סופשבוע חדש בפתח

סופשבוע חדש בפתח

איך היה השבוע שלכם
ספרו ושתפו

מה התוכניות לסופשבוע

שאלת השבוע:

מדוע בחרת בכינוי שלך
מה הכינוי משקף מבחינתך

forglemmigej

New member
ושוב אתכם

השבוע היה נפלא הבן בא לביקור והיה לנו הרבה מה להשלים , מזג האויר לא היה לטובתינו אבל זה מה יש ועם זה ננצח באחד הימים הלכנו לפארק ליד הבית ראינו שם פליטים, ראיתי אותם הרבה פעמים מאז הקיץ האחרון , הם הולכים ברחובות הערים, בתחנות הרכבות בכל מקום שמביא אותך מפה לשם, אבל השבוע ראיתי שביב של שמחה, הפארק מאד יפה עם צמחיה טבעית , עצים, פרות רועות , נהר עובר בקצה אחד ועליו הקימו לפני כמה שנים גשר שעשוי כולו מעץ אין בו חתיכת מתכת אחת ניסו לשחזר גשר שהקימו אבות אבותיהם של בני המקום שמצאו לא רחוק.
פתאום ראינו המון אבל המון ילדים קטנים רצים עליו על הגשר, הלוך ושוב עבר לידם מבוגר אחד שלא נראה מי יודע מה אחראי , הילדים צעקו ושאגו בשפה שלא הצלחתי לעמוד על טיבה אבל זו סוג של שפה ששומעים תמיד באזורי מלחמה כשכל מיני כתבים אמפאתיים מנסים לראיין מה קורה: * שום דבר נורא, היום בבוקר נהרגו שתי אחיותיי, אתמול ההורים, לפני שבוע בני הדוד* שפה כזו נשמעה. עכשיו, הילדים פה המתורבתים האירופיים כחולי העין וזהובי השיער אף פעם לא רצים, לא משתוללים אפילו הכלבים פה שקטים מעולם לא שמעתי כלבים נובחים פה או רצים סתם בשבילים. הילדים האלו פשוט רצו הלוך ושוב בלי שום כוונה מוגדרת אולי הם חשבו שהם על הרכבת שלוקחת אותם מיוון לאיטליה, לגרמניה , לשבדיה (גם את זה כבר ראיתי) , אולי הם חשבו שהם במרכז פליטים וגם שם אין להם שום תוכנית או חוגי אחרי הצהריים הם פשוט רצים הלוך ושוב.
אני מבינה את הוריהם שהביאו אותם בדרך החתחתים ורוצים לתת להם עתיד יותר טוב, אבל האם הם אי פעם ישתלבו האם יהיו חלק מהמילייה, ילדותם כל כך אבודה שהגשר הזה שאין בו חתיכת מתכת היווה מעין נחמה קטנה, אה
גם הייתה שמש לחמש דקות.
הכינוי שלי, בעשור הקודם כשרק נרשמתי לתפוז חיפשתי איזה שם שמייצג את ביתי החדש שאלתי את האיש מה מייצג את המדינה לפי דעתו אז הוא אמר פרח זיכריני , זה היה באביב והפרחים נראו בכל מקום, נראה לי מתאים שם הפרח בדנית Forglemmigej

כינוי מקסים, תמיד תהיתי לגביו

מאיפה הגיעו אותם פליטים לדעתך?
מדהים השוני בין הפליטים לבין תושבי המקום ,לפי התיאור שלך. מעניין אם הם יישרו קו וילמדו איך נהוג שם וכמה זמן זה יקח.

forglemmigej

New member
לא שאלתי אותם..

גם לא צילמתי אותם אני לא אוהבת את ההתיחסות אליהם כמו איזה חיות אקזוטיות וכמה כולם כאן טופחים לעצמם על הכתף כמה אנחנו נהדרים..נראה אותם עוד מעט כשבאמת יצטרכן לשלב אותם בחיים האמיתיים , עשו פה סקר שרק 2 אחוז מתאימים לשוק העבודה הדני מבחינת כישורים, אז מה עוד מעמסה על מדינת הרווחה שגם ככה מצטמצמת עם עליית מספר האנשים שיוצאים לפנסיה וצריך לסבסד את היד הרחבה שהם נהנים ממנה יד רחבה שנוסדה לפני עשרות שנים כשתוחלת החיים היתה קצרה יותר, ממאות סטודנטים שיוצאים לשוק העבודה ואין להם בדיוק עבודה והרבה עושים הסבה מקצועית , נתחיל מזה שדנית שפה קשה ביותר בשביל לעבוד במקום טוב עם משכורת יפה צריך לדבר, לכתוב ולקרוא הרבה יותר מאשר רשימת קניות למכולת, האם הם יתאימו למילייה כמו שקוראים לזה פה, אני בספק גדול מאד מאד, זה לא מספיק ללמוד את השפה , צריך ללמוד את התרבות את הערכים הנוצרים הליברלים שעליה מבוססת המדינה , אני שואלת את עצמי מה יהיה עוד מעט הם לא יאהבו את יצירות האמנות שמוצגות במוזאונים פה ויש הרבה פסלי עירום של נשים וגם ציורים, את הלבוש הקל בחמש דקות שיש פה קיץ, את עיתוני הפורנו שאפשר לקנות בכל קיוסק , דנמרק היא המדינה הראשונה שעשתה את תעשיית הפורנו חוקית בשנות השבעים , האם הם יבינו את הליברליות הזו, את חופש הביטוי והדיבור הכה קדושים לחיי היום יום , כל מאמר דעה בעיתונים פה מדברים על זה .
באחד הימים כשהייתי עם בני בעיר אוהוס נתקלנו בבית קברות יהודי שהוא חלק מהמורשת המקומית העיריה מטפחת אותו למרות שמאז המאה 19 לא נקבר שם איש אבל היהודים הם חלק מהמקום מאז המאה ה17 , האם זה יעצבן מישהו פתאום לפתע ..דברים כאלה.
בכל מקרה השפה הזו אחרי החפירה הארוכה שלי, נשמעה אפגנית או משהו באיזור.

אספרסו2

New member
ברשותך,מזכיר לי את החופשה האחרונה באיטליה

אני גם לא מבין,התקשורת הגרמנית,כהרגלה,מוכרת את הלך הרוח שמוכתב לציבור-אהבת וקבלת הפליט.
היינו יום אחד באיזה קניון באיטליה,במרכזו,יש עץ משחק לילדים,עם אספרסו מצוין לידו.
הילדים שלי עוד בגיל של השתובבות ומשחק,הגיעו ילדים ואמהות מוסלמיות,המוסלמים,
מעריך אותם מגיל שמונה ומעלה התחילו לצרוח ולשאוג אחד על השני ברמה שמעידה
על חוסר חינוך בסיסי.ממש הטרדה לסביבה.ואמותיהם הרעולות מתמוגגות ממעשי פרי ביטנן,
אפילו לא חשבו לתת מילת חינוך.
הגיע לרמה שהוציאה מוכרות מהחנויות הסמוכות על מנת להשליט סדר.
הגיעו אפילו מאבטחת הקניון לסלק אותם.
ימים יגידו מה ישורנו.

forglemmigej

New member

זו בדיוק הבעיה זה לא בגלל הפליטות שעושה אותם כאלו זה ככה גם במולדת שלהם הישנה , נתחיל שמי זה מביא ילדים למצב של עוני של טרור של חוסר איזו תקוה בדיוק הם יכולים לתת להם, זה לא שהיה שמה שלום עולמי במדינות שלהם ואת כל זה הם מפילים עכשו על האירופאים , אני לא שמעתי על יהודים שהביאו ילדים במחנות ריכוז *מי שהצליח להשאר בחיים כמובן* , אתה מנסה לשרוד אז תביא עוד ילד , איזה היגיון מעוות זה, איך הם יאכילו אותם בדיוק, בנוסף הם שולחים את הילדים לבד לדרך החתחתים הזו, יש כעשרים אלף ילדים לא מלווים באירופה היום , מי צריך לדאוג להם בדיוק, ילד זה לא חפץ שעושים בו שימוש לטובתך האישית. לא יאמן.
בקשר לגרמניה שמעתי מחבר גרמני שאנגי בזמנו הסכימה לקבל רק עשר אלף פליטים וכל המיליונים ראו את עצמם כעשרת אלפים האלו..הממשלה שלה מאד חלשה במיוחד שר הפנים שהפיל את כל האשמה על הרשויות בקליטת הפליטים בלי שום תוכנית מוגדרת ועכשו מפטרים כל מיני אנשים שזו לא אשמתם בכלל. הבעיה היא שראשי האיחוד שיושבים בברוקסל לא מוכנים לקחת החלטות חזקות ולא פופלריות לפתור את הבעיה ומגלגלים את התפוח אדמה מאחד לשני

יוקלילי

New member
יהודים ילדו ילדים בתקופת השואה ובמחנות העקורים

אלו עובדות שהתחילו לשים אליהן לב לאחרונה, ונדמה לי ש'יד ושם פירסם כמה מחקרים בנושא.
יהודים ברייך הגרמני לאחר 33 המשיכו ללדת ילדים, למרות ההחמרה במצב. הפליטים היהודים שהצליחו לברוח לרוסיה, הביאו ילדים לעולם על אף מצבם.
ה'בייבי בום' היהודי התקיים במחנות העקורים בארופה לאחר המלחמה, בעודם ממתינים להגיע למדינות שיקלטו אותם ועתידם לא ברור. אנשים צעירים (וגם לא) עושים סקס, לא משנה באיזה מצב הם. כשהם איבדו את כל היקר להם, יש להם מוטיבציה לבנות הכל מהר מחדש. בנוסף, סקס משחרר תחושת עונג, כידוע לנו, ובחינם..התוצאה היא ילדים. לא נשכח גם מעשי אונס..שבסופם הריון.
במחנות הריכוז היו זוגות, על אף ההפרדה- הם היו בתת תזונה, כידוע, ואם היו הריונות , הרי שהתינוקות הומתו - מה יוכלו לינוק? איך אפשר בכלל לגדל תינוק בתת תנאים, אם הגרמנים לא לקחו אותם מלכתחילה?
בגטאות נולדו ילדים- תמונות מגטאות כמו לודג', ורשה וטרזין יכולות להראות את זה בקלות. היום הכל במרחק הקלקה בגוגל, באמת אין צורך לנבור בארכיונים בשביל זה.
אחרי המלחמה היו ילדים יהודים רבים שהסתובבו באירופה, ללא הורים או מישהו מלווה. ללא כיוון וללא רכוש, ואספו אותם לבתי יתומים. ראומה ויצמן למשל עבדה בבית יתומים כזה. כן, אלו הם פניה של המלחמה. מזעזעים ובלתי נסבלים.
רחל ברמן, שהייתה הספרנית בגטו ורשה, סיפרה על זוגות של יהודים שהולידו ילדים במהלך המלחמה, בגטו ובצד הארי.
ספרה של זוכת נובל לספרות האחרונה מ2015 מבלרוס, סבטלנה אלכסייביץ, עסק בזכרונות מצמררים של נשים, אותן ריאיינה בשנים שלאחר המלחמה. מתוארים שם סיפורים מזעזעים על הולדת תינוקות ורציחתם על ידי הוריהם לאחר היוולדם, עקב הנסיבות הבלתי אפשריות. כך שילדים בהחלט נולדו, ואם לא היו בסכנת חיים מיידית אז הם גם המשיכו לחיות.
כשחיים חיים שבעים, נוחים ומוגנים, קל לשכוח. קל לתכנן משפחה. קל לי להגיד לעצמי- אני לא יכולה להביא עכשו עוד ילד לעולם, כי אני שולטת בחיי. יש לי בחירה. פסיכולוגיה של פליט היא הישרדות. ילד, ברמה הפסיכולוגית-אבולוציונית, הוא ההמשך שלי והוא יהיה כאן אחרי. כך אני מבטיח את ההמשכיות שלי, כך אני שורד.
מי רוצה בכלל להיוודע לעובדות הבלתי אנושיות הללו? אבל זו האנושות, על יכולת ההישרדות שלה, ועל הרע והאכזריות שבה.

forglemmigej

New member
אני לא מדברת על מקרי אונס בכלל

זה ידוע שהיו הרבה מקרי אונס של חיילים רוסים בנשים גרמניות בסוף המלחמה דבר שהושתק שנים רבות וזה לגמרי פשע מלחמה , נדמה לי אני-פריד מלהקת אבבא היא תוצר של זה , אני מדברת על אנשים שחיים באפריקה במזרח התיכון באסיה במצב מחפיר ומביאים ילדים יתכן ואין להם אמצעי מניעה יתכן וחלק גדול אלו מקרי אונס אבל כל המסע שלהם לאירופה עם כמה ילדים זה הטלת האחריות על המקום החדש שידאג להם בלי לקחת בחשבון את ההוצאה שתיפול על המדינה המקבלת . רוב הפליטים מגיעים היום הם ממשפחות אמידות כי רק כאלו מסוגלים לעבור מסע כזה ארוך ויקר אז זה לא חבורת פרימיטיבים שמתרבים סתם כי אין להם משהו אחר לעשות.
בקשר לילדים שהיו באירופה לאחר השואה רובם היו יתומים ששרדו איכשהו את המלחמה ולא כי ההורים שלהם סתם עשו אותם. חלקם הושמו אצל כפריים או במנזרים במדינות שונות והוריהם לא שרדו את השואה .

יוקלילי

New member
ילדים בגיל הרך ששרדו את השואה נהרו בתקופתה או בסמוך לה

ואז שוב חוזרים לשאלה- האמנם אנשים שעתידם בסכנה לא מביאים ילדים?
חוקרים של מצבי לחץ טבעו את המושג 4f: במצב של לחץ אתה בורח, קופא, נלחם או מתרבה. יש הרבה צדק בדברייך על כך שאנשים מגיעים לתרבות המערב ולא עושים מאמץ או מפגינים רצון להשתלב ולהכיר את אורחותיה. אני מתפלאת כל יום מחדש על הבורקות והרעלות שמכסות את הפנים, למה לאנשים כאלו יש בכלל אינטרס להגיע למקום ליברלי. זה לא רחוק מהמחשבות שלי על החרדים בארץ, שנהנים מהחסות של המדינה. עם זאת, כשאת נותנת את הדוגמא על כך שלא הביאו ילדים לעולם במחנות ריכוז, הרי ששם אי אפשר לדבר בכלל על יכולת פיזית להתעברות או טיפול בתינוק ולא מדובר ברצון חופשי. באשר לפליטים ולגטאות, אי אפשר שלא לחשוב על העובדה שלא ייתכן שמיליוני יהודים לא עשו סקס במשך שש שנים לפחות...בתקופה של היעדר אמצעי מניעה.את העלית את הנושא של פליטים ולא משפחות מבוססות, ולכך התייחסתי.

forglemmigej

New member
למיטב ידיעתי היו צריפים נפרדים לגברים ונשים במחנות

זה לא היה איזה קרחנה או מחנה של השומר הצעיר ביער של משמר העמק ..ילדים עד כמה שקראתי על הנושא הובלו אחר כבוד עם אימותיהם לתור של המוות איך שירדו מהרכבת וכנל זקנים או מי שהיה מעל גיל שלושים.
לפי מה שעוד קראתי מפקדי המחנות הפסיכופטים היו עושים להם מסדר של שעתיים כמעט בבוקר בשיא הכפור סתם בשביל להתעלל בהם לפני ששלחו אותם לעבודות כפיה את באמת חושבת שהיה להם זמן לשחרור לחץ ..כשאדם נלחם על חייו הוא מנסה כל דרך אפשרית וקיום יחסי מין זה איבוד הזהירות , תראי את הסרט הפסנתרן של רומן פולנסקי על איזה מוזיקאי ידוע יהודי פולני איך הוא שרד את השואה בוורשה איך הוא קפץ ממקום למקום פשוט היה לו מזל לא רגיל או שאלוהים אוהב אותו, אותו אלוהים שמת בשואה.
אני דברתי פעם עם טייס של SAS שהביא שקי מזון לאחת המדינות באפריקה במסגרת איזה תהליך צדקה הוא אמר לי בפירוש היית מביא להם נניח שק 50 ק"ג קמח או סוכר או אחד המוצרי יסוד היבשים אז במקום לשמור את זה לימים גשומים כמו שאומרים ישר הם היו מביאים עוד חמישים ילדים , איך הוא ידע כי שנה אחרי זה פתאום היו יותר ילדים כשהוא היה מביא שקים אחרים. תוחלת החיים במדינות האלו קטנה מאד אז הם אומרים הלך הילד נביא עוד אחד במקום להתמקד בילד שישנו ולתת לו חיים טובים. שליחת הילדים לאירופה בלי משפחות זה דבר מחריד ביותר בעיני הם יודעים שאי אפשר לשלוח את הילד הביתה בחזרה אז מנתקים אותו מכל הבטוח הרעוע שהוא מכיר העיקר שיפרוץ את הדרך בשביל כל הכפר יותר מאוחר. ילדים בגיל כזה כששולחים אותם הם כבר רקובים מבפנים אי אפשר לשנות אותם ולהראות להם את האור בדיוק כמו חתולי חוות שאני רואה באיזור שלי, אם הגורים לא רואים בני אדם עד גיל שישה חודשים הם ישארו חתולי בר ולא יתנו לאיש להתקרב אליהם לעולם . מה שאני מנסה להגיד הוא שהם רואים באירופה מעין סחורה שאפשר לקנות אותה בלי כסף , מה אכפת לי מהערכים שלהם מהתרבות שלהם מהדת שלהם אני עכשו פה אז שהם יקפצו לי.
בקשר לתחפושות שאנשים יוצאים איתם לרחוב לי ממש לא מפריע מה אדם שם עליו אם הוא מרגיש בנוח בזה , לא אכפת לי איזה דת הוא בוחר לעצמו אם הוא מרגיש בנוח ולא אכפת לי אם הוא צמחוני, טבעוני או אוכל כשר כל עוד הוא נכנס לי לצלחת ואני לא לשלו , כמו שאמר שלומי שבת בכוכב נולד או הכוכב הבא או איכככס פקטור , לך עם האמת שלך!

יוקלילי

New member
יש כל כך הרבה ילדים ששרדו את השואה, והרבה שהושמדו

יש סיפורים של הישרדות ויש סיפורים של השמדה, והם כרוכים אלו באלו. עם זאת, כשרואים ילד עזוב , לא יודעים אם הוא נהרה מאונס, או מה הסיפור שלו ומי ההורים שלו . פשוט ראוים ילד אומלל. זו עובדה שיש ילדים ששרדו את השואה, כמובן לא במחנות בשל התנאים, אבל את דיברת על ילדים בשואה וזה כולל עוד ציבור רחב יותר מאשר מושמדי ושורדי המחנות, ובאשר להריון במחנה הריכוז הרי שכתבתי ואכתוב שוב שזה לא קשור לתכנון העתיד אלא לתנאים פיזיים שמאפשרים בכלל הריון והזנת תינוק. המרחק בין קרחנה ובין מחנה ריכוז לא קשור למה שכתבתי, לרגע לא טענתי למשהו כזה, למציאות גוונים רבים.
לגבי החלק השני של דברייך, אני לא רואה את הטעם בהאשמת האוכלוסיה האפריקאית בלבד במצבה, כי יש כוחות גדולים מאוד, בעבר של הקולוניאליזם וכיום של התאגידים, שפשוט מנצלים לרעה את המצב. תרבות המערב הצמיחה דברים נהדרים מצד אחד, אך גם עוולות רבות וניצול משאבים של תרבויות בעלות מבנה אחר. לפי איזה אחד, פעם גם היה 'משהו רקוב בממלכת דנמרק', אז לכי תדעי..

forglemmigej

New member
אפריקה זה סיפור שונה

לאף אחד שם לא אכפת מה קורה שם , לא בטוב ולא ברע אבל מצד שני אי אפשר כל הזמן להאשים את כל העולם אשתו אחותו וגיסתו בגורלם, אם נותנים למשטרים דיקטטורים להמשך עשרות שנים יש מחיר לענין ועל התושבים לעשות משהו בנידון ,קוראים לזה תיקון ולא לצפות שהגורל שלהם יפתר על ידי אומות אחרות

אספרסו2

New member
רק תיקון בקשר לטרזינשטאט

הוא היה מחנה ריכוז שהוצג כגטו בשימוש ציני להחריד על ידי התעמולה הגרמנית.

יוקלילי

New member
בעיר האנגלית שלנו הילדים די פרחחים...

דווקא התאור של ילדים שקטים בגינה הציבורית לא עושה לי טוב..אני אוהבת ילדים משוחררים, שרצים וצועקים. זה לא מעיד בהכרח על התפרעות וחוסר חינוך. מסכימה שברכבת ובמקומות ציבוריים הם צריכים להתנהג יותר רגוע, אך ילד צריך גם להרגיש משוחרר, במיוחד במקומות פתוחים. נראה לי שההורים שלהם בהלם לא פחות מהאירופאים שאל מדינותיהם הם מגיעים. הילדים בטח לא אשמים. באנגליה אפשר לראות ילדים מקומיים פרחחים, בעיקר מהמעמדות הנמוכים, למרות כל מה שמדינה משקיעה בתקציבי רווחה וחינוך.

בעיקר מהמעמדות הנמוכים = חינוך מסויים.

זה בדיוק מה שforglemmigej כתבה. גם יש להשתולל ויש להשתולל.

מדהים אותי לראות איך אני, שלא מכירה את העולם הבריטי ולא מבדילה בין המבטאים השונים, שפה מאוד ברור לכולם מאיפה אנשים הגיעו לפי מבטאם, יכולה להבחין בין אנשים שהגיעו מבתים מהמעמד הנמוך.

יוקלילי

New member
זה קשור בלבוש ובהתנהגות

ועם זאת אל לשכוח- כשהיהודים, האירים, האיטלקים והפולנים הגיעו לניו יורק לפני יותר ממאה שנה, הם בטח גם נראו לוואספים לא משהו..

יוקלילי

New member
אותו הבגד נראה שונה אצל אנשים אחרים

זה עניין של שילוב בגדים, איפור, שיער, וכמובן ההתנהגות למרות שכולם פה מנומסים

למעלה