מסכמ"ש
משהו טוב שקרה השבוע: לא זוכר משהו ספציפי, אבל היה נחמד.
משהו רע שקרה השבוע: אמרתי סוף סוף לידידה טובה שהיא צריכה ללכת לגמילה. תמיד שמרתי את זה בצד כנשק יום הדין, כי ידעתי שברגע שאגיד זאת לא יהיה בינינו יותר קשר - כי אסור בשום אופן להגיד לה את האמת בנושא הזה, אם רוצים להישאר איתה בקשר. אבל מישהו צריך לעשות את זה, ואף אחד אחר כבר לא ממש בקשר איתה (כל מי שלא משתלב בסגנון החיים ההרסני שלה עף מחייה), אז אני נאלצתי להגיד זאת. היה לא פשוט.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: לא יודע.
התחדשות השבוע: אין.
סרט השבוע: כרגיל - יש כמה:
* "בית לחם" - סך הכל אהבתי, אבל יש לי בעיה די גדולה עם משהו בקשר לתסריט שלו.
* "שנות חיינו היפות ביותר" - סרט הוליוודי קלאסי נפלא משנות ה-40. מצד אחד הוא הכי אמריקאי, ומצד שני הכי לא. מאוד מעניין ומרגש.
* "כדור של אש" - קומדיה רומנטית של הווארד הוקס, שזו בעצם גרסה מוקדמת שהוא עשה לסרט "שיר נולד" שדיברתי עליו בסכמ"ש הקודם. מבדר ביותר.
* "שחזור" - סרט רומני מודרניסטי מעניין ביותר משנות ה-60.
* "הקשר היהודי" - סוג של הגרסה הצרפתית-יהודית-אלג'יראית ל"הסנדק" של קופולה. אהבתי מאוד. זה משנות ה-80.
* "פני צלקת" - סוף סוף צפיתי בקלאסיקה הזאת! אמנם זה די טראשי, אבל עדיין - כל סצינה בסרט הזאת פשוט טובה יותר מקודמתה, עד לסיום המרהיב. רק הליהוק של מישל פייפר מעצבן.
* "הבלתי משוחדים" - שוב, צפייה ראשונה. אדיר! סצינת המדרגות
* "חכמים בלילה" - וזה הסרט השלישי של בריאן דה-פלמה בו צפיתי השבוע. קומדיית פשע מופרכת לחלוטין אבל לגמרי מבדרת, עם דני דה-ויטו.
* "כל ממזר מלך" - סרט די מוזר של אורי זהר. צפיתי לצורך הלימודים. לא החלטתי עדיין מה אני חושב עליו.
* "סופרבאד" - צפיתי בו בזמנו בצבא בחלקים כזה, וסוף סוף ראיתי אותו כמו שצריך. קורע!
* "משחקי הרעב 2: התלקחות" - ראיתי אתמול בסינמה סיטי ראשל"צ VIP (אחיות שלי קנו לי שובר ליומולדת, וסוף סוף נזכרתי לנצל אותו
) - נהניתי מאוד, אבל מבאס אותי שהסרט הזה, בניגוד ל"באטל רויאל" היפני (שממנו הועתק כנראה הרעיון לסדרת הספרים, והוא עצמו בכלל מבוסס על קומיקס אם אני לא טועה) לא הולך עד הסוף מבחינת סקס, קללות ואלימות כמו שצריך. כל אלה נעדרים מהסרט, שזה די מגוחך לאור הנושאים שהוא מתעסק בהם. זה כמובן כי רוצים לרקוד על כל הקופה (לפנות גם לנוער וגם למבוגרים) אבל זה גורע מהסרט.
סדרת השבוע:
ספר השבוע: קריאה שנייה ב"הקוראת המלכותית" מאת אלן בנט. שנון, מקורי, קורע מצחוק ופשוט נפלא!
שיר השבוע:
Lorde - Team
Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor
Christina Aguilera - Loving Me 4 Me - כל כך אנדרייטד. אחד הביצועים הרכים הטובים בקריירה שלה. למי שלא אוהב את כריסטינה ה"צועקת" - מומלץ ביותר.
אלבום השבוע: הרבה אוספים - של מייקל ג'קסון, של דפש מוד, הביץ' בויז...וגם אלבום הבכורה של ארקטיק מאנקיז.
מאכל השבוע: סופגניות...ולצערי כנראה סיימתי עם זה השנה
ממש התעליתי על עצמי הפעם, נראה לי כל החג אכלתי איזה 20
ציטוט השבוע: תמיד גרוע בלזכור ציטוטים טובים...
תמונת השבוע: טרנטינו המלך התארח אצל ג'יי לנו, ובנוסף לכך שהוא חשף שהסרט הבא שלו יהיה גם כן מערבון (ולא המשך ל"ג'אנגו"), הוא גם סיפר שהוא אוסף ספלי קפה מכל התוכניות שהוא מתארח בהן. הוא סיפר שכשהוא הגיע להתארח אצל ג'יי לנו לראשונה, לפני איזה 20 שנה, נתנו לו ספל של "אורח מס' 4" (שזה כאילו האורח הכי פחות חשוב בתוכנית), ולאט לאט הוא התקדם עד ל"אורח מס' 1", והוא שומר את כל הספלים האלה. אז ג'יי לנו הביא לו את הספל הזה! איזה מגניב!
תכניות לסופ"ש: אז אתמול עבדתי וכאמור, הלכתי לסרט, והיום הייתי כזה עם המשפחה, עוד מעט הולך לעבוד, ובערך - נראה לי שלא בא לי לצאת.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): אין לי מסר. קחו אייקון של שבלול: