חג שמח ושנה טובה לכולם!
הנה הגיע רגע שחיכיתי לו כבר עשור
מזה למעלה מעשור אני בפורום, כמעט כל שנה מסכם את המצעדים השנתיים שלי, ובמשך כמה שנים טובות גם עורך את הצעד השנתי של הפורום.
אני זוכר את ההתעסקות הרבה סביב מצעדי העשור שעבר, שלא יצא לי להרכיב כזה באופן אישי בזמנו.(אבל כן יצא לי לדרג אותם רטרואקטיבית בפרויקט שאריה ערך בפורום לפני מספר שנים) - ואת הציפיה של יבמשך כל העשור לדרג את שירי העשור שלי.
אז מי שעקב אחרי במהלך העשור יודע שהייתה לי לא מעט ביקורת כלפי העשור הזה (שדווקא בשנים האחרונות קצת רוככה), אין ספק שזה היה העשור החלש ביותר במוזיקה הישראלית המודרנית.
לא היה בו את קלאסיקות העל הישראליות של הסיקסטיז והסבנטיז, הוא לא היה כמו האייטיז שכלל כמה מאלבומי המופת הכי גדולים בהיסטוריה של ישראל - את הפריצה של כמה מהאומנים הכי חשובים בתולדות המדינה וביסוס המעמד של אלה שצמחו בעשור שקדם לו, הוא לא כלל את הרוק הניינטיזי והוא גם לא דמה לעשור הקודם שכלל כמה שירים שהולכים איתנו עד היום. אבל הוא כן הוציא בו שירים טובים.
זה היה עשור שבו המוזיקה המזרחית קיבלה את מקומה במיינסטרים והשתלבה באופן קצת לא ברור עם הפופ, אמנים חדשים וצעירים קמו והפתיעו וגם אומנים ותיקים הוציאו כמה מהשירים הגדולים של העשור.
באופן לא מפתיע מצאתי את עצמי בסוף מדרג 250 שירים מהעשור הזה, מודה שהדירוג במקומות הנמוכים היה מעט יותר אקראי ויכול להיות שיתחלף בעוד שבועיים, ככל שעולים במקומות - דווקא אז היה ברור לי ששם אנחנו מוצאים את השירים האהובים עליי בעשור.
יהיה במצעד הזה הכל מהכל - רוק, פופ, מזרחית - ברי סחרוף דרך דודו טסה דרך נועה קירל דרך סטטיק ובן אל.
בנוסף ל250 שירים אני אדרג את 10 הזמרים, 10 הזמרות, 5 ההרכבים של העשור, וגם את 10 השירים הגרועים של העשור מבחינתי.
ואתן עוד דגש מסוים לכמה שירים/יציאות שבחרתי לא להכניס למצעד כי... טוב, אתם תבינו
מדגיש לכל מי שזה מפריע לו (אביחי
יאללה תהנו.