אני חולה על הדברים האלה!
זה ממש מבלבל לסכם מראש השנה לראש השנה, קשה לי אפילו לחשוב איפה הייתי היום אבל בשנה שעברה.
אז אסכם בכלליות שכזאת, כי זה באמת מבלבל אותי.
אז מה קרה לי בשנה האחרונה?
קצת לפני ראש השנה של שנה שעברה, עזבתי את הגרעין ועזבתי את התנועה. רק מי שחלק מגרעין ומתנועה נראה לי יכול להבין את המשמעות של דבר כזה. במשך 5 שנים [שתכלס זה לא כזה הרבה] התנועה, הגרעין, האנשים- היו פשוט חיי. שנת שירות, נח"ל, סמינרים, טיולים... דרך חיים. אז את תחילת השנה ביליתי עדיין בצה"ל, אבל ללא הגרעין. זה היה לי מאוד קשה, כי כל השירות תמיד הייתי עם אנשים שהכרתי לפני, לא שיש לי בעיות בלהכיר אנשים חדשים וליצור קשרים, אבל פתאום זה היה הלם לסיים את היום ובלי לשתות תה ועוגיות עם אנשים אהובים ומוכרים. אבל מנקודה זה, בהסתכלות אחורה, אני בהחלט יכולה להגיד שהשנה האחרונה הייתה בסימן- הפתעות. אחרי תקופה של קושי, היה לי ממש ממש סבבה בסוף השירות שלי עם נוף של אנשים אחרים. כל הזמן סינג'רו אותי לשטויות מטופשות של צה"ל, ופעם אחרי פעם הפתעתי את עצמי בדרך שבה בחרתי לקחת את הדבר, כי כל סינג'ור שכזה נגמר בחוויה מטורפת שרק הייתה הדובדבן בקצפת לשירות הצבאי המדהים שהיה לי.
ואז הגיע השחרור! נורא פחדתי ממנו, האזרחות והחופש והאחריות והכל... אז שנייה לפני שהכל עולה, ומתחיל כבר לשתק, מצאתי עבודה בחפש"ש ויום אחרי השחרור כבר התחלתי לעבוד. וגם פה, בשבילי עם עצמי, זאת הייתה הפתעה. זה שלקחתי את עצמי בידיים וידעתי איך להתמודד עם הפחד מהחופש. ההפתעה השנייה בכל הסיפור הזה, שזאת הייתה עבודה פשוט כייפית. בסך הכל מלצרות, אבל ה8 חודשים האלה במסעדה היו הרבה מעבר לעשיית כסף. הכרתי אנשים מדהימים, למדתי הרבה על עצמי. וזאת הייתה הנחיתה הכי טובה שיכולתי לבקש אחרי שחרור ועזיבת התנועה.
במהלך ה8 חודשים האלה הגיעה ההפתעה הכי מדהימה והכי לא צפוייה. הייתי אחרי מספר קשרים מזעזעים. חלק ארוכים, חלק קצרים. מכולם יצאתי עם ראש מורם, אבל עם השחרור החלטתי שמערכת יחסים ובנים בכללי כרגע לא בא לי בטוב, שאני רוצה תקופה להשקיע בעצמי ובלב שלי, ולא במחלמות עולם עם בנים. אבל, אז, הוא הגיע. הכי לא צפוי, ברגע הכי לא רצוי. אבל מצד שני, ידעתי שיום אחד הוא יגיע, מההכרות הארוכת שנים שלנו. אחרי מפגש אחד, לי זה כבר היה מאוד ברור. ותכלס, גם לו.... היינו חודש וחצי-חודשיים בקשר-לא-קשר, ישנים ביחד, מבלים כל רגע פנוי מהיום ביחד, מדברים כ-ל הזמן, נהנים, צוחקים, שוכבים, שותים... ואז החלטנו לתת את ההגדרה!
אחרי 8 חודשים במסעדה החלומית עם האנשים החלומיים, החלטתי שמיציתי קצת את עולם המלצרות והחלטתי לנסות את מזלי בטלמרקטינג. אם יש משהו שאני יודעת על עצמי, זה שאם דברים קורים מהר מדי, ואני לא מספיקה לעכל אותם, זה לא טוב! וזה מה שקרה במקרה הזה. יום אחד החלטתי שאני רוצה לעזוב, יום אחרי כבר אחותי סידרה לי ראיון, ושבוע אחרי זה כבר הייתי במקום אחר. כן גיליתי על עצמי שיש לי גם יכולת ופוטנציאל בעולם המכירות, ולשם שינוי גם עשיתי אחלה כסף! אבל המעבר המהיר והחד הזה פשוט עשה לי רע, ובתכלס לא נהנתי לרגע מהעבודה.
למזלי הרב, אני והחבר בשלב הזה כבר היינו עמוק עמוק בשיחות לגבי מעבר משותף. האומנם לא היינו הרבה זמן ביחד [חצי שנה?] אבל זה הרגיש טבעי לשנינו. זו לא הייתה החלטה קלה בכלל, והיא לקחה זמן רב, אבל זה קרה! אחרי חודשיים וחצי בעבודה המחורבנת של המכירות, מצאתי את עצמי בירושלים!
וזאת כמובן עוד הפתעה מטורפת. אחרי השחרור היה לי נורא ברור שהדבר האחרון שלחוץ לי זה לצאת מהבית. אני מאוד אוהבת ומסתדרת עם המשפחה שלי, והיו לי הרבה דברים אחרים שיותר רציתי לעשות. אז אם היו שואלים אותי היום בשנה שעברה מה הסיכויים שאני אהיה מחוץ לבית? הייתי עונה 0!
אז המעבר היה לא קל בכלל, פיזית ומנטלית. כל שלב הדיבורים וחיפוש דירות- הייתי נורא עסוקה בכמה כיף וטוב יהיה לנו, נורא חשבתי על המגורים המשותפים. ורק יום לפני המעבר קלטתי שמגורים משותפים = אני יוצאת מהבית של אמא ואבא. וזאת הייתה כאפה! בכיתי במהלך כל היום, והיה לי נורא נורא קשה... לרגע חשבתי לבטל הכל. אבל כמובן שעם תמיכה מההורים והבחור, הכל הסתדר.
הנחיתה בעיר הייתה גם יותר קשה מהצפוי, רציתי להגיע לכאן שהכל כבר מוכן- הבית, עבודה, תחביבים וכו'... ויצא לי שחודש שלם כמעט ולא עשיתי כלום. הבית היה מתוקתק, והייתה לי הצעת עבודה על הפרק, וידעתי איפה אני רוצה להתחיל לרקוד. אבל, החיים יותר קשים מזה. מבחינת העבודה, ההצעה ירדה מהפרק [וטוב שכך] לקח לי איזה שבועיים [!!] למצוא עבודה במלצרות, ו4 ימים במסעדה הזאת היו לי טו מאצ' אחרי שהמנהל שמה קרא לי "טיפשה"! וכך מצאתי את עצמי בחודש אוגוסט עם 4 ימי עבודה! ובתחום הריקוד ושאר הדברים שכיף לעשות- מצאתי את עצמי מתקמצנת על כל שקל שאני מוציאה בגלל המעבר והעצמאות הכלכלית, וגם כי תכלס- לא עבדתי.
אז בחודש הראשון שלנו עליתי 4 קילו, עליתי מ3 סיגריות ביום לכמעט קופסא, וסוגשל נכנסתי לדיכאון.
אבל שוב, עם הרבה תמיכה מהחבר, אני לאט לאט עומדת על הרגליים, לוקחת כל משימה בטורה. מצאתי עבודה שאומנם לא מכניסה הרבה, אבל כרגע היא טובה לי, שבוע הבא אני מתחילה לשפר בגרויות, ביום שישי אני מתחילה לרקוד, נכנסתי לראבק של ספורט ותזונה נכונה [וירדתי תוך שבוע קילו...] והסיגריות? עובדת על זה!
בין לבין, פשוט לא ידעתי לאן להכניס את זה. הייתה את הטיסה לאמסטרדם! חוץ מזה שזאת אמסטרדם, והיא מדהימה והיה כיף והיה רטוב והיה מצחיק. גם פה למדתי הרבה על עצמי. טסתי עם חברה טובה, שאנחנו כבר מכירות מספר שנים. רוב הקשר שלנו היינו חברות של להפגש פעם בחודש לכוס קפה ובזה זה נגמר. ועם הזמן התקרבנו יותר ויותר והכוס קפה שלנו הפכה להיות חלק בלתי נפרד מהיום-יום. אני מאוד אוהבת את החברה שלי, אבל השילוב של החוסר ביטחון שלי [לפעמים] והשילוב של האישיות שלה- תמיד הייתה לי התחושה שאני לא מספיק טוב בשבילה. שאני חברה לקפה. לא היינו יוצאות הרבה למסיבות, או פאבים, ולא ממש הכרנו אחת לשנייה את שאר מעגלי החברות שלנו. ונורא חששתי מלטוס איתה, חששתי שאני לא אהיה מספיק כייפית, מצחיקה, אחרית... והתחושה הזאת גם ליוותה אותי במהלך הטיול עצמו. לפעמים הייתי יושבת ואומרת לעצמי "תרגעי, את ממש ממש בסדר, ואם משעמם לה- בעיה שלה" אבל בערך שבוע אחרי שחזרנו מהטיול היא אמרה לי משהו בסיגנון "לא הייתי משנה כלום מהטיול שלנו, זה היה מושלם! הייתי חוזרת לשם, ועושה הכל בידיוק אותו דבר!" ואז למדתי על עצמי שאני כל כך רגילה לתת לעצמי את התחושה שאני לא מספיק טובה, ושמתי לב פתאום בכמה תחומים בחיי אני ככה קשה עם עצמי ולא יודעת לפרגן לעצמי. כאילו, הייתי צריכה את הOK שלך בשביל שיפול לי האסימון שאני ממש ממש בסדר, ושאני יכולה להיות רגועה. דרךאגב, אחרכך היא גם נסתה לשכנע אותי להיות השותפה שלה בטיול הגדול, אבל את זה כרגע אני לא מתכננת....
אז שוב, נראה לי זאת בעיקר הייתה שנה ממש לא צפויה, הרבה דברים קרו בה שלא חשבתי שיקרו לי בשלב הזה של החיים. אבל בהחלט הכל לטובה, היו עליות והיו ירידות, אבל תמיד עם ראש מורם, גב זקוף, מוקפת באנשים אהובים ואוהבים.