טוב, אז יש קינדל חדש...

haimgds

Member
לא הובנתי...

אני יודע כי מכשיר הקינדל מיועד לקריאה בלבד, אך ההתרשמות שלי _מתוכנת_ הקינדל על אנדרויאד רומזת כי הוא קורא מאוד מוגבל בהשוואה לאופציות הקיימות וזה מה ששאלתי...
נכון כי המכשיר לא כובל אותי לחברה אחת אך הוא מוגבל/מנוון בכוונה שישמש כקורא בלבד (עם רכישת ספרים אופציונלית מאמזון בלבד), דבר ההופך אותו לנחות מול שאר המתחרים.
אני משתמש בקינדל לקריאת ספרים בעברית _בלבד_, מניסיוני רק הוא יכול להציג ספרים בעברית (קבצי מובי של מנדלי) ללא שגיאות אך בקריאת ספרים באנגלית אני משתמש ב CoolReader. אמנם לקינדל ישנן אופציות לגופנים שונים, גדלי גופנים, מרווח בין שורות, גודל שוליים וכו' אך הן מאוד מוגבלות. לי למשל מאוד לא נוח לקרוא כאשר המרווח בין השורות גדול מדי לטעמי ובקינדל ישנן 3 אופציות בלבד שאף אחת מהן לא מספיקה...
ה-e-Ink וצריכת חשמל מינימאלית אינם מהווים את החשיבות העיקרית בשימוש בקורא, כפי שכיום הטלפון החכם החליף את המצלמה, נגן המוסיקה והתקן ניווט (אע"פ שכל אחד מהם בנפרד ניתן להשגה באיכות גבוהה יותר) כך הטאבלט היום (עם הקישוריות ויכולות המדייה המובנות) מחליף את הקוראים.

Y. Welis

New member
יש תוכנת המרה לקינדל (חוקית כנראה) בשם

Kindle MOBI AZW DRM Removal, שממירה את הAZW (פורמט הקינדל) ל-MOBI הפתוח, שנקרא עם כל אפ' סבירה.
&nbsp
לדעתי אפ' הקריאה הנוחה ביותר היא MARVIN (לאפל בלבד). לאנדרואיד לא מצאתי משהו טוב כמוה, אבל אפ' הקינדל עבורו סבירה מאוד.
&nbsp
לאחרונה evrit הוציאו אפ' גם עבור סמרטפונים, אבל עדיין לא התאימו את כל הספרים שלהם עבורה (נתמכים באופן מלא רק בטאבלטים).

avivs

New member
אני הולך עם שניהם בתיק

תמיד.
מחכה שייצא אייפד חדש כדי להשתדרג לטאבלט קל יותר. הדור הרביעי מעט כבד.

Y. Welis

New member
בסוף אוקט' יצא הדור השישי לאייפאד. המיני אידיאל ביותר

כקורא ולכל דבר אחר. ממליץ לצרף לו מקלדת-מיכסה של לוג'יטק, ויש לך גם נייד (בקרוב כנראה גם אופיס עברית עבורו).

avivs

New member
בשבילי הוא גם

מעין תחליף למחשב נייד מבחינת גלישה, אז ה 9.7 אינץ מתאים לי יותר מהמיני.

Yuli Gama

New member
ממש לא מסכימה

לקורא יש שני יתרונות בולטים
1. המסך היחודי של נייר אלקטרוני, שלא מעמיס על העיניים ולא אוכל כמעט סוללה (כמה שבועות בין הטענה להטענה)
אגב, קינדל רחוקים מלהיות הראשונים בתחום, סוני יצאו כמה שנים לפניהם.
2. יתרון של מכשיר נוח שמיועד רק לקריאה. כבר היום אני מוצאת את עצמי מניחה ספר בצד כדי לבדוק שוב דואר, לגלוש טיפה ועוד שטויות, אם זה יהיה ספר בטבלט יהיה לי עוד יותר קשה להתרכז רק בקריאה.
לפי דעתי טאבלט זה טאבלט וקורא זה קורא, ולכל אחד מקומו שלו.

הייזל

New member
מסכימה

אני יכולה לקרוא בטלפון, במיוחד עכשיו כשיש לי מכשיר גדול יותר וחדיש יותר [ובן שבוע מחר, יהיי!] אבל אני עדיין מעדיפה לקרוא בריידר. החסרון היחיד של הריידר מבחינתי שאין לו גישה לאינטרנט לחיפושים אחרי כל מיני מילים ומושגים. יש לי ריידר בלי אינטרנט, למקרה שזה לא ברור.
&nbsp
הטבלטים ממה שאני רואה אידאלים למשחקים ולקטעי וידיאו ופחות לקריאת ספרים.

haimgds

Member
מניסיוני זה נכון רק חלקית.

בהתחלה היה לי את ה- Boox 10 אינץ' (קורא 10 אינץ' חסכוני עם טכנולוגית דיו אלקטרוני) שהיה חידוש בשבילי ולאחר כשנתיים החלפתי אותו ב NookHD+ (קורא/טאבלט 10 אינץ' תחת אנדרויאד עם תצוגת FulHD), בין לבין השתמשתי קצרות בסוני ובעוד איזה שניים שאני לא ממש זוכר.
קיבולת הסוללה זניחה בעיני, אחר מספר מקרים בעבר בהם איבדתי בבית את הטלפון/נגן/מפתחות הרכבים אימצתי מנהג של הנחת כל מכשיר בשקע הטעינה שלו כבררת מחדל. לא זכור לי מקרה נגמרה לי הסוללה תוך כדי שימוש. אנחנו טוענים מכשירים אלקטרונים כל הזמן, החל ממברשת שיניים חשמלית עד מחשב אישי, ולא מודאגים כמה זמן הם יחזיקו.
הדיו האלקטרוני הוא נחמד, לא יותר מזה. קריאה מתצוגת LCD אקטיבית מוארת נוחה לי וגם לאחר יותר משעתיים לא התעייפתי יותר מקריאה מקבילה בקורא עם טכנולוגית דיו אלקטרוני. (אני רק מסייג את זה בכך שאני קורא בבית בתנאי תאורה נוחים, לא בנסיעות וכו')
&nbsp
בנוסף, קורא אלקטרוני שמשמש ליותר מקריאה מיושנת על ניר דורש כח חישוב, קישוריות ולא מעט תוכנות לתמיכה בו. קוראים יחודיים (קינדל, נוק וכו') נתמכים אך ורק ע"י היצרן שלא תמיד מספק את המבוקש, כדי להשתמש בתוכנות קריאה שונות, קבצי קריאה שונים (קבצי טקסט של דוס הם דוגמה לכך), מילונים שונים, סגנונות תצוגה שונים וכו' יש צורך במכשיר המריץ מערכת הפעלה סטנדרטית (מה דעתכם על אנדרויאד?...) שניתן להשתמש בו במגוון רחב של תוכנות קריאה/חיפוש/תצוגה. או במילים אחרות, טאבלט.
&nbsp
החוייה של קריאת ספר כגון "אקסלרנדו" בקורא עם גוגל פעיל תמידית שונה לחלוטין מקריאתו בנייר.

למעלה