ספרים גבירותיי ספרים

אמאנחל

Member
מנהל
ספרים גבירותיי ספרים

לכבוד חודש הספר בואו נמליץ על ספרים.
אני מחלקת לגילאים.
לא מוכרחים לקנות כמובן, לקחת בספריה זה עדיף. רק ספר שנרשמה לגביו התלהבות - נרכש.

ספרים קצת יותר ארוכים

לאחרונה התחלנו עם ספרים מסדרת "החולד" - להוריד את הירח, בדיוק כמו שאתה, הכי טוב בבית וכו'.
הילדה גם אוהבת את תפילילה מאוד. ויש ספרים מתחלפים שמידי פעם שולפת ובא לה שאקריא.

תמרינט

New member
עוד לא הגענו לשנתיים אבל בכל זאת

הזחל הרעב, ברכבת יושבת ארנבת, האריה שאהב תות, דובי אחד כבר לא לבד, לקוף יש בעיה, סיר הסירים, על גמדים פטריות ומה עוד, רצתי רצתי ונפלתי, ששה בשקיק אחד, הסבון בכה מאוד, שתי ג'ירפות בליל ירח מלא, אני הולך לגן, מעשה בכובע, אליעזר והגזר, בעלי חיים, החיות שלי, כלי הנגינה שלי, בוקר בהיר אחד. עד כאן, זה מה שזכור לי כרגע... מעבר לזה- ספר שלי יש אותו בשפה זרה אבל יש אותו גם בעברית- משהו כמו 100 מילים ראשונות או משהו כזה.

אד י

New member
סדרות כייפיות

דוד אריה (המלך !!)
אייבי ובין (בנות)
הסיפור המושלם (לא בדיוק לראשית קריאה, יותר לאזור סוף ב')
&nbsp

jiminit2

New member
יש עוד סדרות/ספרים בסגנון דוד אריה?

הילדים שלי מתים על הספרים האלו, מנסה למצוא נוספים שיסתקרנו לקרוא לבד..

אד י

New member
מממ....

דוד אריה יש רק אחד.
לא נתקלתי בעוד סדרה כל כך מוצלחת שמדברת לשני המינים באותה מידה.
&nbsp
הסיפור המושלם, אפשר לנסות, זה אמור להיות לראשית קריאה, אבל הקושי הוא בעלילה עצמה שנעה בין שני נרטיבים (נרטיב אחד של המספר והבן שלו ונרטיב אחד של הסיפור הדימיוני), הבת שלי לא הצליחה לעקוב אחרי זה גם כשאני הקראתי לה. חזרה לספרים האלו בכיתה ג' ונהנתה מאוד.
&nbsp
אייבי ובין זו סדרה מעולה לראשית קריאה, אם לבן שלך אין בעיה לקרוא סדרה שהגיבורים שלה הוא שתי בנות מגניבות אז הוא יהנה גם כן.
&nbsp
הבת שלי התחילה לקרוא בכיתה ב' (גיל 7.5), ספריי ראשית קריאה הם לרוב פשוטים מבחינת עלילה ומתאימים בתכנים שלהם לגילאי 6 בערך (לפעמים נראה לי שאפילו פחות). הבת שלי מעולם לא התחברה לתכנים שלהם (חוץ מאלו שפירטתי).
אז אחרי שקראה את הקמע עברה ישירות להארי פוטר ומשם כבר שום ספר לא היה קשה מדיי.
&nbsp

סדרה מוצלחת נוספת

משחקי בילוש של מיכאל אבס, על חבורת בלשים שבראשם נערה (סחתיין ביותר) שפותרת תעלומות בישוב שלהם. בסוף כל פרק יש חידה בלשית שהקוראים מנסים לפתור.חביב מאוד ואהוב על בן ה-6.5 שכבר קורא לבד את דוד אריה (הללויה, כי אמא שלו כבר יכולה לנצח בתחרות טריויה על הסדרה...)
גם הסיפור המושלם חביב אבל קצת יותר מורכב.

yarden43211

New member
בלה דונה. - לבנות.

מישחקיבילוש- סידרת ספרים של הסופר מיכאל אבס.

אד י

New member
לחובבי פנטזיה

הארי פוטר (כמובן !)
הקמע (קומיקס פנטזיה איכותי. מעולה לילדים שנרתעים מקריאה עצמאית אבל ספרי ראשית הקריאה כבר ילדותיים עבורם)
ארץ האגדות (סדרת פנטזיה מבוססת אגדות האחים גרים)
אליס בארץ הפלאות (ב-ר-ו-ר)
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
גם הבן שלי "בלע" את הקמע בשקיקה

הבת שלי אמרה שהסדרה "בלה דונה" הם "הספרים הכי טובים שהיא קראה בחיים שלה". לפי ההמלצות שלך זה נראה כמו משהו שהבת שלך תאהב גם.

למעלה