שירשור כתבות מהתקשורת

גרמושקה=הרמוניקה קטנה. ומהי הרמוניקה? מפוחית פה!

הכל נמצא בוויקיפדיה. ראה ערך מפוחית פה.
השם הלועזי של מפוחית פה הוא הרמוניקה.
השם הלועזי של מפוחון הוא אקורדיאון. כשמעתיקים מוויקי רק מה שנוח ולא את כל מה שכתוב, זו אמת חלקית.
 

החתולית

New member
כמו שכתבת, הכל נמצא בויקיפדיה

"אקוֹרדיוֹן (בעברית: מַפּוּחוֹן (לעתים גרמושקה) הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המפוח.
&nbsp
https://he.wikipedia.org/wiki/אקורדיון
&nbsp
השם העברי של האקורדיאון מסביר את הקשר למילה הרוסית גרמושקה.
&nbsp
דרך אגב, תכניות הגשה הנדסיות מכונות גרמושקה, משום שהן מקופלות כמו אקורדיאון.
&nbsp
שורה תחתונה: גרמושקה היא מפוחית וגם אקורדיאון.
 

מיתר44

New member
גרמושקה = הרמוניקה קטנה = אקורדיאון ומפוחית פה

המקור רוסי. גרמושקה בהשאלה - מפת הגשה של נדלן. (הכל מצוי הוויקיפדיה).
 

erezavn

New member
ביקורת קוטלת על פטאט בוואלה

יותר מדי דיווחים על צ'יפס רופס, גם כאן בפורום וכעת גם בוואלה...
זה יפה שהבעלים הגיב כאן וכנראה שאכן יש כוונות להגיש צ'יפס פריך בחוץ ונימוח בפנים, אבל לנוכח ריבוי הדיווחים הלא טובים, נראה שיישום הכוונות לא קורה בפועל. אולי צריך להדריך את העובדים וללמד אותם לעשות צ'יפס כמו שצריך.

http://food.walla.co.il/item/3046173
 

החתולית

New member
כנראה שיש בארץ זנים שמתאימים לצ'יפס

אחרת לא היו מגישים צ'יפס טוב גם במקומות אחרים.
 

החתולית

New member
סימונה מאשדוד מאכילה את הבלגים חומוס עם כמהין

שלמה פפירבלט בהארץ, על סימונה אל-חרר והמסעדה שלה בבריסל, בה היא מאכילה את הבלגים תפריט משנה של מנות ים תיכוניות - מגרביות.
&nbsp
http://www.haaretz.co.il/food/1.3903712
 

החתולית

New member
דר' שקשוקה מגיע לשדרות רוטשילד?

בוואלה אוכל מספרים על כך שבינו גבסו - ד"ר שקשוקה, מנהל מגעים מתקדמים לרכישת החלל בו פעלה מסעדת שולחן בשדרות רוטשילד.
&nbsp
http://food.walla.co.il/item/3046458
 

מיתר44

New member
שקשוקה = אוכל של בוקר הכי קל להכנה

יותר קל מלהכין צ'יפס כהלכתו, יותר פשוט מלהכין חומוס או פלאפל.
שקשוקה היא אפילו לא אוכל רחוב מכיוון שהכי נכון לאכול אותה ישר מהמחבת
החמה בלווית....לחם לבן טרי עם תוך רך, או פיתה איכותית לספיגת רוטב העגבניות.
שורה תחתונה: אותי בבקשה לא לספור כלקוח פוטנציאלי.
 

החתולית

New member
הכל נכון ובכל זאת...

לא כולם מצליחים להכין שקשוקה טובה.
ישבתי פעם בבראנץ' במסעדה מוכרת, וקיבלתי שקשוקה עם חלבונים שהתקשו כבר (ומה שווה שקשוקה בלי חלבון נוזלי?). בהזדמנות אחרת ובמקום אחר קיבלתי שקשוקה שמישהו במטבח שכח לתבל, ועוד.
&nbsp
&nbsp
 

מיתר44

New member
האם יש פה מישהו שלא מכיר את דיויד לייבוביץ'?

שלמקרא הפוסטים שלו הקנאה (והגעגוע) גואים בקרבי.
הפעם הוא כותב על תופעת הוויב - בתי קפה המגישים (הידד) קפה אמיתי. בפריז.
עוד בכתבה על לחם, ולא רק הבאגט שבלעדיו אי-אפשר.
שבה את לבי המשפט "יש אנשים שלא מסוגלים לשבת לארוחה אם אין לידם לחם"
מתוודה - אני אחד מאלו. (תמצאו אותי אוכל אבטיח עם גבינה מלוחה ופרוסת לחם).
הנה קישור. תהנו.
http://www.davidlebovitz.com/ten-belles-bread-paris-bakery-boulangerie/
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני...


אבל אני לא קהל היעד שלו, כך שזה לא ממש מפתיע.
למען האמת אני גם לא מאלה שאוכלים הכול עם לחם, להפך, גדלתי במשפחה שבה לעולם לא היה סתם כך לחם על השולחן. לחם זה לכריכים. סעודה אמיתית אוכלים בצלחת ויש די פחממות על השולחן...
 

Gרר

New member
בשבילי לחם זה גם לרטבים

לפעמים אם הרוטב ממש טוב והלחם משובח אני מוכן.לותר על יתר המנה ורק לנגב את הרוטב.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון עבורי רק במסעדות (וגם אז לעתים יחסית נדירות)

 
למעלה