חמישי וסופ"ש- מה מבשלים?

Maldini Girl

New member
חמישי וסופ"ש- מה מבשלים?

היום יש בת מצווה לאחותי.
ההחלטה הייתה להרים בת מצווה ב10 אצבעות, כולל האוכל.
אז כשבוע האחרון אבא שלי, אשתו (ואני הצטרפתי מאתמול) עובדים על "קייטרינג" בשרי:
מנות ראשונות:
פרוסות חזה אווז
חטיפי אסאדו
טוסטונים עם כבד עוף

מנות עיקריות:
שיפודי אנטריקוט
המבורגרים
שווארמה ביתית (במכונת השווארמה החדשה) מפרגיות
נקנקיות
שקדי עגל
פרוסות בשר

תוספות:
תפו"א על הגריל
אנטיפסטי
סלט חסה ותפו"ע
סלט ירוק ברוטב שמ"ז וסילאן
סלט בורגול עם חמוציות וירקות קלויים
סלט קינואה עם צימוקים ואגוזי מלך
סלט עגבניות שרי עם צנוברים
סלט כרוב עם גזר, בצל ירוק ופקאנים

לקינוחים יש מבחר של עוגות, עוגיות ופירות.

וכן כן, את כל זה הכנו לבד.
 

yair_bar

New member
מנהל
נשמע מרשים ביותר - כמובן הרבה מזל טוב

אם את מוצאת זמן בין לבין - נשמח גם לתמונות
 

ady18

Well-known member
אצלי

צהרים קליל ביותר נקנקיות ציפס אפוי ורוטבים
סופ"ש
גולש
בצקניות\ניוקי
קבבים עם סלטים וטחינה ביתית יהיה אורז צהוב
חצילים אפוים
סלט ירוק
עוגת אננס הפוכה
וערב שישי
פשטידת כרובית
 

Maldini Girl

New member
ובשישי מה מבשלים?

האירוע אתמול היה מקסים. לא שהספקתי ממש לאכול, הייתי עסוקה בלעמוד ליד הגריל ולשווק את האוכל לאנשים. אבל היה ממש מקסים וטעים.
&nbsp
היום, יום שישי, חוגגים יום הולדת לאחד הדודים. אז הוא הזמין את התפריט:
מרק תפו"א מוקרם
סלט טאבולה
סלט תפו"א
סלט ירקות
גולאש (כן, זה מה שהוא ביקש במזג האוויר הזה)
אורז לבן
&nbsp
לקינוח יש עוגות שנשארו אתמול מהבת מצווה ושוקולדים שהאחות הביאה מחו"ל.
 

גברת ע

New member
פסטה מהירה

אני הכנתי פסטה ברוטב אפרדו עם קישוא , פטריות, בצל, שעועית ירוקה ואפונה (אפשר לאלתר עם מה שרוצים).

כל ההכנה והבישול נעשו בשלב אחד ובסיר אחד.

חסר קצת מלח (הבעיה שלי כמעט עם כל מה שאני מכינה... :-\ )
אבל יצא טעים.

 

נטעליג

New member
מעולה ושאלה קטנה,כי מפונקת אני: בבישול כזה, עד שהפסטה

מתבשלת למצב אכיל, הירקות הירוקים שומרים על מרקם פריך?
ראיתי מס' מתכונים לפסטה כזו עם ירוקים ואני לא מעזה, בינתיים נוסו רק בצל ושמפיניון ואני מסכימה איתך שצריך איזו תוספת לאיזון הטעם, שיוצא כל כך עדין.
 

גברת ע

New member
גם אני חשבתי ככה

אבל אמרתי לעצמי מה כבר יכול לקרות?
הקישוא יצא מאוד רך ובקושי מורגש , אולי הייתי מחליפה בזוקיני או קישוא טרי וקשה יותר (זה מה שהיה בבית :-\ )
האפונה יצאה בסדר גמור.
השעועית הירוקה קצת רכה מידי ובדיעבד לא הייתי שמה אותה אבל זה יותר עניין של טעם אישי שפחות זרם לי במנה הזאת.
&nbsp
(אפונה ושעועית השתמשתי מקפואים שהיו לי בבית, לא הפשרתי לפני ששמתי בסיר)
&nbsp
שמתי הרבה פלפל גרוס וזה הוסיף הרבה עניין (כמובן שגם 4 שיניי שום חתוכים דק.
&nbsp
היה מאוד קל וכייפי להכנה והכי חשוב יצא טעים.
אפשר לשחק עם המרכיבים, אולי בזיליקו, עגבניה ובצל יכול להיות מעניין.
&nbsp
&nbsp
 

גברת ע

New member
מרגיש לי שיותר מתאימה למוקפצים או אנטי פסטי

אם תנסי תספרי איך יצא ואם תרצי עוד רעיונות תגידי :)
 

Maldini Girl

New member
אני רק שאלה

האם, חוץ מחסכון בזמן/ כלים יש יתרון לבישול הפסטה יחד עם הרוטב מלכתחילה?
יש למשל איזה מתכון שאני מכירה של בישול של פסטה בתוך רוטב עגבניות חריף מאד (לא זוכרת את שמו) תמיד תהיתי אם יש לזה איזשהו יתרון עבור הפסטה עצמה- טעמה ומרקמה, או שהיתרון מתבטא בעיקר בחסכון בכלים?
 

גברת ע

New member
האמת היא...

שאין לי מושג.
אני כן יכולה להגיד שיצא טעים ומיוחד.
בגלל ששמתי קצת יותר ממה שצריך מים, היו עדין נוזלים בסוף הבישול , אז אחרי שהוספתי את השמנת נתתי לזה עוד בישול איטי של כמה דקות.
יצא לי שונה מאשר אם הייתי מבשלת את הפסטה בנפרד ומכינה את הרוטב בנפרד.
&nbsp
מציעה לך לנסות ולראות מה את אוהבת יותר :)
 

נטעליג

New member
מקרוני בשורבה , זה משהו שונה לדעתי ממאכלי פסטה

פסטה לבנה שתוגש אח"כ עם רוטב כלשהו אני אוהבת מבושלת בדיוק (יש לזה מילה,שכחתי), מקרוני אדום , מאכל אהוב על ילדים ישראלים יוצא קצת יותר מושי וזה בסדר גמור.
 
אם לכתוב מנסיוני

אז מכונת השוארמה הביתית עלולה לאכזב כי היא לא תעמוד בקצב הדרישה.
כמובן תלוי כמה אנשים מתוכננים לבוא.
היתי ממליץ להכין גיבוי.
שהלחץ גובר יש נטיה למטעמים כמו שקדים ואנטריקות להשרף או לצאת "מוקדם מידי" מהגריל (אבל שוב נשאלת כמה אורחים, וכמה אתם מתורגלים)
אני מבין שהמבחר הרב בא לצמצם את מספר המנות, אני מקווה שחישבתם נכון.

בכל מקרה מזל טוב ובהצלחה
 

Maldini Girl

New member
כמו שכתבתי, היה מאד מוצלח

הטעות עם מכונת השווארמה הייתה שהיא לא הופעלה בזמן. הבחור על הגריל אמר "היא צריכה לפחות שעה וחצי" אבל הפעיל אותה פחות משעה לפני הזמן.
מכיוון שהיה כ"כ הרבה בשר וכל הזמן היו סביב הגריל לפחות 2 אנשים מביני עניין (סה"כ 4) הקצב היה טוב ומוצלח, היו בנוסף גם סלטים, צ'יפס, תפו"א בתנור. כך שבשום שלב לא חסר אוכל.
 
למעלה