סיכום שבועי

גם אני הייתי מתקשה להשקות לולא

הטפטפות ומחשב ההשקיה.
השקיה בכמויות מתאימות ובשעות קבועות היא חלק חשוב בהצלחה בגידול ירקות.
הערוגות שלי בתוך אדניות גדולות ולא על הקרקע (למרות שיש לי שטח מאוד גדול) גם בגלל שתערובת האדמה הקנויה יותר טובה וגם כדי למנוע כמה שאפשר עשבייה וכניסת מזיקים.
יש לי עוד הרבה ללמוד, אבל זה כל כך כיף וטעים!

bimbo.

New member
אופה יקרה, לימדת אותי נקודות חשובות בטיפול

בגינה.
בקרוב איישם מה שלמדתי ממך.

Sigal H

New member
קצת באיחור, אבל חדשות טובות תמיד מתקבלות, כן?

הטוב של השבוע:
אני מתאוששת! עוד לא חזרתי לרוץ בחלומות, אבל חזרתי לצייר במציאות, שזה לא פחות שווה
. עדיין יש כאבים חזקים, אבל הם ממוקדים יותר ברגליים, ושאר האזורים מתחילים להתאושש. זה מין אושר שכזה, לראות איך הפוטושופ מתמלא ברישומים ולהרגיש את העט ביד כאילו זה הוא תמיד היה שם. אבל מה שהכי נפלא, והכי לא ברור, הוא שהקנביס לאט לאט מחזיר את הגלגל אחורה והשרירים שלי מתאוששים (גם הליריקה והלמיקטל עשו זאת בזמנם, לתקופה מוגבלת אמנם. מעניין מה המכנה המשותף). כבר כמעט כל היום אני נושמת בכוחות עצמי (!!!) וכשאני מדברת (דבר שקורה הרבה יותר בימים אלו
) האוויר מספיק לכל המילים. על ההליכה אני עוד צריכה לעבוד, אבל זה קורה. זה קורה!

הפחות טוב של השבוע:
הכאבים עדיין חזקים מדי, שעות השינה שלי התבלגנו לגמרי והמוח שלי מטוגן. מחכה לתור לנוירולוג...

מאכל השבוע:
הממ... עוגיות שוקוצ'יפס שאחותי הכינה לי. היא אדירה!

ספר השבוע:
אני עדיין (חודש וחצי?) קוראת את "מוצא המינים" של דרווין. פשוט נמאס לי מהפרשנויות והוויכוחים והחלטתי לבדוק את הדברים בעצמי. כבד מאוד, אבל מעניין. והוא גם אחלה הסחת דעת בזמן טיפולים מעצבנים

דילגתי על כמה סעיפים, אז כפיצוי אזכיר לכם שוב כמה חיוכים: הגוף עובד! אני נושמת, מציירת, צוחקת, מצליחה לתרגל טיפטיפה יותר פיזיו' כדי להחזיק את כל אלה. לאט ובקטן, אבל מצטבר, ואני לוקחת הכל בזהירות כדי לא להגזים וליפול שוב. כל הצלחונת כזו ממלאה אותי בעוד אושר קטן.

אחרי-החגים שמח לכולם

סיגל

oritheartist

New member
סיגל, תוכלי לשתף אותנו ברישומים שאת עושה?

וגם בהתרשמויותייך מ"מוצא המינים". אני קראתי ניתוח מרתק על האבולוציה (ובמיוחד מול ה"בריאתנות") בספר של הביולוג ריצ'רד דוקינס. זה נתן לי מושג כמה מוצקה התיאוריה המדעית הזו וכיצד עם התפתחות המדע מאז שהגה אותה דרווין, היא קיבלה רק אישושים.
הוא מסביר יפה איך הטלת ספק בתיאוריית האבולוציה שלא בכלים מדעיים, כמוה לטעון (שוב, בלי שימוש בכלים מדעיים) שכוח המשיכה או כל תיאוריה מדעית יסודית אחרת היא שטויות.
אבל את תיאוריית האבולוציה אנשים מרשים לעצמם לתקוף מחוץ לשדה המדעי, רק כיוון שהיא מנוגדת למיתוסים דתיים.

בקיצור, נושא מרתק.

bimbo.

New member
אורי, עדיין מליונים בעולם אינם מקבלים את

תורתו של דרווין. רובם ככולם קנאי דת,(אולי חלק גם פחות קנאים), ורואים בתורה
זו פגיעה עמוקה בקודשי קודשיהם.

למעלה