עושים סדר בתזונה: מה כדאי להכניס לגוף וממה להמנע

היי פזית

בכל הנוגע לעור הפנים והשיער, חשוב להזין את עצמנו בעיקר בתזונה עשירה בנוגדי חימצון (מה שבעיקר חסר להרבה אנשים בתזונה היומיומית) עם דגש על מזונות המכילים: קומפלקס בי, אבץ, סיליקה, ברזל ויטמין C איכותי (נחוץ לבניית הקולגן), להרבות בשתייה של מים מינרליים.
נוגדי חמצון שטובים לעור אפשר למצוא בפירות יער קפואים, במיוחד בפרי הנקרא ארוניה (ניתן למצוא אותו בבתי טבע)
לשורשי השיער ממליץ למרוח מידי פעם שמן קצח פעם בשבוע - גם מומלץ מאד לבליעה.

בברכה,תומר.
 
היי בקשר לשאלה שלך

בקשר למשקאות שאת שותה זה בסדר גמור, זו דרך מצויינת להכניס נוזלים לגוף.
אין בעיה להוסיף קינמון, יש לו פעולה מחממת על הגוף (תקחי את זה בחשבון
שאולי הוא מתאים יותר לחורף או לאנשים שמרגישים שקר להם), מעבר לזה הוא מאזן רמות סוכר בדם ומחטא מחיידקים.
בכל תהליך מסויים שעובר הפרי או במשך הזמן העובר מרגע קטיפת הפרי יש איבוד של ערכים אך בהקפאה זה לא כל כך משמעותי והפרי ישמור על רוב הרכיבים בצורה זמינה יחסית.
*ממליץ על פירות אורגניים.

תהני :)
 
היי מיכאל

שאלה טובה.
בחיי התנסיתי בלא מעט תוספים וגם ראיתי תוצאות על מטופלים. יכול להגיד לך שיש תוספים טובים יותר ויש טובים פחות ויש כאלו שלא ממש יעילים. הסיבה היא איכות המוצר, הזמינות הביולוגית שלו בגוף, האם הגוף הצליח לפרק את הכמוסה או בכלל את הרכיבים הפעילים ועוד ועוד....

בעיקרון לטבע יש פתרונות רפואיים רק צריך לדעת איך להשתמש בו וגם מתי להשתמש בו.

התוספים הנמכרים היום ברובם טובים, לא כל גוף מגיב לצמח או לתוסף מסויים באותה מידה ויש לבחון היטב את המצב ולתת את התוסף המתאים לאותו מצב עד כמה שניתן לדייק כמובן.
אין צורך בלהעמיס את הגוף בתוספים. הרעיון הכללי הוא לאכול עד כמה שניתן בריא וטבעי ואם צריך עוד דחיפה אין מניעה לקחת תוספים על מנת לשפר את רמת הבריאות שלנו.

לגבי הכורכום יצא לו שם מאד טוב, לא תמיד רואים תוצאות בשטח איתו.
שוב גם כאן, האם זה הדבר הכי מדוייק לך לגוף? צריך לשבת עם איש מקצוע ולבדוק עד כמה שניתן.

בברכה,
תומר.
 
היי גילה

מבין את הצורך להרזות מהר רק קחי בחשבון שלא תמיד שמרזים מהר זה נשאר לאורך זמן והגוף מגיב לזה ואז עולים במשקל שוב.
הדבר הנכון הוא לאזן את הגוף, לשים לב למצבים של אכילה רגשית, ברגע ששמת לב לזה כבר עשית 50% מהעבודה.
בהקשר לתזונה שלך ממליץ לשבת עם דיאטנית שתדריך אותך היטב.
אך ההמלצה שלי: להרבות בירקות, להרבות בדגנים מלאים, להרבות בשתייה.
להמנע מפחמימות ריקות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים.
לנקות את הגוף מרעלים (ירקות ירוקים\ אצות)
בגלל הלחץ דם שלך לא ממליץ לשתות הרבה קפה או תה ירוק למרות שאלו דווקא מאיצים את חילוף החומרים.
להוסיף פרוביוטיקה טובה כדי להפעיל את מערכת העיכול בצורה הטובה ביותר.

ממליץ לך מאד על פרי שנקרא ארוניה (בחנויות טבע) - לשלב את המשקה (כוסית פעמיים ביום) + חופן מהפרי היבש במהלך היום. מומלץ מאד לחילוף חומרים גבוה ולאיזון תחושת הרעב, מה גם שהפרי הזה נחקר בהקשר של לחץ דם גבוה ורואים במחקרים שמסייע בהורדה של לחץ הדם.

בברכה,
תומר.
 
היי ורד
רצוי להמנע בזמן אורטיקריה מ:
חלב
דגים
בשר
שעועית
אגוזים
כמובן יש לבחון כל הורדה של מזון ולראות עד כמה זה מקל או משפיע, אם בכלל.
יש לחזק את מערכת החיסון -
מומלץ לצרוך ביופלבנואידים + ויטמין C בכמויות גבוהות מהרגיל. (ניתן לרכוש בכמוסות\טבליות) או לצרוך פירות עם פיגמנט חזק כמו פירות יער, רימונים וכו'
ניתן גם לצרוך פירות ארוניה\ משקה ארוניה שניתן להשיג בחנויות הטבע.

בברכה,
תומר.
 

אבי519

New member
אני הצלחתי להוריד לחץ דם בעזרת דיאטה.

יש שני דברים שמשפיעים חזק על לחץ דם
משקל יתר, ומלח ( יותר נכון סודיום או נתרן והיחס בין נתרן לאשלגן)
&nbsp
אז הדבר הראשון שכדאי לך לעשות זה להפסיק להשתמש במלח ולהפסיק לאכול כל דבר שמכיל סודיום . ( תקצצי בכל דבר מאכל שרשום עליו שיש בו סודיום או מלח או נתרן )
מצד שני לאכול הרבה פירות וירקות כי יש בהם הרבה אשלגן .
הדבר השני ושיותר קשה לביצוע זה לרזות אבל אם לא תאכלי מלח זה יעזור לך לרזות.
מלח גורם להגברת התיאבון והרצון לאכול יותר משהגוף צריך, ומוצרים שיש בהם הרבה מלח בדרך כלל גם משמינים .
אפשר לומר את זה גם על סוכר ושמן או שומן אז אם תקצצי את שלשת המרכיבים הללו "מלח סוכר ושומן" גם תרזי וגם הלחץ דם ירד. האוכל יעשה פחות טעים בהתחלה אבל מתרגלים תוך זמן די קצר לטעם ,חוש הטעם משתנה וכל מה שיראה לך טפל יהפוך לטעים אחרי כמה זמן .
מה שגורם לאוכל המודרני הג'אנק פוד האוכל המתועש והגורמה לעורר חשק לאכול יותר ולהחשב בגלל זה "יותר טעים" זה המלח הסוכר והשמן \שומן שיש בו .
בנוסף להנ"ל אוכל פחות "טעים" כלומר שיש בו פחות שמן סוכר ומלח לא מעורר אכילת יתר וממילא אוכלים פחות ולכן ממילא מרזים .
&nbsp
 

אבו זקן

New member
את התגובה הזאת צריך לקרוא מהר

מערכת "תפוז" מזדרזת למחוק תגובות שקוראות לפרסומת סמוייה בשמה. נחשו נא, קוראים יקרים, מי הוא אחד היבואנים הראשיים שמייבא ארצה את פרי הקסמים ארוניה המומלץ בחום ע"י מר דיין?

לא ניחשתם? גללו את הדף הזה לתחתיתו וקראו את השורה האחרונה.
 

אבי519

New member
נב- סבלתי מיתר לחץ דם גבוה מאד עם קשיי איזון

וקיבלתי תרופות שהורידו לי את הלחץ דם בקושי מ 180/110 ל 140/90
היום אחרי דיאטה כנ"ל של ארבע שנים הורדתי כ 30 ק"ג , ובלי תרופות, לחץ הדם שלי 110/70
.
 

אבו זקן

New member
פעולה מחממת

כידוע, חימום דורש אנרגיה, ואם כך קינמון הוא הגביע הקדוש שעולם התזונה מחפש כבר הרבה שנים: הוא מרזה!
&nbsp
&nbsp
 
עושים סדר בתזונה: מה כדאי להכניס לגוף וממה להמנע


ביום ראשון, 5.8, בשעה 20:00, יתארח בפורום הנטורופת תומר דיין

בפורום תוכלו לשאול שאלות כלליות בנושאי תזונה נכונה ובריאות, ובפרט בנושאים כמו בעיות במערכת העיכול, מערכת חיסון חלשה, סטרס, עייפות, אלרגיות ועוד, ולקבל טיפים חשובים לבריאות נכונה.

תומר דיין הוא נטורופת קרוב ל- 15 שנה ומנהל חברה ליבוא מזון בריאות לחנויות הטבע והרשתות.

אתם מוזמנים להעלות שאלות בשרשור זה כבר עכשיו!

 

רוב הזמן נח

Well-known member
הראו בטלויזיה על חוקרים שמבצעים בדיקות..

שהראו שאצל כל אחד זה שונה. למשל כאלה שאכלו אורז וזה העלה להם מיד את הסוכר בדם וכאלה שלא. כאלה שאכלו תפוח אדמה וזה לא העלה להם את הסוכר בדם וכאלה שכן.
&nbsp
וגם מאכלים שהעניין משתנה לטוב או רע שאוכלים אותם עם מאכלים אחרים.
&nbsp
בקיצור, אין המלצה כללית שטובה לכולם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
זה נכון שי שהבדלים אבל אבל יש גם המלצה כללית שכן טובה לכולם

פשוט לא לאכול (או לאכול פחות) גם סוכר וגם לא עמילן וגם לא תפוח אדמה וגם וגם וגם....
ואז זה לא משנה איזה גנים יש לך כי הגוף לא יקבל עודף פחממות והסוכר לא יוכל לעלות בכל מקרה.
הגוף לא זקוק לפחמימות ריקות ( סוכר ועמילן ) לגוף מספיקות הפחמימות שיש במוצרי המזון האחרים - ירקות פירות חלב וכ"ד.
 

לינדה7

New member
מה נכון לגיל השלישי !!

הי איך אני יודעת מה מותר ומה אסור להכניס לגוף..
תודה מראש
לינדה.
 
היי לינדה

השאלה כללית מידי אך ממליץ לקרוא, להתייעץ עם נטורופתים או איש מקצוע, חשובה מאד גם התחושה הפנימית שלך.
מה שאני יכול להגיד שזה מעבר למותר או אסור, אלא מה מתאים לגוף שלנו בצורה המדוייקת ביותר.

בברכה,
תומר.
 

אמרלדה

Active member
מה נכון להכניס לגוף שלנו ומה לא? שאלה מצוינת.

אז ככה:
אני בת 63 עם מחלת לב וכל החבר'ה שלה מסביב.
רגישה לגלוטן (לא צליאקית, אבל מגיבה רע...)
רגישה ללקטוז
מעי רגיז
מערכת העיכול שלי מגיבה קשה לסלט ירקות פשוט,
לקטניות, לסיבים, למצליבים.
סוכרתית.
כל מה שמוגדר "בריא" - לא טוב לי. לא דגנים בכלל, לא דגנים מלאים, לא מוצרי חלב למעט גבינות קשות, לא קטניות, לא ירקות טריים.
אני קצת פד-אפ מהעוף ומאוד הורדתי את הכמויות.
חיה על דגים וירקות צלויים/מוקפצים (ותלוי איזה), מעט פירות, מבחר אגוזים, וקצת גבינות קשות.
כל נושא האוכל הפך להיות סיוט אמיתי בשנה האחרונה.

ועכשיו שאלת המיליון דולר - מה נכון להכניס לגוף שלי ומה לא? טוב, אני יודעת. מניסיון.
טיפים? תקווה? גיוון? יצירתיות? להחזיר את השמחה למטבח? משהו?????
תודה.
 
היי אמרלדה

אענה בצורה הכי טובה שיכול עבורך.
זה נשמע שיש בעיה כלשהי אצלך בפירוק המזון, בכלל כל מה שיש בו סיבים ומקשה על עיכול המזון.
מערכת העיכול שלך חלשה ולכן זה האיבר שצריך לחזק אותו אצלך יותר משאר האיברים ורצוי לחזק אותו בהדרגה ולא בתהליך מהיר מידי.

אחד מהצמחים היותר מומלצים למערכת העיכול הוא הכוסברה, את יכולה לאכול מהעלים עצמם או להשתמש גם בזרעי הכוסברה בתבשילים שלך.

ממליץ לך לשתות חליטות של : קמומיל, מנטה.

העוף בכללי לא מומלץ - מעורר דלקת בגוף ומעלה חומציות וכך גם מוצרי החלב ובעיקר הגבינות השמנות.

נראה שצמחונות טובה לך (דגים, ירקות, ביצים) - הייתי ממליץ לך להמנע מבשר ומוצרי חלב.

מומלץ להכניס לגוף פרוביוטיקה טובה שתאזן את פלורת המעי - לפחות ל 3-4 חודשים.
בהקשר לסוכרת - להמנע מסוכרים כמה שיותר ולהשתמש בתחליפים מתאימים כמו סטיביה ואם את ממש לא יכולה עם הסטיביה אז לעבור לסוכר קוקוס.
ממליץ מאד על משקה או פרי מיובש של ארוניה - להוסיף אותו לסלט או לשתות כוסית קטנה במהלך היום, יכול להשפיע לטובה על רמות סוכר מאוזנות.

הוסיפי לתזונה שלך יותר פירות יער ואם את יכולה שלבי אותם בשייקים יחד עם עלים ירוקים.

אגוזים מאד בריאים - (אם אלו אגוזי מלך קני אותם עם הקליפה כדי שישמרו הערכים התזונתיים שלהם)
בברכה,
תומר.
 

אבו זקן

New member
שאלת המשך

אילו ערכים תזונתיים של אגוזי מלך אובדים לאחר קילוף (אני משער שקצת ויטמין C ואשמח לדעת מה עוד)?
 

אבי519

New member
כשאני קונה אורז שמיוצר בהודו או סין וכתוב שזה אורגני

מי מפקח על הגידול של אורז בסוף העולם ואיך אני יכול להיות בטוח שלא דישנו את זה עם ארסן או ריססו עם חומרים אסורים וכ"ד .?

אורז זה רק דוגמה יש הרבה מוצרים כאלה שמיבאים מקצווי העולם וכתוב אורגני וכ"ד .
אני יודע שחברות מזון קונות תבואות (אחרות -לא אורגני) במכרזים בין לאומיים בכמויות של מיכולות שלמות או אוניות שלמות ... ואין לאף אחד מושג מי המגדל או מאיפה זה מגיע בכלל.
אז איך מתבצע הפיקוח של הנושא ה"אורגני" ו"ללא הנדסה גנטית" וכל יתר ההבטחות שאתם היבואנים והארוזים של המוצרים הללו כותבים על האריזות בחנויות הטבע ?
 
למעלה