הסופשבוע כבר פה

הסופשבוע כבר פה

שבוע שלם עבר, לפנינו חנוכה...

ספרו על הדברים הטובים, הדברים הפחות טובים והדברים הלא טובים שקרו לכם השבוע וכמובן-אל תשכחו לשתף בתוכניות לסופ"ש.

סופשבוע מדהים לכולנו

שמעתם פעם על משחק לחנוכה,

שמחלקים לכל משתתף משהוא, אנחנו השתמשנו במטבעות שוקולד כמובן, וסביבון עם האותיות נ,ג,ה,פ. לפי התור, מסובבים את הסביבון, אם הסביבון נופל על אות שהיא לא ג', המשתתף שם מטבע או מה שזה לא יהיה, בקערה. אם הסביבון נופל על האות ג', המשתתף שסובב את הסביבון שנפל על האות ג' לוקח את כל מה שיש בקערה. שיחקנו
הוספתי לזה גם, שכל פעם צריך לציין מילה באות שהסביבון נפל עליה.

בוני שמעה על זה בבית הספר. אני מעולם לא שמעתי על המשחק הזה

השבוע שלי עבר על מי מנוחות, בלי שום דבר מיוחד לציון

alphadelta

New member
משחק הסביבון

זה משחק שנהוג לשחק בארצות הברית לכבוד חנוכה. עד כמה שהבנתי מבוסס על משחק גרמני ישן שאין לו כלל קשר לחנוכה. ולמיטב הבנתי ילדים אכן משחקים עם מטבעות שוקולד.
נון זה ׳נישט׳ ביידיש. כלומר כלום. המשחק לא עושה דבר.
גימל זה ׳גאנצ׳ , כלומר הכל. המשתתף מקבל את כל מה שבערמה שבאמצע השולחן.
הא זה חצי. המשתתף מקבל חצי מהערמה שעל השולחן.
ושין זה ׳שטאל׳ ( או משהו כזה) להוסיף. כלומר להוסיף אחד לערמה.

בילבי75

New member
זה משחק מאוד פופולרי בארה״ב

בתור ילדה, היינו משחקים בזה בבית. כל שנה בחנוכה.
אהבתי מאוד את השדרוג שעשית למשחק. רעיון ממש נחמד.

משל333

New member
גם אני שמעתי על המשחק

כשהכנתי חומר לדבר על חנוכה בבית הספר

een ogenblik

New member
זהו מקור הסביבון

בישראל לא משחקים כמעט משחקי הימורים, אז משחק הסביבון נדחק להיות פשוט לסובב אותו ולראות עח איזה צד הוא נופל. אבל המקור הוא משחק הימורים, כאשר כל צד מסומן האות הזכיה. רק לאחר שהמשחק הפך למקובל, ניתנו משמעויות קשורות לחג עבור האותיות. שינוי ה-ש' לאות פ' הגיוני בעברית בהקשר לחנוכה, אך חסר כל משמעות כאשר מתייחסים למשמעות הפעולות.
אצלנו האותיות הפכו המרה לפלמית, שקרובה מספיק לגרמנית, אך לא ץמיד במשמעות זהה.
נ' עבור Nieks (כלום), לא מקבלים כלום, לא מפסידים כלום.
ג' עבור Geld (כסף), מקבלים את כל הקופה.
ה' עבור Helft (חצי), מקבלים חצי מהקופה.
ש' עבור Slecht (רע), צריך לתת שווה ערך של הקופה.
הבעיה היא שיש לנו רק סביבון אחד שקנינו כאן עם האות ש', ושלושה סביבונים שנשלחו מישראל עם האות פ'. ניסינו למצוא מילה שתתאים לנו להפסד המתחילה באות P, אבל לא מצאנו.

een ogenblik

New member
מזל שיש ילדה פלמית

שיחקנו היום, וכש-פ' עלה בגורל, הילדה מייד אמרה Pech (מזל ביש).
צודקת, למען האמת, אפילו יותר טוב מ-Slecht של ש'.

אספרסו2

New member
ברצוני להודות לך

לא הכרתי את המשחק,שיחקנו היום עם הילדים
שהתלהבו ושאלו אם אפשר להמשיך גם אחרי חנוכה

אצלנו במשפחה משחקים את זה קצת אחרת

מחלקים מטבעות שוקולד לכולם- כמות שווה לכל אחד. כל אחד תורם מטבע אחד לטובת קופה מרכזית.
כל אחד בתורו מסובב את הסביבון.
יצא נ'- לא עושים כלום, התור עובר הלאה.
יצא ג'- אתה לוקח את כל הקופה (ואז כל אחד שוב שם מטבע לטובת הקופה הבאה וממשיכים).
יצא ה'- לוקחים חצי מהקופה.
יצא פ'- אתה צריך לשלם מטבע אחד לקופה.
&nbsp
היינו יושבים עם סבא וסבתא כל חנוכה ומשחקים, והיום האחיינים שלי משחקים בזה

&nbsp

אני התחלתי את חנוכה יום לפני ושרפתי את התנור

עכשיו אני צוחקת על זה, אתמול זה ממש עשה לי רע מכל בחינה אפשרית...
&nbsp
הכנתי "משה בתיבה" והכל היה מעולה, הכנסתי ירקות עם מעט שמן זית מעל כמו שאני תמיד מכינה ופתאום הגלאי התחיל להרעיש. חשבתי שכרגיל הוא רגיש מידי ולחצתי איפה שצריך ללחוץ והוא שוב הציק והציק ויותר חזק מהרגיל. בדקתי את התנור ואני רואה שיש בו אש בוערת כאילו הוא מינימום הפך להיות אח
. נעלתי נעליים, לקחתי מפתח ורצתי החוצה בקריאות של FIRE. למזלי הדורמנים ידעו בדיוק מאיזו דירה אני ורצו לעזור לי. כיבו הכל, תוך 10 דקות כבר היה לי תנור חדש וניקו את כל האיזור שהתלכלך מהקצף של המטפים.
&nbsp
בעלי שהלך לעשות כמה סידורים הוקפץ להגיע מהר וכשהכל הסתיים- גרר אותי בכוח החוצה כדי שארגע מהכל.
אחרי זה חזרנו, סידרנו את הבלאגן וניקינו יסודי את הבית , שמנו נרות ריחניים חשמליים וניסינו להירגע מהיום הזה...
&nbsp
בתכנון להיום- סידורים משותפים, צריכה להכין דיסק מעודכן למסיבת חנוכה כי שיניתי שם כמה דברים ובעיקר לנוח ולהירגע...

placid1

New member
אין לך מטף בדירה? כדאי מאד לרכוש

אחד ולבדוק איך מפעילים אותו לפני שקורה אירוע כזה. העיקר שהפעם עבר בשלום.

alphadelta

New member

ומוסיפה - גם לצאת זה טוב. ומיד. בלי לחפש ארנק או נעליים. שרפה בתנור הופכת לשרפה בבית מאד מהר. זוכרת גם כשגרנו בדירה קטנטונת בדאון טאון היה לנו אותו אתגר עם הגלאי. אבל זה הרגל מסוכן לחשוב שהגלאי לא בסדר. שמחה שנגמר בשלום. נשמע מבהיל

למעלה