יש לי יום יום חג-חג חנוכה

בילבי75

New member
מדובר באותה משפחה

החשמונאים נקראו חשמונאים כל עוד אבי המשפחה, מתיתיהו , חי. לאחר מותו, הנהיג את המשפחה יהודה, שכינויו היה מכבי. לכן, המורדים בהנהגת יהודה, נקראו מכבים. המרד המפורסם שבחג החנוכה מתייחסים אליו, נקרא מרד החשמונאים.

shuttles3

New member
תודה על ההסבר

איזה כיף שכשחיים בחו"ל, אפשר לשאול את כל השאלות בלי להתבייש. סוף סוף אני לומדת על חגי ישראל, בסוף אני עוד אלמד שירי חגים
.

שאלה מספר 9

נא לבחור את התשובה הנכונה ביותר:
&nbsp
החנוכיה לעולם לא תבער ללא-
א- שמן
ב-בד
ג- חמצן
ד-מים
&nbsp
&nbsp

מוסיפה דיון

האם אתם מדליקים נרות במהלך החג

מה זכור לכם מחג החנוכה בילדותכם
האם יש מסורת חג שאתם ממשיכים עם הילדים כיום

&nbsp
האם לילדים יש חופש במהלך חנוכה מן המסגרות? במידה וכן, מה מתכננים לחופש

&nbsp

alphadelta

New member

מדליקים נרות. כל ילד מדליק את החנוכיה שלו. אם יש אורחים, אז נותנים לכל ילד חנוכיה. ( ואם יש יותר ילדים מחנויות מדליקים בזוגות). לכבוד חנוכה אני מוציאה את ארגז חנוכה שלנו בו כל הספרים והדברים של חנוכה לילדים. בתור ילדה כן הדלקנו נרות ומאד אהבתי את חנוכה. אבל דמי חנוכה היו משהו בסגנון שוקולד ממולא או סוודר סרוג מסבתא. שמשניהם מאד התרגשתי. לא מה שיש היום פה, מעין תחרות לחג המולד. כל שנה שהסברתי על חנוכה בבית הספר של ילדי תמיד , אבל תמיד, יש מישהו ששואל ״ חנוכה זה כמו שמונה ימים של חג מולד?״ הילדים בחופשה רק שזה יוצא בחופשת החורף או חג ההודיה. וגם כשעבדתי בגן יהודי עבדנו בחנוכה רגיל. אבל כן יש התרגשות באויר.

אנחנו מדליקים נרות כל יום לפני ארוחת הערב.

גדלתי בקיבוץ ככה שכל חג היה חגיגה גדולה. מאוד אהבתי את חנוכה.
אתמול הורדתי את ארגז החגים וחיפשתי את כל מה שיש לנו בשביל חנוכה:
חנוכיה ונרות חנוכה
המון סביבונים מכל מיני סוגים
דפי ויטראג', כאלה שצריך לצבוע את החלקים השקופים ואז לתלות על החלון. הדודה שלי שלחה לבוני לפני כמה שנים והיא עדין לא צבעה את כולם
וכמובן מטבעות שוקולד (לא מהארגז)

לנר ראשון ועוד אחד מתישהוא באמצע אני קונה סופגניות, ומכינה לביבות, לרוב רק לנר ראשון, כי אני שונאת את הריח של הטיגון. בוני מקבלת מתנה לנר ראשון של חנוכה. אין לי יותר תוכניות לחג

shuttles3

New member
פרפרי אהבה - את, כמו תמיד, משהו. תודה רבה על ההשקעה

חג החנוכה שלנו:
אין לי זכרונות ילדות מחג החנוכה, אבל עכשיו אנחנו משתדלים ליצור מסורת משלנו בשביל משפחתנו. נראה איך היא תיראה כשתהפוך לקבועה פחות או יותר
.
יש חנוכיה ונרות, יש לביבות גבינה לבנה ויש 8 מתנות לכל אחד (כמובן לי יש הרבה פחות כי אני האחראית לכל המתנות ונגמרת לי הסבלנות באיזשהו שלב
).
בכל ערב הילדון פותח מתנה אחת ובוחר מתנה שיפתח אבא ושתיפתח אמא. כך שיש בבית פינה מלאה בקופסאות נוצצות.
משתדלים גם להיפגש עם חברים להדלקת נרות פעם או פעמיים במהלך החג.
עץ האשוח הקטן שלנו הוא בצבע כחול בהיר וכל הקישוטים והאורות הם לבנים. אם שני החגים יוצאים צמודים מאוד, אז יוצא שיש גם מעין chanuka bush. השנה הם לא צמודים, כך שיהיו בבית פחות קישוטים ובלי עץ.
&nbsp
בקיצור, משתדלים שיהיה שמח.

למעלה