מסכמים את משחקי הרעב במועדון הקריאה

ellendili

New member
מממ...

השם של הספר עלה כלכך הרבה פעמים באוף של האנטומיה שהחלטתי לתת לו הזדמנות

קצת התאכזבתי לגלות שהסיפור מסופר בגוף ראשון. אני בד"כ לא אוהבת.
וקטניס לא הייתה יוצאת מהכלל. באמת לא אהבתי אותה
. למעט כמה קטעים מגניבים.

נראה לי שנק' האל חזור הייתה באסיף. אחד הקטעים שכן אהבתי את קטניס בהם זו ההתנדבות.

ובסוף הספר... חשבתי שזה סוף הולם דווקא. לא ממש היה לי אכפת מכל הגייל/קטיס/פיטה, יותר מהקטע של המשחקים והיימיץ' וסינה
.

המשכתי לCF ממש מיד אחרי כי קיוויתי שיהיו עוד משחקים וקטניס תהיה מדריכה וזה יוציא ממנה יותר צדדים מגניבים ופחות - ילדה אנוכית ומעצבנת. המ.. כן. לא קרה
.
אז כל החלק הראשון השתעממתי למוות. כן כן גם בפרק 8... כאילו... זה היה נחמד והכול אבל אפשר להגיע לאקשן כבר?!

ואם הייתי יכולה לשנות משהו...
מממ...
נראה לי שהייתי נותנת להם להתאבד בסוף

עדושית

New member
אז ככה,

שמעתי על הספר בכל גיחה לחנות ספרים ליד העבודה
מה שאומר בכל שבוע בערך

וגם היו עליו הרבה דיבורים באוף של האנטומיה.
אז אמרתי וואט דה הל,
וקניתי את השניים הראשונים.

לא נשאבתי לזה מיד על ההתחלה בעיקר, ולא להרוג אותי, כי לא חיבבתי את קנטיס.
אני חושבת שהפרק של האסיף שבו היא מתנדבת במקום פרים היה הפרק שבו התחלתי באמת להתעניין.
אני רציתי ששניהם ימותו בסוף, או לפחות פיטה

(ולאור ההמשכים, זה יכל להיות סיום הולם לסדרה)

בגלל שהיה לי את הספר השני בהישג יד קראתי גם אותו באותה השבת ולמחר הלכתי לקנות את השלישי, שלא סיימתי עד היום..

Black Stain

New member
חח האמת שלגמרי במקרה וסתם

- חברה שלי עבדה בתחנת דלק פז בילו שם.. והיה להם דוכן כזה עם ספרים אז באחד הימים שהעברתי לה את המשמרת אז סתם עיינתי בדוכן ספרים הזה והיה לה שם את התקלחות באיזה 40 שקל.. קיצור קראתי את המאחורה וממש אהבתי.. ידעתי שזה יהיה שלי!!
אני תמיד אהבתי ספרים על אי בודד ועל השרדות וכאלה, ועוד כשזה משלב ריאלטי?!?! והיה את כל המחמאות האלה של הסופרים למעלה.. קיצור פיתחתי אובססיה עוד לפני שקראתי חצי פסקה, לא היה להם את הספר הראשון אז לא קניתי.. אבל חפרתי על זה מלא ובסופו של דבר היא קנתה לי את 2 הספרים וזרקה אותם עליי בזעם
עד היום היא מצטערת על זה

- מסוף הפרק הראשון בערך כי הייתי בטוחה שגייל הולך איתה למשחקים ולא פיטה.. וחוץ מזה מהשניה שהם נחתו לי ביד זה היה אל-חזור.. לא יכולתי להשפיל את עצמי ככה אחרי שחפרתי חודשיים שבא לי על זה, אז מזל שזה היה ממש טוב כי נכוונתי ככה כמה פעמים
(ראו ערך אינקונסרון)
- הייתי בטוחה שפיטה ימות.. כי יש סיבה לזה שגייל לא נכנס איתה למשחקים! ג'יזס.. אני מתחילה לנטות לכיוון גייל בלי לשים לב בכלל

- "אומייפריקינגאד!! אני לא מאמינה שיש לי רק עוד ספר אחד!!" את משחקי הרעב קראתי תוך.. סוף שבוע.. לגמרי בטעות לא תיכננתי, אז למדתי לקח ואת התלקחות קראתי חודש בערך.. רק בעבודה
- פיטה מת, הוא פשוט היה אמור למות.. ואז בספר השני קטניס הייתה היימיץ' החדש ואז היא עדיין הייתה עושה איזה בלאגן שם כי היא כזאת ושם היא הייתה פוגשת את פיניק וג'ואנה והיינו מגיעים למוקינג'יי אהובי גם ככה

Ayelet 363

New member
הממ...

- מתי פעם הראשונה שמעתם על הספר, ומה גרם לכם להתחיל לקרוא אותו? שמעתי עליו מחברה ששמעה עליו.
- תוך כמה זמן נשאבתם פנימה? זה היה כבר בפרק הראשון, או שרק אחרי כמה פרקים הבנתם שאתם בנקודת אל חזור? מזמן שקלתי לקרוא אותו, מתישהו אחותי השאילה אותו מחברה, אמרתי לעצמי "אקרא קצת לפני השינה" ונאלצתי לעצור ממש מהר או של אהייתי עוצרת בכלל\ישנה באותו הלילה.
- מה חשבתם שהולך לקרות בסוף הספר? או שלחלופין, לאן חשבתם שהסדרה תתקדם? אני נוטה לקרוא ספויילרים לספרים שאני רוצה לקרוא ולא חושבת שאוכל להשיג (לפחות כך היתי בעבר), ועשיתי את זה גם עם משחקי הרעב. למזלי לא זכרתי יותר מדיי, אבל זכרתי מספיק מהסוף של הספר הראשון כדיי לא לדאוג לקטניס. דאגתי לפיטה. משום מה זכרתי ספויילר מוטעה עליו.
- מה הייתה התגובה הראשונה שלכם בסוף הספר? כמה מיהרתם לקרוא את התלקחות אחריו? לא היה לי את התלקחות ישר, אבל מיהרתי להשאיל מחברה (חברה אחרת, לא זו שממנה אחותי השאילה את הראשון).
- אם הייתה לכם אפשרות לשנות דבר אחד, ואחד בלבד - גם אם הוא עשוי להשפיע על התפתחות העלילה כולה - אבל השינוי עצמו הוא מזערי - מה זה היה? לא נראה לי שהיה משהו כזה בראשון. אולי הייתי משאירה את רו בחיים (למרות איך שהמוות שלה תרם לעלילה).

N o R i K o

New member
שעת סיפור

את משחקי הרעב התחלתי לקרוא אחרי שמכרה אמרה לי שהיא הולכת להתחפש לקטניס באייקון כלשהו, ושאני חייבת להכיר את הדמות. היא תקעה לי את הספר ביד ואמרה - "תקראי!" אז... שאני לא אקשיב לה?
הפרק הראשון היה... כמו ספר שואה, ואני שונאת ספרי שואה.
וכבר על ההתחלה היה לי נורא צפוי שאם קטניס כל כךךך אוהבת ומגוננת על פרים היא זו שהולכת להבחר וקטניס תתנדב במקומה. אבל בכל זאת, בשניה שהגיע האסיף, נמחץ לי הלב וידעתי שאני לא אוכל להניח לספר. קראתי אותו תוך יום וחצי, אז לא היה לי יותר מדי על מה לחשוב שאני רוצה שיקרה. מה שכן הייתי קצת מאוכזבת מהסוף ואיכשהו צפיתי את זה שאני לא אוהב את ההמשכים למרות שיום אחר כך כבר התלקחות היה אצלי ביד. הנחתי שקטניס ופיטה ישרדו, שניהם מן הסתם, אבל חשבתי שיתחיל מן מיני-מרד כזה כבר בפנים. שמשהו במשחקים האלה יהיה שונה... מעבר למה שקרה בפועל. כך שחשבתי שהסוף יהיה משהו מפוצץ וסוער ומבולגן סטייל הסוף של MJ
נורא התאכזבתי מכך שבסופו של דבר החוקים שונו לטובת קטניס ופיטה כי הסוף היה צפוי לי ממש מאותה נקודה, היה ברור לי ששניהם ישרדו וזהו.

מצד אחד, אני ממש ממש לא מרוצה מכך שזה מה שקרה, ואם אני צריכה לבחור נקודת שינוי, זו הנקודה שהייתי משנה. אני חושבת שהיה הרבה יותר חזק אם קטניס ופיטה היו בוחרים להיכנס לברית לבד ולעשות את עניין הגרגירים בהחלטתם היחידה בלי הידיעה שהקפיטול סוג של הוביל אותם לזה.
מצד שני, עצם העובדה שהקפיטול הוא זה שהוביל את קטניס לפיטה פשוט מהווה עבורנו את ההוכחה שהיא לא באמת רצתה אותו ואת הברית הזו, שהמחאה הזו היא ממש לא מטעם האהבה שלהם אלא רק מטעם הרצון להפיל אותם ולנצח אותם. אז באיזשהו מקום אני גם מבינה למה זה נעשה בצורה הזאת, ולמה קטניס לא עולה על רעיון הזוגיות והברית מלכתחילה.
אבל אחרון, ספויילר ל-MJ מתחתי:

קטניס עם פיטה בסוף, אז כל הקטע של "זו ההוכחה לכך שהאהבה הזו היא רק הצגה לקפיטול" לא רלוונטי. אז אם קטניס עם פיטה בסוף, אז כבר הייתי מעדיפה שיתבטל עניין ה"שינינו את החוקים לטובתכם" והם יחליטו פשוט על דעת עצמם לעשות ברית ובאמת באמת יתאהבו.
אבלללללל בגלל שאני בכלל מעדיפה שקטניס תהיה עם גייל בסוף, אז מבחינתי שהנקודה הזו תישאר כזו ושהסוף ישתנה D:

למעלה