פינת הדיון: על חשיבותה של החתונה

ornme

New member
בפרק א' נישאנו בחתונה ענקית, ככה רצו ההורים.

עד היום אני לא יודעת איזה שד נכנס בי שהסכמתי לחתונה הכל כך גדולה ההיא.
הגיעו אנשים שלא ראיתי לפני כן ולא ראיתי אחרי כן... מאות כאלו.
הגיעו בני משפחתי מחו"ל. עשו דרך ארוכה ומתישה רק בכדי להיות בחתונה, תפרו בגדים במיוחד...
בקטע של הגירושין, הרבנים דווקא זכורים לי לטובה.הרב שטיפל בגט היה איש נאור ומבין אבל לא בכל השלבים זה עזר... היו כמה שלבים כי האקס הגיש עירעור לבית הדין הרבני הגדול, ולאחר שהעירעור נדחה הדיון חזר שוב לרבני המקומי, שם הרב ההוא, שלנצח יזכר אצלי לטובה, חתך את העניין בזריזות.

בפרק ב' עשינו חוזה.
אנחנו מתייחסים לזה כמו לחתונה, החוזה קיבל תוקף של פסק דין בבית הדין לענייני משפחה. אנחנו מתייחסים לשמות המשפחה, למעמדנו, לכל הקשור במעמדנו כנישואין לכל דבר.
אני קוראת לאיש שלי "בעלי" (למרות הבעיתיות שבבעלות...) הוא מכנה אותי "אשתי". הנכדים מתייחסים אלינו כסבתא וסבא. בינתיים, לא נתקלנו בבעיות בירוקרטיות, בכל מצב שיש צורך בהוכחה כלשהי אנחנו שולפים את המכתב שקיבלנו בזמנו מהמוסד לביטוח לאומי וזה מתקבל בדיוק כתעודת נישואין.
נראה לי שאם תהיה בעיה בהמשך - נינשא.
ככל שאולי נשמע מזעזע, נראה לי שנעשה את זה בזריזות, כחלק מ"סידורים" שמטרתם לפתור את הבעיה אשר כתוצאה ממנה נאלץ להיות במעמד של נשואים.

לא ממש חשוב לי אם חתונה דתית או אזרחית - כי חס וחלילה במצב גירושין הגט הוא בדיוק אותו הדבר...

בעיקרון לדעתי עדיף חוזה ולא חתונה, גם בפרק א' וגם בפרק ב', כי חתונה רישמית מכניסה עוד גורם לנושא, סיבוך נוסף במצב של פרידה. כבר אמרתי שנכוויתי ברותחין? אז עכשיו אני נזהרת בצוננין...

לא מדוייק

אם אתם מתחתנים שלא באמצעות הממסד הרבני
ולא מצהירים על כך בשום מקום רשמי
אזי גם לא תהיו מחוייבים בגט, אלא אם אחד מהצדדים "יעשה שריר".

ornme

New member
נכון, אבל אם נרשמים אז לא משנה אם החתונה דתית או אזרחית.

אני עדיין מתלבטת בנושא זה. קוראת בעניין.

זוגיות שניה, שנינו גרושים, אני אם לשני ילדים ומגדלת אותם בשותפות עם הגרוש. לו אין ילדים, ואנחנו רוצים ילד יחד.
אני התחתנתי בפרק א' בחתונה שמאד התאימה לחתן..פחות לי. גדולה, אורתודכסית, יקרה, עם הרבה אורחים והמון ריקודים. אני לא כל כך מצאתי את עצמי שם. בכלל לא רציתי להתחתן ממש, רציתי את המחויבות. אבל כשזה נעשה הבנתי שזה היה חשוב, שיש משמעות לטקס המעבר, גם עבורי.
עכשו, בפרק ב' אני חושבת שזה חשוב, חשוב לבן זוגי ולי וגם לילדים- לאלה הקיימים ולאחותם/אחיהם שיהיו בעתיד
. אבל חתונה הרבה יותר צנועה ומתאימה למי שאנחנו. אבל קודם כל -הסכם.

mother cat

New member
דווקא לא נשמע שאת מתלבטת

את נשמעת לי ברורה עם מה שאת רוצה - חתונה, רק צנועה ומתאימה לכם.
במה את בעצם מתלבטת?
הרצון בחתונה קשור ברצון לילש משותף, או שבכל מקרה היית חושבת שזה נכון?
&nbsp

poly1982

New member
אצלנו

גם אני, כמו אמא חתולה, פרק ב' של בן זוגי, והוא פרק א' שלי (בתקווה שלא יהיה לי פרק ב').
אנחנו נישאנו בחתונה אזרחית בקפריסין אחרי המון שנים ביחד. בתור אתאיסטית מושבעת שלא מתה על הממסד הרבני מצד אחד, ומצד שני - אף פעם לא הבנתי מה הקטע באירוע של ערב אחד שעולה כמו מכונית ושהאורחים צריכים להרגיש מחוייבים לשלם לזוג עבורו - לא תכננתי בכלל להתחתן. אם לא עושים טקס דתי ולא רוצים אירוע, מה הטעם? אצלי דווקא בן הזוג לחץ, ובסוף נשברתי כי נגמרו לי התירוצים למה לא... מכיוון שגם הוא לא רצה אירוע, טסנו רק שנינו לקפריסין, התחתנו שם, ואח"כ עשינו חופשה של כמה ימים לבד. כך שהחתונה וירח הדבש היו בעצם משולבים. היה כיף, אבל מבחינתי, בלתי הכרחי בעליל.
מה שכן, אני חושבת שבדיעבד זה שידר את המסר הנכון לבת שלו - שאנחנו משפחה ושהגירושין של הוריה הם בלתי-הפיכים. למרות שהיא מכירה אותי פחות או יותר מאז שהיא זוכרת את עצמה (נפגשנו כשהיא היתה בת שלוש וחצי), ולמרות שאנחנו מאוד מאוד קרובות - אני חושבת שכמעט כל ילד להורים גרושים חולם תמיד שההורים יחזרו זה לזו. כך לפחותזה היה אצלי (גם אני בת להורים גרושים).
&nbsp

mother cat

New member
עניין המסר לילדה מאד מעניין בעיני

איך היא הגיבה בזמנו? היא שמחה? בעטה קצת?
&nbsp
מזכיר לי משום מה את בת דודתי - יש לה ילדה מנישואין ראשונים, וחיה המון שנים עם גבר גרוש שלו בת גדולה (שמעולם לא גרה איתם). לזוג נולדו שני ילדים משותפים וככה הם חיו המון שנים. באיזה יומולדת שלה הוא קנה לה טבעת והציעה לה נישואין, ואז הם סיפרו לילדים - ודווקא הילדה המשותפת הסתכלה עליהם קצת בהלם ואמרה "אבל אם אתם תתחתנו, איפה אנחנו נגור?". הבלבול סביב מה ההשלכות של כל צעד בחיים על הילידם יכולים להיות מצחיקים לפעמים...

poly1982

New member
איך היא הגיבה?

היא היתה בהלם לכמה דקות, אבל זה עבר לה ממש מהר. אני חושבת שהיא די שמחה כי אז היתה שיא התקופה שהיא נדנדה לנו שהיא רוצה אח/ות אז היא חשבה שזה אולי יזרז את העניין (בסוף לקח יותר ממה שתכננו, ומאז קצת עבר לה החשק לדעתי). התגובה השלילית מצידה הגיעה כמה ימים אחר כך, כשהיא קלטה שאנחנו לא עושים חתונה ״כמו שצריך״ והיא לא תהיה נערת הכלה מהחלומות, שמפזרת עלי ורדים במעבר. היא התבאסה על זה לאללה

חמודה, כבר אמרתי.

עקשנית25

New member
אני מסכימה עם המסר ואצלנו

הקטן שלו בכה ללא הפסקה מרגע הידיעה עד לתום החתונה. ץ
&nbsp
במהלך החתונה הסתגר ובכה עד אינסוף ובעלי איתו ;)
&nbsp
היום אני יכולה לחייך על זה, אז זה היה פחות נעים וגם שיתפתי פה ;)
&nbsp

עקשנית25

New member
לי זה היה סופר חשוב

כי זו הפעם הראשונה שלי.
&nbsp
הוא רצה שנמסד את הקשר אבל גג ברבנות :) בלי נפש חיה.
&nbsp
התחתנו בסוף עם 150 איש, בוילה סוקה מי שמכיר, שזה קטן ואינטימי.
ואני ממשפחה מזרחית גדולה ;) היה כייף נורא.
&nbsp
משו אחר עבור כולם.
&nbsp

chili3

New member
אנחנו התחתנו לפני 4 חודשים :)

ואכשהו יצא שגם לא הייתי פה כמה חודשים !
אז שמחה לחזור (חטפתי עצבים כי לא הצלחתי לשחזר סיסמאות...)
האמת לא חשבתי שאתחתן שוב (זוגיות מחייבת כן ! אבל לא הטקס)
אבל הוא הבהיר מהתחלה שחתונה חשובה לו (הוא דתי.. אני חילונית)
בדיעבד החתונה הראשונה נראתה לי כמו שטות אחת גדולה... בעיקר כי הייתי 'ילדה' וזה לא באמת היה משהו מרגש ומשמעותי עבורי (הכל אנחנו מבינים בדיעבד...)
&nbsp
הפעם כשהוא הציע נישואים (עשה לי הפתעה בצלילה מתחת למים.. זה אפילו מצולם) התרגשתי כמו שלא התרגשתי בחיים לפני
כמה שבועות הסתובבתי מרחפת מעל האדמה חחחחח
והיה לי ברור שהפעם זה אחרת והחופה חייבת להיות אחרת וכל הטקס מסביב.
ארגנו חתונה קטנה עם משפחה קרובה בלבד וחברים הכי טובים ולא יותר.
בחרנו רב מתוך הקהילה שלנו שאישר לי לקדש את יקירי מתחת לחופה ולהגיד מה שאני רוצה בזמן שאני עונדת לו את הטבעת (חבל שלא כל הרבנים מאפשרים את זה !)
בפועל כל התקופה של החתונה היתה מרגשת אפילו יותר. התחתנו באמצע אוגוסט, באמצע 'צוק איתן'
את האיש שלי גייסו למילואים שלושה שבועות לפני החתונה. נסעתי לבקר אותו במוצב כמו צעירה נרגשת (בשאר הזמן הייתי בהיסטריה !!!! איימתי עליו שהוא לא משאיר אותי אלמנה)
שלחנו אחד לשניה מכתבי אהבה כמו זוג שהופרד במלחמה...
שחררו אותו יומיים לפני החתונה והאיחוד היה מרגש באופן שאי אפשר לתאר.
כל מי שהיה בחתונה אמר שזו היתה אחת החתונות הכי מרגשות שהוא נכח בהם...
בתי הלכה לפנינו ופיזרה פרחים והיתה בעננים שהיא השושבינה שלי

יומיים אחרי החתונה כבר היה צריך לחזור לצבא ושוחרר רק אחרי שבועיים.
תקופה הזויה, אבל מרגשת ומקרבת.
&nbsp
מה שברור לי, הפעם התחתנתי מאהבה ולא מתוך פנטזיה כמו שהייתי צעירה
זה מכניס כל כך הרבה משמעות בטקס
&nbsp
&nbsp

למעלה