מועדון הקריאה של פורום משחקי הרעב

N o R i K o

New member
1 - כן, זו המאפיה.

מחוז 12 הוא מחוז מזערי. קטניס אומרת שהם בסביבות ה-1000 איש בלבד... ו-60% מהם לא יכולים להרשות לעצמם לקנות מהמאפיה, כך שאין סיבה לכך שתהיה שם יותר ממאפיה אחת, גג שתיים. וגם אם יש שתיים, סביר להניח שגייל וקטניס הם "לקוחות קבועים" אצל משפחת מלארק, בהנחה שגייל מביא ל"old man" את הסנאים הנהדרים שקטניס יורה בהם ישר לעין, בדיוק כמו שפיטה מציין בהמשך הספר, וכמו שאבא שלו מציין כשהוא פוגש את קטניס מאוחר יותר.
"old man" זה פשוט בעיה של תרגום גרוע. זה פשוט כינוי למישהו מבוגר, זה לא בהכרח אומר שהוא זקן... זה כמו שבאנגלית אומרים "my old man" על אבא...
זה יכול להתפרש לכיוונים אחרים. אבל אני בטוחה ב-98% שקולינס מתכוונת למאפיה הזו.

2. אני חושבת שזה אפשרי. זה נורא, אבל זה לא שיש "חוקים" מסוימים, פרט לכך שהאדם צריך להיות בן 12-18. זה לא שלקפיטול יש לב בכל מקרה...

פאנגירל

New member
אז זה אכן תרגום די רע...

כי חוץ מזה הכל מסתדר. פשוט אדון מלארק... הוא לא נשמע לי כל-כך זקן! אולי פשוט לא דמיינתי אותו כל-כך זקן... בכל מקרה אם זה רק 'מבוגר' ולא 'זקן' אז זה אכן מתאים.

בנוגע ל-2 את צודקת כי באמת אין חוקים מסוימים, אבל השאלה העקרית שלי היא האם מישהו היה מתנדב עבורם או מתמרד עבורם? כי מבחינת הקפיטול זה מעולה לעניין סביב המשחקים, זה חולה ומעוות ושובר לב בדיוק כמו שהם אוהבים... אבל אם שני אחים נזרקים לתוך זירה ויודעים שחיים של אחד תלויים במוות של אחר, זה לא יעורר התמרדות כמעט כמו שקטניס&פיטה עוררו? אולי אפילו יגרום לאחד מתושבי התפר להתנדב בשבילם (זה דווקא קצת קיצוני, כי אתה מקריב את עצמך ואלו דברים שמחוז 12 לא רגיל לעשות... להתמרד אולי יהיה סביר יותר)... לא יודעת אני רק "משתעשעת" במחשבה על 'מה-היה-קורה-אם'.

N o R i K o

New member
האמת? אני לא חושבת

להפך, נראה לי שמה שיעבור להם בראש זה - "באסה למשפחה הזאת, אבל לפחות תסבול הפעם משפחה אחת פחות."
זה בדיוק כמו שהם לא מתנדבים למען ילדה אחת קטנטנה בת 12. כמו שלא התנדבו עבור רו, וכמו שבלי קטניס אני בספק אם מישהו היה מתנדב עבור פרים...

לא שאפשר לשפוט אותם במצב הזה. להתנדב ללכת למשחקים זה אולי לצאת גיבור, אבל זה גם לוותר על המשפחה שלך ועל היקירים שלך, לגרום גם להם לסבל, ולזכור שהסיכויים הם לא באמת תמיד לטובתך...

פאנגירל

New member
זה גם מה שאני חושבת...

להתנדב נשמע ממש לא כמו מחוז 12 (או המחזות בכלל...). אבל אם הנאהבים חסרי המזל עוררו כל-כך הרבה שאלות וצרות, אולי גם האחים חסרי המזל יוכלו לעשות את זה?

אני פשוט מסרבת לחשוב שאחים יאלצו להרוג זה את ואומה שלמה תצפה... אבל בכל זאת, זו פאנם! יש שם את משחקי הרעב אחרי הכל...

לא חשבתי על הגישה הזו של 'באסה למשפחה אחת, אבל זו משפחה אחת פחות'... אני מניחה שזו הגישה שמחוז 12 ינקוט בה... כמובן שאי אפשר באמת לשפוט אנשים במצב הזה, אבל אין ספק שזו גישה קצת אנוכית... מחוז 12 מאצ'.

N o R i K o

New member
אני דווקא ממש ממש לא חושבת ש-12 אנוכיים

אני פשוט חושבת שהם נואשים. אדם לאדם זאב - הם חיים בלהקה, אבל הם יעדיפו לגונן על הגורים שלהם ולא של האחרים

ושמעי, אני לא חושבת שאחים יהרגו זה את זו בסופו של דבר. הם בטח יעשו איזו ברית עד שאחד מהם ימות בלית ברירה, כמו שהיה עם קטניס ורו.

בקשר למאפייה..

אני די בטוחה שזאת כן המאפייה של פיטה. אני חושבת שכשאבא של פיטה נכנס להפרד ממנה, היא אומרת שהיא אכלה את הלחם שלו הבוקר, וגם אולי משהו על זה שהוא עשה עסקה גרועה עם הסנאי....

N o R i K o

New member
לא הייתי בטוחה אם אני משלימה מהזכרון הנחה

או שזה מה שבאמת קרה...

פאנגירל

New member
גם אני זכרתי משהו כזה במעורפל...

אבל הסרט בלבל לי את מוח וכבר לא זכרתי אם זה קרה או לא
תודה!

למעלה