המלצה לבלוי של שבת.
כנראה שבשבת זו כבר לא תספיקו אבל שבת הבאה , רק שבעה ימים רחוקה
אז קחו את ההמלצה הזו ותברכו אותי ואת רעייתי כל החורף.
חמין לשבת
החומרים: לחמישה אנשים בערך.
7 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, חצי ק"ג גרעיני חומוס, כנ"ל גריסי פנינה, כנ"ל שעועית לבנה בינונית.
300 ג' רגל עגל בפרוסות של 2 ס"מ, 1 ק"ג בשר בקוביות 3X3 (אפשר קפוא) כתף או פלש פילה או אחר לגולש.
אופן ההכנה
משרים במים ל24 שעות את החומוס והשעועית.,בסיר גדול מטגנים בשמן בנדיבות, בצל חתוך,
מחלקים את כל המצרכים לשלושה חלקים ומכניסים לסיר בשכבות שוות. מטבלים במלח בעדינות, פלפל לבן (תבלין מופלא ומצויין)
אם המהדרין רוצים מנה חמין מושלמת, מכינים מעיין קציצות (קיגלה) דומה לפנים של קישקע תוצרת בית עשויות מבצל מטוגן, 2 ביצים, תפו"א (פירה) מעט קמח , ושמן. לשים , עד שמתקבלת תערובת כמו קציצות בינוניות , מכניסים ומסדרים בסיר.
אפשר להוסיף ביצים קשות עם הקליפה מעל לכל היתר ,כדי שיהיו וובוס חמינדוס, חומות (ביצים אפויות זמן רב בתוך חמין) כדאי וצריך להתחיל את הבישול על הגז ורק אח"כ כשהכל תקין להכניס לתנור.
מכסים את הסיר בנייר כסף (גם את הידיות) ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות ל12-14 שעות עד שכל הטעמים יתמזגו לתערובת נפלאה ושחומה (אין צורך בתמצית זה רק מקלקל את המראה הטבעי.
בתחילת הבישול, בערך שעה וחצי על הגז, יש לשמור על מפלס מים של 2-3 ס"מ מתחת למוצרים כדי שלא תהייה התיבשות והחמין יהייה במיטבו.
ב ת א ב ו ן.
גידי