עושים סדר בתזונה: מה כדאי להכניס לגוף וממה להמנע

אבי519

New member
היה עליהום על האורז הסיני בגלל רמות גבהות של ארסן

היו כל מיני ניחושים איך הגיע הארסן לאורז... מכון דוידסון שלקח על עצמו את התפקיד של מנפץ הקונספירציות ואביר המלחמה במיתוסים ובתור המרגיע הלאומי...
כמובן פרסם כדרכו מאמר "הרגעה" על זה אבל דרך אגב ובין השורות של המאמר מאשר שאכן היו בדיקות חריגות של וארסן באורז וגם מוסיף בצד כל מיני הוראות לשטוף ולשפוך את מי הבישול וכ"ו ולי זה רק אומר שיש דברים בגו וכמו שנאמר " הזהיר חי יותר שנים מהחכם"
.בנוסף אף אחד לא יודע לאמר בדיוק איך הגיע הארסן לאורז, האם זה בגלל שבסין המים מזוהמים, או שהסינים שמו רעל נגד עכברים בשדות האורז, וכן הלאה .
בכל מקרה אם זה בכוונה או לא בכוונה יוצא שהסיני במישורים כנראה "מדשן" את האורז בארסן. לעומת האורז הגודל בהימליה - הבסמטי שבו לא נמצא ארסן.
בכל מקרה אותי מעניין איך היבואנים האלה מפקחים על הנושא של מוצר שהוא באמת מגודל " אורגני" , והאם זה באמת פיקוח רציני , או חארטה כמו הרבה חארטות אחרות שאני מכיר בתעשיית המזון ויבוא מזון.

https://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/doubt/השקר-הלבן-האם-אורז-מלא-באמת-רעיל

היי לשאלתך

הגופים האורגניים בארץ עושים פיקוח ע"י בדיקות מעבדה, הם בודקים שאריות של מתכות רעילות וחומרי הדברה וכו' ואת זה הם עושים על פיקוח אורגני שנעשה בחו"ל, זאת אומרת שיש פה פיקוח על פיקוח.

רק יכול להגיד שבתור יבואן גם אני עובר את הבדיקות האלה גם לאחר שאנחנו מייבאים כבר מוצר מפוקח אורגנית בחו"ל.
*ייתכן ויש זיופים אורגניים בארץ, בדרך כלל אותם זיופים יתגלו במוקדם או במאוחר ומגישים נגדם תביעות.

בברכה,
תומר.

אבי519

New member
השאלה הבאה שהיתי שואל היא מה תדירות הבדיקות האלה

ומה גודל המדגם וכמה בדיקות כאלה בזמן האחרון נכשלו ומה עשו במיקרים האלה...
על היצרנים היפנים הנורווגים אולי אפשר לסמוך קצת יותר מאשר על הסינים ההודים והתאילנדים , אבל אני לא חושב שאפשר לסמוך על אף אחד מהם גם אירופאים עושים פשלות קשות ( למשל כמו במקרה הומנה-רמדיה).
מה שנשאר לנו זה לסמוך על הגופים העלומים שלא כלכך שקופים ולא מפרסמים את המידע הנ"ל לציבור.
רק מספקים חותמת "כשרות" במסגרת שיטת הסמוך, ועל היבואן שכמובן יש לו אינטרס כלכלי חזק ולכן הוא לא אוביקטיבי לחלוטין.

שלום לך

אני נכה ,חולה גם בטשת נפוצה מתקדמת מסוג 2 . חוץ מזה חש לי מחלת קרון
שואלים אותי הרבה מה מותר לאכולומה אסור .
יש עמותה של חולי קרון+ קוליטיס שם אני רואה תאכךי מה שטוב לך,אל תאכלי מה שרע לך.את זה גם אומר לי הרופא היחיד במשפחה המורחבת

מה דעתך?
נורית

היי נורית

היי נורית,
התשובה כאן לא תקיף מן הסתם את הכל.

טיפים בשבילך:
להמנע ממוצרי חלב לחלוטין.
להוסיף פרוביוטיקה טובה.
להשתמש בצמחי מרפא המטיבים עם מערכת העיכול ובעלי פעילות אנטי דלקתית חזקה, דבר שישפיע לטובה גם על הטרשת.
(מנטה, קמומיל, כוסברה, קימל, שומר)
מיצי שורשים ללא הסיבים .
להוריד עומס מעצמך עד כמה שניתן.
להוסיף בי קומפלקס ופרוביוטיקה.
להוסיף שמן גדילן מצוי+כוסברה ( כדי לטהר את הכבד והגוף מרעלים)
רצוי לשתות משקה מתותי עץ שחורים (בחנויות טבע) או לחילופין להתחיל לאכול תותי עץ.
להשתמש בצמחים אדפטוגניים כמו: מאקה, אשווגנדה (בכמוסות) או רודיולה.

בברכה,
תומר.

תומר קצת קשה אני שותה קפהשחור עפ מעט חלב

לא יודעת מז זה בדיוק פרו ביוטיוקה אוהבת יוגורט עם תות שדה למשל מאידך אני שונאת קמומיל ומנטה אוהבת מאד קימל לא יודעה זה שמן גדיל ?
מה זה צמיחים אדפטוגנים

יש פירות שפחות מומלץ לאכול מבחינת ערך קלורי?

אני מבין שבכולם יש סיבים וסוכר פירות וויטמינים

אבל האמנתי שקיווי (מלא ויטמין c) עדיף על תות.
אבטיח - מומלץ לצרוך כל יום?

פירות מתוקים מאוד כמו ענבים, אפרסק, פסיפלורה, דרגון פרוט - כדאי להפחית
ולהעדיף פתוח, מלון, אבטיח?

היי

חשוב להבין שמעבר לסוכר, לויטמינים ולסיבים יש בכל פרי נוגדי חמצון יחודיים משלו שהם משפיעים באופן חד משמעי על רמות סוכר למשל, רמות דלקת בגוף, מערכת חיסון, בריאות כלי הדם ועוד.
אם אין בעיות סוכרת למינהם או רגישות כלשהי ניתן לאכול פירות בשפע, רצוי לגוון.
הקיווי אכן מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C וכך גם הגמבה שמכילה אף יותר :)
לגבי האבטיח הכל במידה, חייבם כאן להרגיש כמה הגוף צריך באמת לאכול ולא לדחוף בכוח :) האבטיח מכיל ליקופן שיכול לשמור על בלוטת הערמונית כך שיש לו יתרונות מובהקים.
לגבי שאר הפירות שהזכרת יש לאכול אותם עם הזרעים ולא לירוק אותם, יש לזרעים חומרים פעילים ידועים שיכולים לשפר את הבריאות.

בברכה,
תומר.

אוכל בשעות ערב

האם זה נכון שאוכל לא מתעכל טוב בשינה?

הוא הופך יותר לסוכרים מאשר מתעכל כחלבונים וכו'?

אם כן- מה ההנחיה לגבי שעות אכילה?

לשאלתך

לפי מה שראו במחקר שערכו אין ממש הבדל השעה שבה נצרך המזון ולערך הקלורי.
אך דווקא מומלץ להרפות מהאכילה בשעות הלילה אם אין דחיפות לאכול כדי לא להקשות על הגוף בזמן השינה.
לגבי הנחיות לכל גוף מתאים משהו אחר. כל מקרה לגופו.

בברכה,
תומר.

צריכה נכונה של חלבון

מאמן הכושר שלי אמר שכדאי לי להפחית את כמות החלבון שלי בארוחת הבוקר (גביע קוטג', 3 כפות טונה, 2 חלבוני ביצים)

הוא טוען שצריכה בבת אחת של חלבון גורמת לגוף לא לעכל את כל החלבון אלא להפוך אותו לשומן. הוא טוען שיש חשיבות לפיזור צריכת החלבון במהלך היום לפי שעות ולא התסכללות כוללת של חלבון יומי.

האם זה נכון?
קצת קשה לי לשמור את הקוטג' במשרד לשעות אהחצ.
ולוגיסטית קל יותר לאכול בבת אחת בארוחות את כל החלבון.

בקשר לשאלתך

מה שראו במחקרים שהגוף יודע לשמור חומצות אמינו במעיים. זאת אומרת שאם אכלת "יותר מידי חלבון" הגוף שלנו יודע לשמור חומצות אמינו למצבים שיחסר לו.
המשמעות של זה: אין צורך לאכול בצורה מופרזת חלבון וגם אין משמעות לזמן שבו תאכל את החלבון כי כל עוד יש במאגרים חומצות אמינו אז השרירים או כל איבר אחר יקבלו אותם בלי בעיה.
ממליץ מאד להוסיף חלבון אפונה באבקה.

ניגשים לסופר - מה כלל האצבע שלך אם לקנות מוצר מסוים או שלא ?

אגב,
יש מחקרים שמוכיחים שמזון תעשייתי ומעובד (בלי קשר לשומן טראנס) פחות בריא?

כלומר סוכר זה מסוכן.
שומן טראנס זה מסוכן.

אבל מי אמר שתחליפי סוכר/מייצבים/חומרי טעם וריח - מריעים לגוף?

האם פעילות אירובי (קרדיו) שורפת שריר או קודם כל שומן?

למי שעובד בחדר כושר על פיתוח שרירים-
כדאי שלא ישב אירובי בשנה הראשונה של בניית תוכנית כוח ומשקולות?

האם שיבולת שועל ביוגורט מזינה יותר מאשר עם חלב?

מה הדרך הנכונה לאכול שיבולת שועל כדי להפיק ממנה שובע וסיביים? רק בתוך מים חמים טרם הגשה?

תומר

Member
נדודי שינה

יש מזונות שאולי יעלימו נדודי השינה הקשים תודה

אבי519

New member
מנסיון שלי ויטמין B עוזר

כל מה שיש בו הרבה ויטמין B
או לקחת תוסף מזון שיש בו ויטמין B בעודף - למשל B-REST של אלטמן או קומפלקס B של סולגר או של כל חברה אחרת .

עוד משהו הימנעות מקפאין אחרי שעות הבוקר - לא לשתות קפה תה קקאו (לא לאכול שוקולד) ולא לשתות משקאות אנרגיה וקוקה קולה ( בכלל). אחרי שעה 12 בצהריים.

עוד דבר שעוזר זה כוסית משקה אלכהולי לפני השינה. - כמובן שזה בא עם כל החסרונות של אלכוהול .
יש גם תרופות מצמחים כמו פסיפלורה או ואלריאן אבל אלה משפיעים על מערכת העצבים כמו תרופות כימיות , ממכרות וכ"ד ולכן אני לא ממליץ להשתמש בהם ( נב , הפסיפלורה זה לא אותה פסיפלורה שאוכלים, ולכן לאכול פסיפלורה זה לא עוזר)
יש גם מלטונין - שזה הורמון שעוזר לשינה, הוא טיבעי ולא ממכר אבל יש אנשים שזה לא משפיע , יש בשוק גם מלטונין מצמחים שלא שווה כלום. כדורי מלטונין ניתן לקנות חופשי בארה"ב בישראל זה לא זמין.
דבר נוסף שעוזר זה לנקות את האף לפני השינה, ולבדוק אם יש בעיות של אף סתום או הפסקות נשימה - הולכים למעבדת שינה.

תרגילי הרגעה והיפנוזה עצמית וכן גם יוגה ומדיטציה מאד עוזר.

יחסי מין , או אפילו אוננות , לפני השינה עוזר מאד , במיוחד לגברים בגיל מבוגר.
גם בגלל שזה מרגיע וגם בגלל שזה מכווץ את הפרוסטטה ואז יש פחות רצון להשתין בלילה..

לילה טוב.

למעלה