שירשור כתבות מהתקשורת

Gרר

New member
אני דווקא כן הייתי מזמין אותו בשמחה

אני בטוח שבחיים הוא הרבה יותר נגיש ופחות חפרן מאיך שהוא בטלביזיה ודווקא נראה לי נחמד להזמין אותו פנימה ולקשקש איתו קצת על אוכל ואז לשחרר אותו ללקוח הבא

החתולית

New member
עושים שינויים רבים בפורמט

בגלל אחוזי הצפייה הנמוכים שהיו לפורמט הישראלי הקודם. מנסים להיות יותר נאמנים למקור הבריטי שהוא מצויין ומעניין לטעמי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה את המקור, וגם בהפקה המקומית צפיתי חלקית בפרק הראשון

תוכלי לכתוב בקצרה מה ההבדלים העיקריים ומה גורם לפורמט הבריטי להיות מצוין ומעניין?

ההיפך הוא הנכון

כלומר, מה גורם לרימייק לקחת פורמט טוב ולהפוך אותו לשעמום אינסופי.

למען האמת, צפיתי בערך בשעה עם זפזופים בגרסה הישראלית והספיק לי. היא סובלת מהרעות החולות הרגילות של שעשועוני ריאליטי ישראלים המבוססים על פורמטים מחו"ל: קודם כל, מה שלוקח לבריטים ואמריקאים 45 דקות ייקח פה שני ספיישלים של שעתיים, לא כולל הדחה. יש קרדיט לעורך, אבל לא נראה שהוא עובד יותר מדי. האורך האינסופי גורם לכך שצריך למלא את הזמן - המון קשקשת שחוזרת על עצמה, במקום ביקורות ענייניות של משפט שניים יש שיחות שלמות שבהן כל שופט רק מנסה להתבלט ולהציג את האגו שלו לראווה, ויותר מדי פוקוס על הגיגיהם הלא מעניינים של המתמודדים. אם היו מקצרים, הרוב היה נחסך מאיתנו.
רעות נוספות בתחום: הצעקנות והווליום הגבוה בהפקות ישראליות, המוזיקה המעצבנת שחוזרת על עצמה שוב ושוב בכל תוכנית (במיוחד בסצנות עלק "משעשעות"), ההנחיה שנופלת בידי סלב כזה או אחר עם אפס זיקה לתחום המדובר וכישורי הנחיה כשל פלקט... להמשיך?

הגרסה הבריטית לא מבזבזת זמן, היא קלילה, מתגלגלת לדרך, מכניסה הומור ומידע קונקרטי, נמנעת מבימוי אינטריגות שלא קיימות או מסחיטת סיפורי חיים "סוחטי דמעות" וצהובים, והשיפוט ענייני, על סמך כישרון בלבד, ונטול "ספיישלי החזרה" מעיקים למיניהם. פשוט ולעניין.

החתולית

New member
בדיוק כך

כל הפורמטים המוצלחים בתחום תכניות הריאלטי אוכל (מאסטרשף, משחקי השף, בואו לבשל איתי וגם בייק אוף), נהרסו בישראל.

pix37

New member
העונה הראשונה של מאסטרשף היתה פחות או יותר כזו

זו היתה תוכנית שעסקה בעיקר בבישול ופחות בחרטוטים וסיפורים טרגיים ("לכל מנה יש סיפור") וכאן היה הקסם שלה. אנשים שהתחרו על סמך כשרונם ולא על סמך טרגדיות אישיות ושיוכים עדתיים (במגבלות ישראל)

בעונות שאחרי לאור ההצלחה הגדולה - הם פשוט הרסו את הפורמט וחיסלו את התוכנית

החתולית

New member
לא נשארה נאמנה לפורמט כלל

בפורמט המקורי בכל תכנית היו 4 ארוחות. בפורמט הישראלי, מתחו כל קבוצה ל- 5 תכניות ארוכות ומייגעות.

לא בטוחה

אני חושבת שגם במקור היו חלק ככה וחלק ככה
חלק שכל פרק היה אירוח של אדם אחד והיו פרקים שכל הארוחות היו בפרק אחד.....

החתולית

New member
נכון, בפורמט הבריטי המקורי של CHANNEL 4

זה השתנה מעונה לעונה. העונות ששודרו בארץ, היו בעיקר אלה בהן בכל תכנית היו 4-5 אירוחים.
&nbsp
בפורמט הבריטי זה השתנה בין הפורמט הארוך ששודר בשעות היום לבין הפורמט הקצר ששודר בערב.
&nbsp
בארץ שידרו בערב את הפורמט הארוך.

מיכאל ג

New member
על מה את מדברת?

לפני שהיתה הגרסה הישראלית שודרה התוכנית הבריטית בערוץ אחד וצפיתי בה אז וגם שם היתה ארוחה אחת כל תוכנית. היה איזה הבדל שאני לא בדיוק זוכר בדרך בה חילקו ציונים בתוכנית האחרונה (לא הראו לך את הציונים של הארוחה הזו, כדי לא להרוס את המתח להכרזה על המנצח הסופי) אבל מעבר לזה (והעובדה שהבישול בגרסה הבריטית הרבה יותר מגוון) זה היה די זהה.

Nרב

New member
היו הרבה עונות ושינויים וכל מיני ספיישלים.

סביר שכאן שידרו את כל הואריאציות - עונת "רגילים" שבה 5 תכניות הציגו כ"א כל חבר מהקבוצה; עונת סלבס שהבה בכל תכנית הציגו את כל בישולי כל חברי הקבוצה.
מדובר ב- 30 עונות ו - 1364 פרקים!!!
תנוח דעתכם
https://en.wikipedia.org/wiki/Come_Dine_with_Me

trilliane

Well-known member
מנהל
"משחקי השף" היא פורמט ישראלי... (ולדעתי היא הייתה אחלה)

עדיין בלתי אפשרית לצפייה עבורי

למה פרקים בישראל חייבים להיות לפחות 90 דקות, כשהבריטיש בייק אוף הוא 60? מה הקשר בין מירי בוהדנה לתוכנית בישול?
אגב, זה לא רק האורך המטורף של הפרקים בארץ, אלא שגם לכל עונה יש יותר פרקים מהמקבילה בחו"ל שמתקתקת אותה - ושם אין "ספיישלי הדחה" שנמתחים עד אין קץ לאורך שעה וחצי עד שלוש: יש פרק, בסוף הדחה, יאללה וזהו.

קחו לדוגמא את הישרדות: המקור האמריקאי - כ-45 דקות לפרק, כ-15-16 פרקים לעונה. בישראל הפרקים הם 90 דקות (או יותר), ולא פעם מעל 30 פרקים לעונה. למי יש סבלנות לזה, כשגם בגרסה המקורית זה יותר תוכנית של "נקליט ונריץ את החלקים המשעממים מהר"?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה כבר עניין של טעם; אבל אי אפשר לומר ש"הרסו" את הפורמט...

הם יצרו אותו, לטוב ולרע. בעיניי הפורמט טוב ונהניתי מהתכנית בשתי עונותיה.

אני לא אוהבת תכניות ריאליטי, כלומר כאלה שבאמת מנסות לחקות את המציאות
ולעקוב אחרי מתמודדים 24/7 או קרוב לכך (ולכן מעולם לא צפיתי ב"הישרדות", למשל). אין לי בעיה עקרונית עם תחרויות כישרונות למיניהן (שבעיניי זה עוול להכליל אותן תחת מטריית "ריאליטי", הן לא שונות בהרבה מתחרויות ספורט, במידה רבה) אם כי גם אז אני לא צופה בכולן, רק במעט שמעניינות אותי.

אני חושבת שב"משחקי השף" עשויה טוב ושמירי בוהדנה מנחה סבבה, מה הבעיה? היא לא שם על תקן סמכות מקצועית, לשם כך יש שלושה שפים. הפרקים לא ארוכים בטירוף (אני צופה בהם באתר "רשת", כמעט ללא פרסומות, ולא בשידור בטלוויזיה) ואין "ספיישל הדחה"; בסוף כל תכנית משתתף או שניים עוזבים, עד הגמר.

אין שום מציאות בהישרדות

זה שעשועון, תכלס. עם הפקה יותר מורכבת, אבל שעשועון. כמו המירוץ למיליון. בשתי האפשרויות אין פה שום סיטואציה מציאותית וריאלית.

לא אמרתי שהרסו את הפורמט שהם יצרו, אלא שזה לדעתי האישית משעמם ונמתח מדי לצפייה. באורך הפרקים התייחסתי לאורך נטול פרסומות - גם אז מדובר באורך של 50 עד 100 אחוז יותר משל פרק רגיל בתוכניות כאלו בחו"ל, וביחד עם העובדה שיש הרבה יותר פרקים, זה מייגע לטעמי, מה גם שהתוכניות לא כאלו מעניינות אותי מלכתחילה...

אבל כבר עברנו לדון על טלוויזיה, וזה לא ממש נושא הפורום...

למעלה