שירשור ביקורות וכתבות מכלי התקשורת

passioneta

New member
אני אני אוהבת ביונים על ספרי בישול!

לרחאונה קניתי את החדש של קומרובסקי - חביב אך לא מגיע לרמה של הקודם שהיה מופלא.
כרגע מתכננת על האביאתי של לאקי פיץ ועל נופי של אוטולנגי.
&nbsp
מבכימה שבפר בישול של בורדיין לא מרגש.
 

salo22

New member
אוקיי


הספר של לאקי פיץ' די מככב לאחרונה בדיוני ספרים.. הגיע לי ספר פיוז'ן אסיאתי משומש בכלל בכלל לא רע, של שף אוסטרלי בשם Teage Ezard שהוא מין קונפורטי אוסטרלי כזה, שנקרא Lotus Asian Flavors, לא "מאסט" אבל מאוד מגוון, מעט תמונות, שפע מתכונים שהולכים לעומק המטבחים האסייתים השונים אבל עדיין טביעת אצבע די מקורית, כשיהיה זמן אצלול אליו יותר. האוסטרלים פשוט נותנים בראש בעשור האחרון בשפים ובספרי בישול ראויים.

לא מפסיק לגרד לי באצבעות לסגור על כמה ספרים יקרים מידי בסיגנון ה"בעיקר להשראה" של מסעדות מכוכבות יותר או פחות, קשה קשה

שניים בצרפתית, האחד של מסעדה שהזכרתי מביקור בפריז בעבר ונקראת Sola, מישלן אחד, פיוז'ן צרפתי יפני עם נטייה כבדה לצרפתי, קווים די נקיים עם בישול מעניין ולא מורכב מידי, מקווה למצוא בעתיד במחיר רגוע יחסית, המשלוח הארור הזה, תמיד הורס לנו הכל

"מסעדת על" יפנית שממוקמת במלון פסטורלי ביפן, ספר די מהמם בצרפתית, השאלה אם לצד התמונות, גם פילוסופיית הבישול מעניינת ולא נקייה מידי, לשף קוראים Noriyuki Hamada ולספר, כמו למסעדה, קוראים Restaurant Yukawatan. המחיר בירידה, אבל עדיין מרתיע, ממתין גם כן לשעת כושר..

הספר של השף Pascal Barbot ממסעדת Astrance, צריך להיות גם כן משהו מיוחד, כרגע באיזור ה 60 פאונד, כבד משהו..

בכיוון קצת "מרוכך" ופחות הארד קורי ובמחירים מעט יותר נגישים, הספרים של Mourad Lahlou מסקרנים אותי, הוא מין יוסי שטרית מסן פרנסיסקו עם מקבילת משייה שנקראת Aziza, מסעדת פיוז'ן צפון אפריקאית מדוברת..
הורדתי לקינדל את Anatolia, ספר בישול תורכי של שף אוסטרלי, די פשוט ומעניין, אבל לא הספקתי לצלול פנימה, המחיר לא נורא, אבל לא בטוח שהספר הוא מאסט..
http://www.amazon.com/Anatolia-Adve...=UTF8&qid=1457253412&sr=1-1&keywords=Anatolia
 

erezavn

New member
רז רהב (רזי ברווזי) פותח את מסעדת OCD

http://food.walla.co.il/item/2939706

נראה מעניין ולשם שינוי גם מקורי (לפחות בסצינה המקומית).
השאלה הגדולה אם בחור בן 24 בלי ניסיון של ניהול מסעדה (מוכשר ככל שיהיה) יכול במציאות של היום להחזיק קונספט שאפתני שמציע רק fixed menu של ארוחת טעימות של 9 מנות ב-280 ש"ח...
ימים יגידו... לי זה נראה מגביל מדי. אין פה כל-כך הרבה פודיז שמוכנים לנסות הכל. קונספט של ארוחת טעימות ממש לא מתאים לכולם...
בכל מקרה - הוא נכנס ל-to do list שלי...
 

pix37

New member
עניין תל אביבי מקומי - הוא נולד בסצינה ונזון ממנה

נכון לכרגע הוא עוד לא פרץ החוצה - ונראה לי שהוא קפץ גבוה מידי, בתור צעד משמעותי ראשון החוצה.
 

Geralt of Rivia

New member
מצד אחד מאד מסקרן. מצד שני...

תמיד כיף שמישהו מנסה לעשות דברים קצת אחרת, להפתיע ולספק חוויה. מנגד, מה שיפה בקונספט של רהב הוא גם מה שבעייתי בו. יש משהו מאד כיפי בלא לדעת מראש מה המנות שאתה הולך לקבל (התפריט אמור להתחלף כמעט כל יום) ופשוט לתת לשף לקחת אותך לטיול, אבל גם מרתיע לשלם 280 ש"ח בלי שיש לך מושג מה תקבל תמורתם. מבחינתי מקרה קלאסי של "נחכה לביקורות".
 

erezavn

New member
נחכה ונראה. אני מניח שביקורות יגיעו במהרה...

אין ספק שהוא קופץ על אילנות גבוהים...
המסעדה היחידה למיטב ידיעתי שמציעה תפריט טעימות קבוע שלא נתון לבחירה זו כתית ושם התענוג עולה 437 ש"ח ל-5 מנות + מתאבן + מנקה חך. אבל שם זה מאיר אדוני - מישהו שצבר רזומה ומתחזק עוד כמה מסעדות הרבה יותר גדולות פיזית מכתית, שסביר להניח שמממנות לו את השגעונות של כתית.
 

מיתר44

New member
התואילו בבקשה להאיר את עיני

ולהסביר מהיכן הגיח הפנומן ומה מקור כינויו
המיוחד רזי ברווזי?
לגבי ארוחות טעימות, אצלי בדרך כלל נסגרה האופציה הזו ומרצון. העיניים הרבה
יותר גדולות מהיכולת להינות מעוד ועוד מנות, תהיינה עולות ככל שתעלנה.
 

erezavn

New member
פרטים על הבחור (כולם מהתקשורת)...

בן 24. היה סו שף או טבח שנתיים בפופינה תחת אוראל קמחי.
יש לו דף אוכל באינסטגרם בו הוא מפרסם מנות שהוא הכין, שיש לו אלפי עוקבים. הבחור כנראה מאד מוכשר בעיצוב מנות וצלחותן... (ומצלם את זה יפה).
בשנים האחרונות הוא אירח גם ארוחות פרטיות שהוא אירגן, שהבנתי שהיו מאד מושקעות.
ומסתבר שיש לו אחלה יחסי ציבור כי בכל האתרים המרכזיים דיווחו די בהרחבה על פתיחת המסעדה...
 

החתולית

New member
כולם מכירים אותו מהאינסטגרם

ועוקבים אחריו שנים. כך הוא התחיל בעצם.
 

oreldi

New member
הגודל של המנות לפי התמונות, מגוחך

האופציה היחידה לשבוע אחרי ביקור שם תהיה ללכת לחאג' כחיל או אבולעפיה
 

erezavn

New member
אני מניח שחלק מהמנות תהיינה קצת יותר גדולות...

מניסיון שלי מארוחות טעימות של כמות כזו של מנות, יש כמה מנות זעירות של ביס או שניים, כמה מנות קטנות של 3-4 ביסים ובתקווה גם איזו מנה אחת בינונית...
יש בהחלט סיכוי לצאת רעבים מכזה ערב, אבל אם השף בונה את זה נכון, אז לרוב זה מספק (ותמיד אפשר לדחוף לחם...).
 
הקונספט וצורת הישיבה מזכירים את מומפוקו קו בנ"י

ולמיתר אל דאגה אם השף והצוות טובים זו בהחלט יכולה להיות חוויה
המנות בד"כ קטנות (יחסית)
אם אכן נהיה בפריס באותה העת נלך לפראנצ'י אותו הקונספט רק 5 מנות
 

RandS

New member
לפני חודש היינו בפריז בארוחת טעימות מסוג זה

אצל פייר סנג (Pierre sang , rue de nemours) . שש או שבע מנות. 38 יורו לא כולל יין , הישיבה על הבר ונחמד לראות איך מכינים את המנות ולנחש ממה הן מורכבות.

ארוחה מצויינת ואני ממליצה בחום לחובבי הקונספט.
 

tomlevin

New member
פלורנטין האוס האסייתית של שרון כהן נפתחת

מאתר MAKO:
"אלוהים יודע כמה חיכינו, והנה השף שרון כהן ממסעדת שילה המצוינת פותח את המסעדה האסייתית החדשה שלו בדרום העיר. בתפריט: חצר נעימה, דים סאם שאפשר גם לקחת הביתה ומחירים נוחים. כהן כבר מתכנן את המקום המסקרן הבא, שיתמקד דווקא בשיפודים, כך ששוב יש למה לחכות"

[URL]http://www.mako.co.il/food-restaurants/restaurant-news/Article-4438335ac123351006.htm[/URL]
 

erezavn

New member
מאפריל - דוכן אוכל הודי לרושפלד בשרונה מרקט

בשת"פ עם הבעלים של הסושיאל קלאב.
במקום הדוכן של פלאפל ג'ינה (שלא הבנתי מלכתחילה מה יש להם לחפש במתחם הזה).
http://food.walla.co.il/item/2940990
 
למעלה