שרשורי שרוול

zangazanga9

New member
תודה על התשובות

דבר ראשון מודה לכם מאוד על התשובות ומתנצל על התגובה המאוחרת שלי.
ובנוגע לעניינה של אמא שלי; אלו הנתונים המדוייקים:

משקל לפני הניתוח - 98
גובה- 1.5
גיל - 66
הניתוח שעברה הוא ניתוח שרוול.

מסתבר שלא דייקתי עם המספרים כשכתבתי שירדה 9 קילו.
בימים הראשונים ממש של הניתוח הורידה 6 קילו ומאז תהליך הירידה "קפא".
לפני כמה ימים, אחרי שביקשה ממני להעלות עבורה הודעה לפורום, ואחרי שהעליתי את ההודעה,
היא עדכנה אותי שירדה 2 קילו נוספים.

מה שהדאיג אותה זו העובדה שתהליך הירידה חל רק בימים הראשונים בהם הייתה בצום מוחלט.

אולי החשש והצפיות לא מוצדקים אבל אני יכול להבין את הדאגה שלה ואת אי הוודאות שבו היא נמצאת.
היא לא מקבלת איזושהי תמיכה מקצועית עוקבת ולפי מה שהיא אומרת גם הדיאטנית איתה היא מתיעצת (עד כה)
היא דיאטנית רגילה ולא בריאטרית. ביקשתי ממנה לבדוק את העניין הזה.
בכל אופן אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי השינויים וההתפתחויות. ואם יהיו עוד לבטים נשמח להמשיך לקבל מכם ייעוץ.

אופירA

New member
מנהל
טוב - יש קצת נתונים

אשה בת 66 שלא תצפה לירידה של 11 קילו בחודש.
8 קילו בחודש זה סופר מכובד לגיל הזה.
מה עוד שהיא לא שקלה 150 קילו לפני הניתוח, אלא רק 98. אז היא יורדת כמו כל מנותחי השרוול - עם פוטנציאל להוריד את רוב העודף בתוך חצי שנה.
הכל טוב ובסדר.

אין שום סיבה שנצפה שהירידה במשקל תהיה ליניארית - כלומר בקצב אחיד, היוצר קו ישר בדיאגרמה. ממש לא.
ירידה במשקל היא תהליך מאוד מאוד מאוד מורכב, שאנו לא מבינים בו דבר וחצי דבר, ולכן היא מורכבת גם בצורתה, שונה מאדם לאדם, והעיקר - נעשית בקפיצות ובעצירות.
לכן לא מסתכלים כל שבוע מה קרה למשקל. אפשר לעלות על המשקל יום יום, אבל חשבונות עושים רק אחרי חודש, כל חודש.
אם אחרי כל חודש יש מגמה מדאיגה, אפשר להתחיל לדאוג. לפני כן אין סיבה לדאוג.

גם דיאטנית רגילה תהיה מאושרת על ירידה של 8 קילו בחודש בשביל אשה בת 66.
כדאי לכם לקרוא קבוע בפורום השרוול (קיצור קיבה-משורוולים) בתפוז, ולהתמצא יותר בניתוח שאמא עברה.
כמובן, לא על מנת לעשות השוואות עם בחורים בני 25, אלא כדי ללמוד פרטים מרחיבי דעת על כל הנושא מבעלי ניסיון שונים.

קוביd1

New member
הציפיות היו לא מוצדקות

הציפיות גם לא ראליות ,,דבר ראשון האמא בגיל 66 כבר לא אותו חילוף חומרים כמו שאצל ילדה בת 17.קצב הירידה במשקל שונה מאחד לשני ,צריך סבלנות זאת מילת המפתח.
כל פעם עד שתכתוב הודעה פחות 2 ק:ג וזה טוב.לא צריך להישקל כל יום ,מספיק פעם בשבוע.
צריך לדאוג לדיאטנית בריאטרית ואני בטוח שיש בקופת חולים ,צריך לברר איפה.

בהצלחה!!!

קובי

שמחה37

New member
אותי מטריד שאין לה שום תמיכה

היום רוב הרופאים עובדים במרכזים עם תמיכה

הן של דיאטנית והן תמיכה מהפן הרגשי.

אישה בת 66 שאולי לא יודעת להתעסק עם מחשב ולהתחבר

לקבוצות ופורומים בטח מרגישה מאוד אובדת בתהליך.

אתה יכול לתת לאמא שלך את מס הטל שלי אני בטוחה שאוכל לשפוך לה קצת אור על התהליך

הטל מופיע בחתימה

בהצלחה

שמחה

למעלה