סופ"ש מגיע

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמעט כל מרכיבי החמין מכילים גם סוכרים

גם בבשר יש לא מעט סוכרים ותפוח אדמה הוא בכלל פצצת סוכרים.
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
לשיך סולימן
אז ככה
ראשית התכוונתי לחמשה אנשים רעבים. לא רק לארוחת ששי בערב אלא לכל השבת.
ובהמשך כל ההסברים שלך לגבי החמין הם 100% ומסתבר שאתה מומחה למזון מובחר ועל כך תודה על ההערות הבונות והנכונות שהוסיפו נופך וענין.
מבקש שמי שעושה השבת חמין לפי המתכון שישתף אותנו בתיאור האירוע
גידי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגדהון היכידי

אם התכוונת לכל השבת אז הכמות בהחלט סבירה.
&nbsp
עדיין לא הבנתי איך אני בודק שהמפלס יהיה 2 עד 3 ס"מ מתחת למוצרים.
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
שיח סלימאן היקר
קראתי את הכותרת להודעתי הקודמת אליך ובאמת שזו רק טעות סופר.
מתנצל.
לענין גובה הנוזלים אין מכשירי מדידה רק לפי העין עד שמכניסים לתנור ואוטמים
תודה
גידי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כנראה שלא הבהרתי מספיק טוב את שאלתי

ברור שלפי העין אבל איך אתה יכול לראות מה המפלס מתחת ליבשים ?
&nbsp
אין שום בעיה לראות מה המפלס של הנוזל מעל המוצרים בחמין או בכל תבשיל אחר אבל מתחתם ?
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
שיח סלימאן
הרי כל החמין אינו מקשה אחת.
כשרעייתי מבקשת שאגש למטבח לבדוק את החמין בעודו על הגז אם יש נוזלים במפלס נכון
אני מזיז מעט את השכבה העליונה הצידה ורואה את מיפלס הנוזל בסיר.
גידי
 

tzachy

New member
ה'מתכונים' שלי


1. אני משתמש במתכון פשוט להכנת צלי כתף בקר (בישול ארוך), אבל בגלל שלא מצאתי כרגע את הקישור, אני אדלג על המתכון (ש'בגדול' כולל בישול הנתח שלם, על גבי ירקות שורש) אבל, לטעמי לפחות, זה יוצא טעים מאוד... (אני לפעמים נוהג לשים שם גם ביצים שיוצאות כמו שתיארת).

2. עוד דבר שמתאים לחורף הוא מרק עגבניות (זה גם בריא בגלל הליקופן). הנה פוסט בבלוג שלי בישראבלוג שמכיל אחרי דברי מלל לא מעטים, את המתכון למרק העגבניות שאני מכין.
 
יאמי

גידי תודה על המתכון
זה נראה מעולה ואנסה את זה בשבת הקרובה.
שאלת צבע - אם אין בצל מטוגן היטב, ואין שקית תה, ואין דבש,
ואין סילאן ואין שום דבר שמיועד לתת את הצבע החום
אז איך הכל משחים כל כך יפה???
 

פריאל 12

New member
השהייה בחום למשך זמן כה רב (שעות)

עושה את העבודה.
אגב, גם אם משאירים את התבשיל על פלטה - יוצאת אותה תוצאה.
 

נעמי155

New member
גידי זה .נראה מצויין

אני רק רוצה להגיד לכם,שאני לא מוסיפה לא דבש ולא סילאן
וזה יוצא נפלא,שזוף לתפארת וטעים !
את החיטה אני מכניסה לשקית קוקי אחרי בישול קצרצר,מתבלת וומכניסה לסיר עם שאר המרכיבים.
כ 18 שעות והריח ממלא את כל הבית והוא מזמין במיוחד.
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
נעמי היקרה
את או מרוקאית או תימניה לפי התוספת של חיטה לחמין

סתאאאם. בהומור.
יש מלאן מתכונים והמון טעמים נפלאים לחמין בחורף
תודה
גידי
 

נעמי155

New member
למה סתאאאם?

הכל בסדר, ואכן, יש לי שורשים מרוקאיים כמו הסגנונות הרבים והמגוונים לחמין
 

tzachy

New member
כן,

וגם ברגע שאני רואה בתחזית שיש סיכוי לא נמוך לגשם, אני משתדל להימנע מרכיבה
(רוח גם משמעותית לרכיבה, כי אם היא נגדית ומספיק חזקה היא די מקשה (מנגד, בחזרה היא דווקא מקלה)).
 

tzachy

New member
נשארתי בבית

ובכיתי (בכי ויטואלי!) על מר גורלי והיותי רווק

סתאם, לא עשיתי משהו מיוחד השבת: נחתי, קראתי, סידרתי, גלשתי וכיו"ב.
 
למעלה