סופ"ש מגיע

סופ"ש מגיע

מה אתם מתכננים?
יש המלצות לספר טוב? סרט? בית קפה? משהו כיפי אחר?

ועוד שאלה - אתם מרכזים בילויים לסופ"ש או שמפזרים על כל ימות השבוע?
 

פריאל 12

New member
שום דבר לא מתוכנן

אולי תגיע אליי חברה, אולי אלך לחברה... אולי בית קפה..
ואולי לא - נראה איך יתגלגל :)
 
לשם שינוי יש לי תוכניות

מחר נפגשת עם חברה שלא ראיתי מלא זמן( אפשר לספור במלאינתלפים)
בשבת אני עובדת בוקר
אני לא כל כך מבלה אז זה מתפזר לאפס ימים בשבוע..לפעמים יש תקופות יותר טובות שיוצא לי ללכת לסרט ובדר"כ זה יהיה האמצע שבוע, לרוב גם אין לי כל כך עם מי לבלות למען האמת
המלצה:שבוע שעבר הייתי בהופעה של פאות קדושות, זה מופע דראג קויינס ממש יפה, מושקע ומצחיק ובנוסף מלא במוזיקה ישנה וטובה ומי שייצא לו שילך לראות אותן
 

נעמי155

New member
אל תשאלי

לו"ז הבילויים שלי כל כך עמוס,שאני לא יודעת איך אספיק הכל

ועוד במזג אויר כמו זה שהולך להיות בסופ"ש,ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת
זה התכרבלות בפוך עם ספר/סרט טוב.

למי שאוהב קומדיות, יש את "תקועים בחופשה", חמוד ורומנטי
(לא מאמינה שדרמתית כמוני ממליצה על קומדיה)
לאוהבי הדרמה ממליצה על "אם אשאר".
סופ"ש כייפי ורגוע לכולם
 

tzachy

New member
שבת עבורי זה יום מנוחה

הא"ב של היותנו יהודים ("לא תעשה כל מלאכה..." וכו') ואני כאמור לא דתי. הפרשנות שלי ל-"מלאכה" היא מעט שונה, למשל אני כן נוסע באופניים בשבת (וגם נוסע ברכב ביום שישי בערב) אבל משתדל שזה יהיה יום מיוחד (כמו שאני בטוח, רבים וטובים משתדלים).

לגבי ספר - אחרי זמן מה שלא נגעתי בספרים, מישהי (דווקא מהאינטרנט, שאני לא מכיר אישית) המליצה לי על "פרויקט רוזי" הדי מוכר. זה הצטרף לעוד מישהי אחרת (שלא מכירה את הראשונה ושאני כן מכיר אישית) שגם המליצה לי על אותו הספר ושתיהן הזכירו את זה בקשר לזה שיש לי תיאור מדוייק של אישה שאני מעדיף ולכאורה גם עניין (היעדר) כישורים חברתיים (מה שלדעתי לא לגמרי מדוייק לגבי המקרה שלי, אבל יש בזה משהו). בכל מקרה, הספר כתוב יפה (לא מושלם, אבל טוב מאוד) ומומלץ לקריאה ואכן הפך לרב-מכר עולמי.

אצלי היום-יום הוא ה'בילוי'... (סתאם)
. הפגישות שלי עם חברים/מכרים מתפלגות באופן פחות-או-יותר אחיד, לכן מן הסתם במקרה שלי, יש יותר פגישות/בילויים בימות החול.

אם לא היה צפוי גשם אולי הייתי יוצא לרכיבת אופניים
.
שבת שלום, נעימה וחמימה
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
המלצה לבלוי של שבת.
כנראה שבשבת זו כבר לא תספיקו אבל שבת הבאה , רק שבעה ימים רחוקה
אז קחו את ההמלצה הזו ותברכו אותי ואת רעייתי כל החורף.
חמין לשבת
החומרים: לחמישה אנשים בערך.
7 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, חצי ק"ג גרעיני חומוס, כנ"ל גריסי פנינה, כנ"ל שעועית לבנה בינונית.
300 ג' רגל עגל בפרוסות של 2 ס"מ, 1 ק"ג בשר בקוביות 3X3 (אפשר קפוא) כתף או פלש פילה או אחר לגולש.
אופן ההכנה
משרים במים ל24 שעות את החומוס והשעועית.,בסיר גדול מטגנים בשמן בנדיבות, בצל חתוך,
מחלקים את כל המצרכים לשלושה חלקים ומכניסים לסיר בשכבות שוות. מטבלים במלח בעדינות, פלפל לבן (תבלין מופלא ומצויין)
אם המהדרין רוצים מנה חמין מושלמת, מכינים מעיין קציצות (קיגלה) דומה לפנים של קישקע תוצרת בית עשויות מבצל מטוגן, 2 ביצים, תפו"א (פירה) מעט קמח , ושמן. לשים , עד שמתקבלת תערובת כמו קציצות בינוניות , מכניסים ומסדרים בסיר.
אפשר להוסיף ביצים קשות עם הקליפה מעל לכל היתר ,כדי שיהיו וובוס חמינדוס, חומות (ביצים אפויות זמן רב בתוך חמין) כדאי וצריך להתחיל את הבישול על הגז ורק אח"כ כשהכל תקין להכניס לתנור.
מכסים את הסיר בנייר כסף (גם את הידיות) ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות ל12-14 שעות עד שכל הטעמים יתמזגו לתערובת נפלאה ושחומה (אין צורך בתמצית זה רק מקלקל את המראה הטבעי.
בתחילת הבישול, בערך שעה וחצי על הגז, יש לשמור על מפלס מים של 2-3 ס"מ מתחת למוצרים כדי שלא תהייה התיבשות והחמין יהייה במיטבו.
ב ת א ב ו ן.
גידי
 

פריאל 12

New member
גדעון, תודה רבה על המתכון


פעם, הייתי מכינה חמין וזכור לי שהייתי משתמשת בטיפ שניתן לי:
להוסיף דבש. הטעם היה אלוהי :)
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
פריאל יקרה
דבש זה בסדר.
יש שמוסיפים תמצית תה להגברת הצבע
אבל כפי שהשיך ציין אם מכינים נכון התהליך הטבעי הוא נפלא. ומספיק חום.
יש המון סוגי חמין . לכל עדה יש את הסיגנון שלה
רעייתי ממוצא יווני וזה המתכון הבסיסי שלהם.
תוספות יחודיות לפי הטעם מתקבלות באהדה ובברכה
גידי
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
א. הכמות לא ל5 אנשים, אלא יותר ל10 (ושיהיו רעבים, הא ?)

ב. איך בדיוק מודדים מפלס נוזלים מתחת למוצרים ?

ג. לפי המרכיבים אין ספק שיוצא טעים ואכן לא צריך שום דבר לתוספת צבע.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הצבע נוצר כתוצאה מתהליך כימי שנקרא "תגובת מייארד"

בשתי מילים מדובר בתגובה הנוצרת בין חלבונים לסוכרים תחת חום הגורמת לשחרור טעמים ולצבע כהה או במילים אחרות השחמה.

התהליך יכול לקרות בשני אופנים, האחד בחום גבוה, את האפשרות הזו אנחנו מכירים היטב כשאנחנו משחימים בשר או ירקות בטיגון, מה שקרוי בטעות "סגירת הבשר".

האופן השני הוא בחום מתון יותר אבל בפרק זמן ארוך, זה מה שנותן צבע לחמין, לוובוס חמינדוס, לג'חנון ולקובנה.

כאשר החמין סגור היטב ונמצא מספיק זמן בחום המתאים הוא יקבל צבע שחום יפיפה בלי שום תוספי עזר.

תוכלי למצוא על התופעה הרבה חומר ברשת, גגלי Maillard reaction או פשוט צפי בקליפ הזה.
 
למעלה