שירשור כתבות מהתקשורת

Nרב

New member
מה זאת המלחמה הזאת בין ניב גלבוע לאואזיס, ממש

https://www.facebook.com/nivgilboa1...088195667636/1438602992849477/?type=3&theater

Niv Gilboa ניב גלבוע
14 hrs ·
אני כבר כמעט עשור מבקר מסעדות לטוב ולרע. מעולם לא נתקלתי בקללות/איומים כמו שהתקבלו מהגברת ממסעדת אואזיס. היא כתבה לי אינספור הודעות אישיות ופומביות, שאני שמן ודוחה, בן זונה ואפס. בעמוד שלה היא כותבת fuck you ועוד ועוד. נדהמתי מכמות הקללות שעלו ונמחקו אחר כמה שעות...
20 אלף אנשים כבר קראו את הבלוג היום. הגיבו ואמרו את דעתם. ולאלו שפיספסו את הקללות של הגברת, שכתבה ואחרי כמה שעות מחקה - הנה דוגמא... אני עדיין מחכה לתגובה עניינית על האוכל המזעזע שלה והמחיר המופקע. זה כנראה לא יגיע. ולמי שעדיין לא קרא את הבלוג... אתם מוזמנים - ככה עובדים עליכם במסעדות בתל אביב. חוסר הבנה ושרלטנות: זוהי מסעדת אואזיס."

sweetdreams

New member
הדברים האלה תמיד מזיקים יותר למסעדה מאשר למבקר

אני לא יודעת מהם פרטי הסיפור, אבל כל מקרי ההתכתשות בין מסעדות למבקרים תמיד גורמים לי לחשוד יותר במסעדה, במיוחד אם המבקר נתפס בעיניי כבנאדם סביר.
אני לא נכנסת למבנה האישיות המדוקדק של ניב גלבוע או של ביצה עלומה, וגם דעתי עליהם כמבקרים לא מאוד רלוונטית במקרים אילו. בסה״כ שניהם נתפסים בעיניי כאנשים סבירים, שחווים חוויה ומדווחים עליה כפי שראו אותה. בין אם אני מסכימה עם דעתם, ובין אם לא.
כשמבקרים כאלה מדווחים על התנהלות כזו של מסעדות מולם, זה בהחלט גורם לי להרים גבה, ולתמוה מי לעזאזל הבנאדם שמנהל את המסעדות האילו? שום ביקורת, רעה ככל שתהיה, לא עושה נזק תדמיתי כמו התנהגות כזו.

pix37

New member
אחת לכמה זמן יש התכתשות כזו

ולרוב שני הצדדים מרוויחים ממנה פרסום שלילי בשפע.

אני לא זוכר מתי מישהו ניצח בקרב כזה - אולי הפעם שרפי אדר פורר את הביקורת של אורן מג'ר שכתב פוסט סוחט דמעות על איך הוא גורש מפרונטו כאשר רפי אדר הוכיח שלמבקר פשוט לא היה מושג על מה שהוא כתב וכי התנהלותו שלו כמנהל המסעדה היתה סבירה באותן הנסיבות.

אני מעריך כי בעולם של שבירת הכללים בו אנו חיים התופעה תלך ותתגבר.

החתולית

New member
קראת את הביקורת שלו?

באחד הדיונים עליה, מישהו כתב שניב גלבוע לא הבין שלפני שאוהבים אוכל, צריך לאהוב בני אדם.

הביקורת הזאת נכתבה כדי לפגוע, כדי לגרור תגובות וכדי לעורר פולמוס. רימה אולברה טעתה כשהגיבה בבוטות לא עניינית, אבל אני יכולה להבין אותה. הביקורת עילגת ורצופת שגיאות לשון ותחביר, חוסר דיוקים ורוע צרוף.

אני תוהה אם הסמיכות לביקורת של אבי אפרתי על אואזיס היא מקרית בלבד.
בכל מקרה, נראה שמה שקורה כעת, זה בדיוק מה שניב גלבוע רוצה, ולא בפעם הראשונה.

Nרב

New member
קראתי חלקית (אין לי סבלנות לעודף מלים) ואנחנו יודעים הרי שלא

חסרות ביקורות פוגעניות ורעות מכל מיני סוגים. לדעתי זה לא מצדיק תגובה כזאת, אני מסכימה שזה פוגע בתדמית המסעדה, אולי השפית רוצה להצטייר כמישהי שמעניין לדבר עליה ....

החתולית

New member
מהכרותי המעטה מאד איתה, ממש לא

היא מאמינה בדרך שלה, עובדת קשה ואני מאד מכבדת אותה.
&nbsp
כנראה שקראה את הביוקרת או קראו לה אותה, והיא הגיבה מהבטן. לא תמיד מצליחים לספור עד 10 ולנשום עמוק.
&nbsp
אני לא מצדיקה, אבל יכולה להבין תגובה בוטה כזו, כאשר מישהו משתלח בך כפי שהוא השתלח בה.

sweetdreams

New member
לפי דעתי זה מאוד לא מקצועי, ומעיד יותר עליה מאשר עליו

אנשים כבר מכירים את ניב גלבוע, ויודעים לתת את הטון הנכון לדברים שלו.
אנשים לא מכירים את רימה מעבר לתגובות האלה. אולי אם ככה היא מגיבה למבקר, היא תגיב ככה גם ללקוח לא מרוצה שיכתוב עליה ביקורת?
אם היא לא מצליחה לנשום עמוק ולהגיב בצורה שקולה אז זה באמת חבל, כי לדעתי זה רק תירוץ, והנזק שהיא עושה לעצמה חמור מהנזק של הביקורת שהיא קיבלה.

החתולית

New member
אבל כל אלה לא שייכים ליכולותיה כטבחית

או כשפית.
&nbsp
כלי העבודה של מבקר הן המילים שלו והידע שלו. כלי העבודה של טבחית ושפית הם אחרים.

sweetdreams

New member
אלה קשורים ליכולותיה כנותנת שירות

כבעלת מסעדה, היא לא רק מבשלת במטבח, וזה הכל. היא מתפרנסת ממתן שירות ללקוחות, והיא צריכה לדעת להתייחס אליהם כראוי, גם ללא מרוצים מבניהם.
אם היא לא מסוגלת, ורואה עצמה כטבחית נטו, אז שיהיה לה מנהל מסעדה שיעשה את זה עבורה, ושתשאיר לו את כל ההתעסקות בדבר. אבל השתלחויות כאלו ברשת הן לא לעניין ולא מקצועיות.

Gרר

New member
עד כמה שאני זוכר

בן הזוג שלה מתעסק בכל הקשור לניהול של המסעדה.
בכל הקשור בלעצור את התגובות שלה בזמן כנראה שהוא לא עושה עבודה טובה.

dani666

New member
קראתי את הביקורת - היכן היא "עילגת ורצופת שגיאות...

...לשון ותחביר, חוסר דיוקים ורוע צרוף" ?

trilliane

Well-known member
מנהל
כמו? גם אני לא מבינה את התלונה. אולי עברה עריכה/הגהה בינתיים

כי לא מצאתי בה שום בעיה מיוחדת מבחינה לשונית (מלבד דקויות קטנות כמו הקפדה על כללי כתיב חסר ניקוד וכיו"ב, לא משהו שצד את העין לאדם ממוצע שאינו עורך לשון).

זה הקישור שקראתי והעברית בו בסדר גמור:
http://www.nivgilboa.co.il/?p=3072

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב טעויות בעברית (לכאורה) מגיבה בשם שולי כתבה לו שם

את המשפט האירוני "עט נוטפת רעל ולא מעט טעויות בעברית".

אולי זה מסביר הכול...

אני רק שאלה,ניב גלבוע בכלל מבין באוכל כדי לבקר בתי אוכל?!

ממה לא !!
(למרות שזה לא בהכרח תנאי לתפקיד.....)

הוא אפילו לא דחק'ה.

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי ואני לא מסכימה. אני חושבת שהביקורות שלו ענייניות

אין ספק שהביקורת הזו שלילית ברובה, אבל ממש לא "רוע צרוף". זו ביקורת של אדם שביקר במסעדה ורוב המנות שאכל היו בעיניו ברמה נמוכה (בין אם בשילוב הרכיבים ובין אם בהכנה עצמה) ובתמחור יקר ומדי ולא מוצדק.

אכן, הוא לא חסך במילים קשות ובהאשמות נוקבות. כשהוא מאוד לא מרוצה הוא מאוד לא מרוצה... אבל הוא לא מקלל ולא משתלח אלא כותב ביקורות מנומקות ומוסברות (ואפילו לא ציין שמות). אפשר לא להסכים איתו ולטעון שהוא לא מבין דבר וחצי דבר, שיהיה; אבל אין בביקורת שלו שום דבר לא לגיטימי. לא בזאת שקראתי עכשיו (שלא מצאתי בה שום עילגות או שגיאות לשוניות, אבל אולי עברה עריכה/הגהה בינתיים).

כששגיא כהן כותב ביקורות רעות ומתבשם בקטלניותן, אני לא רואה אנשים משתלחים בו ומאשימים אותו ברוע. אין לי מושג מה יש לרוב גולשי הפורום זה דווקא נגד ניב גלבוע (זו תעלומה בעיניי), אבל בעיניי הביקורת סבירה בהחלט. אם זו החוויה שלו מהמסעדה, שלילית ככל שתהיה, זכותו לכתוב אותה.

אם השפית (שאגב, זכורה לי במעומעם כסוג של "סופ נאצי" מדברים שקראתי/שמעתי) לא מסוגלת לספוג ביקורת שלילית בלי להשתלח ולקלל, זה מעיד עליה ולא עליו. במקום לתת לביקורת לחלוף היא עושה לעצמה נזק ומחרבת את יחסי הציבור שלה במו ידיה.

FiReBall

New member
מבלי להתייחס לביקורת עצמה

לפינה של ניב גלבוע בערוץ 10 היה חן מסוים, שלצערי אינו עובר לדפוס. הבן אדם לא יודע לכתוב ביקורות אוכל.

למעלה