מבלים עם הילדים

een ogenblik

New member
מה זה אומר

שרק שליש שאלה לא ידעתי ("חג" בלבד מיועד לסוכות דווקא)?
כנראה שאני זקנה מדי לשאלות האלו, ושבגילי זה נחשב לידע כללי שכל אדם סביר יודע.

een ogenblik

New member
האמנם כל הכבוד?

יכול להיות, לא יודעת. אני חוששת שלא מגיע לי שום כבוד, כי עבור בני גילי זה אמור להיות ידע כללי נפוץ (וכן, יש הבדלים בין בני גילאים שונים בתחומי הידע הכללי שלהם).
שאלה 2 הייתה על שלושת שמות החג. חג סוכות וחג האסיף הם תשובות אינסטנקטיביות. תהיתי האם יש שם מיוחד לסוף תקופת הבציר, שאמורה להתרחש בסביבות החג, אך זה לא היה בכיוון. יוצא ששליש שאלה לא ידעתי.

דיון

האם אתם מציינים בביתכם את חג סוכות

האם אתם בונים סוכה

&nbsp
האם בילדותכם בניתם/שהיתם בסוכה במהלך החג

&nbsp
אילו קישוטים לסוכה זכורים לכם מילדותכם

הסוכות שלי

מוזר, אבל דווקא אין לי סבלנות לחג סוכות. אף פעם לא הצלחתי לחגוג אותו מאז שאני כאן.
בשנה שעבר או שזה היה לפני שנתיים, בנינו סוכר בתוך המחסן, שום סוכר פה לא היתה מחזיקה את הרוחות החזקות שיש לנו. אבל בפועל לא היינו שם בכלל, אפילו לא ארוחה אחת או סתם בשביל הכייף, אז...

בילדותי בקיבוץ בנינו סוכה, קישטנו אותה בקישוטי נייר וכל מיני דברים יבשים מהטבע, זה היה אחד החגים האהובים אלי, וגם את יום ההולדת שלי בתור ילדה לרוב חגגנו בסוכה. בקיבוץ את כל הארוחות אכלנו בסוכה, וכל ערב היה משהוא מיוחד שם. גם בסוכה של המבוגרים יש משהוא כל ערב, לדעתי עד היום. אולי בגלל זה, קשה לי ליצור את זה במשפחתי הקטנה.

חג שמח לכולם

שיגרמ

New member
כל כך מזדהה

גם אני קיבוצניקית במקור ובאמת היינו חוגגים בסוכה כל ערב/אחה"צ. עכשיו באנגליה אני לא ממש טורחת, במילא יהיה גשם
(למרות שעכשיו מזג אויר מדהים, אז אסור לי לקטר). נראה לי שגם אני עייפה מהפסטיבלים/מועדים של ראש השנה ואז יום כיפור. פשוט עוברים לסדר היום על החג הזה. גם אני ידעתי את כל התשובות חוץ מהשם השלישי וזה היה לי די טריוויאלי. אולי כי גדלתי בארץ.

באמת מזג אויר מדהים, אפילו אצלנו בסקוטלנד, שימשיך ככה.

אני שמחה שיש כאן מישהו עם עבר דומה לשלי. איזה כייף

Et tu Brute

New member
השנה אנחנו גרים בדירה שלא מאפשרת

בניית סוכה, אבל הכנו קישוטים. אני מקוה שבשלב כזה או אחר נגור בבית עם חצר שיאפשר לבנות סוכה. זה זכור לי כחג כיפי מהילדות וכשגרים בחו"ל, זה גם חג שמאפשר לחלוק עם חברים שאינם יהודים בצורה קלילה - מזמינים לארוחה בסוכה.

אני תמיד קינאתי בשכנים שיש להם סוכה שווה

סוכת נחלים, נדמה לי...
תמיד התחילו לבנות את הסוכה בצאת יום כיפור, זה היה משהו שחיכיתי לראות שהם מתחילים את הבנייה בערך יחד עם הריצה לפיצריה הקרובה לקנות פיצה ברגע שנפתחת

&nbsp
בבית לא ממש בנינו סוכה, היו כמה פעמים שהכנו סוכת סדינים- כלומר שהכל היה מסדינים ועשינו כמו אוהל וזוכרת שפעם אפילו היה לי אומץ וישנתי שם... כל שאר השנים עשו לי סוג של סוכה-אוהל בבית.
&nbsp
לשכן הדתי הייתה סוכה ואני זוכרת שפעם אחת הוא ביקש שאעזור לו להכין קישוטים לסוכה ואירח אותי בסוכה אבל מרוב שהייתי ביישנית ברחתי אחרי שהבאתי לו את הקישוטים.

חג סוכות שמח

קודם כל,
חייבת שוב להחמיא על הפינה המקסימה והמושקעת!!
&nbsp
סוכות הוא אחד החגים האהובים עלי ואפילו הקטנה שלי נולדה בסוכות...
בארץ זה חג מאוד משפחתי וכל השבוע הסוכה של ההורים שלי עמוסה מבקרים וזה כייף.
פה לא יכלנו לבנות סוכה אבל הבנות הכינו קישוטים והסלון שלנו הפך ל'סוכה' לתפארת.
&nbsp
חוצמזה הוזמנו בערב החג למפגש של ישראלים בסוכה של אחד מ3 הישראלים שגרים באזור שלנו. היה נחמד.
&nbsp
מחר דודה של האיש באה ונחגוג איתה יום הולדת.
בשימחת תורה אנחנו שוב מוזמנים,
כך שאיכשהו יוצא שלמרות המרחק מישראל ומיהדות - אנחנו בהחלט חוגגים :)

למעלה