמקד במנותחי טבעת.

אופירA

New member
מנהל
שלום, טליה. את צריכה להתמקד בשתייה

אם את לא מצליחה לשתות לפחות 6 כוסות מים ליום, כנראה שתצטרכי עירוי נוזלים, כי אם 12 יום לא שתית נורמלי, יש לך כבר התייבשות גם אם את לא מרגישה, וזה עלול לפגוע בכליות.

את צריכה להיצמד לבקבוק עם קשית, ולשתות כל היום קצת קצת. לחסל בוודאות בקבוק של ליטר וחצי, או לפחות את רובו הגדול.

לגבי אוכל - אם את לא מצליחה כל 3 שעות לא אסון. אבל את צריכה לנסות לאכול. מעדנים, גבינה לבנה, ריוויון, משקאות חלב, וכל מה שאמרו לך.
תעדכני, כי נראה לי שצריך לעשות משהו בנוגע לשבועיים ללא שתייה מספקת.

היי אופיר

לגבי השתייה עדין אי לא מים אני מצליחה רק 2 כוסות תה ביום ו2 כוסות של נס וגם בכוח..........רציתי לדעת עם קיבה רכה זה סיפטום להתייבשות כי התחלתי ביומים אחרונים לעשות קיבה רכה מאוד

אופירA

New member
מנהל
4 כוסות זה מעודד. נסי עוד כוס תה

אם השיפור בשתייה הוא הדרגתי ואיטי, מציעה לך כבר בשבוע הבא ללכת לרופא המשפחה ולבקש לעשות בדיקת שתן שגרתית, כדי לשלול התייבשות.

עדי1751

New member
שלום טליה

האם הניתוח וההתאוששות כל כך קשים כמו שכולם אומרים? האם יש בהתחלה כאבים חזקים?

למעלה