פעילות גופנית וברכיים
אני בשנות ה-40 התעמלתי בעבר גם ברצף וגם בהספקות, ובשנים האחרונות אני מתעמלת באופן קבוע בשיעורי אינטרוולים שמורכבים מפעילות אירובית (קפיצות וכו') ותרגילי עיצוב (מתיחות) וכו'. ומידי פעם בפעם משתתפת גם בשיעורי פילאטיס. ב"ה, לכאורה, אין לי כל בעיות ספציפיות שדורשות טיפול מיידי, ולא כאבי ברכיים שמעידים על שיחקת סחוס סופית. אבל מחמת גילי, אני נזהרת לבצע תרגילים שיש בהם כדי לשחוק את הברכיים באופן מובהק ומיידי כמו תרגיל מספריים רגל על רצפה ורגל על מדרגה והחלפה ביניהן לסירוגין וכדו'. אבל כאשר מצבעים בשיעור תרגיל כושר שדורש כיפוף ברך בכריעה למשל, כמו תרגיל לאנג' (כמדומני שזה שמו) - בברך אחת כורעים עם שתי הברכיים אבל ברך אחת אמורה לגעת כמעט ברצפה והשניה רק מתכופפת לכריעה וכו', אני מרגישה שקשה לי לכופף ממש את הברך, כאילו שהיא נעולה, אבל ברור לי שאין לי נעילת ברכיים, אלא שאני מרגישה כאילו עמוס כבד מדי על הברך, וכך מרגישה גם בתרגיל שעומדים על ברכיים אפילו על מזרן או כרית (על רצפה נמנעת בכלל, כמובן) - כאילו פיקת הברך רכה מדי או אולי משופשפת מדי. זה כאילו לא נוח וכואב להישען על זה. וכך גם בכריעה שהעומס רב מדי עליה. איך עלי לנהוג בפעילות כזאת? האם פשוט לעשות רק ככל יכולתי עד שהעומס סביר, או להימנע מזה כלל. האם יש צורך גם להיבדק אצל אורטופד אם יש בעיה שאולי צריך לטפל בה וכו' בשביל דבר כזה?
המון תודה מראש וישר כוח!