נפרדים משנת 2014

annefan

New member
סדרות וסרטים

בראש הרשימה - Person of Interest. מסדרה של הפושע השבועי היא הפכה למלחמת עולם עתידני, שקרוב אלינו מאוד.
Once upon a Time, הסדרה המשפחתית שלנו. קצת איבדו את זה בעונה האחרונה, אבל סך הכל בסדר.
Agents of SHIELD - שיפור משמעותי מהעונה הקודמת. סוף החצי עונה היה מהפכה. יש למה לחכות.
Haven - היה ונשאר ה-Guilty pleasure שלי. עונה טובה, שנוגעת במיתולגיה של הייבן. קצת איטית לטעמי, אבל כיף. עוד עונה אחת וסיימנו.
Ascension - יש לי הרבה מה להגיד על הסדרה הזו. היה חזק, אבל היחס למין שם היה מזעזע בעיני.
Leftovers - ספור חזק, אבל אני לא אשרוד אם לא יתחילו הסברים...
&nbsp
לא מעט סדרות אחרות שכבר ראית את העונות הראשונות שלהן לא הצליחו לעניין אותי (Continuum, Falling Skies, Utopia, Defiance, Orphan Black), וגם עונות ראשונות שהתחלתי ולא תפסו אותי (Extant, Intruders).
&nbsp
סרטים - לא ראיתי הרבה השנה
שומרי הגלקסיה - מעולה
לוסי - זוועה.
ההוביט 2 - חביב.

Y. Welis

New member
נסה גם את ה-STRAIN. חזקה והמשכית (לפי טרילוגיה קיימת)

עוד סידרה סבירה (קצת נפילות בהתחלה בעונה 1, אבל משתפרת מאוד) - The Blacklist. עוד אחת (כמו קוברט אפיירז) בעיקבות 'אליאס' הזכורה לטוב, אבל באמת טובה.
&nbsp
הכוכב הגדול שם הוא לא ספיידר ה'כריתי' (פנים שמזכירות כריות..) אלא בעלה של. אדיר.

annefan

New member
באמת שכחתי את Blacklist

אני נהנה, אבל מעבר לספיידר אין שם הרבה.
אבדוק את Strain

מיכאל ג

New member
The strain בעייתית

זו סדרה עם מטרה נעלה - להחזיר את הערפדים חזרה לתחום האימה ולהפוך אותם למשהו כמה שיותר רחוק מהפוצים המנצנצים שהם היו בספרים של סטפני מאייר.
הבעייתיות היא בשני השלישים הראשונים של הסדרה. כדי שהאיום הערפדי יצליח להתפשט בזמן, רובן המכריע של הדמויות, ובעצם האנושות ככלל, צריכה להתנהג כמו אידיוטים. זה נהיה די מביך. זה משתפר בערך בפרק 8-9, אבל עד אז יש יותר מדי סצינות בסגנון:

[ביתם של בוב ואליס. בוב יורד במדרגות. העור שלו לבן. כל השיער שלו נשר. הציפורניים שלו ארוכות ושחורות. דם משפריץ לו מהעיניים. מחוש שיוצא מהפה שלו תקוע בצוואר של הבת הקטנה של בוב ואליס, אווה]
אליס: בוב, אתה בסדר? אתה לא נראה כל כך טוב. צריך אולי אקמול?
בוב: [עוזב את אווה, אוכל את אליס בהנאה, יוצא לרחוב לנשנש את העוברים ושבים]
קריינית טלויזיה: גל בלתי מוסבר של גופות עם סימני שיניים עליהם ואיברים פנימיים קרועים התגלה בעיר. זו בטח מלחמת כנופיות או משהו. השלטונות מודיעים שהדבר הכי טוב לעשות זה להתנהג כרגיל. צאו החוצה לבלות!

הפרטים הספיציפיים שונו, אבל זו בערך התחושה מהפרקים הראשונים.

Y. Welis

New member
סביר שיש כוונה בפער בין המציאות כמו שהיא ידועה לנו, הצופים

לבין זו שמדווחת ב-TV 'שם' - ליצור את הרושם שיש מגמת הסתרה; שהדברים האמיתיים מושתקים. עוד פשיעה סטנדרטית.
&nbsp
הרושם שנוצר דווקא ריאליסטי יותר (כמו גם גורלו של שון אסטין...) וחתרני. + הגזע החדש.
&nbsp
הבעיה הקבועה עם סדרות כאלה (ו'שרלוק'), שאף אחד שם לא מכיר את ההיסטוריה... כולם מופתעים שיש ערפדים.

avivs

New member
אם אהבת את גני הירח...

אז ההמשכים בכלל יפילו אותך.

annefan

New member
כן, זה נאמר פעמיים -שלוש פה בפורום

לא הייתי במצב לקרוא סדרה ארוכה כל כך באנגלית.
כבר כמה חודשים שאני יותר פנוי, אז נראה איפה זה משתלב השנה.

agamkedem

New member
ובכן

"מצרפי המקרים" של יואב בלום ו"שמיים שבורים" של קרן לנדסמן, כל אחד מהם מעולה בדרכו שלו. טרילוגיית "מגי האבקה" המבריקה, טרילוגיית "הרואים למרחק", טרילוגיית "החוק הראשון" (זה קצת מוגזם, ז'אנר הפנטזיה. למה כל יצירה חייבת להיות טרילוגיה, במקרה הטוב, או ספטולוגיה, במקרה הרע?), "קבצנים בספרד" של ננסי קרס.

ניימן3

New member
המו"לים דוחפים לזה שהכל יהיה טרילוגיות או סדרות.

הרבה יותר קל לשווק את זה ככה.

למעלה