מדיניות הספוילרים בפורום: הצביעו והשפיעו

רק הצעת השדרוג עושה את זה

בהצעה המקורית פותח השרשור יחליט האם מותר לספיילר לספרים, לסדרה או לכל חומר רקע אחר, כרצונו.

הצעת השדרוג מתבססת על ההנחה (ההגיונית) שאי אפשר יהיה להימלט מאירועים מרכזיים בסדרה (סדר גודל של חתונות כאלה ואחרות). מצד שני, ידיעת הסדרה לא מהווה בהכרח ידיעה על העתיד של הספרים, ולכן כשייצאו הספרים הבאים, המשרשרים ייאלצו על סמך הכלל הזה לסמן ספוילר לכל מה שנמצא בספרים ולא נמצא בסדרה, וכך האיזון יישמר.

AlonPe

New member
ואיך תיידע גולשים חדשים

בכלל הזה?
זו בעיה כללית בפורומים שיש בהם כללים כאלו או אחרים.
הרי אף אחד כמעט לא נכנס להודעת הפורום, או הולך אחורה ו-מחפש כללים!.
כלומר - הויכוח הזה יתעורר כל פעם מחדש.

כאשר אני הייתי במהלך הקריאה/צפייה,
כשנכנסתי לכאן (אז עוד לא הייתי פעיל, קורא פסיבי
)
פשוט נזהרתי על כל הודעה שפתחתי.
מצד שני ספוילרים לא ממש מפחידים אותי!

בעיני ספר/סרט, ש-"נהרס" בגלל שאתה מגלה איזשהו פרט עתידי בעלילה,
לא שווה ת'קריאה שלו!.
ה-"מבחן" הוא בעצם בקריאה שנייה ומעלה, אם ספר לא עושה חשק לקרוא אותו שוב, הוא לא שווה!

טוב, יש כמה יוצאי דופן... כמו הסרט "החוש השישי"....

בקיצור:
נראה לי שקשה לגבש כלל ברור ומוחלט.
אני בעד סימון באופן כללי של הספרים הרביעי והחמישי,
והבהרה בכללי הפורום, שמי שבאמצע הקריאה ונכנס לקרוא, וחושש מספוילרים,
שפשוט - ייזהר!

העובדה שאנשים לא קוראים את ההודעה המנהלתית שבראש הפורום

אולי לא תמנע מהם להיות מספויילרים - אבל תפטור אותנו כחברי קהילה ואותי כמנהל מטענות עתידיות, שהרי הם היו צריכים לקרוא את ההודעה המנהלתית, ואי קריאה היא על אחריותם.

והאמת היא שגם זו הסיבה שאני מחפש כלל פשוט וקצר: כדי שכן יהיה אפשר לקרוא את ההודעה המנהלתית בלי לשבת שעות (או אם תרצה, ההודעה המנהלתית הקצרה סותמת טענות עתידיות שאין תוקף לרשימת כללים ארוכה מדי שאף אחד לא מסוגל לקרוא).

Moiraine

New member
הייתי מציעה ספר רביעי + חמישי לסמן ספויילר

גם ככה רוב ההריגות בוצעו עד ספר שלישי.
והם יצאו לפני יותר מ-10 שנים ככה שמי שלא קרא את הספרים או לא ראה את הסדרה בעיה שלו.
לגבי הסדרת טלביזיה לא יודעת להגיד, כי מצד אחד עד עונה שלישית זה בסדר כי זה תואם יחסית לספרים. עונה רביעית קרו כמה דברים מרכזיים מהספר השלישי אבל במקביל גם התחילו לקדם את העלילה עם אירועים שהם מספר רביעי+חמישי. (למשל תיאון גרייג'וי ובראן)
אולי לא צריך לסמן ספויילרים בסדרת טלביזיה חוץ מהעונה המשודרת, בהנחה שמי שנכנס ראה עד עונה רביעית.
אז אם מישהו שואל משהו מהעונות שקשור לספר רביעי+חמישי כן צריך לסמן ספויילר.

למעלה