ספרים גבירותיי ספרים

אמאנחל

Member
מנהל
קיצור תולדות האנושות של יובל נוח הררי

נהניתי מכל רגע!! רעיונות חדשים שקושרים דברים שעד עכשיו לא היו קשורים אצלי בהכרח זה לזה. גם כשלא הסכמתי זה היה מרתק.

מרגנית2

New member
אהבתי מאד! חושבת על הספר הזה הרבה

למשל על זה שאני טורפת שוקולד לפעמים. זה כמו האדם הקדמון שמצא עץ מישמישים ולא זז מהעץ עד שבלע את כולם.... אכילה רגשית..

אמאנחל

Member
מנהל
הספר "אינטליגנציה ריגשית"

קראתי אותו שוב השנה והוא עדיין נהדר. ואפילו לקחתי ממנו כמה טיפים שימושיים שנתתי לבת שלי, לעזור לה עם כמה קשיים חברתיים שהיו לה.

מרגנית2

New member
לא קראתי - בתכנון..

לבת שלי אני קונה זר פרחים. אולי זה יעזור לה להרגע. היא כמו קפיץ מתוחה. בלחץ לימודים נורא. גם להיות מושלם יש לזה מחיר... ואני משלמת..
אגב היא מסרבת בתוקף ללכת לפסיכולוגית..
לילד אני קונה ספר הדרכה מינית. הגענו לגיל... גם קונה קנדומים.. שמה במגירה....
וואוא הם כל כך גדולים... ילדים זה שמחה.

מרגנית2

New member
לא מוקדם מדי... הוא כבר שאל אתמול את אחותי..

אחותי היא משהו. באה מן הכפר שלה חוללה מהומת איימים ובסוף הוא כל כך בכה וגם שאל על קנדומים.. אז כן קניתי ואני מחזיקה קבוע במגירה ואף מחדשת מלאי. הילדה יודעת ועכשיו גם הילד..

אני מעולפת מחום ומחגיגות. אצא לגג לשאוף אויר צח בירושלים הבנויה ...

אחותי תגיע שוב בעוד חודש ונלך יחד לפסיכולוגית שלי. יהיה מוי כיף.. אני לא יכולה לחכות..

מרגנית, קיצוניות לא משרתת את הילד.

אם אינך יכולה לשוחח איתו על מיניות בהחלט שווה לקנות לו ספר עדכני.
אבל הוא לטעמי צעיר מדי לקונדומים במגירה.
וזה עלול להשתמע כאילו דוחקים בו.
ושלא תביני לא נכון - אני בעד ישירות ופתיחות ובכל זאת נראה לי בכלל ששווה לשים באמבטייה בשורה העליונה.
שיידעו שיש בבית.

שאלתי את הילד אם לקנות לו קונדומים והוא כמעט איבד את ההכרה:)

כל כך שמחה שיש לך פגישה אצל הפסיכולוג.
אני מעריכה נשים שעושות צעד למקום אחר.
וזה כל כךאפשרי. מנסיון אישי:)

אמאנחל

Member
מנהל
אני אשמח להמלצות על ספרי בישול למתחילה

בפרט דברים שקל וקצר להכין לארוחות צהריים וערב. עדיף בלי המון שלבים וגם עדיף שהמוצרים יהיו במחירים שפויים.
לאט לאט נמאסו עלינו כל מקורות האוכל הקנויים. במקום שבו קניתי עד לא מזמן, גם העלו מחירים, וגם איכות הבשר ירדה כל כך שפעם שעברה זרקתי. (לא החלטתי אחרי ניסיון כושל אחד, אלא כמה ברצף).
נדמה לי שאני נאלצת לצערי ללמוד לבשל.
אפשר להסתפק באינטרנט? יש אתרים שמתאימים למתחילים?

ה-שונית

New member
הייתי מסתפקת באינטרנט

הכל כ"כ זמין...
כמתחילה (ואני תמיד שומרת על עצמי בסטטוס זה) יש את האתר הזה: www.10dakot.co.il
למעשה, כל חיפוש בגוגל ביחס למתכון/רכיב ספציפי - בהתאם לטעמים של הילדים שלך - יניב תוצאות בלי סוף... לכן, תסמכי על עצמך לאחר שתקראי את התגובות למתכון. תגובות שיתנו לך אינדיקציה לגבי מוצלחותו.
אתר נוסף מומלץ - www.bissim.com.
&nbsp
טיפ: כל אימת שאני נתקלת במתכון מוצלח אני מעתיקה ושומרת בקלסר בנילון לשימוש חוזר.
&nbsp

אד י

New member
כמה דברים

1. חפשי בגוגל "ניקי ב" יש לה אתר ענק עם מלא מתכונים פשוטים וטעימים.
2. פסטה. יש ספר שקניתי לפני מיליון שנה (לפני עידן האינטרנט) שהוא רק מתכוני פסטה "ספר הפסטה הגדול". זה ספר הבישול היחיד שלמדתי ממנו לבשל (וקניתי מלא). אחרי שהכנתי ממנו כמעט את כל המתכונים קלטתי את העקרונות של בישול מהסוג הזה.
3. מוקפץ - כמעט כל ירק יוצא טעים כשמקפיצים אותו בשמן זית עם בצל, שום, מלח ופלפל, אפשר לגוון בהרכב הירקות המוקפצים, אפשר להוסיף ג'ינג'ר או רוטב סויה.
תוסיפי אורז מלא ו/או עוף בגריל ויש לך ארוחה.
&nbsp

2 אתרים מומלצים

בצק אלים: מחברת הבלוג מפרטת כל שלב ושלב, וזה מאוד עוזר למאותגרי בישול.
למשל תראי את המתכון שלה (או דוקטורט) למרק עוף
http://www.bazekalim.com/2010/12/15/chicken-soup/
&nbsp
הבלוג של עוז תלם: גם הוא מפרט שלבי הכנה ביסודיות, גם של מתכונים קלסיים.
&nbsp
היתרון של שני הבלוגים האלו שציינתי זה שהם מסבירים גם מה יכול לעזור למתכון להצליח, ומה לא, יש הרבה תמונות, ומלקרוא מתכון שלהם שזה בעצם סוג של מאמר מאוד מחכימים בנושא בישול באופן כללי.
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בנגי 16

New member
ספרי בישול לילדים

מצטרפת להמלצה על בלוג "בצק אלים"
חוץ מזה, אני אוהבת ספרי בישול לילדים, במיוחד לאפיה. שמים הכל בקערה, לערבב ולתנור. האחיינים מאד אוהבים להכין את הקינוח בשבת ביחד (כי קטני עוד קטני
)

אהבתי מאוד את "גדר חיה" של דורית רביניאן. פעם קראתי המון,

וכמה ספרים במקביל. היום הרבה הרבה פחות. ורק פה ושם נשאר לי בראש שם של ספר שממש נהניתי ממנו, כמו זה. חוץ מהעלילה המרתקת היא גם כותבת בשפה כל כך יפה ועשירה שזה תענוג.

מרגנית2

New member
ספר מקסים. בלעתי אותו ביומיים.

רוצה להמליץ על המורה מאת מיכל בן נפתלי.
כתוב בלשון חדה ויורד לעומק יחד עם זה סיפור מהחיים של כולנו.. זוכה פרס ספיר לשנה זו.

אני אוהבת ספרים מאד. כרגע מתמקדת בספר לימוד יפנית :)

אולי נפתח בהשראתך, מרגנית, גם דברים שאנחנו לומדות? זה ייתן

רעיונות לדברים חדשים שמתחשק לעשות, עצמאית או בקורס שלמדתן ואהבתן. אני שמחה לשתף בקורס לציור מנדלות שאני לומדת ומאוד נהנית.

מרגנית2

New member
נרשמתי לבית ספר לאנגלית מקצועית

יש שם מורים מעולים ואווירה טובה. המקום קרוב לבית ויש שם חניה!! וגם מזגן ומחשבים ממש מהירים.

נהנית לשבת שם ולהעביר את הקיץ הרותח :)

זה עולה 600 שח לחודש. יקר אבל שווה.
אפשר ציור של מנדלה אחד?

למעלה