קראתי ואני לא מסכימה. אני חושבת שהביקורות שלו ענייניות
אין ספק שהביקורת הזו שלילית ברובה, אבל ממש לא "רוע צרוף". זו ביקורת של אדם שביקר במסעדה ורוב המנות שאכל היו בעיניו ברמה נמוכה (בין אם בשילוב הרכיבים ובין אם בהכנה עצמה) ובתמחור יקר ומדי ולא מוצדק.
אכן, הוא לא חסך במילים קשות ובהאשמות נוקבות. כשהוא מאוד לא מרוצה הוא מאוד לא מרוצה... אבל הוא לא מקלל ולא משתלח אלא כותב ביקורות מנומקות ומוסברות (ואפילו לא ציין שמות). אפשר לא להסכים איתו ולטעון שהוא לא מבין דבר וחצי דבר, שיהיה; אבל אין בביקורת שלו שום דבר לא לגיטימי. לא בזאת שקראתי עכשיו (שלא מצאתי בה שום עילגות או שגיאות לשוניות, אבל אולי עברה עריכה/הגהה בינתיים).
כששגיא כהן כותב ביקורות רעות ומתבשם בקטלניותן, אני לא רואה אנשים משתלחים בו ומאשימים אותו ברוע. אין לי מושג מה יש לרוב גולשי הפורום זה דווקא נגד ניב גלבוע (זו תעלומה בעיניי), אבל בעיניי הביקורת סבירה בהחלט. אם זו החוויה שלו מהמסעדה, שלילית ככל שתהיה, זכותו לכתוב אותה.
אם השפית (שאגב, זכורה לי במעומעם כסוג של "סופ נאצי" מדברים שקראתי/שמעתי) לא מסוגלת לספוג ביקורת שלילית בלי להשתלח ולקלל, זה מעיד עליה ולא עליו. במקום לתת לביקורת לחלוף היא עושה לעצמה נזק ומחרבת את יחסי הציבור שלה במו ידיה.