שירשור כתבות מהתקשורת

Gרר

New member
חבל לי עליה. לבשל היא יודעת, יחסי אנוש כנראה הרבה פחות

זה לא פעם ראשונה ששומעים על תגובות מוגזמות שלה. זכור לי גם סיפור על סועד שחטף ממנה על הראש.

בעיקר צר לי עליה, כי לבשל היא דוקא יודעת ואני מאד נהנתי בביקורים שלי באואזיס החדשה. אבל אין ספק שזה מרתיע. אני רק חושב לעצמי לך תדע אם היא פעם תקרא דיווח שלי ותפרש את הדברים אחרת ממה שהתכוונתי או תתפס לאיזה הערה ביקורתית כלשהי ואחרי זה תרוץ אחרי עם תרבד ברחוב... פחד אלוהים.

מישהו שקשור למערכת שלה שם צריך היה כבר מזמן להבהיר לה שלא משנה מה היא קוראת שכתבו עליה או שומעת שאומרים עליה, היא - לא מגיבה. נקודה. זה כמו שהיא לא תתן לסתם מישהו שלא מבין בבישול להתעסק לה במטבח ככה היא אמורה להבין שגם public relation זו התמחות בפני עצמה ואם אתה רוצה להיות מקצועי עד הסוף אתה אמור להבין שבזה - אני לא מבין, ומשאיר את זה למי שכן יודע איך לעשות את זה.

אלף בית של ניהול שלצערי כנראה אין לה.
 

Gרר

New member
וחייב גם מילה על התגובה של ניב גלבוע

אם בכל הקשור לרימה עוד אפשר לחפש סיבות. תירוצים. נסיבות מקילות. על התגובה של ניב גלבוע אין ולו נסיבה מקילה אחת. כתבת ביקורת. שלחת אותה לאוויר. עשית את שלך. מכאן והלאה - אתה צריך לשמור על אצילות מקצועית ולספוג בשקט את התגובות. גם אם הן קשות ולא הולמות כמו התגובות של רימה. ועל אחת כמה וכמה אתה לא נגרר לשפה שלה, כמו שהוא עשה.

זה בעיניי חלק מעניין של להיות מבקר. אתה צריך לעשות את שלך. להניח את הדברים על השולחן. ולעבור הלאה.

אחרי שנה תחזור למסעדה תבדוק שוב פעם.

להתנצח עם שפים? זה לא נקרא אצלי מבקר. זה מוריד המון מערכו ומערך הביקורת שלו.
 

החתולית

New member
אבל הוא לא מבקר מקצועי

שום דבר בהתנהלות שלו כמבקר מסעדות בטלביזיה ולאחר מכן בבלוג שלו, לא היה מקצועי.
&nbsp
הוא לא שולט בכלי העבודה שלו, ומרבית האנשים במעורים בתחום הקולינריה בארץ, לא מעריכים אותו במיוחד.
 

Gרר

New member
היות והוא מציג את עצמו ככזה ונתפס ככה אצל לא מעט אנשים

ציפיתי שהוא כן יאמץ לפחות חלק מכללי ההתנהגות התקינה של מבקר מקצועי. אבל זה בסדר, זו לא פעם ראשונה שאנשים לא עומדים בציפיות שלי
 

החתולית

New member
סערת ההפרשות לפנסיה לעובדים הזרים

יש הטוענים שהחוק החדש הדורש ממעסיקים להפריש ל"פנסיה" 36% משכרם של עובדים זרים, עלול לפגוע קשות בענף המסעדנות.
&nbsp
השף יונתן בורוביץ' כתב על כך פוסט שעורר סערה, ובמאקו ראיינו אותו בנושא.
&nbsp
http://www.mako.co.il/food-restaura...eb51006.htm?sCh=b8149249de9c7410&pId=25483675
 

Geralt of Rivia

New member
לפעמים נדמה שהמדינה לא רוצה שאנשים יאכלו במסעדות

כל כך הרבה מכשולים היא מציבה בדרכם של מסעדנים - מסים גבוהים, אינספור רגולציות מיותרות ויקרות, מכסים שמייקרים את חומרי הגלם, ועכשיו השטות הזו - שלא ברור איך ולמה מישהו אי פעם פותח פה מסעדה. מנגד לגמרי ברור למה כל כך יקר לאכול במסעדה כזו, והכי ברור למה שפים מוכשרים מעדיפים לפתוח דוכני פיתות או המבורגרים.
 
לי זה תמיד מזכיר כתבה מסוימת...

...שבה נטען שהעסקת העובדים הזרים במסעדות לשטיפת כלים היא כי ישראלים לא מוכנים לעבוד בזה למרות שמשלמים 8000 שקל לחודש עם 8 שעות עבודה ביום, חמישה ימים בשבוע. רפי כהן אפילו התרגז בכתבה ואמר שייתן 70 שקל לשעה אם יימצא ישראלי שיסכים.
זה תמיד נראה לי מוזר. כל כך הרבה ישראלים עובדים בעבודות מחורבנות בשביל שכר מינימום - אם אלו היו אכן המשכורות והשעות בענף, זה לא הגיוני שישראלים לא מוכנים לאייש אותם. אדם עובד שנמצא מתחת לקו העוני ולוחם מלחמת הישרדות לא היה אומר לא לזה, כנ"ל לא מי שחוסך לטיול/ללימודים וכו' (הרי מדובר ביותר כסף משירות לקוחות או עבודה בסופרמרקט וכו', ותכלס - גם יותר ממה שמשלמים בלא מעט משרות יותר נחשבות כביכול, אפילו יותר ממשרות טובות לכאורה שמחייבות תואר והכשרה מקצועית).
אף פעם לא האמנתי לכתבה הזו. לדעתי המשכורות נמוכות, השעות רעות, ועכשיו העובדים הזרים יקבלו אפילו פחות - אבל המסעדנים ישלפו שוב את תירוץ ה"ישראלים לא מוכנים לעבוד בזה למרות השכר הנהדר".
 

Geralt of Rivia

New member
ברור שהמשכורות טובות

בגלל זה העובדים הזרים גרים בוילות ועושים שופינג בכיכר המדינה


זכור לי במעורפל הציטוט הזה של רפי כהן וגם לי הוא גרם לגחך. אני מאמין לגמרי שכדי שישראלי יסכים לעבוד בשטיפת כלים השכר באמת צריך להיות מצ'פר, אבל לא מאמין שמישהו מוכן להציע שכר כזה לשוטף הכלים שלו. בטוח שמסעדנים חוסכים בעלויות על ידי העסקת עובדים זרים במשכורות שאף ישראלי לא היה מוכן לקבל תמורת עבודה כזו, וזה טוב להם, טוב לעובדים הזרים וטוב לסועדים שלהם. אז כמובן שמישהו מהרשויות צריך להתערב ולדאוג שלאף אחד לא יהיה טוב.
 

החתולית

New member
מעט מאד ישראלים לא מוכנים לעבוד כשוטפי כלים

כפי שמעט מאד ישראליות מוכנות לעבוד כחדרניות בבתי מלון באילת, או כעובדי סיעוד.
&nbsp
אפילו טבחים קשה למצוא בימים אלה, כי מעט ישראלים מוכנים לעבוד קשה על הרגליים, שעות ארוכות.
&nbsp
אשר לעובדים הזרים, לרשויות לא באמת אכפת מהמסעדנים או מהמסעדות. כל מטרתם היא לגרום למבקשי המקלט / עובדים זרים להתייאש מהחיים בישראל ולבקש לצאת מכאן. זו אחת הדרכים. אם על הדרך, המסעדנים ייפגעו - למי אכפת?
&nbsp
&nbsp
 

erezavn

New member
כתבה בהארץ על גל סגירת המסעדות ב"אפריל השחור"

https://www.haaretz.co.il/food/food-news/1.4090776

ולאלה שהוזכרו בכתבה (רפאל, בינדלה, קלאש, ביסה'לה ואחרים) צריך להוסיף גם את מעדניית יוחנן ברח' החשמונאים שסגורה ומסוגרת בימים האחרונים.

לפחות זוזוברה TLV עומדת להיפתח בימים אלה בקניון האופנה של גינדי:
http://timeout.co.il/אוכלים-שותים/חדשות-וכתבות/סניף-זוזוברה-תל-אביב-נפתח
 

Gרר

New member
התפלאתי באמת שביסל'ה היו סגורים בשישי

עברתי שם ליד הסניף בגבעתיים ולרגע חשבתי אולי עוד לא פתחו אבל עכשיו הכל ברור.

to be honest, ניסינו שם פעם או פעמיים. הכיוון היה חיובי. אבל לטעמנו התוצאה לא היתה מספיק חזקה. בכל מנה כמעט שלקחנו היתה אנמיות מסויימת או משהו שחסר לנו כדי לתת יותר קיק במנה. אולי אנחנו לא קהל היעד... אני מניח שיש מספיק אנשים שבשביל הטייטל של אוכל בריא מוכנים יותר מאיתנו להתפשר על הטעם.
 

oreldi

New member
מקום נחמד, חבל שנסגר

אני די מסכים עם מה שאתה אומר, בפעם הראשונה שם אני זוכר שלקחתי מרק בטטה וחלב קוקוס וזה היה נחמד, אבל קצת מתחת לציפיוות לשלי. בפעמים הבאות הפחתתי מעט את הציפיות ובסך הכל כל מה שלקחתי היה מוצלח ולא יקר. ביחס למחיר זה היה בסדר גמור. חבל מאוד שנסגר. ננסה עכשיו את המעדניות בכצנלסון, אולי יש שם משהו מעניין
 

FiReBall

New member
לי זה הרגיש יקר מדי

מדובר במזון שהוא חלף בישול ביתי. ככזה, המחירים שם היו יקרים באופן משמעותי מהתוצר של בישול ביתי מקביל, באופן שהופך את החיסכון בזמן הבישול ללא כדאי.
 

Gרר

New member
הניסיון אומר...

שהמעדניות בויצמן תמיד טובות יותר מהמעדניות בכנצלסון...
 
למעלה