לשיך סולימן
אז ככה
ראשית התכוונתי לחמשה אנשים רעבים. לא רק לארוחת ששי בערב אלא לכל השבת.
ובהמשך כל ההסברים שלך לגבי החמין הם 100% ומסתבר שאתה מומחה למזון מובחר ועל כך תודה על ההערות הבונות והנכונות שהוסיפו נופך וענין.
מבקש שמי שעושה השבת חמין לפי המתכון שישתף אותנו בתיאור האירוע
גידי.
שיח סלימאן היקר
קראתי את הכותרת להודעתי הקודמת אליך ובאמת שזו רק טעות סופר.
מתנצל.
לענין גובה הנוזלים אין מכשירי מדידה רק לפי העין עד שמכניסים לתנור ואוטמים
תודה
גידי.
שיח סלימאן
הרי כל החמין אינו מקשה אחת.
כשרעייתי מבקשת שאגש למטבח לבדוק את החמין בעודו על הגז אם יש נוזלים במפלס נכון
אני מזיז מעט את השכבה העליונה הצידה ורואה את מיפלס הנוזל בסיר.
גידי
1. אני משתמש במתכון פשוט להכנת צלי כתף בקר (בישול ארוך), אבל בגלל שלא מצאתי כרגע את הקישור, אני אדלג על המתכון (ש'בגדול' כולל בישול הנתח שלם, על גבי ירקות שורש) אבל, לטעמי לפחות, זה יוצא טעים מאוד... (אני לפעמים נוהג לשים שם גם ביצים שיוצאות כמו שתיארת).
2. עוד דבר שמתאים לחורף הוא מרק עגבניות (זה גם בריא בגלל הליקופן). הנה פוסט בבלוג שלי בישראבלוג שמכיל אחרי דברי מלל לא מעטים, את המתכון למרק העגבניות שאני מכין.
גידי תודה על המתכון
זה נראה מעולה ואנסה את זה בשבת הקרובה.
שאלת צבע - אם אין בצל מטוגן היטב, ואין שקית תה, ואין דבש,
ואין סילאן ואין שום דבר שמיועד לתת את הצבע החום
אז איך הכל משחים כל כך יפה???
אני רק רוצה להגיד לכם,שאני לא מוסיפה לא דבש ולא סילאן
וזה יוצא נפלא,שזוף לתפארת וטעים !
את החיטה אני מכניסה לשקית קוקי אחרי בישול קצרצר,מתבלת וומכניסה לסיר עם שאר המרכיבים.
כ 18 שעות והריח ממלא את כל הבית והוא מזמין במיוחד.
וגם ברגע שאני רואה בתחזית שיש סיכוי לא נמוך לגשם, אני משתדל להימנע מרכיבה
(רוח גם משמעותית לרכיבה, כי אם היא נגדית ומספיק חזקה היא די מקשה (מנגד, בחזרה היא דווקא מקלה)).