טוב, אז יש קינדל חדש...

avivs

New member
טוב, אז יש קינדל חדש...

אבל לצערי זו תהיה הפעם הראשונה מזה הרבה זמן שלא אקנה אותו.

הוא נראה טוב, והכול, עם "כפתורים" בצדדים להעביר דפים ותצוגה משופרת (למרות שלא נראה לי שכבר יש להם הרבה מה לשפר לעומת שני הדורות הקודמים).

אז מה הבעיה? המחיר.

שני הדגמים הקודמים יצאו ב 120$, עם פרסומות ובלי 3G. הדגם החדש יעלה 200$.
זה הרבה מעבר למה שאנשים ציפו, וברשת יש הרבה תגובות שליליות בנוגע לעלות של המכשיר.

תוסיפו לזה את העובדה שצריך גם להוסיף כיסוי (כי הכיסויים הישנים כבר לא מתאימים), ועוד הכיסויים הרשמיים עולים 60!$, ויוצא כבר עסק של כמעט אלף שקל בלי בכלל משלוח לישראל.

חבל לראות שהם הפסיקו ללכת על מחירים תחרותיים.
בעולם שבו הטאבלטים הולכים ומתחזקים, חשוב שקוראים אלקטרוניים ישמרו על מחיר זול.

לשמחתי אני מאוד מרוצה מהקינדל הנוכחי שלי

עמוד המוצר:
http://www.amazon.com/dp/B00IOY8XWQ...pf_rd_t=101&pf_rd_p=1924735102&pf_rd_i=507846

שמעתי עליו.

אני עדיין עם הקינדל טאץ' שלי וכל זמן שהוא מתפקד, אשאר איתו. בכל מקרה, המחיר של הדגם החדש מוגזם גם בעיני.

D O 7

New member
באמת נראה ממש לא משתלם

קשה לי לראות איך המכשיר הזה מצליח עם תמחור כזה. אין בו גם כמעט שום דבר מיוחד ביחס לאחרון. אולי הם רוצים לבדוק איך השוק יגיב למחיר כזה. לדעתי המכירות שלו לא יהיו מי יודע מה.

לפי מה שאני רואה באתר שלהם, עדיין הם מוכרים את הפייפרווייט השני, בדיוק באותו מחיר שהיה פעם, כך שאין מה לדאוג.

avivs

New member
אני חושש

שנתח השוק העצום שלהם אפשר להם לעשות מהלך כזה. בשנים האחרונות המגמה היא לצמצם את העלות של הקינדלים כדי למשוך כמה שיותר אנשים לספרים דיגיטליים. אבל פתאום הם באים ועושים מהלך שנוגד את כל הכיוון של השוק.
&nbsp
הם ניסו לעשות משהו דומה עם הסלולר שהשיקו לפני כמה חודשים. המחיר שלו היה כמו של האייפון, למרות חומרה נמוכה בהרבה. הוא היה בסוף כשלון עצום והם מיהרו להוריד את המחיר מ 200$ ל1$. מאמין שבקרוב יגיעו גם לקינדל מבצעים.

Yuli Gama

New member
אם הבנתי נכון זה לא המכשיר היחיד שיצא

הם גם חידשו ושדרגו את כל הקו הבסיסי שלהם שעדיין נע בין 79 -120 $ בערך. אז הם בסדר, מכשיר אחד יוקרתי ויקר וקו שלם של מוצרי בסיס מעודכנים.

avivs

New member
רק את הזול שדרגו.

הוא עולה 79$, ועכשיו יש בו מסך מגע. אבל מסך מגע שפחות מגיב מהמסכים המתקדמים יותר, וגם אין לדגם הזה תאורה (שכבר קיימת באמאזון שנתיים). לא רואה סיבה לקנות את הדגם של ה 80. זה בערך הקינדל טאץ׳ מלפני שלוש שנים.
&nbsp
הקינדל פייפרוואיט עולה 119$, והוא נשאר אותו הדגם מהשנה שעברה. אין שדרוג או ירידה במחיר.

Yuli Gama

New member
תודה על העדכון

סוני יצאו משוק הרידרים לגמרה, כלומר לא מוכרים יותר למערב.
הסוני 650 שלי עדיין חי אבל אני מתחילה לפזול על מכשירים חדשים ולי ממש חשוב שהרידר יקרא מגוון פורמטים. מה נשאר שעושה את זה טוב? נראה לי בעיקר pocketbook אבל מאוד קשה לקנות אותו בשוק שלנו, הוא מיועד יותר לרוסיה ואירופה.

haimgds

Member
שאלה בנוגע לקריאה ב"קינדל"

אני משתמש בתוכנת קינדל על קורא אנדרואיד (Nook HD+) ומוצא שהיא מאוד לא נוחה בהשוואה למתחרות (CoolReader למשל) כי אין כמעט שום אופציות לשינוי התצוגה (לא ניתן לשנות את המרווח בין השורות למשל). האם המכשיר עצמו מתקדם יותר בהשוואה לתוכנת האנדרואיד?
חשבתי פעם על רכישת PaperWhite אך וויתרתי כי אני מנסה להמנע ממוצרים "סגורים" הכובלים את המשתמש לחברה אחת (מישהו אמר אייפון?), היום אני חושב על רכישת קורא נוסף לנסיעות והתצוגה והחסכון בסוללה של הקינדל מפתים אותי...

Yuli Gama

New member
אין שום קשר

קינדל הוא מכשיר יעודי לקריאה. יש לו מסף דמוי נייר שלא מכביד על העיניים לאורך קריאה ארוכה. המכשיר לא כובל אותך לחברה אחת כי היום ניתן להשיג כמעט כל ספר ב Mobi (שזה הפורמט של הקינדל). אפשר להוסיף את הספרים לבד למכשיר ואין שום בעייה. יש אפשרות לשנות פונט אבל אין לי מושג לגבי מרווח שורות, אבל שוב, קינדל זה לא תוכנה, זה מכשיר.
לי יש סוני רידר ואני מאוד מאוד מרוצה, ועד כמה שאני יודעת אנשים גם מאוד מאוד מרוצים מהקינדל.

אכמו

New member
במכשיר יש כל מני אופציות

גופנים שונים, גדלי גופנים, מרווח בין שורות, גודל שוליים. בנוסף אפשרויות חיפוש וסימון. אבל כל זה רלוונטי בעיקר לאנגלית ופחות לעברית.

D O 7

New member
אפשר לשנות את מה שאתה רוצה באפליקצית קינדל לאנדרואיד

יש לי אפליקצית קינדל על הסמארטפון, ואפשר לשנות כל מה שאתה רוצה - גודל אותיות,גופן, מרווח שוליים, רווח בין שורות, בהירות ועוד כמה דברים.... (אתה לוחץ על המסך, ואז על ה-Aa ולא מקבל אפשרויות ?)

ההשוואה של הקינדל לאפל ממש לא מתאימה. אתה יכול לשים על המכשיר כל קובץ שאתה רוצה.

avivs

New member
הרבה פונטים

זה הkobo. הם מצוינים ונכון להיות המתחרים הגדולים של הקינדל. יצא להם דגם חדש עכשיו שעמיד למים ויש לו מסך של 6.8 אינץ׳. אבל גם הדגם שלא עמיד למים אמור להיות מעולה.

הייזל

New member
הנה

http://www.kobo.com/devices#ereaders
המכשיר נראים ממש טוב, כולל תאורה, אינטרנט אלחוטי, פונטים שונים וגם פורמטים שונים.
&nbsp
לריידר הזקן שלי [בן 4] נשרף פיקסל וזה נורא מעצבן שיהיה לי קצת כסף מיותר אני בטח אקנה מקובו.

Yuli Gama

New member
גם בשלי יש פקסל שרוף

בקובו יש אותו איכות מסך כמו בקינדל?

Yuli Gama

New member
את חושב תעל Kobo Aura ?

יש עליו ביקורות טובות אבל אין לו כפתורי דפדוף ומזיכרים בכמה מקומות ברשת שיש שם בעייה לדפדף לפעמים. הממ... מה לגבי NOOK?

הייזל

New member
חשבתי על הנוק כשהייתי בארה"ב

אבל היתרון הגדול שלו - היכולת להשאיל ספרים מחנויות ברנס אנד נובל - לא יעבוד בארץ.
דווקא חשבתי על הקובו גלו אבל לא בדקתי עליו שום דבר מלבד המפרט שלו באתר של קובו.

Y. Welis

New member
לדעתי הרידרים בכלל בירידה. לא מצדיקים את קיומם מול טאבלטים

ובעיקר סיניים פשוטים, שיורדים ל-100 דולר לאחרונה. יספקו חוויה דומה ויותר.
&nbsp
מסכים שהקינדל המקורי היה מהפכני ועם מסך ייחודי (e-Ink) וצריכת חשמל מינימאלית, אבל זה כבר לא משהו מיוחד (אייפאד מיני יכול להחזיק 4-3 ימים עם שימוש קל), והיתרונות הרבים של טאבלט כבר עדיפים.
&nbsp
אם כבר קוראים במכשיר, אז למה לא מייל, אתרי חדשות ותוכן? הקריאה היא אותה קריאה. לכולם יש זמן.

kenny66

New member
לי החוויה שונה לגמרי

הקריאה בקינדל הרבה יותר נוחה מאשר בטאבלט, ואני קורא בשניהם. לא הייתי מוותר על הקינדל לטובת טאבלט.

למעלה