שרשורי שרוול

zangazanga9

New member
לא יורדת במשקל למרות הניתוח

אמא שלי עברה לפני כחודש ניתוח קיצור קיבה ונראה שהיא לא מצליחה
לרדת במשקל ברמה שניתן היה לצפות מבן אדם שאוכל כל כך מעט
(סה"כ ירדה 9 קילו מאז שנותחה).

רציתי לברר מה יכול להיות ההסבר לתופעה.
ושאלה נוספת שרציתי להעלות היא; עם מי היא אמורה להתייעץ בכלל.
היא דיברה עם הדיאטנית אבל הדיאטנית עשתה את מה שדיאטנית
מוכשרת ויודעת לעשות וזה להציע לבנות לה תפריט תזונה,
אלא שברור שבן אדם שמצליח לאכול כף של קוסקוס+קציצה
במשך יממה שלמה לא סובל מבעיה של תזונת יתר.

DebbieM

New member
חודש אחרי ניתוח שרוול

שלום לכולם אני חודש אחרי הניתוח , מעט מאוכזבת מהירידה השבוע התחלתי לשלב מכון כושר 3 פעמים בשבוע הליכון חצי שעה + 20 דק' רגליים וידיים בתקווה וזה יעזור..
יש לי תור לדיאטנית רק לעוד שבועיים ורציתי לדעת מה אפשר להוסיף לתפריט עכשיו מה כבר מותר לאכול? נמאס לי מהתזונה הרכה..
שאלה נוספת מתי יהיה אפשרי להוסיף שניצל תירס?
אשמח לעזרה והכוונה ואפילו דוגמא לתפריט כי אני מבולבלת :)

תומי54

New member
שחלות פוליציסטיות

מה הקשר בין זה לבין הירידה במשקל ? שואלת כי אני סובלת מההפרעה הזו...נכנסתי לניתוח שרוול במשקל 90.5 אני כ3 וחצי שבועות אחרי וירדתי בסה״כ 9.2 קילו הגובה שלי הוא 162 אני בת 24 וחצי ומעט מאוכזבת מהירידה כי אמרו לי שארד בין 12-13 קילו בחודש הראשון אבל מבינה שכל גוף הוא שונה אז זה בסדר מבחינתי...הכושר שהתחלתי היום והתזונה הנכונה יעזרו הכי הרבהיעמתרמדרבנות את המשך הירידה...

שמחה37

New member
בואי נחלק את התשובה

1. מאוכזבת מהירידה שלי- התחלה לא טובה בתהליך. כל עוד יש ירידה הכל בסדר. לזכור שהירידה היא אינדיווידואלית לכל גוף. לגילך למשקל ההתחלתי ולעבר הדיאטטי שלך יש השפעה גדולה

על קצב הירידה. את בתהליך ותהליך לא נגמר ביום הוא יגמר ביום האחרון של החיים כי כל יום הוא יום חדש הטומן בחובו הפתעות ואם תבחרי לחיות את האכזבה לא תהני מהירידה ומשינוי.

אגב זה נכון לכל תחומי החיים.

2. ספורט זה נהדר אל תעשי את זה בשביל לרזות תעשי את זה לנפש.

3. חודש אחרי הניתוח אפשר כבר לטעום הכל. לא הייתי הולכת על שניצל תירס בגלל שהתירס לא מתעכל ויש רופאים האוסרים לאכול אותו לפחות בשנה הראשונה וגם עדיף לבחור אוכל בריא ולא מעובד אם כבר את עושה שינוי תעשי אותו בצורה הטובה והמיטיבה ביותר עבור גופך.

4. אני לא מאמינה בתפריט דוגמא אני כן מאמינה בשילוב של כל אבות המזון בתפריט בכמות שאת מסוגלת, לא לדחוס להנות והכי חשוב לא לוותר על שום ארוחה. לא להכניס את הגוף למגננה ולסטרס.

5. הכי חשוב תהני....נתת לעצמך מתנה תהני ממנה תזיני את גופך ונפשך בטוב ביותר

בהצלחה

שמחה

אופירA

New member
מנהל
ההפרעה הזו גורמת לקושי להיכנס להריון

ולאי סדירות של החזור החודשי.
בנוגע להפרעה זו אין לי שום ידע.
המציאות מלמדת ללא שום ספק שיש קשר להשמנה. שנשים רבות עם הבעיה הזו, שירדו במשקל - הסתדר להן המחזור והן נכנסו להריון באופן טבעי.
היו בפורום שלנו לא מעט עדויות לנשים כאלו.

אני לא מצליחה להבין, וחשוב לי לדעת - מי מפרסם מידע שקרי וחסר אסמכתא מסוג זה, ש"תרדי בין 12-13 קילו לחודש"?
תסבירי לי מי זה ה"אמרו לי" הזה? הוא שקרן, ואין להסתמך על המידע שלו.

ירדת ב-3.5 שבועות 10% מכל המשקל שלך, שזה 30% מעודף המשקל שלך.
ב-3.5 שבועות בלבד!!!
מי הלא נורמלי שאמר לך שאת אמורה לרדת יותר מזה??? אם היית יורדת יותר מזה, היית עלולה חס ושלום ללכת בדרכיו של עוזי חיטמן ז"ל ודומיו, שנפטרו מדום לב בגיל 50! זה קורה לגוף שלנו כאשר הוא עובר טראומה חזקה מאוד. מה לדעתך נחשב לרדת 10% מהמשקל הכולל ב-3.5 שבועות בלבד, אם לא טראומה קשה לגוף???
תיזהרי מפעילות כושר גופני נמרץ מידי, 3.5 שבועות אחרי ניתוח דרסטי וירידה דרסטית במשקל. זה בדיוק מה שעלול לגרום לקריסת הגוף...

קוביd1

New member
קצב ירידה

שלושה וחצי שבועות ירדת רק 9 ק"ג ,המילה "רק" מפתיעה אותי ,כמה חשבת שתרדי ,אנשים יורדים את המשקל הזה ב5 חודשים ,ואת לא מבסוטה ,מי סיפר לך שתרדי 12 ק"ג בחודש הראשון ,מי שסיפר לך כנראה חי בללה לנד לא במציאות ,אחרת אני לא מבין אותו .
את צריכה להיות מבסוטה מהירדה כי קצב הירידה בהמשך יהיה יותר נמוך ,אין לך עודף משקל רציני ,קחי את זה בחשבון
סבלנות והכל יהיה בסדר.

קובי

delma

New member
הקשר הוא

כאשר יש גם תנגודת לאינסולין שיוצרת נפילות ועליות חדות ברמת האינסולין בדם וכתוצאה מזה רעב מוגבר וכתוצאה מזה אכילה ללא שליטה וכתוצאה מזה השמנה.

DebbieM

New member
...

תודה רבה על התגובה המהירה האכזבה שלי היא בגלל שאני התחלתי במשקל של 138 קילו .. היום אני 126.7 ,הדיאטנית אמרה לי שאני אמורה לרדת לפי הממוצע 13 קילו בחודש הראשון וירדתי רק 11.5 והאמת קוותי גם לרדת יותר בגלל ששמעתי על המון שהתחילו במשקל הרבה יותר נמוך משלי וירדו יותר ( אם זה משנה אני בת 19),לגיל ולגובה שלי אני צריכה לשקול 63-70 ואני לא בטוחה שאי פעם אצליח להגיע ליעד הזה וזה מאוד מתסכל אם את יודעת שמראש את תמיד תיהי שונה..
לגבי הספורט האמת היא שנהניתי מאוד הרגשתי ממש טוב אחרי האימונים.. מחר יש לי גם שיעור יוגה ראשון ואני מאוד מתרגשת :)
בעניין האוכל.. אני ממש מבולבלת ואין לי מושג מה לאכול ואיך לשלב את כל אבות המזון \ לקבל את כל החלבונים שאני צריכה.. אין לי רעיונות מה לאכול ואני גם לא בטוחה איך להתקדם ומה מותר...אשמח אם תוכלי להכווין אותי קצת יותר
תודה רבה !!

אופירA

New member
מנהל
חיים מאושרים והצלחה = חשיבה נכונה וישרה

קצת קשה לי להבין את קו החשיבה שלך.

הדיאטנית אמרה שאת אמורה לרדת לפי הממוצע 13 קילו. מאיפה היא עשתה ממוצע? למה אנחנו לא שמענו על ממוצע בירידה במשקל? מאימתי ניתן לצפות מראש פרטי פרטים של תהליך ירידה? מאימתי צורת הירידה של כל אדם היא אחידה? גם בעיית ההשמנה של כל בני האדם זהה ואחידה?
חוץ מזה, נניח הממוצע נכון. ממוצע עושים מכמה וכמה תוצאות שכולן שונות מהממוצע, לא כן? אז למה 11.5 ק"ג שכל כך קרוב לממוצע זו תוצאה מאכזבת? איפה ההיגיון?

חשיבה של "אם אני לא מקבל בדיוק מה שרציתי אלא קרוב, אז אני מאוכזב וכועס" היא: א. ילדותי ולא יעילה כלל. ב. מזיקה מאוד - מביאה לכישלונות, מחלות נפש, ונטייה קשה לפולניות קלאסית. זה גם מדבק ועובר בגנטיקה לדורות הבאים, כלומר בכייה לדורות.

משקל היעד שציינת מתאים לגובה 1.62 בערך, ולבחורה בגילך שמעולם לא שמנה בהשמנה קיצונית. כיוון שאת הגעת לכמעט 140 קילו, סביר שלא תגיעי למשקל טבלאי מסוג זה.
את תיראי מצוין גם בעודף של 10-20 ק"ג מהטבלאות של נשים רזות שלא חלו בהשמנה מורבידית.
אני לא מצליחה להבין מה זה "מראש תהיי תמיד שונה" - שונה ממי? מהנתונים בטבלה? מה זה משנה? משנה איך את נראית, לא כך? אולי את מתכוונת שונה מסביבתך האנושית? איך יתכן שתהיי שונה, אם סביבתך האנושית אינה אנשים שזהים זה לזה במראה החיצוני? מי דומה למי בסביבתך? ממי תהיי שונה? מדוגמניות? ומה פתאום את צריכה להיות דומה לדוגמניות? איפה זה כתוב? למה החלטת כך? כדי שתהיה לך סיבה להיות מתוסכלת?

כעיקרון, את צריכה לדאוג לארוחות מבושלות עם עוף, דגים, ירקות, אורז מלא, קטניות רכות. כמו כן לדאוג לאכול מוצרי חלב וביצים במשך היום. אפשר כך סתם, ואפשר בצורת פשטידות, בישולים ומאפים. זה באופן כללי.
לגבי ההתקדמות מהשלב בו את נמצאת - אם לא קיבלת הדרכה בכתב או בע"פ מהדיאטנית הבריאטרית, אני מקווה שיענו לך בעלי הניסיון, פה או בפורום "קיצור קיבה-משורוולים" השכן.

שמחה37

New member
בגלל שאת בת 19 אני סולחת

חמודה,

דרך הירידה במשקל את תכירי אדם חדש בחייך תכירי את עצמך

ובגלל שאני תמיד מתייחסת לניתוח כסוג של לידה מחדש אז אני ממליצה לך לגדל את הילדה החדשה שנולדה

לחיים חיוביים מלאי הנאה ושמחה. ילדה שמבינה שמה שהיא זה הדבר הכי טוב שיש

תביני שגם אם הדיאטנית אמרה ....אז אמרה.

לא כולנו שווים. מהנסיון שלי למצב הנפשי יש השפעה על הירידה.

קחי לך ליווי מקצועי שיעבוד איתך הן על הצד הרגשי והן על הצד התזונתי. עכשיו זו פריצת הדרך שלך ואת בוחרת איך לחיות את חייך.

לגבי תזונה מאחר ואני לא תזונאית אני יכולה לתת לך טיפים מנסיוני

חודש אחרי הניתוח יש עדיין בלבלה עם האוכל והארוחות הקיבולת מאוד קטנה המרווחים לעיתים קצרים ולעיתים ארוכים

תקפידי לאכול גבינות דגים עופות בשר אדום. ירקות מבושלים ירקות טריים פחמימות קטניות.

אני ממליצה אם כבר שינוי אז ממש ללכת לכיוון האוכל הבריא המזין והנכון עבור גופך.

שוב ממליצה לקחת ליווי מקצועי דיאטניות יש לך מקופת החולים והם יתנו לך מענה לפחות לשלב הראשוני.

את גם יכולה להתשתמש בטלפון שלי שנמצא בחתימה ואם אוכל לעזור אשמח.

בהצלחה יקירה

שמחה

גברת ע

New member
אופירה ושמחה ענו לך יפה מאוד

מוסיפה גם כמה דברים.
קודם כל במקום להסתכל על ה'לא בסדר' תסתכלי על מה שכן בסדר, ירדת 11.5 ק"ג בחודש, וואווו איזה יופי!!! את קולטת מה זה לרדת 11.5 ק"ג? תקני שישייה של מים מינרלים (של עין גדי כי הבקבוקים שלהם גדולים יותר) ותסחבי את זה איתך כמה שעות לכל מקום, תראי איך זה מרגיש, זה מה שהורדת.

כמו שכתבו לך וכמו שאת יודעת, כל אחד מאיתנו הוא אדם שונה לגמרי וגם אנשים שמתחילים באותה נקודה בדיוק ועם אותם נתונים בדיוק, לא בהכרח יגיעו לאותו יעד או לא באותו זמן או באותם דרכים.

את בתחילת תהליך , לשיפור החיים שלך לירידה במשקל וכניסה לאורח חיים בריא וטוב יותר.
התחלת ספורט וחדר כושר, את מנסה ומחזקת את הגוף וזה מעולה.

מבחינת דיאטנית, אני לא יודעת לאיזו את הולכת אבל אני אישית לא הלכתי לדיאטנית שעבדה עם המנתח שלי, א- לא התחברתי אליה כלכך והיא הייתה לא נעימה בכללי וב- בדיוק בגלל הסיבה של התורים הרחוקים כלכך אחד מהשני, אני פניתי לדיאטנית שעובדת עם מנותחים בריאטריים בקופ"ח וכבר שבוע לפני הניתוח היה לי תור אליה ואח"כ כל שבוע בערך נפגשנו ובהמשך כל חודש כשכמובן אם הייתה לי שאלה או בעיה יכולתי תמיד לשלוח לה הודעה או להתקשר, ככה הייתה לי את התמיכה הזמינה יותר שהייתי צריכה מעבר לפעם בחודש/שלושה חודשיים שהדיאטניות שעובדות עם המנתחים נותנות, אני חושבת שלי לפחות זה עזר ונתן את המענה שהייתי צריכה מבחינת תזונה נכונה ומה להוסיף ומתי.
שווה לך גם לבדוק אולי לעשות את זה.

אגב אל תסתכלי על מה שמישהו אמר שמתאים לגובה שלך, אני בגובה 1.62 (תלוי את מי שואלים, כבר אמרו לי 1.63 וגם 1.61
) אני שוקלת קצת מעל 70, אמרו לי שכדי להיות 'בנורמה' אני אמורה לרדת 5-8 ק"ג, בכנות אני אגיד לך, אני לא יודעת אם אני רוצה את זה, אני אראה חולה ולא בריאה אם אני אעשה את זה.
אני החלטתי עוד בהתחלה לא להכנס לסחרחרת האובססיה סביב המשקל ובגלל זה אני גם לא נשקלת הרבה, אחת לחודש רק כדי לראות איפה אני נמצאת.
אני יודעת שאני אוכלת נכון וטוב (בהתחלה זה קשה במיוחד כשאת מוגבלת במה שמותר לך אבל עם הזמן זה משתפר), בדיקות הדם שלי במצב מעולה, אחוזי השומן שלי עומדים על 21-22 אחוז והתחלתי במעל 40 אחוז, אני מתאמנת, אני מתחטבת, אני בונה שריר , אז יש לי עוד 5, 6, 10 ק"ג עודפים, כביכול ע"פ מדד שלא בהכרח לוקח בחשבון הרבה דברים ומשתנים אחרים וחשובים לא פחות.

תנשמי עמוק, ופשוט תלמדי להנות מהתהליך הזה, הוא לא קל, ולפעמים קשה מאוד ומתסכל, אבל אם תפעלי נכון ותלמדי להשתמש עם זה לטובתך, זה יעשה לך רק טוב.

אופירA

New member
מנהל
סתם מעניין אותי

מישהי עם מבנה גוף רגיל, וחזה גדול במיוחד, גם צריכה לשקול לפי הטבלאות? כלומר היא צריכה להיות רזה במיוחד בשאר אברי הגוף?
מישהי עם חזה קטן במיוחד תיחשב לשמנה אם יהיה לה BMI24-5, שהוא בגבול הנורמה (אבל מביא בחשבון משקל של חזה...)?

עוד משהו מעניין אותי. הדיאטנית, אם התינוק שלה לא זהה לאחוזון ה-50 בטבלאות של טיפת חלב, נניח הוא באחוזון ה-30 מלמטה בגובה, מה היא עושה לו? מותחת אותו?
ואם הבן של אחותי בגיל 13 נמצא באחוזון ה-15 העליון של הגובה של בני גילו, ונראה כמו המדריך השכונתי של בני הכיתה שלו (שבכלל גדולים ממנו ביותר מחצי שנה, כי הוא יליד דצמבר ונכנס מוקדם לביה"ס), צריך לקצר לו משהו? ברית מילה כבר עשו לו בגיל 8 ימים...

ומה עושים עם זקן שעבר את גיל הפטירה הממוצע של גברים? להשאיר אותו בקרח?
וזה שנפטר לפני הגיל הממוצע - אולי צריך להחיות אותו?

הדיאטנית הזו גם היא חיה לפי טבלאות? ומכניסה את בעלה והילדים לטבלאות?

גברת ע

New member
בדיוק !

אנשים כלכך נתקעו על הטבלאות ועל מדד BMI ששכחו מה חשוב.
אני מחזקת ומגדילה נפח שריר אז אוטומטית אני קצת יותר 'כבדה', עשיתי ניתוח חזה אז יש לי שתלים אז זה עוד משקל שהתווסף, אז מה זה אומר עלי? שאני שמנה? שאני צריכה לרזות לרמה חולנית שלא תראה עלי יפה?
צריך להיות בריאים, להנות מהחיים וגם מאוכל פשוט בצורה נכונה ובריאה

DebbieM

New member
תודה לכם..

אוקיי אני חייבת להגיד לכולכם תודה ,לא ציפתי לקבל כל כך הרבה תמיכה ותגובות כאלה חמות..הצלחתם באמת לעודד אותי ולהכניס אותי לפרופורציות .. אני מנסה לשנות את כל החשיבה שלי ולהדגיש את כל כולי לשנה הזו כדי שהתהליך יצליח ב-100% והסבל שעברתי בשבוע הראשון בבית חולים ישתלם ... אני עוברת לאט לאט לאורח חיים בריא ( לא דיאטה!! ):ירקות , הכול מחיטה מלאה , מעט שמן זית.. אני נמצאת אצל הדיאטנית של המנתח , אקח את העצה שלכם ואקבע תור לדיאטנית מתאימה דרך קופת חולים..

גברת ע

New member
בהצלחה

ותזכרי, אנחנו פה גם בשביל לתת את התמיכה הזאת.
הקושי הוא לא רק בהתחלה הוא לפעמים גם בהמשך, גם לותיקים יותר של אחרי שנה, שנתיים וכו'
גם לי שאני כמעט שנתיים אחרי יש נפילות וימים קשים ורגעים קשים, אבל זה חלק מהחיים שלנו.

קוביd1

New member
שלום לך

אני מופתע מהשאלה שלך ,אמא שלך עשתה ניתוח לפני חודש וירדה 9 ק"ג את כותבת סך הכל כמה רצית שתרד בחודש 20 ק"ג
קצת פרופורציה בחיים ,
ירידה של קילו שתיים בשבוע ירידה מצוינת וזאת הירידה הרצויה .
זה שאמא שלך בקושי מצליחה לאכול קוסקוס וקציצה זה חמור מאוד ,אמא שלך צריכה דחוף דיאטנית שתעשה לה תפריט תזונה .
מי שלא אוכל לא יירד במשקל \מי שלא אוכל ולא מקבל את כל הויטמינים יסבול מנזקים חמורים בבריאות שלו ,נזקים שאחרי זה הוא יצטער עליהם ,
תזונה נכונה היא לאכול הכל בכמויות נורמליות ,לקבל את כל הויטמינים ,ועדיף שעה אחת קודם
ונשמרתם לנפשותיכם .

קובי

אופירA

New member
מנהל
יורדת הרבה מאוד במשקל!

למה החלטתן שאמא לא יורדת במשקל?
לפני חודש היא עשתה ניתוח, וירדה 9 קילו.
המסקנה - היא לא יורדת במשקל?? היא יורדת המון, איך מגיעים למסקנה שהיא לא יורדת במשקל אם היא ירדה 9 קילו?

מה הציפיה שלכם לירידה במשקל מאדם שאוכל כל כך מעט? הציפיה שלכם פשוט לא נכונה. אדם צריך לאכול מעט כדי לרדת במשקל. והנה, היא אוכלת מעט ויורדת במשקל.
הכל שפיר ותקין.
הציפיה שלכם מעוותת, אז פשוט תשנו אותה.
(ואגב, אתם לא היחידים בעסק, תהיו רגועים, לכולם יש ציפיות לא ריאליות, לאור אפס ידע בתזונה, בחילוף חומרים, בהורמונים ובכל נפלאות הגוף השונות, המשפיעות על הירידה במשקל).

איזה ניתוח עברה אמא שלך?
אם היא עברה שרוול, היא צריכה עזרה של דיאטנית בריאטרית, ולא סתם דיאטנית. חודשיים אחרי שרוול יש תזונה מיוחדת, מותאמת, וצריך להדריך את אמא בהתאם לתזונה שאחרי שרוול. גם בפורום השכן, משורוולים, יוכלו לעזור לכם בכך.
אם היא עברה ניתוח טבעת, אז איך היא רזתה כל כך הרבה בחודש הראשון? בחודשים הראשונים לא כל כך מרזים בטבעת, עד שמתפתח תהליך הסגירות.

הכל תלוי גם במשקל שלפני הניתוח ובגובה. ובכלל, בעוד המון גורמים.

בת כמה אמא? בת 18 - בטוח שלא. ילדה ילדים? בטוח לפחות אחת. אז מה בדיוק היא רוצה מגוף של אשה בגילי?
אני ירדתי 6 קילו בחמשת החודשים הראשונים לאחר ניתוח טבעת, 25 בשנה הראשונה ו-33 בשנה השנייה. הייתי מרוצה עד השמיים כי לא היו לי ציפיות למשהו אחר.

בקיצור - אם את רוצה הסבר וללמד אותך ציפיות ריאליות - תני את כל הפרטים.

למעלה