הולכים לצילומי קליפ של הפרוייקט!

Arbel bel

New member
צילומי קליפ של עידן רייכל

שלום,

שאלה מעניינת...
הייתי שמחה לשמוע שיר בשפה הרוסית פשוט משום שטרם נשמעה בפרוייקט.
אבל האמת היא שהשפה המיוחדת בפרויקט של עידן רייכל היא המוסיקה הקסומה שמתנגנת תמיד ומפתיעה מחדש בכל פעם.
כך שנראה לי שהמוסיקה שלו כובשת את כל השפות...

וחוץ מזה רציתי להוסיף ש...

אם כוכב ייפול קרוב אלינו
נישא אליו תפילות
ש... אולי נראה את הקליפ לרגע...
עכשיו קרוב, עכשיו קרוב

תודה
ארבל

נערה162

New member
הייתי שמחה לשמוע שיר בפינית..

ואולי אפילו שרביד ישיר אותו.. מעניין לשמוע..

כמהאפשר

New member
כמובן שרוסית.

השירים של עידן מדהימים. חודרים לכל נים ונים בנפשי, נשמתי.
מדברים אותי ואת לבי,
את כל היותי ומרטיטים את נימיי בכל פעם.

מזה שנים שאני מתרגמת את השירים לרוסית, מפני שהייתי רוצה כל כך שהוריי
ועולים אחרים יהנו מלהבין,
להתחבר,
לרדת לעומק הדקויות כשם שעושה זאת אני.

והרי שהאהבה העצומה לא צמחה משום מקום, אלא מאותה ההבנה של המצרפים הקטנים בין המילים, המשפטים..

והתרגומים ברשת לא עושים חסד לשירים.

כך שמזה שנים אני מתרגמת את השירים.

הייתי רוצה להמשיך ולשמוע אמהרית, טיגרית-
אך מאוד, מאוד הייתי רוצה לשמוע רוסית.

בתקווה שהפעם אזכה,
קרן-אור.

הייתי מאוד

LiaTuSh18

New member
ספרדית, בטח שספרדית

כי זו השפה הכי יפה שיש בעיניי
כי היא רומנטית
כי היא כל כך אותנטית וכל כך מתאימה למקצבים של הפרוייקט של רייכל
כי כל כך הרבה מדינות בעולם דוברות אותה וזה יכול לגרום לפרוייקט להצליח אפילו יותר ממה שהוא עכשיו
כי ספרדית זה כיף ועידן רייכל זה כיף ובא לי !!!

JOYE האחת

New member
הייתי שמחה לשמוע שיר של עידן רייכל בשפה ...

האיטלקית...!!!
שפה מדהימההה,רומנטית ורכהה....

אין על עידן רייכל ועל השירים המדהימים שלו!!!!!!!!!!!
כל פעם מחדש מרגשים ומדהימים!!!!!!
מחכה בקוצר רוח לדיסק החדש...=)

ALIAS ROCK ON

New member
חובה חובה שיר בהודית

כי כל השירים בהודית תמיד מקפיצים, גם אם לא מבינים מה התוכן תמיד המנגינה סוחפת ולא משאירה אף אחד אדיש. ואותי אישית תמיד מצחיק לראות את הקליפים, מדהים כמה הודים יכולים להתחבא מאחורי עץ אחד
. לחן הודי עם טאצ׳ של עידן יהיה אדיר!

udic555

New member
בפרסית

הפרוייקט כבר הוכיח כי הוא יכול למוזיקה האתנית על כל גווניה. המוזיקה הפרסית היא מיוחדת (תשאלו את ריטה), קשה מאוד להסביר במילים למה בעצם. אבל אני בטוח שעידן כבר יבין... :) הרי אין כמו עידן כדי להבין את שפת המוזיקה.
גם אם לא אזכה, כדאי לו לנסות.
בהצלחה!

צדפה10

New member
צרפתית!

שלום לכולם,
ממש אשמח אם עידן (והפרויקט) יבצעו שיר בצרפתית.
סבתא שלי דוברת שפת אם צרפתית, וכל פעם שאני מנסה לספר לה על המוזיקה של עידן רייכל היא לא כ"כ מתחברת לזה (אני חושבת שהיא קצת מפחדת מראסטות חחח..). לכן, אם יהיה שיר בשפת האם שלה- לדעתי, היא תוכל להתחבר אליו, והמוזיקה של עידן רייכל תגיע גם אליה, ויהיו לנו עוד נושאי שיחה לדבר עליהם, ונוכל ללכת יחד בע"ה להופעה של הפרויקט.
המשך שבוע טוב!

omer6nahum

New member
הייתי מאוד שמח לשמוע שיר בשפה..

דווקא בשפה האנגלית.
יש בפרוייקט שירים בהמון שפות.. עברית וספרדית וערבית ומרוקאית ואמהרית, ובקרוב גם גרמנית,
אך דווקא שיר באנגלית מאוד מסקרן אותי לשמוע.

איכשהו עידן מצליח להקסים אותי גם בשירים בלועזית, שבהם איני מבין את המילים, מכיוון שהאוירה סביב השיר פשוט קסומה.
לשירים בעברית אני דווקא יותר מתחבר, מכיוון שבנוסף לאווירה הקסומה וללחנים המיוחדים, אני מתחבר לשיר מכיוון נוסף שהוא המילים והמשמעות שלהן.
ודווקא באנגלית, שהיא שפה שנייה להרבה אנשים בארץ ובעולם, יכול להיות מעניין מאוד לשמוע את הפרוייקט, כי יהיה חיבור גם למילים.

האנגלית היום במוזיקה, בעיקר בהשפעת המוזיקה מארה"ב, מתקשרת נורא לDANCE ולפופ, ודווקא יהיה לי נורא כיף לשמוע את אותה אנגלית על מוזיקה אתנית ישראלית כמו שרק הפרוייקט יודע לעשות.

לדעתי האישית...

היתי מאוד רוצה שעידן ילחין שירים בשפה הרוסית.

והסיבות לכך הן:

1. מפני שעליתי מרוסיה,יותר מדויק מאוזבקיסטן אשר בברית המועצות לשעבר ובגלל שיצא כך שעידן כביכול "מייצג" את עדה האתיופית במודע או לא במודע הוא מאוד קשור לעדה הזו בגלל כל היצירות/השירים שלו והמהולים או איך שאומרים את זה (אני לא כזה מבינה במונחים מוזיקליים אבל בטח הבנתם אותי).
כפי שכולכם יודעים וגם עידן כמובן יודע וציינתי זאת גם במפגש שלנו עם עידן שיש בארץ עולים מכל העולם והעליה הכי גדולה אם אני לא טועה זו היתה העליה בשנות ה90-91 מרוסיה אשר כללה בתוכה את העליה מקאווקז ומאוזבקיסטאן(שזה בעצם מאותה מדינה "ברית המועצות" אבל כיום כפי שאתם בטח יודעים כל המדינות שם התפצלו ולכל מדינה יש את הראש ממשלה שלה).
אתם בטח שואלים את עצמכם מדוע אני מציינת את כל זה בפניכם?
כי לדעתי האישית אני מרגישה שהעדה שלי הבוכרית קופחה אולי ע"י עידן חחח אני לא מאשימה אותו חלילה כתבתי קופחה בהומור כמובן,אבל אם נסתכל על זה לעומק עידן הרי התחיל ו"והתפתח" ע"י העדה האתיופית ושאב משם את ההשראות המוזיקליות שלו אז לדעתי יהיה נחמד ויפה אם עידן יפתח עוד עליות בארץ ובזכותו אולי יכירו גם את העדה שלי יותר (אגב אני בוכרית) ואת העליה הרוסית כמובן.

2. סיבה נוספת לכך שהיתי רוצה שעידן יצור/ילחין יצירות בשפה הרוסית מפני שלא פעם שמעתי את עידן מציין בראיונות שראיינו אותו שהוא בעל שורשים רוסיים.לדעתי חבל שהוא לא מראה לנו או משמיע משהו מהשורשים האלה שלו,היתי מאוד שמחה שזה יקרה.

3.נוכחתי גם לדעת לא מזמן שעידן ביצע שיר עם אומן רגמני בגרמנית,אז אם בגרמנית אז למה לא ברוסית?

ולסיום היתי רוצה לצין שהנושא הזה מאוד בער בי כבר המון זמן ומאוד סקרן אותי שעידן תמיד מציין ששיש לו שורשים רוסיים והוא ניגן ולמד לנגן מגיל קטן על אקורדיון שזה כלי נגינה רוסי טיפוסי אבל שום דבר משורשיו הרוסיים לא ניכר חוץ מהנגינה שלו על האקורדיון.

ודבר אחרון שהיתי רוצה לציין כמובן שהיתי מאוד רוצה לזכות אבל בעיקר אני שמחה על ההדמנות שנתנה לקהל מעריציו של הפרוייקט כדי להשמיע את דעתויו בנוגע לעוד שפה שהינו רוצים לשמוע מושר בפרוייקט,ובכלל אני שמחה ומודה לכם על כל ההזדמנות כזו או אחרת שאתם וכל מי שמנהל את הפורום הזה וכל מי שהאחראי על השאלות הללו אשר מעלה את החיוך ונותן תחושה טובה והרגשת שייכות לפרוייקט עצמו אפילו שאני רק צופה מהצד ונהנת ולא משתתפת בפרוייקט פיזית.

אז שיהיה בהצלחה לכולנו והלואי שמישהו יזכה לחוות חויה של פעם בחיים ויזכה לצפות בעשיית הקליפים של הפרוייקט.

MissKrolen

New member
הייתי שמחה ממש לשמוע שיר ב...

הייתי שמחה ממש לשמוע שיר בשפה הרוסית.
חוץ מזה שזו שפת אמי, מדובר בשפה עשירה ובצידה פולקלור מעניין ומוזיקה רוסית עממית שיכולה להתחבר יופי ליכולת ההלחנה המדהימה של עידן.
עם שיר ברוסית עידן יוציא יצירה מעניינת ורעננה וגם יכבוש מאזינים חדשים רבים בקרב דוברי הרוסית בארץ שיתאהבו בשיר ויגלו את שאר היצירה מלאת היופי והקצב של עידן :)

אני מאוד אוהבת שפות

לכל שפה יש צליל משלה וגוון משלה ויופי,אני נורא אוהבת את השפה הפורטוגזית,הספרדית והאילטלקית מי שמתעניין בשפות יכול לשים לב שכל השפות שציינתי פה הן דומות כמעט אחת לשניה
כמו רוסית ואוקראינית דומות ומזכירות במילים אחת לשניה,ובכל לדעתי הכל קשור בעולם להכל ולכל השפות יש קשר בינהן,שמתי לב שגם בין האנגלית לרוסית יש הרבה דימיון וכמה מילים שדומות אחת לשניה,עכשיו שהנושא הזה עלה פה זה מדהים אותי כשי שוב נזכרת בזה,והרבה אנשים מסכימים איתי ולהרבה אנים יש את אותה הדעה כמו זו שלי לגבי השפות,אולי גם אתם פה מהפורופ אם תשימו לב למילים כל אחד לשפה שהוא מכיר וקרוב אליה וינסה לבדוק אלו מילים דומות בשפה אחרת שהוא מכיר אני בטוחה שימצא את הדימיון.
אגב גם בין השפה הבוכרית,הפרסית,האוזבקית ההודית וכל שפות האיסלם דומות אחת לשניה.

זה מהדהים כמה שהעולם לנו יפה וקסום וכל דבר בועלם שלנו קשרו חד לשני,גם התרבויות זה מה שמרגיש לי,ולכן זה יהיה סופר מדהים אם עידן יצור כמה שירים בשפה הרוסית ואני רואה שרב האנשים פה בפורום מסכימים איתי.

D i m k a

New member
למה לא לעשות משהו קצת אקזוטי

אני תמיד הוקסמתי משירים בשפה היפנית...
משהו בהם נשמע מעולם אחר, עולם של אגדות או סרטים מצויירים.
לדעתי יהיה ממש מוצלח אם הפרוייקט יקליט שיר ביפנית עם כלים יפניים עממיים וזמר או זמרת ששולטים בשפה עם גוון קול מיוחד והמון רגש.

זה יכול להיות מפתיע, מדהים ומוצלח ביותר.

למעלה