כאמור, אני נותן לעונה הזו צ'אנס אחרון להחזיר את האהבה שלי להישרדות, כי כרגע כמעט ואין לי. אוברדוז של טוויסטים ויתרונות, התערבויות הפקה לכל דבר ועניין, טוויסטים שלא חשבו עליהם עד הסוף כי העיקר הדרמה, וכמו שנועם אמר גם ג'ף עצמו איבד את כל המקצועיות שלו לטובת אישיות בומבסטית וצעקנית. אם הסוס לא מוכר ורק יורד ברייטינג, כבר עדיף להרוג אותו, כי בשש העונות האחרונות הישרדות הספיקה לקפוץ מעל כמה וכמה כרישים.
אני שמח שהשבטים לא נבחרו מראש, אבל בחירת בית ספר הייתה עושה פלאים לפרק הזה. למה התהליך הזה הפך לטאבו? והפרק מתחיל באתגר פיזי, שלא נראה כבר הרבה מאוד זמן. תגידו מה שתגידו, אבל כשהמפיקים רוצים להעלות הילוך, הם עדיין יודעים איך. שבט דקאל זוכה בקלות, לא זכרתי ששרה הייתה איום פיזי כל-כך גדול, בעיקר בגלל שהיא הייתה אולי הזוכה הערמומית והאכזרית מכולם. וכך, המשחק התחיל לפני שהשורדים אפילו הגיעו למחנות שלהם. ככה מתחילים עונה!
זה רק אני, או שלדעתי המטבעות הולכים להפוך לפלופ הגדול הבא, כמו מדליון הכוח מניקרגואה? טייסון מהר מאוד מקבל וידוי דרמטי ואני מתחיל לחשוש, אני *לא* רוצה שטייסון יזכה. כמובן, אחרי חמש עונות, אני רוצה שסוף סו, תזכה שוב בחורה, אבל אם גבר, לפחות לא טייסון. יול יכול להיות זוכה סבבה. אני גם לא רוצה שיזכה ניו-סקולר, אבל אם כבר, אז מקווה שאיכשהו זו תהיה שרה. ניצחון של בן, וונדל, ניק או טייסון יגרום לי לבכות ולא רק להפסיק עם הישרדות, אלא לשקול לוותר על מרתון הפרידה שאני מתכנן. אני גם מקווה שאית'ן לא יהפוך לסינדרלה העונתית.
אצל סלה, השבט המפסיד, הייתי בטוח שבן יהפוך למלקולם החדש, אבל זה אדם בסוף. לכאורה השבטים מקבלים זמן מסך די זהה, אבל יש יותר אסטרטגיה מכיוון סלה. כמובן, אנחנו כבר יודעים שהם הולכים למועצת השבט. אגב, זה רק אני או שלא רק שהוא נראה דומה לוורדוג, הוא גם מדבר כמוהו? ברית שאני אשמח שתגיע רחוק היא הברית בין יול וסופי, אם הם בגמר יחד עם איום גדול כמו קים או פרוואטי או שרה, זה יהיה תרחיש מאוד נחמד מבחינתי. אמבר מבחינתי שתודח בהקדם האפשרי.
מצד שני, רוב ופרוואטי סוף סוף עובדים ביחד ולא זה נגד זו. ואף אחד לא רוצה להדיח אותם! האם זה הופך אותם לשחקנים החברתיים הטובים בהיסטוריה? נראה בהמשך העונה. אה, וגם צילומי הטבע והחיות חזרו! מצד שני, ג'רמי ונטלי שוב עובדים ביחד... וזה גורם לכולם לכוון נגדם. ובסוף במועצת השבט, נטלי הופכת למודחת הראשונה בעונה הזו. אי אפשר לומר שבעונה 29 היה קאסט חלש, אז מעניין מה קרה, וכמובן שהיא עוד יכולה לחזור ולשחק חזק כמו בעונה הקודמת שלה.
חוזרים למשחק, והפעם די ברור שדקאל ילכו למועצת השבט הבאה. יול משחק מצוין, והשאלה היא האם המודחת הבאה היא אמבר או קים. כמובן שאני מקווה שזו תהיה אמבר. ואז, על אי ההכחדה, מרתון האלילים והיתרונות מתחיל מחדש. אוקיי, זהו, זה התירוץ שחיפשתי, את עונה 41 אני לא אראה. זהו. וכמובן, דקאל מפסידים חסינות. ומסתבר שנטלי נתנה את האליל לסנדרה. למההההההההההההה?!? בכל מקרה, קים לא רגילה לשחק כאנדרדוג, היא כמו וולדמורט ברוורס, רק שלפחות וולדמורט ביצעה כמה מהלכים נחמדים גם מעמדת שליטה, למרות שאנדרדוג זה המעמד שבו היא משחקת הכי טוב. למזלי היא לא מודחת ומאיימת להיווכח כסוג של פלופ, אמבר מודחת ומוכיחה שהיא באמת פלופ. לא יכול לחכות לשבוע הבא!