פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול


הופ-הופ טרללה גדלתי בשנה!

אתמול לפני שנתיים ב30 לאוגוסט 2012 פתחתי לראשונה את פינת הבישול!
לא האמנתי שאתמיד עם הפינה לכל-כך הרבה זמן, ולא ציפיתי לכזאת הצלחה והענות של כל המשתתפים בפורום.
בתחילת הפינה היה לי מאוד קל להעלות מתכונים כל שבוע, לפעמים אפילו 2 או שלושה. היו לי ערמות של מתכונים שלא ידעתי מה לעשות איתם והפינה עזרה לי לעשות בהן סדר, להכין את הכל מחדש ולהחליט אם המתכון מוצלח ושווה לשתף ולהכין שנית או שלא. עם הזמן התדלדל לי המלאי והתחלתי לחפש מתכונים אחרים במגוון של אתרים וספרים. קרוב לוודאי שהייתי מזמן מפסיקה את הבישולים והפינה אילולא השיתופים וההשראה של כל משתתפי הפורום. תודה לכם.
בנוסף להעלאת הפינה השבועית, קיבלתי המון עזרה מאחורי הקלעים בלאגד ולהעלות את כל המתכונים שלי ושלכם לקובץ מסודר שהיה בסרגל הכלים (ושהקישור שלו נמצא אצלי בחתימה). אז עכשיו שאלה לי אליכם: האם אתם משתמשים בקובץ הזה? האם שווה להמשיך ולעדכן אותו?

כמו שכתבתי בפוסט נפרד, חזרתי לבשל אחרי שהייתי בחופשה. ההתחלה היתה קשה והיו כמה מתכונים חדשים שניסיתי שלא יצאו מוצלחים במיוחד. ההצלחה של השבוע היתה פסטה עם רוטב כרובית. להפתעתי הרבה אפילו האמצעי שבדרך כלל אוכל כרובית אבל מעקם את הפרצוף אכל שתי מנות וסיים את הכל!

אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי, מה אתם אוהבים בפינה, מה הייתם רוצים לשנות, או כל דבר אחר שאתם רוצים לשתף אותי, אם זה בהצלחות עם מתכונים או פאשלות (זה אף פעם לא קורה) או כל דבר אחר שעולה לכם לראש. וכרגיל מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
פסטה ברוטב כרובית

כשהסתכלתי על המתכון הזה קצת עיקמתי את האף בהתחלה ולא הייתי בטוחה שזה ייצא מוצלח. פסטה עם רוטב כרובית נשמע נפלא, אבל עם צימוקים? לא היה לי מה להפסיד ואני שמחה שהכנתי את זה. הכל חוסל בארוחה אחת!

המצרכים:
1 כרובית
1 בצל
4 כפות שמן
100 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים (או יותר לפי הצורך)
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית טימין
2 כפות צימוקים
מלח/פלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר חום או לפי הטעם (לא חובה)
חצי חבילת פסטה (בערך 250 גרם)

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים ולבשל בסיר מים רותחים כ4 דקות עד לריכוך. לסנן ולשמור את המים. ולהניח בצד.
2. לקצוץ בצל לקוביות.
3. לחמם שמן במחבת גדולה ולטגן קלות עד להזהבה של הבצל.
4. להוסיף את הכרובית ולטגן ביחד לדקה.
5. להוסיף את רסק העגבניות, מים, פפריקה, טימין, צימוקים ומלח. לערבב היטב ולכסות. לבשל ל20 דקות.
6. להוסיף עוד מלח ומים אם יש צורך. אפשר גם להוסיף כפית סוכר חום לפי הטעם במידה והרוטב חומצתי מידי לטעמכם.
7. לבשל את הפסטה לפי ההוראות על החבילה ולערבב עם הרוטב. להגיש חם.

 

mumfor4

New member
מזל טוב לפינה המקסימה

אני מאוד נהנית מהפינה שלך
בדיוק לפני שנתיים , יומיים לפני שהפינה נפתחה עברנו מגרמניה לבריטניה , הפורום הזה היה לי משענת ברגעים קשים .
ומצאתי שאני נותנת פורקן לקושי במטבחי הקט .
אז תודה לך מותק על המאמץ והשיתוף , לא משתמשת בקובץ אבל מציצה מדי פעם אם אני מחפשת מתכון שאני יודעת שהוא שם ...
הפסטה נראית מאוד מגרה !!!
 
יומולדת שמח פינה טעימה


אני מאוד אוהבת את הפינה. גם הרעיונות שלך וגם העזרה של הבנות, מעודדת אותי לבשל ולנסות עוד ועוד דברים. ואני מאותגרת מטבח, ואולי כבר לא?

בתור זאת שאוספת את המתכונים לקובץ, אני מאוד רוצה לשמוע אם זה שימושי. ומתנצלת, שמאז תחילת יולי לא הכנסתי את המתכונים בגלל חוסר זמן.
 

mumfor4

New member
סלואו קוקר

כשקניתי את סיר הבישול האיטי ליום הולדתי לפני שנתיים היו לי הרבה תוכניות לגביו בפועל הכנתי בו בדרך כלל בשבתות חמין מהביל כשהגשם דופק על החלון ורעמים וברקים מרעישים בחוץ.דווקא היום זרחה השמש ובכול זאת היו לי מלא סידורים , נתח בקר במשקל קילו וחצי והמון פטריות וחשבתי שזאת הזדמנות טובה לשדך אותם לסיר שלי . המצרכים ; 5 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות קילו פטריות שמפיניון , מניחה שגם פטריות אחרות יהיו מעולות נתח בקר זה join beef לא יודעת מה המקביל בעברית . תיבולית בקר או עוף 6 שיני שום שלמות שתי כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם כף רוזמרין יבש 2 כפות קורנפלור מחממים את הסיר לhigh לחצי שעה . מניחים את השמן, בצל , בשר , מסביב מסדרים את הפטריות מעל מוסיפים את התבלינים , את תיבולית הבקר מפוררים, ניתן לגלגל את הבשר בתוך התבלינים . לא מוסיפים מים !!! על חום גבוה שלוש שעות , ואז מנמיכים לחום נמוך , מוציאים החוצה חצי כוס מהנוזלים שנוצרו בסיר , מערבבים לתוכם את הקורנפלור ומחזירים לסיר . עוד שעה על נמוך ומוכן . אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה .

 

Mottek

New member
שמתי לב שהפינה מאוד שקטה לאחרונה...

ופחות אנשים מגיבים ומוסיפים מתכונים משלהם. בשבועות האחרונים הפינה יושבת מיותמת מספר ימים לפני שמישהו מעלה תגובה. אני לא יודעת אם זה בגלל הקיץ שמבלים פחות במטבח, אולי אנשים נמצאים יותר בחופשה או אולי אני לא מעלה מתכונים מספיק טובים או מגוונים לפינה. אז לשאלה שלי: האם אתם עדיין מעוניינים בפינה במתכונת הנוכחית? האם יש משהו שאני יכולה להוסיף או לשנות?
אני מאוד אמשמח לקבל תגובות והצעות כאן או בפרטי.
 

Sinophile

New member
מותק, אני מאמינה שזו חופשת הקיץ...

אנחנו מבלים הרבה ואוכלים בחוץ.
וחוץ מזה ש- 24/7 עם הילדים במשך חודשיים לא משאיר לי טיפת אנרגיה לבשל.
אני מבשלת באי חשק גדול את מה שהכי קל ומהיר... ומשתדלים גם לעשות הרבה BBQ (כך שאין מתכונים...).
מאמינה שעם פתיחת שנת הלימודים והגעתו של הסתיו/חורף הפינה תפרח שוב.
&nbsp
בכל מקרה, מנצלת את ההזדמנות לומר תודה
 

noaronen1

New member
מזל טוב לפינה המקסימה הזו!!!

אני מאוד אוהבת את הפינה שלך ומודה שבזכותך/השראתך ותורמות אחרות לפינה המשפחה הרוויחה חזרה שלי למטבח
ממש נמאס לי כל הזמן להכין את אותם המתכונים ועצם העובדה שאת בכל פעם מביאה רעיונות חדשים הרחיב את ההיצע אצלנו בארוחות וגם נתן לי השראה לנסות דברים חדשים עם הילדים ולהפסיק להיות כל כך זהירה במה שאני מכינה להם.
תודה על פינה מקסימה. אני כותבת ומגיבה קצת פחות לא בגלל שלא מעניין פה אלא פשוט בגלל החופש - ילדים, נסיעה, עייפות של ג'טלג...
 

noaronen1

New member
רעיון בעקבות סלט הפירות שהכנתי כרגע לילדים והוא ה- favorite

מה עם שרשור המתכון שהילדים שלכם הכי אוהבים
או המתכון המנצח שאתם תמיד מכינים לאירוח
עוגת היומולדת הכי שווה למסיבות יום הולדת
או המתכון המנצח כשלא בא לכם להכין ארוחת בוקר
או מתכון הפינוק לשבת או ראשון בבוקר...
או ה- snack המנצח כשהילדים חוזרים מבית ספר
lunch box כבר עשינו מיליון פעמים אז אפשר לוותר לעת עתה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

noaronen1

New member
ואם אני כבר כאן...אז הנה סלט הפירות המנצח כשהם חוזרים מבי"ס

ל-שלושה ילדים
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
1 בננה חתוכה לקוביות
2 תותים לכל ילד חתוכים לקוביות
אפשר גם שזיף
כל פרי אני חותכת ומחלקת ישר לצלוחיות
מפזרת למעלה קצת מיני שוקולד צ'יפס, או רגילים (באמת קמצוץ) משהו כמו כפית לצלוחית
סחיטה קטנה של דבש (משהו כמו 1/4 כפית לכל צלוחית)
אפשר גם צימוקים או אגוזים אבל הילדים שלי לא אוהבים לא את זה ולא את זה
כל ילד כבר מערבב את הכל בצלוחית שלו (ככה אני חוסכת לעצמי לשטוף קערה גדולה)
הילדים מאוד אוהבים כשאני מכינה את זה וגם החברים שבאים אלינו תמיד רוצים עוד!
&nbsp
 
הופ הופ טרללה, גדלתי בשנה


אני מאוד אוהבת את הפינה שלך. בזכותה הכנסתי כמה וכמה מנות חדשות לתפריט הקבוע שלי.
הייתי שמחה לראות יותר מתכוני בשר (בעיקר בקר) ודגים.

השבוע הכנתי 2 מנות אירוח.
הראשונה מנת אורז חגיגית שאני מכינה בעיקר בחגים, אבל נורא התחשק לי פתאום לאכול אותה בשבת בצהריים.
באופן עקרוני זו מנה של 2 סוגי אורז, אבל זה לא חובה (זו פשוט מנה יפיפה להגשה וטעימה מאוד).
להכין כוס אורז שחור (או אורז פרא), וכוס אורז לבן. כדי לתת לאורז השחור להתקרר קצת, אחרת הוא צובע את האורז הלבן בסגול (שזה גם יפה).
במחבת עם מעט שמן (איזה שאוהבים), לטגן בצל (לחתוך אך שאוהבים), פרוסות פטריות (כמה ואיזה סוג שאוהבים). אחרי שהבצל והפטריות טוגנו, לכבות את האש, להוסיף חמוציות מיובשות, לערבב כמה דקות (לא להדליק את האש כי החמוציות ישרפו), ולשפוך מעל האורז. לערבב את הכל ביחד, ואפשר לקשט מעל בעלי אורגולה או פטרוזליה.
אפשר ורצוי להוסיף כל מיני גרעינים - חמניות, דלעת, צנוברים, מה שאוהבים, רק מוסיף למנה.

המנה השנייה היא אפטרייזר, אני מכינה לאורחים, כי זו המנה הכי טעימה, מגרה ומניאקית בעולם וכשמה כן היא - best artichoke dip EVER
המנה באמריקאית, אז תתרגמו למידות המתאימות לארץ שלכם.
10oz cream cheese (השתמשתי בחצי מיכל קטן)
10oz sour cream ( השתמשתי בחצי מיכל קטן)
35oz parmazan cheese graded
artichoke hearts (קניתי קפואים, אידיתי אותם, וחתכתי אותם גס).

לערבב את הכל, לשטח בתבנית ולאפות על חום 375 פרנהייט 35 דקות
להגיד ליד צ'יפס תירס כדי לנגב, וכדי לאכול בערך שעתיים לפני האוכל עצמו כי זה ממלא מאוד.
חברה שלי הכינה עם תרד ולא ארטישוק, יוצא מעולה!
חברה אחרת שלי הוסיפה חתיכות בייקון, לדעתי זה גורע אבל התגובות היו נלהבות.
 

Mottek

New member
אני לא מבשלת בשר

וכאן אני צריכה את העזרה של שאר המשתתפים שישתפו במתכונים שלהם.
אני לא נוגעת בבשר והמקסימום שאני בדרך כלל עושה זה להכניס נקניקיות לתוך סיר של מים רותחים.... בעלי לעומת זאת כן מכין כל מיני דברים עם בשר, אבל הוא מבשל לפי הרגש ואין לו מידות מדוייקות. פעם אחת הוא הכין רוטב ממש טעים אז ביקשתי שיכין את זה עוד פעם והפעם ארשום את המתכון בזמן שהוא מבשל. זה לא הצליח. הרוטב יצא ממש דוחה וזקרנו את זה.
בכל מקרה, תודה על המתכונים ועל השיתופים. אני תמיד נהנית לקרוא אותך.
 

noaronen1

New member
עזרה עם פילה טילפיה קפוא

אז ככה, קניתי טילפיה והאמת לא אהבתי את הטעם שלו ובעלי הלך לקנות אוכל ל- BBQ בשבוע שעבר והביא את אותה שקית בדיוק כי התחשק לו דג.
עכשיו אני תקועה עם שתי שקיות ומחפשת רעיונות להכין תבשיל/ים שיהיו טעימים וקצת לנטרל את הטעם החזק (של הים?).
אם יש לכם/ן מתכון להכין fish tacos הכוונה להכין את הדג שיצא טעים בטאקוס עוד יותר טוב!
 

Boston Guy

New member
טילפיה הוא דג אגמים, לא דג ים

הוא בן דוד של אמנון הכינרת - ואני אישית לא נוגע בו.
רוב הדגים האלו שנמכרים בארה"ב מגיעים מחוות גידול באינדונזיה או סין, שם הם מגודלים בבריכות דגים צפופות ומטונפות ומואבסים בהשד יודע איזה אוכל מלאכותי...
אנחנו לא אוכלים הרבה דגים אבל מה שאנחנו כבר מכניסים הביתה זה רק wild caught ממקורות שאנחנו סומכים עליהם.
לא נוגע ב farm raised, לא נוגע בדג שהוסיפו לו צבע (רוב הסלמון שנמכר בארה"ב).
 

noaronen1

New member
הצליח לי - Fish Tacos

לקחתי את הדג שעתיים לפני ושמתי אותו במרינדה עם שמן זית, שום כתוש ופטרוזיליה. נראה לי שזה שהוא עמד בזה הוציא כל מיני טעמים שלא טעימים לי.
אז במחבת טיגנתי בשמן זית בצל ופלפלים, הוספתי את הדג, כמון, צ'ילי חריף, מלח ופלפל ויצא ממש מעולה. שמנו מעל את כל יתר הקומפוננטים של taco night - זה הולך טוב עם רוטב סלסה בטעם אננס או מנגו.
 

alphadelta

New member
לא בטוחה לגבי הפשרה. אבל...

אנחנו מנסים לקנות רק דג שנתפס בטבע. וטרי. אז לא יודעת לגבי קפוא. מתכון. להשרות במיץ לימון לכמה שעות לפני הבישול. זה מוציא את הטעם הדגי. לאפות את הדג מרוח בשמן זית מעורבב עם תבלינים בחום גבוה. מוכן כשנפרד בקלות.
 
למעלה